...
Ανήκουστο να νουθετούνται οι πιστοί πώς να εξασκήσουν την πίστη τους, από άθεους.
Τέλος, η πίστη (και μάλλον δε μιλώ για την πίστη, έτσι μονοσήμαντα όπως την κατανοείς εσύ) δεν είναι απαραίτητο να διαμορφώνεται μόνο από δόγματα στατικά και απαράβατα.
Η πίστη είναι εσωτερική διεργασία και μπορεί να διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Απλά και ξάστερα!
....Κατ`ελαχιστον μας προβληματιζουν.
[FONT="]“[/FONT][FONT="]Τι σημαίνει «παντός είδους πίστη σε Θεό»; Πως το εννοείτε;[/FONT][FONT="]”[/FONT]
Οι Πιστοι, του ιδιου δογματος η και αλλων θρησκειων και θεοτητων, διαφοροποιουνται ως προς την εννοια του θειου, εγω λοιπον εννοω, ολες τις πιστεις, σε οποιονδηποτε θεικο δημιουργο.
Άρα: ή πιστεύετε ότι δεν υπάρχει Θεός Δημιουργός ή θεωρείτε, ότι υπάρχει μεν Θεός, αλλά δεν είναι απαραίτητο να Τον λαμβάνουμε υπόψη μας, όταν αναζητούμε τη γνώση. Τι από τα δύο πρεσβεύετε;
[FONT="]«[/FONT][FONT="]Γιατί είναι αντιεπιστημονική( η πίστη); Πως και τι διαβρώνει(η πίστη);[/FONT][FONT="]»[/FONT]
Ειναι αντιεπιστημονικη, γιατι πρεσβευει, πως τα παντα προερχονται απο θεικο Ον. Εαν καποιος πιστευει πως τα παντα προερχονται και κατευθυνονται απο τον δημιουργο Θεο, τοτε προς τι η επιστημονικη ερευνα; Εαν το συμπαν το εδημιουργησε καποιος θεος σε 6 ημερες και κουρασμενος και κατα ιδρωμενος την εβδομη ανεπαυθη και πως ολα αυτα εγιναν πριν 4500- 5000 χρονια πριν, δεν υπαρχει λογος να ερευνονται τα αιτια και τα χρονικα ορια τις κοσμογονιας, αφου αυτα ειναι γνωστα λογω πιστεως. Λενε λοιπον οι πιστοι, τα πραγματα εχουν ετσι, επιδη εμεις ετσι πιστευουμε. Οπως βλεπεται αυτος ο συλλογισμος δεν ειναι και τοσο επιστημονικος, λεω εγω. Επειδη η πιστη εχει προκαθορισμενες και χωρις απολυτως καμμια αμφιβολια θεσεις για τα παντα, καθιστα την επιστημονικη ερευνα περισσεια και περιττη, κατ`αυτον δε τον τροπο, κατα την γνωμη μου, δεσμευει την επιστημη με διαβρωτικες επιπτωσεις.
-Κατʼ αρχή, επιτρέψτε μου να παρατηρήσω, ότι τα θρησκειολογικά σας επιχειρήματα είναι συνήθως εγχειρηδιακού επιπέδου… Αναρωτιέστε:
«Εάν καποιος πιστευει πως τα παντα προερχονται και κατευθυνονται απο τον δημιουργο Θεο, τοτε προς τι η επιστημονικη ερευνα;». Θα μπορούσε ευχερώς να σας απαντήσει κάποιος Χριστιανός: « Μα για να μάθουμε, πως δημιουργεί!». Δεν θα έπρεπε να αγνοείται, ότι το «χριστιανικό ευαγγέλιο» καλεί τους ανθρώπους να γίνουν «συνδημιουργοί» της «Βασιλείας του Θεού». Η στασιμότητα-αδράνεια, που διαβλέπετε στην πίστη, προφανώς και δεν είναι χριστιανική, διότι ο Ι.Χ. φέρεται να είπε: «Εάν έχετε πίστη ως κόκκο σινάπεως, θέλετε ειπεί στο βουνό να μετακινηθεί και θα μετακινηθεί…». Όπως βλέπω, τα επιχειρήματά σας, εν προκειμένω, δεν διακρίνονται από… επιστημονική συνέπεια.
