Κρις, καταλαβαίνω τι λες, αλλά επίτρεψέ μου να σου πω δυο πράγματα, ειδικά βλέποντας ότι μπλέκεις τα γεγονότα του stonewall. Έχεις μπερδέψει λίγο τα αυγά με τα πασχάλια. Με αυτά που γράφεις φαίνεται σαν να υποτιμάς αρκετά από τα τωρινά προβλήματα και δίνεις χώρο να πει ο κάθε άσχετος τα δικά του.
Δικαίωμά σου φυσικά να μη σε εκφράζει, αλλά ξεχνάς ότι ακόμα και τότε ο χαρακτήρας δεν ήταν διαφορετικός. Ήταν πιο εξεγερσιακός γιατί ήταν πιο σκοτεινές εποχές, δεν θα μπορούσαν να παρελάσουν με τον σημερινό τρόπο, όμως ο αγώνας γινόταν για τους ίδιους λόγους: τα ίσα δικαιώματα, την ορατότητα, την υπερηφάνεια σε ένα κόσμο που προσπαθεί να σε κάνει να νιώσεις λάθος της φύσης και την ανατροπή της νόρμας. Τότε μπορούσαν να σε πάνε μέσα επειδή είχες πάνω σου πάνω από "3 αντικείμενα που δεν συμβαδίζουν με το φύλο σου", οπότε σήμερα το να μπορεί ο καθένας να έχει βαμμένα νύχια, είναι μια νίκη που οι τότε αγωνιστές θα γιόρταζαν δίχως αύριο. Δεν είναι να το υποτιμάς, γιατί ακόμα όπως είδες τις προάλλες (μου διαφεύγει το όνομα του), δέχθηκε επίθεση στο μετρό για αυτό ακριβώς τον λόγο, για τα νύχια.
Και τότε έγραφαν π.χ. στο μανιφέστο του 73 για το πως ο καπιταλισμός τρέφει το υπάρχων τοξικό σύστημα, αλλά άμα περιμένεις να αλλάξουμε αυτό για να διεκδικηθεί το οτιδήποτε...
Συμφωνώ πάντως ότι θα πρέπει να υπάρχει πιο επαναστατική δράση που θα διεκδικεί πιο ενεργά, όχι πως αυτό είναι όμως ασήμαντο. Επίσης βέβαια να πούμε πως το πραιντ δεν είναι μόνο η παρέλαση, υπάρχει βδομάδα γενικών εκδηλώσεων που μέσα σε αυτές υπάρχουν και ομιλίες για να θίγονται κοινωνικοί προβληματισμοί. Τα γράφω αυτά γιατί συνήθως όταν μιλάνε πιο άμεσα εμπλεκόμενα άτομα και πουν το παραμικρό αρνητικό, παίρνουν κάποιοι θάρρος και λένε τα δικά τους. Το βλέπεις και εδώ μέσα, δεν θέλει πολύ να πάρει κάποιος το πράσινο φως και να αυτοδικαιολογείται ότι "συμφωνεί και κάποιος από τη κοινότητα, άρα έχω αυτομάτως δίκαιο"...
Τα περί αποδοχής πλέον από μερικούς, ασχολίαστα και εκτός τόπου και χρόνου για ακόμα μια φορά.