Σωστά. Αν γίνεται με σκοπό την τεκνοποίηση δεν υπάρχει αμαρτία, σύμφωνα με την εκκλησία...
Μα μιλάμε για 'κλασσικά' πράγματα. Και όχι πολλούς πολλούς πειραματισμούς. Και κατ' επέκταση όχι πολλή ηδονή...
Και τί θα πει με σκοπό την τεκνοποίηση, στην πραγματικότητα ; Αν κάνεις παιδιά σταματάς ; Μέχρι εκεί ήταν ; Όχι, φυσικά...
Γι' αυτό λέω και ξαναλέω...ουδείς αναμάρτητος. Και μου 'χει μπει η ταμπέλα της αιρετικής...
Συμφωνω σε ολα αυτα που λετε, απλα πλεον ακολουθω την γραμμη συμφωνα με τον πνευματικο μου !
Ας βαλουν οποια ταμπελα θελουν το παν για ολους εμας ειναι ,πως νιωθουμε με την δικη μας ψυχη ,ειμαστε καλα ,ειμαστε ηρεμοι ?
Καποιο αλλοι ακομα ψαχνουν να την βρουν και αρέσκονται σε ταμπελες υποτιμησης και χλευασμου ...
Η δικη μου επαφη με ολο αυτο εχει να πει οτι ποτε μα ποτε δεν μπηκαμε στην διαδικασια να συζητησουμε τι γινετε και πως γινετε στο κρεβατι μας με τον πνευματικο μου !
Η μονη του ερωτηση πλεον ειναι αν υπαρχει εξωσυζυγική σχεση , σεβασμος και εκει σταματα αυτο το κομματι..
Φυσικα και η επαφη γινετε με σκοπο την τεκνοποιηση και μονο μεσα στον γαμο γιατι η ενωση εχει ευλογηθει , αλλα αυτο δεν σημαίνει οτι οταν υπαρχουν καποια θεματα υγειας που δεν το επιτρεπουν ,οτι σταματα και η επαφη ...
Η παραφυση επαφη δεν ειναι αποδεκτη απο την εκκλησια μας μονο και μονο επειδη δεν υπαρχει τεκνοποιηση με αυτο τον τροπο ..
Επειτα αντιλαμβανομαστε ολοι μας οτι ζουμε την εγκόσμια ζωη οποτε πολλα απο αυτα που αναφερατε ειναι αδυνατον να μην υπαρχουν ..οι λεγομενοι πειρασμοι ..
Που θελω να καταλληξω ?
Οσοι πιστευουμε καλο ειναι να συζηταμε το οτιδηποτε με τον πνευματικο μας !
Μονο εκεινος μπορει να μας εξηγησει πολλα θεματα που μας απασχολουν καθως η πνευματικοτητα τους δεν αγγιζει ουτε στο ελαχιστιο την δικη μας (οχι ολων μην παρεξηγηθω )
Ο καθενας μπορει να παρει το οτιδηποτε και να το μεταφραση με βαση την δικη του γαλουχηση ..
Ειμαι ευγνωμων που οταν βιωσα μια μεγαλη απωλεια και ουτε η ψυχολογια ουτε κανενας αλλος δεν μπορεσει να μ κατευνάσει αυτο τον θυμο και την θλιψη που ενιωθα, βρηκα απαντησεις επειτα μετα απο μια συζητηση με τον πνευματικο μου !
Για εμενα οι δυο σταθμοι της ψυχικης μου ηρεμιας και γαληνης πλεον ειναι η ψυχολογια και η θρησκεια .
Δυο παραλληλοι δρομοι στην ζωη μου,οδευοντας παντα στη μεση αυτων μονο κερδισμενη νιωθω ..
Δυο δρομοι παραλληλοι ,δεν συγκρουονται σε καμια των περιπτωσεων ,άλλοτε παιρνεις κομματια του ενος και άλλοτε του αλλου ..
Η θρησκεια δεν ειναι δυναστης οπως θελουν να πιστευουν μερικοι ...
Αλλωστε κανενας δεν ειναι υποχρεωμνος να την " υπηρετει " οποτε δεν υπαρχει και λογος υποβιβασμου ή παρουσιασης ως μια μορφη τυραννίας ..
Ακομα και στο πιο ιερο μυστηριο αυτης ,της Θειας Κοινωνιας υπαρχουν πολλες εξαιρεσεις για ειδικες ομαδες ανθρωπων που τους επιτρεπουν να λαμβανουν Αυτης !
Μην ξεχνατε πως συμφωνα με ολα αυτα οι μοναδικοι που λεμε οτι ειναι αναμάρτητοι ειναι οι μοναχοί οι οποιοι ζουνε σε σκήτες χωρις ρευμα και νερο ...εκει υπαρχει η αληθιμη πνευματικοτητα ...
Ειναι δυνατον λοιπον να υπαρξει αναμαρτητος καποιος οταν επιλεγει την εγκωσμια ζωη ?