[FONT="]«[/FONT][FONT="]Πότε αγνοείται τελείως (η πίστη σε Θεό);[/FONT][FONT="]»[/FONT]
Οταν καποιος επιστημων δεν αποδεχεται τα ʽεν αρχη εποιησε ο Θεος.......` και τα ʽουε και αλλοιμονο....` και συνεχιζει να αναζητα απαντησεις περαν των θρησκευτικων πιστευω, κατ`εμε αγνωει την πιστη.
- Εσείς αποδέχεσθαι ότι «εν αρχή ην ο λόγος…»;
[FONT="]«[/FONT][FONT="]Ποιοι από τους θεμελιωτές των επιστημών αγνόησαν την πίστη και πως, κατά τη διατύπωση των θεωριών τους;[/FONT][FONT="]»[/FONT]
Ολοι οι θεμελιωτες των επιστημων αγνωουν την πιστη σε δημιουργο θεο και αλλες δοξασιες, αφου δεν αποδεχονται τα αναφερομενα στις γραφες και ως εκ τουτου αναζητουν απαντησεις αλλοτροπως. Εγω οχι μονον δεν γνωριζω καμμια σοβαρη επιστημονικη θεωρια, που αναφερεται σε θεογονια και θεικες παρεμβασεις, αλλα ακομη και η λεξη θεος δεν αναφερεται.
Κι όμως:
-Διαβάστε το “ MysteriumCosmographicum» του Ιωάννη Κέπλερ(ειδικά κεφ. 4)
-« Τούτα είχα να πω εκ του Θεού, η εξέταση των έργων του οποίου είναι χρέος της φυσικής φιλοσοφίας….», γράφει ο ι. Νεύτων, στις «Μαθηματικές Αρχές της Φυσικής Φιλοσοφίας», κεφάλαιο 5( Περί κομητών)
- « Όταν συναντήσω τον Θεό θα του θέσω δύο ερωτήματα: γιατί σχετικότητα΄και γιατί τυρβώδη ροή; Πιστεύω ειλικρινά ότι για το πρώτο θα έχει μια απάντηση να μου δώσει», έλεγε ο Βέρνερ Χάιζενμπεργκ, λίγο πριν πεθάνει(01.02.1976) και
- " Lemaitre Follows Two Paths to Truth"- Dunkan Aikman (The N. York Times Magazine 19 Febr. 1933)
[FONT="]«[/FONT][FONT="]Η γνώση, η κριτική σκέψη, η λογικότητα και η μεθοδικότητα, προϋπήρξαν ή έπονται των επιστητων[/FONT][FONT="]»[/FONT]
Αυτα συνυπαρχουν με τον ανθρωπο. Η γνωση ειναι δυναμικη και επ`αυξανομενη με τις παντος ειδους εμπειριες και νοητικες διαδικασιες του ανθρωπου. Για να εχω γνωση πρεπει να γινω ενημερος παρατηρητης των επιστητων. Η κριτικη σκεψη, η λογικοτητα και η μεθοδικοτητα ειναι διαδικασιες, που διευκολυνουν και επιταχυνουν τον εμπλουτισμο και την διευρυνση της γνωσης.
- Το ερώτημα είναι αν τα εν λόγω εργαλεία του ανθρώπου ενυπήρχαν στα επιστητά του , πριν ακόμη εμφανιστεί ο άνθρωπος μεταξύ τους. Δηλαδή, αν αυτά αποτελούν ή όχι απότοκα ερεθισμάτων που δέχεται ο άνθρωπος απʼ τα όποια επιστητά…
[FONT="]«[/FONT][FONT="]Πως , πότε και γιατί «αγνοούνται εξ ορισμού», από την πίστη σε δημιουργό Θεό (που προϋπήρξε της δημιουργίας του(ς);[/FONT][FONT="]»[/FONT]
Αγνοουνται εξορισμου, αφου ο πιστος ξερει τις απαντησεις και τα αποτελεσματα συμφωνως με τας γραφας και σαν πιστος δεν το ψαχνει, αλλοιως, εαν το ψαξει το πραγμα, παυει να ειναι πιστος.
