Διπλωματικό θρίλερ με στρατιωτικούς στον Έβρο

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 30,869 μηνύματα.
Διπλωματικό θρίλερ: Δικάζονται τη Δευτέρα οι Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στον Έβρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα πολιτικο-διπλωματικό θρίλερ μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, σχετικά με την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν από τουρκική περίπολο στην περιοχή Καστανιές του Έβρου.
Ο ανθυπολογαχός Άγγελος Μητρετώδης (25χρονος ανθυπολοχαγός του Μηχανικού από το Κιλκίς) και ο Δημήτρης Κουκλατζής (λοχίας ΕΠ.ΟΠ, Σκαπανέας Μηχανικού) κρατούνται στο κτίριο της τουρκικής στρατοχωροφυλακής της Αδριανούπολης αφού τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες και πρόκειται να δικαστούν την Δευτέρα (5/3).

Η σύλληψη

Οι Έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν από την τουρκική περίπολο στις 14:30 της Πέμπτης (1/3) αλλά το υπουργείο Άμυνας δημοσιοποίησε το γεγονός μία ημέρα σχεδόν αργότερα, το πρωί της Παρασκευής (2/3). Με άλλα λόγια, η σύλληψη των δύο Ελλήνων έγινε την ώρα που γίνονταν η τελετή παράδοσης-παραλαβής μεταξύ Βίτσα-Κουβέλη στο υπ. Εθνικής Αμυνας, παρουσία του Πάνου Καμμένου.
Η ιστοσελίδα Birlik δημοσίευσε φωτογραφίες από τη μεταφορά των Ελλήνων στρατιωτικών στο τουρκικό δικαστήριο. Κατά την ίδια ιστοσελίδα στο δικαστήριο βρέθηκε και η μητέρα του ενός συλληφθέντος.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί ξεσπούν: «Δεν είμαστε πράκτορες»
Τις συνθήκες υπό της οποίες συνελήφθησαν από την τουρκική περίπολο, κατέθεσαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί στο δικαστήριο της Αδριανούπολης.
«Δεν είμαστε πράκτορες», φέρονται να είπαν στην κατάθεσή τους οι δύο Έλληνες στρατιώτες που συνελήφθησαν στον Έβρο.
Ο 25χρονος ανθυπολοχαγός Άγγελος Μιτρετώδης φέρεται να κατέθεσε, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ ότι κατά τις 10.30 βγήκαν σε περιπολία. «Το χιόνι ήταν γύρω στα 20-25 εκατοστά. Όταν είδαμε ίχνη παπουτσιών πάνω στο χιόνι αρχίσαμε να τα ακολουθούμε σκεπτόμενοι ότι είναι ίχνη παράνομων μεταναστών. Ακολουθώντας τα ίχνη φτάσαμε κάτω από ένα δέντρο, απέναντί μας βρέθηκαν Τούρκοι στρατιώτες και μας πήραν τα όπλα. Μετά μας μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα. Εμείς δεν είμαστε πράκτορες, δεν περάσαμε τα σύνορα σκόπιμα. Περάσαμε τα σύνορα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών», φέρεται να κατέθεσε.
Σύμφωνα με το δημοσιογράφο της εφημερίδας Birlik, Ιλχάν Ταχσίν στο κινητό τηλέφωνο των δύο στρατιωτών βρέθηκαν φωτογραφίες με πατημασιές πάνω στο χιόνι. Οι δυο στρατιωτικοί ισχυρίστηκαν ότι αυτές οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν για να σταλούν στους ανωτέρους τους.

Πώς έγινε η σύλληψη
Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ(Sözcü, nTV) οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί, συνελήφθησαν από τους «Αετούς των Συνόρων», μονάδα που υπάγεται στην 54η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία του τουρκικού στρατού. Μεταφέρθηκαν στην Ανδριανούπολη (Edirne) όπου τους αφαιρέθηκαν τα όπλα και τα κινητά τους τηλέφωνα) και υπεβλήθησαν σε ανάκριση.

