Το να πιεί κάποιος αλκόολ δεν τον καθιστά ούτε αλκοολικό ούτε βάρος για το σύστημα υγείας όπως αντίστοιχα και αυτός που καπνίζει δεν σημαίνει ότι θα επιβαρύνει το σύστημα υγείας επομένως δεν έχει νόημα να επιβάλλεις τιμωρητικά την πληρωμή ειδικού τέλους στα προιόντα για το σύστημα υγείας το οποίο ήδη προπληρώνεται αδρά μέσω των φόρων και μέσω των ασφαλιστικών εισφορών.
Εντάξει πάντως οι αλκοολικοί προέρχονται από την κατηγορία αυτών που καταναλώνουν αλκοόλ ... υπάρχουν στατιστικές που δείχνει ότι το φαινόμενο είναι οξύ ακόμα και σε μαθητές... όσους ξέρω με ένα ποτήρι μέρα νύχτα στο χέρι είναι... υπάρχουν λοιπόν αλκοολικοί, η περίθαλψή τους θα πρέπει να βαρύνει τους πότες και όχι όσους πίνουν στην χάση και στην φέξη ή δεν πίνουν καθόλου.
Για να μη παραξηγηθώ εγώ είμαι λάτρης του τσίπουρου και έχω κατά καιρούς καταναλώσει νταμιτζάνες ... μάλιστα στα κέφια μου απόσταζα και το δικό μου τσίπουρο... εδώ και 5 - 6 μήνες βέβαια δεν έχω βάλει γουλιά στο στόμα μου όχι τσίπουρο αλλά τίποτα. Αλλά μιας και μιλάμε για δικαιοσύνη ας το βάλουμε στην ζυγαριά και αυτά και πολλά άλλα.
Προσωπικά λοιπόν καμιά αντίρρηση να πληρώσω φόρο για την μισθοδοσία των ιερέων (που τους θεωρούμε και απαραίτητους και ωφέλιμους για την κοινωνία). Εξ άλλου τι θα στοίχιζε στον κάθε πιστό; Ένα κερί ακόμα τον μήνα... αλλά αν αυτό είναι εμένα η πετριά μου να την πληρώσω και ο κάθε ένας να πληρώσει τις δικές του πετριές.
Διαβάζω πράγματα, δεν προσέχω ποιος τα γράφει, εξ άλλου εγώ δεν φακελώνω κανένα, οι ιδέες με ενδιαφέρουν όχι τα πρόσωπα.
Κάποιος έγραψε για την εκκλησιαστική περιουσία πολύ ενδιαφέροντα πράγματα και κάποιοι τα βρήκαν πολύ ενοχλητικά αυτά.
1. Η Εκκλησιαστική περιουσία προέρχεται από δωρητές υπέρ της Εκκλησίας και όχι για να γίνουν πισίνες του κάθε λαμόγιου παλιτικάντη.
2. Η Εκκλησιαστική περιουσία σε δύσκολους χρόνους χρησιμοποιήθηκε για το κοινό καλό... όλα τα μεγάλα ιδρύματα της χώρας είναι σε εκκλησιαστικά ακίνητα πχ Πανεπιστήμιο, Εθνική Βιβλιοθήκη, Βουλή, Νοσοκομεία κλπ με εκκλησιαστικά κτήματα βρήκαν γη οι Μικρασιάτες πρόσφυγες, και βρήκαν στέγη άστεγοι πχ στο Πέραμα του Πειραιά.
3. Ο Οργανισμός διαχείρισης Εκκλησιαστικής περιουσίας πληρώνει για την Εκκλησιαστική περιουσία.
4. Η Εκκλησιαστική περιουσία συνήθως βρισκόταν σε απίθανα μέρη χωρίς αξία πχ στο Σχιστό που ενώνει τον Πειραιά με την Εθνική οδό, η περιοχή αυτή ήταν κατσάβραχα (κανείς δεν ήθελε να έχει καμιά σχέση με αυτά), η εκκλησία παραχώρησε έδαφος να περάσει ο δρόμος, πήρε αξία το μέρος, έρχεται τώρα ο κάθε κακόπιστος και λέει: "Δες που διαθέτει ακίνητα η Εκκλησία!" ή ας πούμε έχει κάτι ρουμάνια στο Καϊμακτσαλάν (ποιος θα τα ήθελε ; ΚΑΝΕΝΑΣ), εκεί γίνεται κάποια στιγμή ένα χιονοδρομικό κέντρο, ο κάθε πικροστόμης μετά έρχεται και λέει: "Δες τι χάνει το κράτος με αυτά τα ακίνητα αξίας που έχει η Εκκλησία!"... Έτσι λοιπόν η Εκκλησία διαθέτει ακίνητα που αρχικά είναι μηδενικής αξίας αλλά λόγω συγκυριών αποκτούν αξία πχ ποιος ήταν διατεθειμένος να έχει τα ακίνητα της Τριχωνίδας λίμνης που τόσος λόγος έγινε με το Βατοπέδι, όταν όμως απέκτησαν οικονομικό ενδιαφέρον όλοι έσπευσαν και είπαν την κοτσάνα τους.
Αυτά επί του παρόντως, οι υπέρμαχοι της διαχωρίσεως Εκκλησίας και Κράτους ας αναλογιστούν πόσο θα στοιχίσει στο κράτος αυτό. Μη κλαψουρίζουν μετά... Διότι και στην ΕΣΣΔ όπου γίνηκε αυθαίρετη απαλλοτρίωση Εκκλησιαστικής περιουσίας από το σοβιετικό καθεστώς, όταν η χώρα ξαναγύρισε στην κανονικότητα άρχισαν οι επιστροφές (το ίδιο έγινε και στα υπόλοιπα κράτη του υπαρκτού σοσιαλισμού) θέλετε ένα παράδειγμα;
Ο Ναός Σωτήρος στη Μόσχα.
Το σοβιετικό καθεστώς ανατίναξε τον ναό του Σωτήρος.
Με στόχο να κατασκευάσουν...
Μετά το ναυάγιο των σχεδίων έγινε υπαίθρια πισίνα.
Σήμερα υπάρχει μεγαλόπρεπος ναός του Σωτήρος.