- Συλλογισμός, εξαιρετικά «ιεροεξεταστικός»! Μοιάζει να εννοείτε τον πιστό, όπως περίπου θεωρείτε τον εαυτό σας «άπιστο». Πλην όμως αυτό δε σας απαλλάσσει, από το να είστε απλά «πιστός» της «επιστημοσύνης».
[FONT="]«[/FONT][FONT="]Οι Ιουδαίοι; Οι Μωαμεθανοί;[/FONT]
[FONT="]Ο Γαλιλαίος δηλαδή δεν ήταν Χριστιανός, ενώ ο Πάπας και οι Ιεροεξεταστές ήταν;[/FONT][FONT="]»[/FONT]
Ναι ασφαλως ηταν και τους εννοω ολους αυτους, εκτος βεβαια τον Γαλιλαιο, που με την βια του αλλαζαν καθημερινως την πιστη, ας αναλογιστουμε μονον το περιβοητο ʽκαι ομως κινηται`. Εσεις ξερεται πως ο Γαλιλαιος ηταν χριστιανος;
- Και φυσικά ήταν Χριστιανός! Απλά ήταν πιο συνεπής, από τους δημίους του!
[FONT="]«[/FONT][FONT="]Κατά τη γνώμη σας, για τους Χριστιανούς, όσα γίνονται αντιληπτά δεν είναι θεία; Αν ναι, πως και από πού προκύπτει ένα τέτοιο συμπέρασμα, για τη στάση των Χριστιανών, είτε απέναντι στα «αντιληπτά» (επιστητά είτε, στο θείο;[/FONT][FONT="]»[/FONT]
Κατα τους χριστιανους οσα αναγραφονται στην βιβλο και τα αλλα ιερα βιβλια, ειναι η απολυτος αληθεια. Δεν νοειται χριστιανος που αντιλαμβανεται τα πραγματα λιγο διαφορετικα απο αυτα που διδασκει η χριστιανικη θρησκεια, δεν ειναι δυνατον σαν πιστος χριστιανος να διαλεγει αυτα που πιστευει. Η πιστευεις το συνολο του παραμυθιου και καταπινεις το χαπακι, χωρις να βγαλεις τσιμουδια, η δεν εισαι πιστος, διαλεξε και παρε, δεν μπορεις να εισαι χριστιανος με δοσεις και αναβαθμισεις.
-Προς διάψευσής σας, θα σας πρότεινα να διαβάσετε: « Αλήθεια και Αποκάλυψη» του Νικόλαου Μπερντιάεφ!
- Τι είναι το «παραμύθι»; Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι κάτι σαν αυτό που γράφετε: «Η πιστευεις το συνολο του παραμυθιου και καταπινεις το χαπακι, χωρις να βγαλεις τσιμουδια, η δεν εισαι πιστος, διαλεξε και παρε, δεν μπορεις να εισαι χριστιανος με δοσεις και αναβαθμισεις.»;
[FONT="]«[/FONT][FONT="]Υπάρχουν μη παράδοξα μυστήρια; Ή, μήπως δεν υπάρχουν καθόλου (τα μυστήρια)[/FONT][FONT="]»
[/FONT]
Ναι ασφαλως, γι`αυτους που ασπαζονται τα μυστηρια, αυτα δεν ειναι παραδοξα.
- Τα μυστήρια δεν είναι προς ασπασμό, αλλά προς «μύηση», αγαπητέ μου φίλε!