Αφού ολοκληρώθηκε η καταγραφή των στοιχείων τους, στο γραφείο της διοίκησης Χωροφυλακής της Αδριανούπολης, μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο. Ο εισαγγελέας τους απήγγειλε κατηγορίες για τα αδικήματα της κατασκοπείας και την παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη.Ετσι, το τουρκικό δικαστήριο της Ανδριανούπολης τους έκρινε κρατούμενους, μέχρι να οριστεί η δικάσιμός τους.

Σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές, σε όλη αυτή την διαδικασία ήταν παρών εκπρόσωπος του ελληνικού προξανείου.
Τηλεφωνική επικοινωνία αρχηγών ΓΕΕΘΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Ελλάδας και Τουρκίας για την υπόθεση.
Όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο κ. Ευάγγελος Αποστολάκης συνομίλησε τουλάχιστον δύο φορές με τον Χουλουσί Ακάρ. Ο Τούρκος επιτελάρχης μάλιστα, φέρεται να δεσμεύτηκε στον Έλληνα ομόλογό του πως θα κάνει ό,τι μπορεί, προκειμένου να επιστρέψουν στην Ελλάδα, το συντομότερο δυνατό, οι δύο στρατιωτικοί.
Καθώς παρήλθε το Αυτόφωρο (σ.σ. οι δύο Ελληνες συνελήφθησαν το μεσημέρι της Πέμπτης στις 14:30) και δεν τους αποδόθηκε τελικώς κατηγορία για απόπειρα κατασκοπείας όπως ανέφεραν τουρκικά ΜΜΕ, παρά μόνο εκείνη για «παραβίαση πρώτου βαθμού απαγορευμένης στρατιωτικής περιοχής» εκφράζονται ελπίδες ότι πιθανόν να επιστρέψουν στα μέσα της εβδομάδας στην Ελλάδα, εκτός σοβαρής εμπλοκής.
Κατά τις πηγές του ελληνικού Πενταγώνου, η σύλληψη των δύο στρατιωτικών έγινε χωρίς βία, ενώ τους επετράπη να τηλεφωνήσουν από τα κινητά τους στις μονάδες τους.
Σύλληψη στρατιωτικών Έβρος: Αυτές είναι οι 4 κατηγορίες για τους Έλληνες στρατιωτικούς
Σύλληψη στρατιωτικών: «Δεν είμαστε πράκτορες» - Τι είπαν στις απολογίες υπολοχαγός και λοχίας
Η ανακοίνωση του ΓΕΣ για το συμβάν

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) ενημέρωσε για το περιστατικό. «Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος.
Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες Αρχές. Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα. Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες», ανέφερε η ανακοίνωση του ΓΕΣ.

Κικίλιας: Να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για άμεση επιστροφή τους
«Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή τις πολύ σοβαρές εξελίξεις που ακολούθησαν τη σύλληψη των δυο Ελλήνων Στρατιωτικών. Ενημέρωσα τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, για τα τελευταία δεδομένα της υπόθεσης», δήλωσε ο Tομεάρχης άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας, μετά την ενημέρωση που είχε από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Ο κ. Κικίλιας πρόσθεσε: «Η ΝΔ ζητάει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, για την άμεση επιστροφή στην Ελλάδα των δύο στελεχών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων».
Πάιατ: Ανησυχώ για «ατύχημα» μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας

Το φόβο του για ένα «ατύχημα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας» εξέφρασε ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, με αφορμή την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.
Οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά την υπόθεση με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και είναι «μέσα» στις κινήσεις που γίνονται, είπε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, κι ο ίδιος είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον βοηθό υπουργό Εξωτερικών, όπως επισήμανε, στη διάρκεια συζήτησης με τον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
Σε ερώτηση αν ανησυχεί για το ενδεχόμενο «ατυχήματος» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ο πρέσβης απάντησε ότι ανησυχεί για κάποιο επεισόδιο «αθέλητης» σύγκρουσης.
Γενικά για την προκλητικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο, ο πρέσβης τόνισε ότι οι ΗΠΑ κατανοούν την ελληνική πλευρά και σε ό,τι αφορά στην παρεμπόδιση από την Τουρκία στις εργασίες εξόρυξης στην Κυπριακή ΑΟΖ παρατήρησε: «Η θέση των ΗΠΑ ήταν σαφής. Είναι θέμα αρχής ο λαός της Κύπρου να μπορεί να αναπτύξει τους πόρους στην υφαλοκρηπίδα της. Δεν είναι θέμα εταιρείας».
Σε ό,τι αφορά στην Τουρκία και τη συμπεριφορά της υπογράμμισε ότι η Ελλάδα και οι ΗΠΑ έχουν ζωτικά συμφέροντα να παραμείνει η Άγκυρα προσηλωμένη στη Δύση και την Ευρώπη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 19,964 μηνύματα.
Το πρόβλημα με τους Τουρκους είναι γνωστό. Οι Τουρκοι είναι ένας φοβερός εχθρος. Ως τέτοιος πρέπει να αντιμετωπίζεται μέχρι να αλλάξει στάση ή καθεστώς. Εγω προσωπικά δεν δέχομαι καμια υποκριτική φιλια δειχνουν και επισης κρινω ουτοπική την θέση ολων εκεινων που θεωρουν ότι οι Τουρκοι μολις βρουν την ευκαιρια δεν θα μας την κάνουν. Είναι πολύ ύπουλοι.


Τωρα άσχετα με τα παραπάνω τα οποια έχουμε ηδη συζητησει και δεν έχει νοημα να το κάψουμε άλλο. Ελπιζω να είναι αληθεια ότι δεν θα τους προσάψουν την κατηγορια της κατασκοπειας και ότι θα μπορέσουν να επιστρέψουν μολις τελειώσουν τα διαδικαστικα και πάλι πισω στην Ελλάδα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,549 μηνύματα.
Υπαρχουν πολλα ερωτηματα σε αυτην την περιπετεια των Ελληνων στρατιωτων.
Ισως οι Τουρκοι ζητησουν την εκδοση των δικων τους που κραταμε εμεις , ισως και οχι. Το κυριο μελημα των δικηγορων ειναι να μην δικαστουν για κατασκοπεια.
Στο παρελθον, επειδη εχουν συμβει τετοια γεγονοτα και αλλες φορες , λογω δυσμενων καιρικων συνθηκων , αμεσα επεστρεφαν οι στρατιωτες στην χωρα τους .



Δεν θελω να δημιουργησω πανικο ουτε και αγχος , αλλα : ολο το ναυτικο ειναι εξω οπως και η αεροπορια ετοιμη , και εχουν φυγει στρατιωτες στον Εβρο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 30,869 μηνύματα.
Ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα είχε δηλώσει πριν κάνα δίμηνο οτι φοβάται ένα ατύχημα και διερωτώμαι τα εξής: Γιατί το δήλωσε ΤΩΡΑ κι όχι 2 χρόνια πριν ή δυο χρόνια μετά; Και γιατί λέει οτι φοβάται αντί να πει, ό,τι κι αν γίνει θα λυθεί με διπλωματικό τρόπο; Δηλαδή οι Τούρκοι είναι ανεξέλλεγκτοι; Αυτό θέλουν να μας πουν;

Εμένα το κεφάλι μου πάει σε πολλά και πείτε με καχύποπτη. Γιατί έγινε αυτο το επεισόδιο τώρα; Γιατί τώρα; Δε μού αρέσουν καθόλου όλα αυτά. Νιώθω σαν να βλέπω μια ταινία που προβλέπω τι θα γίνει κι όταν τελικά γίνει λέω, μα ήταν πολύ εμφανές οτι θα γινόταν, γιατί μού κάνει εντύπωση;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 19,964 μηνύματα.
Γιατι οι Τουρκοι είναι απρόβλεπτος λαος. Αυτά να τα δουν κάτι κουλτουρο αναρχο αυτονομοι που λένε ότι ο στρατος είναι άχρηστος και βασιζονται στην αυτοδιαθεση των λαων.


