Είναι αμαρτία το σεξ πριν το γάμο;

Shadowban

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Shadowban αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 195 μηνύματα.
Η αμαρτίες δεν είναι πόντοι που έχουμε καταχωρημένους στον φάκελο μας και όταν πεθάνουμε θα καταμετρηθούν και αν έχουμε πολλούς θα πάμε στην κόλαση. Αυτό είναι μια πολύ επιφανειακή και απλοϊκή κατανόηση του θέματος.

Αμαρτία = αστοχία. Είναι οτιδήποτε αποσπά την ψυχή από την ένωση με τον Θεό. Η σχέση μας με Θεό είναι ένας δίαυλος επικοινωνίας και οι αμαρτίες παρεμβάλλονται σε αυτόν. Σαν ένας σωλήνας με νερό όπου όταν είναι καθαρός το νερό ρέει άφθονο και μας ξεδιψά, όταν όμως γεμίσει μπάζα το νερό κάποια στιγμή σταματά. Όσο αμαρτάνεις, αστοχείς, διότι το μυαλό σου βρίσκεται στην αμαρτία και όχι στον Θεό. Όσο απομακρύνεσαι από τον Θεό και στρέφεις την προσοχή σου σε άλλα πράγματα, τόσο απομακρύνεσαι από την πηγή της ζωής και τόσο περισσότερο αρχίζεις να βασανίζεσαι, όπως βασανίζεται ένας άνθρωπος που δεν έχει να πιεί να νερό.

Οι αμαρτίες λοιπόν δεν είναι λίστες πραγμάτων τα οποία δεν πρέπει να κάνεις. Οι λίστες, όπως και όλοι οι κανόνες είναι για τους αρχάριους. Είναι για να βοηθήσουν τους αρχάριους να ξεκινήσουν από κάπου. Αμαρτία μπορεί να είναι το οτιδήποτε σε απομακρύνει από το Θεό. Αν η δουλειά σου είναι το παν για σένα και κυριαρχεί την προσοχή σου, τότε η δουλειά σου είναι η αμαρτία και θα αρχίσεις σταδιακά να υποφέρεις ο ίδιος, σε αυτή τη ζωή, όχι στην επόμενη, από τις επιπτώσεις της αμαρτίας σου. Η προσκόλληση στους κανόνες, χωρίς να κοιτάμε την ουσία είναι και αυτό αμαρτία. Μπορείς να αμαρτάνεις λοιπόν όσο είσαι στην εκκλησία και κάνεις σταυρούς και μετάνοιες, διότι νομίζεις πως την ψυχή την βοηθά ο σταυρός και το γονάτισμα, και όχι η ουσία του πράγματος, δηλαδή η ειλικρινής αναζήτηση του Θεού.

Όσον αφορά το σεξ λοιπόν, είναι μια από τις κυρίαρχες αμαρτίες σήμερα και δεν χρειάζεσαι να ανατρέξεις στις επιστολές του Παύλου για να το καταλάβεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι να παρατηρήσεις τους ανθρώπους, τι αναζητάνε, τι κάνουν και πως αυτό διαμορφώνει την ψυχή τους.

Ο σημερινός άνθρωπος λοιπόν, ο "πανέξυπνος" και πολιτισμένος, που θεωρεί πως εν έτη 2023 δεν μπορούμε να λέμε τέτοιες βλακείες όπως ότι το σεξ είναι αμαρτία, βρίσκεται στην κατώτατη βαθμίδα επίγνωσης, λίγο παραπάνω από το ζώο. Η προσοχή που δίνει στο σεξ αποτελεί και την καταστροφή της ίδιας του ψυχής, όχι επειδή το σεξ έχει κάτι εγγενώς κακό, αλλά επειδή μονοπωλεί την συνείδηση του και δεν μένει χρόνος για αναζήτηση.

Οι επιπτώσεις λοιπόν της αμαρτίας σήμερα είναι ευδιάκριτες, με πρώτα θύματα τις σχέσεις των ανθρώπων, οι οποίες γίνονται συνεχώς όλο και πιο ανούσιες. Όλοι γεμάτοι ψυχολογικά, όλοι ανίκανοι να δεθούν με τους άλλους, όλοι μόνοι τους και αποξενωμένοι να υποφέρουν σιωπηλά μέχρι να έρθει το τέλος. Και αντί ο "πανέξυπνος" άνθρωπος να δει την ίδια του την κατάσταση και το πόσο υποφέρει, να δει με πόσα πράγματα έχει γεμίσει την ζωή του τα οποία τον κρατάνε δέσμιο και δεν τον αφήνουν να βρει την πηγή της πραγματικής ζωής, περιορίζεται στο να χλευάζει πράγματα τα οποία δεν καταλαβαίνει, για να φανεί cool σε ένα φόρουμ και να πάρει την επιδοκιμασία άλλων αποκομμένων.