[FONT="]«[/FONT][FONT="]Που τους συναντήσατε αυτούς του ¨χριστιανούς» σας; Στον Καναδά; Στην Αλάσκα ή αλλαχού; Που;[/FONT][FONT="]»[/FONT]
Να σας πω, τετοιοι χριστιανοι υπαρχουν, και εδω στον Καναδα και στην Αλασκα και αλλαχου, για να ειμαι δε πιο συγκεκριμενος και σαφης, θα αναφερθω σε χριστιανους των ΗΠΑ, που εχω αμεση γνωση. Πιστοι στην χωρα των γειτωνων μας, με συνεχεις 24ωρες διαμαρτυριες, διαδηλωσεις και καταληψεις, ακομη και με την απειλη και μερικες φορες χρηση οπλων, προσπαθουν συνεχως να παρενοχλουν και εμποδιζουν επιστημονες που ασχολουνται με ερευνες ιστοκυτταρων ʽstem cells`και γιατρους που εκτελουν εκτρωσεις, μαλλιστα σε μερικες περιπτωσεις ειχαμε και θυματα. Δεν εχω δει ομως, ουτε διαβασει ποτε, πως πιστοι χριστιανοι, στις ΗΠΑ, ελαβαν μερος σε διαμαρτυριες εναντιον της εισβολης και της μετ`επειτα κατοχης του Ιρακ, οπου εκατονταδες χιλιαδες γυναικοπαιδα εχασαν την ζωη τους.
- Εσείς προσωπικά, τους εκλαμβάνεται, ως χριστιανούς. Τους είπε το «χριστιανικό ευαγγέλιο» κάτι τέτοιο; Νομίζω αντίθετα, ότι μας λέει «Έλεος θέλω και όχι θυσίες»!
[FONT="]«[/FONT][FONT="]Τα ράσα, δεν κάνουν τον παπά», λέει ο λαός, φίλτατε Λουκιανέ…[/FONT][FONT="]»[/FONT]
Συμφωνω πως τα ρασα δεν κανουν τον παπα, μην ξεχναται ομως, πως οι παπαδες και τα ρασα εχουν τον ιδιο δημιουργο.
-Ίσως, τον «μη Θεό»( ή όπως αλλιώς σου αρέσεις);
ʽΠιστοι` με την καθοδηγηση των ʽΙεραρχων` των:
[FONT="]«[/FONT][FONT="]Ευτυχώς, σε εισαγωγικα[/FONT][FONT="]»[/FONT]
Η ουσια αγαπητε δεν εγκειται στα εισαγωγικα, αλλα στο γεγονος πως το παραμυθακι, αυτο καθ`αυτο, ειναι το σημαντικο και οχι αυτοι που το διατυμπανιζουν. Στην περιπτωση που τους πιστους, δεν τους καθοδηγουν οι ιεραρχες τους, διαβαζουν παρομοιες προτροπες στα ʽιερα` τους βιβλια. Απορω που βλεπεις την διαφορα, ολο το σιναφι τους πρεσβευει τα ιδια.
-Δίνεις αδρά την εντύπωση, ότι δεν πολυκατέχεις, τι ακριβώς πρεσβεύει ( το σινάφι τους)…
[FONT="]«[/FONT][FONT="]Επειδή ισχυρίζομαι ότι «είμαι Χριστιανός», σημαίνει κιόλας ότι είμαι;[/FONT][FONT="]»[/FONT]
Οχι βεβαια, αλλα εαν καποιος δεν ειναι και ισχυριζεται πως ειναι, δεν νομιζεται πως το υπολοιπο σωμα των πιστων πρεπει να τον αποκηρυξει και οι πραξεις του να καταδικαστουν απο αυτο, η μηπως λογω του φοβου που τους διακατεχει, σε ορισμενες περιπτωσεις δεν τολμουν και σε αλλες προτρεπονται;
-Συνεχίσεις, με ύφος Ιησουϊτη! (Συγνώμη, αλλά…)
[FONT="]«[/FONT][FONT="]Μήπως, πριν «εκχριστιανιστούν» οι «Ευρωπαίοι», ήταν ακόμη ανθρωποφάγοι; - -Ποια και τι φώτα ήταν αναμμένα στην Ευρώπη, πριν τον Χριστιανισμό; (Εκτός αν εννοηθεί ως Ευρώπη, η γεωγραφική έκταση πέριξ των ακτών της Μεσογείου, ήτοι η «ελληνο-φοινικική Ευρώπη»!)[/FONT][FONT="].»[/FONT]
Μα φιλτατε μου, το αναφερεις ο ιδιος. Οι πιστοι του σκοταδισμου εσβυσαν τα φωτα, που ειχαν αναψει με την ʽελληνο-φοινικικη` συμβολη, οπως την αποκαλεις, σημασια ομως δεν εχει το απο που προηλθαν τα φωτα, αλλα πως αυτα τα εσβυσαν οι χριστιανοι και εβυθισαν την Ευρωπη στον σκοταδισμο για αιωνες.
