Διαταραχές Ύπνου - Αϋπνία

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.432 μηνύματα.
Υποφέρω χρόνια από αϋπνίες.. σε φάση κοιμάμαι στις 6-7 το πρωί και ξυπνάω στις 10. Ή κάποιες φορές δεν κοιμάμαι και καθόλου, το παίρνω σερί..

Αλλά χθες, για πρώτη φορά που θυμάμαι τον εαυτό μου, κοιμήθηκα σαν πουλάκι, με το που έπεσα στο κρεβάτι με πήρε ο ύπνος χωρίς να το καταλάβω. Για πρώτη φορά νιώθω ξεκούραστη🥺 Ίσως γιατί ήταν το μοναδικό βράδυ που δεν βασάνιζα το μυαλό μου και απλά ξάπλωσα να κοιμηθώ, δεν έγινε σκόπιμα, έτυχε..
Το κυριότερο είναι να θεσπίσεις ένα πρόγραμμα και να το ακολουθήσεις πιστά. Εαν δεν το ακολουθείς αυτό, το σώμα δεν μπορεί να προσαρμοστεί και θα κοιμάσαι οτι ώρες να'ναι.

Επίσης οι συνθήκες του περιβάλλοντος πρέπει να είναι σωστές :
1.Χωρίς φασαρία.
2.Χωρίς πολύ φως, ιδανικά ελάχιστο ή και καθόλου.
3.Άνετο κρεβάτι & μαξιλάρι.
4.Σωστή θερμοκρασία, ούτε πολύ ζεστά, αλλά ούτε και πολύ κρύο.

Επιπλέον πριν πέσεις για ύπνο πρέπει να αποφύγεις οθόνες με έντονο φως, τουλάχιστον για καμιά ώρα, καθώς και δραστηριότητες που θα σε αγχώσουν ή θα σε εκνευρίσουν. Εαν ξέρεις ή υποπτεύεσαι τι θα στα δημιουργήσει αυτά, απέφυγε το.

Τέλος, βοηθάει πολύ αν κανά μισάωρο πριν πέσεις για ύπνο διαβάσεις ένα βιβλίο για να χαλαρώσεις, και φυσικά η σωματική άσκηση και η επαρκής έκθεση σε ήλιο κατά την διάρκεια της υπόλοιπης μέρας.

Υ.Γ. Εμένα αυτό που με έχει βοηθήσει πολύ είναι να παίρνω βαθιές αναπνοές και εκπνοές και να εστιάζω σε αυτές. Πολλές φορές έχω κοιμηθεί μέσα σε κανά 10λεπτο έτσι, λες και μου βάζουν αναισθησία.

Τελευταία επεξεργασία:

Guest 376555

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Τι άποψη έχετε για τη μελατονίνη του στυλ zzzquil;
View attachment 133162

Σε σχόλια στο skroutz που διαβάζω, σε μερικούς δεν κάθεται καλά του στυλ εφιάλτες, ψευδαίσθησεις κτλ, σε άλλους όλα καλά.
Τη κάνει τη δουλειά της, αν και δε μου έχει φανεί τόσο δυνατή όσο άλλο σκεύασμα που έχω δοκιμάσει και έπεφτα τέζα (Inofert, είναι συμπλήρωμα ινοσιτολης). Δεν είχα εφιάλτες, ούτε αλλά συμπτώματα, το μόνο αρνητικό ότι είναι όλα τα ζελεδακια μαζί και αν θες να κρατήσεις κάποια εφεδρικά γιατί αυτό που έχεις είναι παροδικό, βγάζουν κάτι σα μούχλα; πάνω στο μήνα.

Δες και τα IgActive

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.059 μηνύματα.
Υποφέρω χρόνια από αϋπνίες.. σε φάση κοιμάμαι στις 6-7 το πρωί και ξυπνάω στις 10. Ή κάποιες φορές δεν κοιμάμαι και καθόλου, το παίρνω σερί..

