• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Δόντια - στοματική υγεία - οδοντίατροι

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.037 μηνύματα.
Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι τα προσέχω σαν τρελή, δεν έχω ούτε ένα σφράγισμα και θα την πατήσω από τον γαμωφρονιμίτη😥
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

πανοραμική ακτινογραφία δεν σου ζήτησε να κάνεις; πως τα είδε ολα αυτά; δεν φαίνονται ετσι
Είπε ότι κάτι είδε. Τώρα τι, δεν ξέρω. Δεν ήταν σίγουρος..
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Παιδιά συγγνώμη, ρωτάω όποιον έχει σφράγισμα. Είναι δυνατόν να προχωρήσει ο οδοντιατρικός σε "προληπτικό σφράγισμα" ενώ ούτε πονάς ούτε έχει πάνω κάτι το δόντι;

Guest 182562

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Είναι δυνατόν να προχωρήσει ο οδοντιατρικός σε "προληπτικό σφράγισμα" ενώ ούτε πονάς ούτε έχει πάνω κάτι το δόντι;
Ναι. Μπορεί ακόμα να μην έχεις φτάσει στο στάδιο του πόνου, να είσαι δηλαδή στην αρχή.

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.037 μηνύματα.
Ναι αλλά αυτός μου είπε ότι προκλήθηκε από το έγκλειστο. Αυτό πού το ξέρει;

Δεν ξέρω, θα πάω και σε άλλον. Μη γίνει μαλακία χωρίς λόγο.

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 6.185 μηνύματα.
Ναι αλλά αυτός μου είπε ότι προκλήθηκε από το έγκλειστο. Αυτό πού το ξέρει;

Δεν ξέρω, θα πάω και σε άλλον. Μη γίνει μαλακία χωρίς λόγο.
και μονο που δεν σου ζητησε πανοραμικη ειναι μεγάλο φαουλ πανε σε αλλον και πηγαινε να τη κανεις μονη σου απο πρίν να την εχεις έτοιμη. Θα τη χρειαστείς οπως και να χει σε οτι αφορά στους φρονιμίτες

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

και μονο που δεν σου ζητησε πανοραμικη ειναι μεγάλο φαουλ πανε σε αλλον και πηγαινε να τη κανεις μονη σου απο πρίν να την εχεις έτοιμη. Θα τη χρειαστείς οπως και να χει σε οτι αφορά στους φρονιμίτες
Μα ναι, τι πάει να πει "δεν ξέρω, αλλά προληπτικά μήπως κάνουμε"

Τα διπλανά του δεν έχουν τίποτα, κάτασπρα είναι, έριξα και φακό και πάλι τίποτα. Ούτε με ενοχλεί κάτι. Πανοραμική είχα βγάλει το 2023 για τον έγκλειστο, ο οποίος βγήκε πέρυσι.

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 6.185 μηνύματα.
Μα ναι, τι πάει να πει "δεν ξέρω, αλλά προληπτικά μήπως κάνουμε"

Τα διπλανά του δεν έχουν τίποτα, κάτασπρα είναι, έριξα και φακό και πάλι τίποτα. Ούτε με ενοχλεί κάτι. Πανοραμική είχα βγάλει το 2023 για τον έγκλειστο, ο οποίος βγήκε πέρυσι.
Αν εχεις ήδη πανοραμική ισχύει ακόμα και θα ισχύει για 4 χρονια ακομα μπορει να την δει απορω γιατι δεν στο ειπε

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Αν εχεις ήδη πανοραμική ισχύει ακόμα και θα ισχύει για 4 χρονια ακομα μπορει να την δει απορω γιατι δεν στο ειπε
Αυτή την είδε ο γναθοχειρουργος πέρυσι και είπε ότι όλα είναι τέλεια...

Jack of Spades

Διακεκριμένο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.672 μηνύματα.
Πάω στον οδοντίατρο για τον καθιερωμένο ετήσιο καθαρισμό, όλα καλά όλα ωραία και μου είπε κιόλας τι ωραία δόντια που έχεις. Κι εκεί που καθάριζε μου λέει: έχεις βγάλει έγκλειστο φρονιμίτη; Του λέω ναι.

Ναι, μου λέει, ενδεχομένως έχει κάνει ζημιά στα δύο διπλανά του, δεν φαίνεται κάτι, δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς, αλλά καλό είναι να το παρατηρείς γιατί μπορεί να χρειαστεί να κάνουμε κάτι.

Παθαίνω έμφραγμα🥺
Θα πάω και σε δεύτερο γιατί ειλικρινά δεν με πονάει ούτε με ενοχλεί κάτι και μου φάνηκε λίγο περίεργο έτσι όπως το είπε..
Κάλλιστα μπορεί ακόμη και να χάσεις δόντι από έγκλειστο φρονιμίτη (που δεν βγήκε εγκαίρως), αλλά α)νομίζω ότι, εφόσον πάει καιρός που τον έβγαλες, αν αυτό ήταν το case πιθανότατα όλο και κάτι θα 'χες καταλάβει μέχρι τώρα και β)και κυριότερο, εκτός αν σου έκανε επιτόπια ακτινογραφία ή είναι ο Superman, χωρίς να δει πανοραμική δε μπορεί να ξέρει τι ζημιά έχει προκληθεί από έγκλειστο φρονιμίτη στα διπλανά δόντια!

