Είναι δημοκρατική χώρα η Ελλάδα;

Resaldis

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Resaldis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 156 μηνύματα.
Ως γνωστόν, η Ελλάδα αποτελεί τη μοναδική χώρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης η οποία δεν υπήρξε ποτέ κομμουνιστική. Επίσης δια της Μεταπολίτευσης αποκήρυξε ιδεολογικά το φασιστικό της παρελθόν. Απεναντίας η Χρυσή Αυγή απέκτησε λόγο στη δημόσια ζωή, όμως εν τέλει καταδικάστηκε.
 
Τελευταία επεξεργασία:

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 15,515 μηνύματα.
Aπό καταβολής Ελληνικού κράτους, επίσης δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία αλλά δημοκρατία αστικού τύπου με το μοντέλο αρμοστίας (κυβερνήτη) ή βασιλιά. Η Ελλάδα υπήρξε ζωντανή συνέχεια από το βασίλειο των Μακεδόνων, Ρωμαϊκής, Βυζαντινής, Ισπανογαλλικής και Οθωμανικής αυτοκρατορίας που σημαίνει ότι τέτοιου τύπου καθεστώτα πλήρους απολυταρχίας έχουν διαμορφώσει σε μεγάλο βαθμό την ιδιοσυγκρασία και κουλτούρα των νεοελλήνων. Αρνούμαι να δεχτώ ότι οι Έλληνες έχουν βιώματα ή αξίες που να στηρίξουν μια δημοκρατία, όπως για παράδειγμα οι Ελβετοί. Τα περί Χρυσής Αυγής απλά είναι για γέλια. Τα Ελληνικά κόμματα είναι τόσο κοντά σε συγκεκριμένες ιδεολογίες όσο ο Πάπας στις αξίες του καθαρού χριστιανισμού των πρώτων αιώνων μετά την ανάσταση του Ιησού.
 

Γκρινιάρης Gkrr

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Δράμα (Δράμα). Έχει γράψει 956 μηνύματα.
Η Δικτατορία μας κατέστρεψε. Πριν είχαμε ισχυρό κέντρο, Ανδρέα Παπανδρέου αντικρατιστή, από τους μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης στον κόσμο, βιομηχανίες, απαγόρευση απεργιών στο δημόσιο και μεταδικτατορικά... το ζούμε! Μεταοθωμανικό-μετασοβιετικό κρατίδιο.

Η ΧΑ ήταν μια αντίδραση. Ψέκες πάντα υπάρχουν. Ήταν στην ΧΑ, ήταν στον Καμμένο, είναι στον Μπελόπουλο και στον Μπαρουφάκη.
 

Mhtrogoal

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μάριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αμπελόκηποι (Αττική). Έχει γράψει 900 μηνύματα.
Αυτά κάνετε όσο λείπω ρε;
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top