Αλλά χθες, για πρώτη φορά που θυμάμαι τον εαυτό μου, κοιμήθηκα σαν πουλάκι, με το που έπεσα στο κρεβάτι με πήρε ο ύπνος χωρίς να το καταλάβω. Για πρώτη φορά νιώθω ξεκούραστη🥺 Ίσως γιατί ήταν το μοναδικό βράδυ που δεν βασάνιζα το μυαλό μου και απλά ξάπλωσα να κοιμηθώ, δεν έγινε σκόπιμα, έτυχε..
Αν όταν πέφτεις στο κρεβάτι όλο συλλογίζεσαι και μιλάς ακατάπαυστα με τον εαυτό σου, αυτό σε φέρνει σε υπερένταση μέχρι να εξαντληθείς. Μία λύση είναι κάτι που θα σε αποσπάσει από αυτόν τον διάλογο, όπως ένα βιβλίο, που είπε και ο Samael. Εγώ στις 10 - 15 σελίδες βγαίνω off :P

Libertus

Συντονιστής

Ο Libertus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11.071 μηνύματα.
View attachment 133162

Σε σχόλια στο skroutz που διαβάζω, σε μερικούς δεν κάθεται καλά του στυλ εφιάλτες, ψευδαίσθησεις κτλ, σε άλλους όλα καλά.
Τα έχω δοκιμάσει, θεωρώ ότι είναι ήπια και προσωπικά δεν είχα κάποιο θέμα. Το αρνητικό τους είναι πως είναι τόσο νόστιμα που κρατιέσαι να μην πάρεις δεύτερο. :P

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.059 μηνύματα.
Τα έχω δοκιμάσει, θεωρώ ότι είναι ήπια και προσωπικά δεν είχα κάποιο θέμα. Το αρνητικό τους είναι πως είναι τόσο νόστιμα που κρατιέσαι να μην πάρεις δεύτερο. :P
Το έχω πάρει κι εγω! Αρχικά μου δώσανε δείγματα δωρο και μετά ξεκίνησα να παίρνω τα 60ρια δοχεία. Είναι όντως πολύ νόστιμα, εγώ παίρνω 2 κάθε βράδυ. Αρχικά υπήρχαν σχόλια ότι τα ζελεδακια ζαχαρωνουν και κολλάνε στον πάτο του δοχείου, αλλά τα τελευταία που πήρα, μήνες μετά αφότου δεν έπαιρνα, φαίνεται να το διόρθωσαν. Δεν χρειάζεσαι πλέον πιρούνι για να βγάλεις τα ζελεδακια :P

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.
Αν όταν πέφτεις στο κρεβάτι όλο συλλογίζεσαι και μιλάς ακατάπαυστα με τον εαυτό σου, αυτό σε φέρνει σε υπερένταση μέχρι να εξαντληθείς. Μία λύση είναι κάτι που θα σε αποσπάσει από αυτόν τον διάλογο, όπως ένα βιβλίο, που είπε και ο Samael. Εγώ στις 10 - 15 σελίδες βγαίνω off :P
Έχεις σκεφτεί να σηκωθείς, εκείνη την ώρα ; Όσο κουρασμένος κι αν νιώθεις σωματικά. Τουλάχιστον θα συνδιαλέγεσαι με τον εαυτό σου όρθιος κι όχι ξαπλωμένος. "Συνηθίζει" το μυαλό έτσι...Όρθιοι είμαστε ενεργοί, ξαπλωμένοι κοιμόμαστε. Δώσε του πάλι "το μάθημα". Από την αρχή...

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.
View attachment 133162

αυτα τα ζελεδάκια ήταν τόσο νόστιμα που έπαιρνα 3-4 μαζί
Μετά γύρισα σε χάπια γιατι δεν γινόταν αυτό.

Εμένα με βοήθησαν τα συμπληρώματα μαγνησίου πάντως στον ύπνο.

Επίσης συνήθως έπαιρνα βαλεριάνα+μελατονίνη μαζί και δούλευαν καλά, όταν έπαιρνα σκετη μελατονίνη ξυπνούσα τέρμα κουρασμένη για καποιο λόγο.

Scandal

Διαχειριστής

Έχεις σκεφτεί να σηκωθείς, εκείνη την ώρα ; Όσο κουρασμένος κι αν νιώθεις σωματικά. Τουλάχιστον θα συνδιαλέγεσαι με τον εαυτό σου όρθιος κι όχι ξαπλωμένος. "Συνηθίζει" το μυαλό έτσι...Όρθιοι είμαστε ενεργοί, ξαπλωμένοι κοιμόμαστε. Δώσε του πάλι "το μάθημα". Από την αρχή...
Το έχω ακούσει αυτό το tip, ότι αν στα 20 λεπτά δεν σε έχει πάρει ο ύπνος, σηκώνεσαι και ότι το κρεβάτι είναι μόνο για ύπνο. Εγώ δεν το τηρώ. Και αν σηκωθώ τι θα κάνω μέσα στη νύχτα θα χορεύω; :P