Ουτοπιες είναι όλα αυτά πάρτε το χαμπάρι καθενας κοιτάει την πάρτη του. Εκτος από συγκεκριμένους συμμαχους. Ουτε οι ΗΠΑ θα μπλεκτουν στο πλευρο μας χωρις οφελος. Σε γενικες γραμμες στο σημερινο κοσμο κανεις δεν έχει κανενα λογο να μας βοηθησει αν δεν έχει συμφέρον. Και αντι οι εγχώριοι να κοιτάξουν το συμφέρον της πατριδας και να δημιουργησουν ένα ισχυρο κράτος κοιτάνε να ριξουν ο ένας στον άλλον τις ευθύνες και λένε κατά καιρους και ένα καρο ηλιθιότητες όπως το ότι και μερικα νησάκια να χάσουμε δεν τρέχει και τιποτα ότι δεν υπάρχουν σύνορα και άλλα. Τι δεν υπάρχουν σύνορα ρε @@@@ και ο προγονος σου γιατι πολεμησε και σκοτωθηκε για να αφησει σε σενα περιουσιες και εδάφη να ζεις ελευθερος.


Θα τα πληρώσουμε όλα αυτά κάποια στιγμη το κακο είναι ότι κάποιοι θα την κοπανησουν από εδώ μέσα ενώ κάποιοι άλλοι θα πολεμήσουμε κανονικα αν ποτέ χρειαστεί. Το σύνηθες δηλαδή κάποιοι τραβάνε κουπι και άλλοι είναι χαρούμενοι ταξιδιώτες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Nelliel

Περιβόητο μέλος

Η Nelliel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,061 μηνύματα.
Ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα είχε δηλώσει πριν κάνα δίμηνο οτι φοβάται ένα ατύχημα και διερωτώμαι τα εξής: Γιατί το δήλωσε ΤΩΡΑ κι όχι 2 χρόνια πριν ή δυο χρόνια μετά; Και γιατί λέει οτι φοβάται αντί να πει, ό,τι κι αν γίνει θα λυθεί με διπλωματικό τρόπο; Δηλαδή οι Τούρκοι είναι ανεξέλλεγκτοι; Αυτό θέλουν να μας πουν;

Εμένα το κεφάλι μου πάει σε πολλά και πείτε με καχύποπτη. Γιατί έγινε αυτο το επεισόδιο τώρα; Γιατί τώρα; Δε μού αρέσουν καθόλου όλα αυτά. Νιώθω σαν να βλέπω μια ταινία που προβλέπω τι θα γίνει κι όταν τελικά γίνει λέω, μα ήταν πολύ εμφανές οτι θα γινόταν, γιατί μού κάνει εντύπωση;
Το ιδιο βλεπω και εγω, απλα το παρομοιαζω με βιβλιο ιστοριας. Ειναι σαν να διαβαζεις ολα τα ιστορικα γεγονοτα που συνεβησαν πριν οδηγηθει η χωρα στην συρραξη.
Δεν ειναι μονο το περιστατικο με τον πρεσβη, αλλα πολλα ακομα. Παιζονται πολλα συμφεροντα στην περιοχη και αν εχεις παρατηρησει τις εξελιξεις τα τελευταια χρονια, εχουν αρχισει να αλλαζουν οι συμμαχιες στην ευρυτερη περιοχη (βλ Ισραηλ-Τουρκια) και να γινονται κινησεις για νεες. Για ποιον λογο επαναφερθηκε το Μακεδονικο στο προσκηνιο; Γιατι οριοθετειται οπως οπως η ΑΟΖ με την Αλβανια και κανουμε υπχωρησεις; Γιατι η Γαλλια εκανε την στρατευση υποχρεωτικη και συμπεριελαβε και τις γυναικες; Γιατι η Ρωσια αναβαθμησε τα πυρηνικα της; Γιατι η Αρμενια ακυρωσε την ειρηνευτικη συμφωνια με την Τουρκια; Απαντησεις στο "γιατι" υπαρχουν, αλλα η ερωτηση ειναι, "γιατι τωρα;"
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