Αν δεν ισχύει το «εκτός...» του «β)» άλλαξε οδοντίατρο γιατί κατά 99% έπεσες σε σκιτζή...
Είναι δυνατόν να προχωρήσει ο οδοντιατρικός σε "προληπτικό σφράγισμα" ενώ ούτε πονάς ούτε έχει πάνω κάτι το δόντι;
Ναι...
Μη βιάζεσαι, κάτσε να δούμε τι θα μας πει η @Εριφύλη για τη μέθοδο εξέτασης που εφάρμοσε στην περίπτωσή της...

Τελευταία επεξεργασία:

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Μη βιάζεσαι, κάτσε να δούμε τι θα μας πει η @Εριφύλη για τη μέθοδο εξέτασης που εφάρμοσε στην περίπτωσή της...
Τίποτα δεν εφάρμοσε. Όταν μου έκανε καθαρισμό, μου είπε αυτό το πράγμα. Αλλά δεν ήταν και σίγουρος..

Jack of Spades

Διακεκριμένο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.672 μηνύματα.
Τίποτα δεν εφάρμοσε. Όταν μου έκανε καθαρισμό, μου είπε αυτό το πράγμα. Αλλά δεν ήταν και σίγουρος..
Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι π.χ. ο/η γναθοχειρουργός έβγαλε κάπως άγαρμπα το φρονιμίτη, «έγδαρε» επιφανειακά αυτά τα δόντια κι αυτός το είδε με το καθρεφτάκι του...if that's the case όλα καλά, ακόμη και σφράγισμα να χρειαστείς κάποτε δεν έγινε και κάτι, μια επιφανειακή επίστρωση θα γίνει!

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.219 μηνύματα.
Αυτές είναι πολύ καλές! (Να κοιτάς πλακέ όπως σου είπα, όχι τις άλλες που είναι σαν ξεμαλλιασμένες - κάνουν ζημιά🥺) View attachment 143745
τι ζημιά; Και γω έχω αυτή με τα πορτοκαλιά τριχάκια. Είμαι πολύ ευχαριστημένη, γιατί δεν τραυματίζει τα ούλα. Τώρα μακροχρόνια τι δράση έχει, δεν ξέρω...

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Jack of Spades

Διακεκριμένο μέλος

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.219 μηνύματα.
Οχιιι😥 είναι ό,τι σιχαίνομαι
κοίτα, πιθανότατα δε θα χρειαστείς, εφόσον τα φροντίζεις.
Όμως μην κάνεις όπως εγώ με τις ναρκώσεις. Αν, ω μη γένοιτο, χρειαστεί, θα το αντιμετωπίσουμε.
Τα σφραγίσματα έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ. Εγώ έχω ακόμα τα παλιά αμαλγάματα, τι να πω; Και ένα σφράγισμα δεν πονά καθόλου.
Και προληπτικά σφράγισμα, δεν έχω ακούσει ποτέ. Σφράγισμα σε δόντι που είναι ήδη χαλασμένο, αλλά δεν πονά, γιατί η τερηδόνα δεν έχει φτάσει στο νεύρο, έχω ακούσει και έχω. Αλλά σε υγιές δόντι, εγώ δεν γνωρίζω.
Μη φοβάσαι. Πιθανότατα δε θα κάνεις ποτέ. Αν ποτέ χρειαστεί, πέρασε μια βόλτα. Θα σε πάω εγώ στον οδοντίατρο, αλλά και συ αν χρειαστώ νάρκωση (ω μη γενοιτο), θα με πάρεις απ το χεράκι, να με πας
:hug:

amarelia

Περιβόητο μέλος

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

amarelia

Περιβόητο μέλος

Κυριολεκτικά, έχω θέμα με τα δόντια, δεν μπορώ😥
Δηλαδή όποιος έχει σφραγίσματα είναι βρωμιάρης;
Δόντια είναι, είναι φθαρτά, μπορεί να αποκτήσεις τερηδόνα ακόμα κι αν τα προσέχεις και τα κάνεις όλα σωστά.
Ή απλά με τη πάροδο του χρόνου.
Τα σφραγίσματα σταματούν το πρόβλημα και σου δίνουν και πάλι ένα υγιές στομα.

Jack of Spades

Διακεκριμένο μέλος

Δόντια είναι, είναι φθαρτά, μπορεί να αποκτήσεις τερηδόνα ακόμα κι αν τα προσέχεις και τα κάνεις όλα σωστά.
Ή απλά με τη πάροδο του χρόνου.
Υπάρχουν άνθρωποι των οποίων το σάλιο δεν έχει τις προστατευτικές κ.λπ. ιδιότητες του μέσου ανθρώπου...αυτοί μπορεί κάλλιστα π.χ. να κάνουν και νήμα και τα πάντα, να 'ναι 25-30 χρονών και να 'χουν ήδη 2-3 απονευρώσεις!

Το βρίσκω πάντως λογικό για ένα νεαρό κορίτσι σαν την @Εριφύλη που δεν είχε ποτέ τέτοια προβλήματα να χάνει την ψυχραιμία της στο ενδεχόμενο ενός σφραγίσματος...

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Η απονεύρωση γιατί μου ακούγεται καλύτερο;😂 Δεν έχω ιδέα από αυτά. Ποιο ΔΕΝ φαίνεται καν;

Jack of Spades

Διακεκριμένο μέλος

Η απονεύρωση γιατί μου ακούγεται καλύτερο;😂 Δεν έχω ιδέα από αυτά.
Γι' αυτό σου ακούγεται καλύτερο...γιατί αν ήξερες κι αντιδράς έτσι στο ενδεχόμενο ενός μικρού σφραγίσματος, αν σου έλεγαν ότι «πρέπει να κάνεις απονεύρωση» θα λιποθυμούσες!:P
Ποιο ΔΕΝ φαίνεται καν;
Κανένα από τα δύο δεν φαίνεται...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια