Αγαπητέ και συμπαθή τραπεζίτα
Αρχικά καλώσήλθες στη συζήτησή μας και στο στέκι μας. Ελπίζουμε να σε πείσουμε να γράφεις συχνότερα στα Ελληνικά.
Προφανώς βρίσκεσαι υπό το κράτος κάποιας μικρής σύγχυσης.
Δυστυχώς για το ποστ σου, μάλλον δεν αντιλήφθηκες ότι το εναρκτήριο ποστ του θέματος, δεν το έχω γράψει εγώ. Δεν έφερα κανένα παράδειγμα με Άγγλους -ασθενείς η μη- και δεν ανέφερα ποτέ το Χριστούλη, το οποίο φαίνεται πως υπολογίζεις περισσότερο από ότι εγώ, ώστε να τον μεταφέρεις παντού μαζί σου, όπως στην
διδακτική ιστορία για τον μοναχό και τη γυμνή γυναίκα.
Δεν θα μπορούσε να είναι χριστιανός, κάποιος που τρέχει ένα subforum αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του Alister Crowley, τον φαυλότερο άνθρωπο στον κόσμο κατά τη χριστιανική εκκλησία. Ο Θελημισμός δεν έχει καμμία σχέση με το Χριστιανισμό και αυτό θα ήθελα να καταστεί σαφές. Φυσικά εσύ δεν θα περίμενα να το γνωρίζεις, θα θεωρούσα όμως κάτι τέτοιο αυτονόητο γι' αυτούς που υπερψήφισαν το ποστ σου.
Επίσης, στη θέση σου δεν θα χαρακτήριζα με τόση ευκολία τον Νεκροπεθαμένο ως αδαή περί στατιστικής, αφού δεν γνωρίζω ποιος ακριβώς είναι ο τομέας του. Δεν έχω καταλάβει επακριβώς το παράδειγμα με τους βιολόγους, τους τραπεζίτες και τους λοιπούς, σίγουρα πάντως εάν ερχόμουν εγώ και σου εξηγούσα περί τραπεζικών συναλλαγών, πιστεύω πως αυτό θα διέγειρε κάποια αντίδραση από την πλευρά σου.
Τέλος, δεν έχω θεό, δεν έχω αφέντη και κυρίως, δεν έχω συμφέροντα που να εκπροσωπώ, ώστε να καταβαραθρώσω την επιστήμη και να προάγω την οιαδήποτε θρησκεία. Θεωρώ τουλάχιστον αδόκιμη την εν λόγω διατύπωση από την πλευρά σου.
Επί της ουσίας των αντιρήσεών σου, όσο δηλαδή απαντούσες στο δικό μου ποστ και όχι σε κάποιου χριστιανού Μουτζαχεντίν, με τον οποίο με μπέρδεψες στη συνέχεια, επιφυλάσσομαι ν' απαντήσω σύντομα. Εύχομαι να είσαι κοντά μας και να συμμετάσχεις περαιτέρω στο διάλογο.
Για την ώρα, θ' αρκεστώ να σου υπογραμμίσω ότι και ο Πασκάλ, όσο και ο Αρχιμήδης, μπορεί να μην πίστευαν στον ίδιο θεό, σίγουρα όμως ήταν ένθεοι και αυτό αποτελεί επιχείρημα επί του θέματός μας, εάν δηλαδή η πίστη σε μια ανώτερη Διάνοια είναι αντιεπιστημονική ή όχι.