αυτα τα ζελεδάκια ήταν τόσο νόστιμα που έπαιρνα 3-4 μαζί
Η δόση είναι 1 κανονικά και η συσκευασία λέει να μην την υπερβαινουμε. Ήδη 2 παίρνω και νιώθω τύψεις οτι θα το καψω στο τελος :P

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Το έχω ακούσει αυτό το tip, ότι αν στα 20 λεπτά δεν σε έχει πάρει ο ύπνος, σηκώνεσαι και ότι το κρεβάτι είναι μόνο για ύπνο. Εγώ δεν το τηρώ. Και αν σηκωθώ τι θα κάνω μέσα στη νύχτα θα χορεύω; :P
Τί θα κάνεις ; Ό,τι και στο κρεβάτι. Θα μιλάς με τον εαυτό σου, αλλά θα είσαι όρθιος, τουλάχιστον, και όχι ξαπλωμένος...Σκέψου το ενδεχόμενο ότι θα κουραστείς και πιο γρήγορα και θα θες να κοιμηθείς. Μην ξεχνάς ότι το σώμα είναι κουρασμένο ήδη (και κουράζεται περισσότερο και σαν στριφογυρίζουμε από τις σκέψεις...)...

Πιες και κάτι ζεστό, χαλαρωτικό, εν ανάγκη...

Άποψή μου μην το απορρίπτεις σαν ιδέα...

Scandal

Διαχειριστής

Τί θα κάνεις ; Ό,τι και στο κρεβάτι. Θα μιλάς με τον εαυτό σου, αλλά θα είσαι όρθιος, τουλάχιστον, και όχι ξαπλωμένος...Σκέψου το ενδεχόμενο ότι θα κουραστείς και πιο γρήγορα και θα θες να κοιμηθείς. Μην ξεχνάς ότι το σώμα είναι κουρασμένο ήδη (και κουράζεται περισσότερο και σαν στριφογυρίζουμε από τις σκέψεις...)...

Πιες και κάτι ζεστό, χαλαρωτικό, εν ανάγκη...

Άποψή μου μην το απορρίπτεις σαν ιδέα...
Οι δραστηριότητες μου στο δωμάτιο είναι πολύ περιορισμένες. Αν πχ είμαι εκτός κρεβατιού θα είμαι στο πισι και θα δουλεύω ή θα χαλαρωνω ακουγοντας μουσική (αρα ακομα περισσότερη υπερενταση), ή θα είμαι στο κρεβάτι με youtube ή βιβλίο ή θα μονολογώ :(

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Οι δραστηριότητες μου στο δωμάτιο είναι πολύ περιορισμένες. Αν πχ είμαι εκτός κρεβατιού θα είμαι στο πισι και θα δουλεύω ή θα χαλαρωνω ακουγοντας μουσική (αρα ακομα περισσότερη υπερενταση), ή θα είμαι στο κρεβάτι με youtube ή βιβλίο ή θα μονολογώ :(
Οκ, το καταλαβαίνω αυτό που λες. Όμως κάτι πρέπει ν' αλλάξει(ς). Έχει προκύψει μια κατάσταση που σ' ενοχλεί (εσένα, εμένα, τον καθένα...). Πρέπει να της βρεις το αντίδοτο. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα είναι κάτι πέρα από τις συνήθειές σου...

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.
Η δόση είναι 1 κανονικά και η συσκευασία λέει να μην την υπερβαινουμε. Ήδη 2 παίρνω και νιώθω τύψεις οτι θα το καψω στο τελος
Βασικά αυτα τα ζελεδάκια είναι πολύ pure.
Ρώτησα τη μάνα μου και μου είπε πως τα γράφουν απλά για να μην πάρεις πολλά συνηθίσεις και οταν τα σταματήσεις το 1 δε σου κάνει effect και βγάλεις το προιον σκάρτο.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.480 μηνύματα.
Έχεις δοκιμάσει λουίζα ; Όταν υπέφερα από αυπνίες είχα βοηθηθεί πολύ πίνοντας λουίζα. Την βρισκεις απο βιολογικά μέχρι και σε σούπερ-μάρκετ.

A νόμιζα ότι τη βρίσκεις σε κανα μασάζ για μια επίσκεψη απογευματακι πριν τον υπνο. 😃