"Μια ζωή την έχουμε, ό,τι φάμε και ό,τι πιούμε εδώ!"

Το σύνθημα της ζωής γεμάτη πόνο.
 

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,036 μηνύματα.
Από άντρα δεν έχω ακούσει ποτέ να μου πει ότι τον απασχολεί το θέμα. Για κάποιο λόγο αυτή η ιδέα χτυπάει τις γυναίκες, κυρίως τις 40ρες πλας.

Τις γυναίκες τις χτυπάει και λόγω πατριαρχίας.
Αλλά γενικά θα έλεγα ότι μιλάμε για πολύ παλιότερες γενιές και όχι για τις 40άρες ή και τις 60άρες.
Νομίζω κάνανε σεξ αυτές οι γενιές ''πριν το γάμο''.

Αυτό είχε ένα νόημα όταν οι άνθρωποι μικροπαντρεύονταν .
Πλέον δεν στέκει.
 

dum dum boy

Διάσημο μέλος

Ο Θανάσης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει απο Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,982 μηνύματα.
δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συζητιέται ένα τόσο ηλίθιο θέμα στο ε-στέκι, με τόσα νέα παιδια.
 

glayki

Διάσημο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 3,611 μηνύματα.
δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συζητιέται ένα τόσο ηλίθιο θέμα στο ε-στέκι, με τόσα νέα παιδια.
Τι αναρωτιέσαι και εσυ ;για να μας κάνει να αναρωτηθούμε πόσο έχουμε ", αστοχησει" σε σχέση με τον προορισμό μας και είμαστε δυστυχείς( τα είπε παραπάνω ο shadowban)
Με στεναχωρούν τέτοια post
 

Lasher

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Lasher αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,918 μηνύματα.
Ενίοτε είναι αμαρτία και μετά από το γάμο, τόσο ανιαρό που καταντά. :P
 

Guest 126033

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ενίοτε είναι αμαρτία και μετά από το γάμο, τόσο ανιαρό που καταντά. :P
Δεν θα το έλεγα...

Ξέρεις τι απελευθέρωση υπαρχει μετά τον γάμο γιατί πλέον δεν "φοβασαι" μην σε παρεξήγηση ο σύντροφος σου;

Μην αναφέρω και τους πειραματισμους που γίνονται μέσα σ αυτόν προς αποφυγή πλήρης και ανίας :P

Εκεί να δεις αμαρτία :lol:
Αν και σύμφωνα με την εκκλησία,αν αυτό γίνετε με σκοπό την τεκνοποιηση ΔΕΝ θεωρείται αμαρτία!
 

Υδροχόος

Διάσημο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,485 μηνύματα.
Δεν θα το έλεγα...
Ξέρεις τι απελευθέρωση υπαρχει μετά τον γάμο γιατί πλέον δεν "φοβασαι" μην σε παρεξήγηση ο σύντροφος σου;
Μην αναφέρω και τους πειραματισμους που γίνονται μέσα σ αυτόν προς αποφυγή πλήρης και ανίας :P
Εκεί να δεις αμαρτία :lol:
Αν και σύμφωνα με την εκκλησία,αν αυτό γίνετε με σκοπό την τεκνοποιηση ΔΕΝ θεωρείται αμαρτία!
Σωστά. Αν γίνεται με σκοπό την τεκνοποίηση δεν υπάρχει αμαρτία, σύμφωνα με την εκκλησία...

Μα μιλάμε για 'κλασσικά' πράγματα. Και όχι πολλούς πολλούς πειραματισμούς. Και κατ' επέκταση όχι πολλή ηδονή...

Και τί θα πει με σκοπό την τεκνοποίηση, στην πραγματικότητα ; Αν κάνεις παιδιά σταματάς ; Μέχρι εκεί ήταν ; Όχι, φυσικά...

Γι' αυτό λέω και ξαναλέω...ουδείς αναμάρτητος. Και μου 'χει μπει η ταμπέλα της αιρετικής...
 