xristaras9

Διάσημο μέλος

Ο xristaras9 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 2,554 μηνύματα.
Στήν περιοχή της καστανιάς έβρου υπάρχει συρματόπλεγμα αποκλείεται να βρέθηκαν πέραν αυτού οι έλληνες και να μπήκαν σε τουρκικό έδαφος.Μήπως απείχθησαν;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 30,869 μηνύματα.
Έχουν βγει διάφορες θεωρίες ότι δεν είχαν μπει σε τουρκικό έδαφος αλλά οι Τούρκοι τους την έπεσαν για να βρουν αφορμή να ζητήσουν πίσω τους 8 κλπ. Κάτι παίζεται πάντως...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Unseen skygge

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Unseen skygge αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,218 μηνύματα.
Και εγω άκουσα μια τέτοια θεωρία ότι δεν μπήκαν σε τουρκικό έδαφος αν και δεν ξέρω τι να πιστέψω. Το σίγουρο είναι ενα πάντως. Είναι πλέον καιρός να σταματήσουν οι Έλληνες να τρώγονται μεταξυ τους και να σταματήσουν να λειτουργούν παρασιτικά. Ωστόσο αυτή την στιγμή η Ελλάδα δεν έχει ηγέσια σε αντίθεση με την γειτονική Τουρκία που ανεξαρτήτως της συμπεριφοράς της οφείλω να παραδεχθώ ότι έχει ηγέτη
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Stickerbush

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Πεισματάρης Γορίλας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 896 μηνύματα.
Ωστόσο αυτή την στιγμή η Ελλάδα δεν έχει ηγέσια σε αντίθεση με την γειτονική Τουρκία που ανεξαρτήτως της συμπεριφοράς της οφείλω να παραδεχθώ ότι έχει ηγέτη

Άρα ηγέτης είναι ένας ιμπεριαλιστής bully wannabe sultan ολοκληρωτικός "πρόεδρος" που αντιμετωπίζει άπειρα προβλήματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής και σε μερικά χρονάκια το κράτος του θα είναι ένα μπάχαλο (πες με οικονομικό κραχ, πες με εμφύλιο/χούντα, ότι θες)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DarthFederer

Διάσημο μέλος

Ο DarthFederer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,281 μηνύματα.
Και εγω άκουσα μια τέτοια θεωρία ότι δεν μπήκαν σε τουρκικό έδαφος αν και δεν ξέρω τι να πιστέψω. Το σίγουρο είναι ενα πάντως. Είναι πλέον καιρός να σταματήσουν οι Έλληνες να τρώγονται μεταξυ τους και να σταματήσουν να λειτουργούν παρασιτικά. Ωστόσο αυτή την στιγμή η Ελλάδα δεν έχει ηγέσια σε αντίθεση με την γειτονική Τουρκία που ανεξαρτήτως της συμπεριφοράς της οφείλω να παραδεχθώ ότι έχει ηγέτη

Κανενας Ελληνας πολιτικος δε μπορει να γινει ισχυρος οσο ειναι ο Ερντογαν γιατι η Ελλαδα ακομα εχει Δημοκρατια. Η Τουρκια πλεον εχει απολυταρχια. Οποιαδηποτε αποφασης παρθηκε, παιρνεται ή θα παρθει στην Αθηνα εχει πολιτικες επιπτωσεις. Στην Τουρκια οχι. Και η μοναδικη "αντιπολιτευση" που ηταν ο στρατός εκκαθαριστηκε μετα το σικε πραξικοπημα. Σταματηστε να θαυμαζετε Σουλτανους και Τσαρους...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Unseen skygge

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Unseen skygge αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,218 μηνύματα.
Όμως στο σικέ πραξικόπημα οι υποστηρικτές του Μπουλι στάθηκαν στο πλαι του. Ακομα και στα δημοκρατικά καθεστώτα υπάρχουν πολιτικοί που έχουν λαϊκή υποστήριξη. Σε χώρες όπως Γερμανία, Γαλλία κλπ. Στον αντίποδα στην Ελλάδα ελάχιστοι Έλληνες εμπιστεύονται κάποιον πολιτικό. Οι περισσότεροι είναι αδιάφοροι
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Stickerbush

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Πεισματάρης Γορίλας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 896 μηνύματα.
Όμως στο σικέ πραξικόπημα οι υποστηρικτές του Μπουλι στάθηκαν στο πλαι του. Ακομα και στα δημοκρατικά καθεστώτα υπάρχουν πολιτικοί που έχουν λαϊκή υποστήριξη. Σε χώρες όπως Γερμανία, Γαλλία κλπ. Στον αντίποδα στην Ελλάδα ελάχιστοι Έλληνες εμπιστεύονται κάποιον πολιτικό. Οι περισσότεροι είναι αδιάφοροι

Πιθανόν σε ΚΑΜΙΑ σύγχρονη δημοκρατία οι πολίτες κατά πλειοψηφία δεν υποστηρίζουν κάποιο πολιτικό πρόσωπο. Παντού υπάρχει επιφύλαξη έως πλήρης απαξίωση. Έχεις εικόνα του πρόσφατου γαλλικού πολιτικού σκηνικού; Ποια λαϊκή υποστήριξη;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,342 μηνύματα.
Για να διασκεδάσουμε λίγο την τραγική αυτή ιστορία...μόνο σ' εμένα θυμίζει αυτό;:lol:

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 30,869 μηνύματα.
Πάει για αναβολή η δική των στρατιωτικών; Τι γίνεται ρε παιδιά;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 19,964 μηνύματα.
Οταν σου έλεγα για τους Τουρκους οτι ειναι εχθροί και ύπουλοι διαφωνούσες ομως και έλεγες να το βρουμε διπλωματικά. Βρές τα διπλωματικά τώρα. Μπορεις;

Και αν δεν μπορεις γιατι κανεις ποτέ δεν έδωσε μια διαταγή να είναι επιφυλακτικοί ολοι τους εκει πάνω. Δυο άτομα να κάνουν σκοπιά. Σε τέτοια εποχή. Κάποιοι ειναι ΕΚΤΟΣ τόπου και χρονου δυστυχώς.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,549 μηνύματα.
Ετσι ακριβως , οπως τα λες εινα Ντεβιλ .
Πως γινεται να μην ενημερωνεις να ειναι ολοι σε προσχοχη λογω των Τουρκων ; Γι αυτο και εφαγαν σκουπα οι υπευθυνοι .
Οι Τουρκοι εχουν καμερες στα κοκκινα δεντρα και παρακολουθουν και οι κομαντο τους επιασαν τους δυο Ελληνες και τα πηραν ολαα (οπλα,αμαξι,ασυρματοι)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 19,964 μηνύματα.
Ετσι ακριβως , οπως τα λες εινα Ντεβιλ .
Πως γινεται να μην ενημερωνεις να ειναι ολοι σε προσχοχη λογω των Τουρκων ; Γι αυτο και εφαγαν σκουπα οι υπευθυνοι .
Οι Τουρκοι εχουν καμερες στα κοκκινα δεντρα και παρακολουθουν και οι κομαντο τους επιασαν τους δυο Ελληνες και τα πηραν ολαα (οπλα,αμαξι,ασυρματοι)

Εδω ρε συ πανηγυριζαν για την ψυχραιμη στάση λέει μετά το περιστατικο με τον εμβολισμο του σκαφους του λιμενικου. Να ρωτησω για ποιο λογο πανηγυριζαν; που δεν ειχαμε θύματα ; δεν ειδα και κανεναν θριαμβο εκ μέρους μας.

