Θα συμφωνήσω 100% με την Χριστίνα. Εχω βγάλει (εξάγει) και τους 4 φρονιμίτες (χωρίς ιδιαίτερο πόνο πράγματι) και η πάστα των δοντιών μου είναι τόσο καλή που οι οδοντιατροι το λένε και το ξαναλένε.
ΟΜΩΣ!
Σχηματίζεται λίγη πέτρα μετά από κάποιο καιρό. Ελάχιστη αλλα σχηματίζεται. Αυτό το πράγμα και κάθε μέρα να βουρτσίζεις, θα δημιουργηθεί, απλά σε πολύ πιο αργό ρυθμό απ' ότι αν πχ σε πάρει ο ύπνος μια μέρα και ξεχάσεις να τα βουρτσίσεις. Εαν αυτό γίνει και ξαναγίνει, έχεις κάνει μια καινούρια φίλη την πέτρα πριν το καταλάβεις.
Αυτό που μου λέει ο γιατρός και δεν κάνω ΠΟΤΕ γιατί βαριέμαι, και ο άνθρωπος επιμένει στη θέα του ματώματος των ούλων:
"Έχεις καταπληκτικά δόντια, και θα ειναι κουταμάρα σου εαν υποχωρήσουν τα ούλα και στα 55 σου βρεθείς να τα χάνεις. Πέρα από το βούρτσισμα κάθε μέρα, η όλη δουλεια είναι ΟΔΟΝΤΙΚΟ ΝΗΜΑ και ενίοτε μπουκώματα με Χλορεξίλ."
Μιλάμε ότι τα δόντια τα βουρτσίζω ευβλαβικά, δεν τρώω ζάχαρες πια, ούτε φυσικά καπνίζω επι πολλά χρόνια (πίνω όμως καφέ), ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ είναι σε άριστη κατάσταση γιατι δεν τηρώ όλους τους κανόνες του γιατρού. Και είμαι αυστηρός σε θέματα υγιεινής, όχι μαλακίες.
Αγόρασα το νήμα, έμεινε εκεί, στο μπανάκι μου.
Υπάρχει λόγος που αυτοί οι άνθρωποι τα σπούδασαν και ξέρουν ειδάλλως θα ήμασταν όλοι ο γιατρός του εαυτού μας.
Ωραίο θέμα.