Τελευταία επεξεργασία:

Joji

Διακεκριμένο μέλος

Η Τζότζι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 6,597 μηνύματα.

glayki

Διάσημο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 3,611 μηνύματα.
Το θέμα είναι ξεκάθαρο. Τώρα αν εμείς διαφωνούμε , καθώς το θεωρούμε ανάγκη ( που είναι) και θέλουμε να ικανοποιούμε εαυτόν με κάθε τρόπο και πρακτική στα πλαίσια γάμου, άνευ γάμου, συμβίωσης, σοβαρής ή ασοβαρής σχέσης , κατά μονας ή με παρέα... Είναι στη διακριτική επιλογή μας

ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Α΄ 7:1-5​

Έρχομαι τώρα σ’ αυτά που μου γράψατε. Καλό είναι για τον άντρα να μη συνάπτει σχέσεις με γυναίκα. Αλλά για ν’ αποφεύγεται η πορνεία, κάθε άντρας πρέπει να έχει τη δική του γυναίκα, και κάθε γυναίκα πρέπει να έχει το δικό της άντρα. Στη γυναίκα του πρέπει ν’ αποδίδει ο άντρας το συζυγικό του χρέος· το ίδιο και η γυναίκα στον άντρα της. Η γυναίκα δεν εξουσιάζει το σώμα της η ίδια, αλλά ο άντρας της· παρόμοια και ο άντρας δεν εξουσιάζει το σώμα του ο ίδιος, αλλά η γυναίκα του. Μη στερείτε ο ένας τον άλλο, παρά μόνο πρόσκαιρα και έπειτα από κοινή συμφωνία για να αφοσιωθείτε στη νηστεία και στην προσευχή. Μετά όμως πρέπει πάλι να σμίγετε για να μην πέφτετε στους πειρασμούς του σατανά εξαιτίας της αδυναμίας σας.
 

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 28,070 μηνύματα.
Μα μιλάμε για 'κλασσικά' πράγματα. Και όχι πολλούς πολλούς πειραματισμούς. Και κατ' επέκταση όχι πολλή ηδονή...
Ούτε ενα γκόλντεν σάουερ, ένα φίστινγκ, τίποτα;

Και γάμος και όχι φετίχ;

Καλά κάνω και δεν παντρεύομαι.
 

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,894 μηνύματα.
Κανόνας αποστόλων: Όποιος λέει τον άλλο αμαρτωλό είναι περισσότερο αμαρτωλός.
Διαβάστε...το δοκάρι και το μάτι.

Γενικά τα ιερατεία έχουν μόνο φαινομενικό πρόβλημα με την αμαρτία, ο πυρήνας του μίσους τους είναι η ΗΔΟΝΗ.

Δεν θέλουν ο απλός άνθρωπος να χειραφετηθεί ηδονιζόμενος τη ζωή του. Θέλουν να είναι προσκολλημένος στο μαγαζί που ελέγχουν. Πάντα έτσι ήταν. Όλα τα ιερατεία, όλες οι θρησκείες. Ακόμα και οι βουδιστές και οι τάντρα-γιόγκα, καπέλα θέλουν να βάλουν. Αν τώρα η ηδονή κατάντησε sex shop είναι μια άλλη συζήτηση.

Οι δεσποτάδες είναι φαρισαίοι μέχρι αηδείας, όχι όλοι, το 95%. Ο πρώην πατήρ Κονάνος που πρόσφατα δήλωσε ομοφυλόφιλος είχε αναφέρει σε μια εκπομπή του για έναν δεσπότη που έβγαζε πύρινους λόγους εναντίων των ομοφυλόφιλων και μετά έγραφε στο αγόρι του στο κινητό: "ναι μωρό μου, θα τα πούμε το βράδυ" ;).

Είναι αισχροί, τους πληρώνουμε με τους φόρους μας και μας κουνάνε το δάχτυλο. Υπάρχουν σπέρνοντας ενοχές και θλίψη. Μην τους δικαιολογείτε. Μην βάζετε αστερίσκους. Απομακρυνθείτε απ' αυτούς.

Αυτά τώρα περί "αμαρτίας - αστοχίας" και προσκόληση στη λαγνεία και άλλους ηθικούς κανόνες τα έχουμε χιλιοακούσει. Ο Θεός δεν είναι ηθικός (η ηθική είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα), είναι αγαθός.

Αυτό είναι και το ζητούμενο. Το αγαθό δεν συμβιβάζεται, δεν κάνει εκπτώσεις, είναι ΦΩΣ, είναι συμπαντική σοφία, είναι η ΠΗΓΗ, η παγά όπως την λέγανε οι αρχαίοι. Ο αγώνας είναι προσωπικός. Θέλεις να έρθεις σε επαφή με την πηγή και να ευεργετηθείς από αυτήν; Αν ναι, ακολούθα πιστά τους δικούς σου κανόνες όπως αισθάνεσαι με αγάπη και ειλικρίνεια και το φως θα σε κατευθύνει.
Εγώ λέω δεν ξέρω, δεν έχω διαβάσει καν την αγία γραφή.
Δεν χρειάζεται να διαβάσεις πολλά, αρκεί να εστιάσεις στην Επί Όρους Ομιλία και στα τελευταία κεφάλαια του κατά Ιωάννη ευαγγελίου. Η εντολή είναι μία.

ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ 15:9-17

«Όπως με αγάπησε ο Πατέρας, έτσι σας αγάπησα κι εγώ· μείνετε πιστοί στην αγάπη μου. Και θα μείνετε πιστοί στην αγάπη μου, αν τηρήσετε τις εντολές μου, όπως εγώ τήρησα τις εντολές του Πατέρα μου και γι’ αυτό μένω πιστός στην αγάπη του. »Σας τα είπα αυτά, ώστε η χαρά η δική μου να είναι μέσα σας, κι η χαρά σας να είναι ολοκληρωμένη. Αυτή είναι η δική μου εντολή: να αγαπάτε ο ένας τον άλλο, όπως εγώ σας αγάπησα. Κανείς δεν έχει μεγαλύτερη αγάπη, από κείνον που θυσιάζει τη ζωή του για χάρη των φίλων του. Εσείς είστε φίλοι μου, αν κάνετε αυτά που εγώ σας παραγγέλλω. Δε σας ονομάζω πια δούλους, γιατί ο δούλος δεν ξέρει τι κάνει ο κύριός του. Σας ονομάζω φίλους, γιατί σας έκανα γνωστά όλα όσα άκουσα από τον Πατέρα μου. Δε με διαλέξατε εσείς, αλλά εγώ σας διάλεξα και σας όρισα να πάτε και να καρποφορήσετε, κι ο καρπός σας να είναι μόνιμος. Ώστε ό,τι ζητήσετε από τον Πατέρα στο όνομά μου, να σας το δώσει. Αυτή την εντολή σας δίνω: να αγαπάτε ο ένας τον άλλο».
 

glayki

Διάσημο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 3,611 μηνύματα.
Ούτε ενα γκόλντεν σάουερ, ένα φίστινγκ, τίποτα;

Και γάμος και όχι φετίχ;

Καλά κάνω και δεν παντρεύομαι.
Φίλτατε θα είναι ευλογημένα
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Κανόνας αποστόλων: Όποιος λέει τον άλλο αμαρτωλό είναι περισσότερο αμαρτωλός.
Διαβάστε...το δοκάρι και το μάτι.

Γενικά τα ιερατεία έχουν μόνο φαινομενικό πρόβλημα με την αμαρτία, ο πυρήνας του μίσους τους είναι η ΗΔΟΝΗ.

Δεν θέλουν ο απλός άνθρωπος να χειραφετηθεί ηδονιζόμενος τη ζωή του. Θέλουν να είναι προσκολλημένος στο μαγαζί που ελέγχουν. Πάντα έτσι ήταν. Όλα τα ιερατεία, όλες οι θρησκείες. Ακόμα και οι βουδιστές και οι τάντρα-γιόγκα, καπέλα θέλουν να βάλουν. Αν τώρα η ηδονή κατάντησε sex shop είναι μια άλλη συζήτηση.

Οι δεσποτάδες είναι φαρισαίοι μέχρι αηδείας, όχι όλοι, το 95%. Ο πρώην πατήρ Κονάνος που πρόσφατα δήλωσε ομοφυλόφιλος είχε αναφέρει σε μια εκπομπή του για έναν δεσπότη που έβγαζε πύρινους λόγους εναντίων των ομοφυλόφιλων και μετά έγραφε στο αγόρι του στο κινητό: "ναι μωρό μου, θα τα πούμε το βράδυ" ;).

Είναι αισχροί, τους πληρώνουμε με τους φόρους μας και μας κουνάνε το δάχτυλο. Υπάρχουν σπέρνοντας ενοχές και θλίψη. Μην τους δικαιολογείτε. Μην βάζετε αστερίσκους. Απομακρυνθείτε απ' αυτούς.

Αυτά τώρα περί "αμαρτίας - αστοχίας" και προσκόληση στη λαγνεία και άλλους ηθικούς κανόνες τα έχουμε χιλιοακούσει. Ο Θεός δεν είναι ηθικός (η ηθική είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα), είναι αγαθός.

Αυτό είναι και το ζητούμενο. Το αγαθό δεν συμβιβάζεται, δεν κάνει εκπτώσεις, είναι ΦΩΣ, είναι συμπαντική σοφία, είναι η ΠΗΓΗ, η παγά όπως την λέγανε οι αρχαίοι. Ο αγώνας είναι προσωπικός. Θέλεις να έρθεις σε επαφή με την πηγή και να ευεργετηθείς από αυτήν; Αν ναι, ακολούθα πιστά τους δικούς σου κανόνες όπως αισθάνεσαι με αγάπη και ειλικρίνεια και το φως θα σε κατευθύνει.

Δεν χρειάζεται να διαβάσεις πολλά, αρκεί να εστιάσεις στην Επί Όρους Ομιλία και στα τελευταία κεφάλαια του κατά Ιωάννη ευαγγελίου. Η εντολή είναι μία.
Η διασπορά του φόβου τιμωρίας σε περιπτώσεις παρέκκλισης και ροπής προς την καθ εξιν απόλαυση της ηδονής.. Δεν είναι εξάλλου μέσο χειραγώγησης της μάζας;
 

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,894 μηνύματα.
Η διασπορά του φόβου τιμωρίας σε περιπτώσεις παρέκκλισης και ροπής προς την καθ εξιν απόλαυση της ηδονής.. Δεν είναι εξάλλου μέσο χειραγώγησης της μάζας;
Προφανώς. Διάβαζα χθες το islamforgreeks.org του Αχμέτ Ελντίν. Μου έκανε εντύπωση που έλεγε: "τι πηγαίνετε σε πορείες και διαμαρτύρεστε; Προσευχηθείτε στον Αλλάχ κι αυτός θα μας δώσει την ιερή γη". :P

Ουαχάμπ made by Σαουδική Αραβία. Χωρίς πορείες και διαμαρτυρίες, ό,τι συμφέρει τον Σείχη. :laugh:
 

Luke87

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Luke87 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 832 μηνύματα.
Κανόνας αποστόλων: Όποιος λέει τον άλλο αμαρτωλό είναι περισσότερο αμαρτωλός.
Διαβάστε...το δοκάρι και το μάτι.

Γενικά τα ιερατεία έχουν μόνο φαινομενικό πρόβλημα με την αμαρτία, ο πυρήνας του μίσους τους είναι η ΗΔΟΝΗ.

Δεν θέλουν ο απλός άνθρωπος να χειραφετηθεί ηδονιζόμενος τη ζωή του. Θέλουν να είναι προσκολλημένος στο μαγαζί που ελέγχουν. Πάντα έτσι ήταν. Όλα τα ιερατεία, όλες οι θρησκείες. Ακόμα και οι βουδιστές και οι τάντρα-γιόγκα, καπέλα θέλουν να βάλουν. Αν τώρα η ηδονή κατάντησε sex shop είναι μια άλλη συζήτηση.

 

Guest 126033

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Σωστά. Αν γίνεται με σκοπό την τεκνοποίηση δεν υπάρχει αμαρτία, σύμφωνα με την εκκλησία...

Μα μιλάμε για 'κλασσικά' πράγματα. Και όχι πολλούς πολλούς πειραματισμούς. Και κατ' επέκταση όχι πολλή ηδονή...

Και τί θα πει με σκοπό την τεκνοποίηση, στην πραγματικότητα ; Αν κάνεις παιδιά σταματάς ; Μέχρι εκεί ήταν ; Όχι, φυσικά...

Γι' αυτό λέω και ξαναλέω...ουδείς αναμάρτητος. Και μου 'χει μπει η ταμπέλα της αιρετικής...
Συμφωνω σε ολα αυτα που λετε, απλα πλεον ακολουθω την γραμμη συμφωνα με τον πνευματικο μου !
Ας βαλουν οποια ταμπελα θελουν το παν για ολους εμας ειναι ,πως νιωθουμε με την δικη μας ψυχη ,ειμαστε καλα ,ειμαστε ηρεμοι ?
Καποιο αλλοι ακομα ψαχνουν να την βρουν και αρέσκονται σε ταμπελες υποτιμησης και χλευασμου ... :)

Η δικη μου επαφη με ολο αυτο εχει να πει οτι ποτε μα ποτε δεν μπηκαμε στην διαδικασια να συζητησουμε τι γινετε και πως γινετε στο κρεβατι μας με τον πνευματικο μου !
Η μονη του ερωτηση πλεον ειναι αν υπαρχει εξωσυζυγική σχεση , σεβασμος και εκει σταματα αυτο το κομματι..

Φυσικα και η επαφη γινετε με σκοπο την τεκνοποιηση και μονο μεσα στον γαμο γιατι η ενωση εχει ευλογηθει , αλλα αυτο δεν σημαίνει οτι οταν υπαρχουν καποια θεματα υγειας που δεν το επιτρεπουν ,οτι σταματα και η επαφη ...

Η παραφυση επαφη δεν ειναι αποδεκτη απο την εκκλησια μας μονο και μονο επειδη δεν υπαρχει τεκνοποιηση με αυτο τον τροπο ..

Επειτα αντιλαμβανομαστε ολοι μας οτι ζουμε την εγκόσμια ζωη οποτε πολλα απο αυτα που αναφερατε ειναι αδυνατον να μην υπαρχουν ..οι λεγομενοι πειρασμοι ..

Που θελω να καταλληξω ?
Οσοι πιστευουμε καλο ειναι να συζηταμε το οτιδηποτε με τον πνευματικο μας !
Μονο εκεινος μπορει να μας εξηγησει πολλα θεματα που μας απασχολουν καθως η πνευματικοτητα τους δεν αγγιζει ουτε στο ελαχιστιο την δικη μας (οχι ολων μην παρεξηγηθω )
Ο καθενας μπορει να παρει το οτιδηποτε και να το μεταφραση με βαση την δικη του γαλουχηση ..

Ειμαι ευγνωμων που οταν βιωσα μια μεγαλη απωλεια και ουτε η ψυχολογια ουτε κανενας αλλος δεν μπορεσει να μ κατευνάσει αυτο τον θυμο και την θλιψη που ενιωθα, βρηκα απαντησεις επειτα μετα απο μια συζητηση με τον πνευματικο μου !

Για εμενα οι δυο σταθμοι της ψυχικης μου ηρεμιας και γαληνης πλεον ειναι η ψυχολογια και η θρησκεια .
Δυο παραλληλοι δρομοι στην ζωη μου,οδευοντας παντα στη μεση αυτων μονο κερδισμενη νιωθω ..
Δυο δρομοι παραλληλοι ,δεν συγκρουονται σε καμια των περιπτωσεων ,άλλοτε παιρνεις κομματια του ενος και άλλοτε του αλλου ..


Η θρησκεια δεν ειναι δυναστης οπως θελουν να πιστευουν μερικοι ...
Αλλωστε κανενας δεν ειναι υποχρεωμνος να την " υπηρετει " οποτε δεν υπαρχει και λογος υποβιβασμου ή παρουσιασης ως μια μορφη τυραννίας ..
Ακομα και στο πιο ιερο μυστηριο αυτης ,της Θειας Κοινωνιας υπαρχουν πολλες εξαιρεσεις για ειδικες ομαδες ανθρωπων που τους επιτρεπουν να λαμβανουν Αυτης !

Μην ξεχνατε πως συμφωνα με ολα αυτα οι μοναδικοι που λεμε οτι ειναι αναμάρτητοι ειναι οι μοναχοί οι οποιοι ζουνε σε σκήτες χωρις ρευμα και νερο ...εκει υπαρχει η αληθιμη πνευματικοτητα ...
Ειναι δυνατον λοιπον να υπαρξει αναμαρτητος καποιος οταν επιλεγει την εγκωσμια ζωη ?
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,275 μηνύματα.
Δεν θα το έλεγα...

Ξέρεις τι απελευθέρωση υπαρχει μετά τον γάμο γιατί πλέον δεν "φοβασαι" μην σε παρεξήγηση ο σύντροφος σου;

Μην αναφέρω και τους πειραματισμους που γίνονται μέσα σ αυτόν προς αποφυγή πλήρης και ανίας :P

Εκεί να δεις αμαρτία :lol:
Αν και σύμφωνα με την εκκλησία,αν αυτό γίνετε με σκοπό την τεκνοποιηση ΔΕΝ θεωρείται αμαρτία!
Καλά εαν η άλλη περιμένει να απελευθερωθεί μετά τον γάμο για να μην είναι ξενέρωτη στο κρεβάτι...την βλέπω με 2-3 γάτες και μόνη μέχρι να πεθάνει :bleh:.
 
Top