- Ο σκοταδισμός, αγαπητέ Λουκιανέ, επήλθε ιστορικά, αφʼ ης στιγμής χρειάστηκε, ο Σωκράτης με να πιει το κώνειο κι ο Αριστοτέλης να πλαντάξει από τη στενοχώρια του, χάρη στη βοϊδοσύνη που κατέλαβε τους Αθηναίους(4ο π.Χ. αι), μετά τον «χρυσό αιώνα» τους και όχι, με το «χριστιανικό ευαγγέλιο».
[FONT="]«[/FONT][FONT="]Που το λέει ο «Χριστιανισμός»: «Καταδιώκετε τους επιστήμονες![/FONT][FONT="]»;[/FONT]
Μα για οναμα του θρωπου, δεν ειπα πως ο χριστιανισμος λεει ʽκαταδιωκεται τους επιστημονες`, απλως πιστοι στο δογμα αυτο, τους κατεδιωκαν και τους καταδιωκουν, οπως προαναφερα, ισως εσεις να ξερεται καλλιτερα γιατι συμβαινουν αυτα, για εμενα σημαντικο ειναι πως συμβαινουν.
- Μήπως λοιπόν απλά, δεν ήταν συνεπείς Χριστιανοί;
[FONT="]«[/FONT][FONT="]Εσείς, αν ένα νήπιο (σας) επιχειρεί να πηδήξει σε πηγάδι, δεν θα το αποτρέψετε;[/FONT][FONT="]»[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
Ασφαλως θα το αποτρεπα, ακομη και εαν ητο νηπιο ενος εχθρου μου, η ακομη και ενα ζωακι. Εδω ομως αγαπητε Νωευς, δεν μηλαμε για πηδηματα σε πηγαδια, μηλαμε για καποιον, που καποιοι ονομασαν παντοδυναμο Θεο και σαν τετοιον τον πιστευουν , ρητως να απαγορευει και να περιοριζει την γνωση απο τα παιδια του, ελπιζω πως μπορειται να διακρινεται την διαφορα.
- Απλά μπορώ και διακρίνω, εν προκειμένω, Θεό από Διάβολο!
[FONT="]«[/FONT][FONT="]Αν φοβόταν, δεν θα ήταν Θεός![/FONT][FONT="]»[/FONT]
Ναι εαν ενας Θεος συμπεριφερεται ετσι, δεν νομιζετε πως καθε αλλο ειναι παρα Θεος;
-Όχι απλά το νομίζω, αλλά και το ισχυρίζομαι…
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]«[/FONT][FONT="]Πως απέκτησε «όνομα» ο άνθρωπος;[/FONT][FONT="]»[/FONT]
Πολυ απλο. Με τον ιδιο τροπο που ο ανθρωπος ονομασε τον ʽΔημιουργοʼ Θεο, οναμασε και τον εαυτον του ανθρωπο, εγινε με αλλα λογια Νουνος.
- Πριν γίνει «νουνός», τι ήταν;
[FONT="]
«[/FONT][FONT="]Μέσα στο χάος, άπειρες είναι οι πιθανότητες![/FONT][FONT="]»[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
Συμφωνω απολυτως, ομως οι απειροαριθμες πιθανοτητες μεσα στο χαος, παραμενουν τετοιες μεχρι επαληθευσης η απορριψης των. Οταν ομως αυθαιρετως καποιοι αποφασιζουν, μεσα απ`αυτες να διαλεξουν μια και να την ονομασουν Θεο δημιουργο. Κατ`ελαχιστον μας προβληματιζουν.
- Και καλά κάνουν που δεν «μας προβληματίζουν», γιατί ο Θεός κατοικεί, πάνω από τις άπειρες πιθανότητες, ως πηγή κάθε βεβαιότητας: προηγούμενης, παρούσας και μέλλουσας!