Εγω ξέρω οτι οταν έχεις εναν εχθρο ουτε του πουλάς φιλιες ουτε εισαι ανοιχτος. Προσέχεις μην σε κτυπήσει και αν θελησει ποτε να γινει διαλογος για να βρεθει μια λυση θα γινει με προϋποθέσεις. Ένας εχθρος θέλει το κακο σου και να σε καταστρέψει. Δεν εχεις πολλά πολλά τον έχεις στο πάγο. Και προσπαθεις να ελαχιστοποιήσεις την επαφή και αρα την πιθανοτητα να σε πλήξει. Εγω ας πουμε εκει πάνω θα έβγαζα 10 άτομα να κάνουν περιπολια οχι δύο. Άν ήμουν διοικητης αυτη την εντολή θα εδινα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,549 μηνύματα.
Επρεπε να το περιμενουν αφου βλεπουν οτι η ενταση κλιμακωνεται , εδω δεν κολωσε ο Τουρκος με τη Γερμανια (κρατα καμια 10αρια δημοσιογραφους ) , δεν κολωσε με την Ρωσια , δεν κολωσε με την Αμερικη , θα φοβηθει την Ελλαδιτσα ;;;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 19,964 μηνύματα.
Επρεπε να το περιμενουν αφου βλεπουν οτι η ενταση κλιμακωνεται , εδω δεν κολωσε ο Τουρκος με τη Γερμανια (κρατα καμια 10αρια δημοσιογραφους ) , δεν κολωσε με την Ρωσια , δεν κολωσε με την Αμερικη , θα φοβηθει την Ελλαδιτσα ;;;



E βεβαια.. Όταν έχεις διπλα σου γειτονες όπως οι Τουρκοι πρέπει να εισαι προετοιμασμένος για το χειροτερο. Είναι σαν κάτι δικομανεις γειτονες που είναι οι καλυτεροι πελάτες στα αστυνομικά τμήματα και τα δικαστήρια. Είναι αναμενομενο να ψάχνουν αφορμή για να την χρησιμοποιήσουν εναντίον σου. Σε τέτοιους δεν ανοίγεσαι.


Εγω όταν ειχα έναν τέτοιο εχθρό του ειχα κοψει και την καλημέρα και η οποια συναλλαγή γινοταν με μεσάζοντα γιατι είχαμε και κάποιες εκκρεμοτητες. Ειχαμε βάλει ένα άτομο έμπιστο και στα δύο έναν συγγενή του. Και όταν μια φορά με ειχε πετυχει έξω και πηγε να μου μιλησει για μια διαφορά του το έκοψα και του ειπα ότι δεν θέλω καμια κουβέντα.
Ότι θέλεις θα το συζητήσουμε μέσω του ατομου που έχει προθυμοποιηθεί να μας βοηθησει και σε λιγο καιρο τελειώνει και η συνεργασια μας.


Εδώ οι δικοι μας βγαινουν και λένε ότι δειχνουν τους δρομους στη Τουρκια και ότι ειμαστε φιλοι κτλπ δεν θέλει τέτοια. Που τα λές αυτά ... σε ποιον;;; σε κάποιον που ψάχνει αφορμές να πατήσει να σε κατασπαράξει.


Οι Αμερικανοι ειχαν πεί κάτι πολύ σωστο. Μερικοί δεν καταλαβαίνουν από άλλη γλώσσα παρα μονο από μαστιγιο. Όταν εβγαιναν και τους έκραζαν πως μιλάνε επιθετικά σε έναν από τους μεγαλύτερους κακοποιούς και δικτάτορες του αιώνα. Τον στυγερό ηγέτη της Β.Κορέας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top