Είναι δημοκρατική χώρα η Ελλάδα;

Resaldis

Δραστήριο μέλος

Ο Resaldis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μελισσοκόμος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 784 μηνύματα.
Ως γνωστόν, η Ελλάδα αποτελεί τη μοναδική χώρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης η οποία δεν υπήρξε ποτέ κομμουνιστική. Επίσης δια της Μεταπολίτευσης αποκήρυξε ιδεολογικά το φασιστικό της παρελθόν. Απεναντίας η Χρυσή Αυγή απέκτησε λόγο στη δημόσια ζωή, όμως εν τέλει καταδικάστηκε.
 
Τελευταία επεξεργασία:

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,785 μηνύματα.
Aπό καταβολής Ελληνικού κράτους, επίσης δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία αλλά δημοκρατία αστικού τύπου με το μοντέλο αρμοστίας (κυβερνήτη) ή βασιλιά. Η Ελλάδα υπήρξε ζωντανή συνέχεια από το βασίλειο των Μακεδόνων, Ρωμαϊκής, Βυζαντινής, Ισπανογαλλικής και Οθωμανικής αυτοκρατορίας που σημαίνει ότι τέτοιου τύπου καθεστώτα πλήρους απολυταρχίας έχουν διαμορφώσει σε μεγάλο βαθμό την ιδιοσυγκρασία και κουλτούρα των νεοελλήνων. Αρνούμαι να δεχτώ ότι οι Έλληνες έχουν βιώματα ή αξίες που να στηρίξουν μια δημοκρατία, όπως για παράδειγμα οι Ελβετοί. Τα περί Χρυσής Αυγής απλά είναι για γέλια. Τα Ελληνικά κόμματα είναι τόσο κοντά σε συγκεκριμένες ιδεολογίες όσο ο Πάπας στις αξίες του καθαρού χριστιανισμού των πρώτων αιώνων μετά την ανάσταση του Ιησού.
 

Cody

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Cody αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 958 μηνύματα.
Η Δικτατορία μας κατέστρεψε. Πριν είχαμε ισχυρό κέντρο, Ανδρέα Παπανδρέου αντικρατιστή, από τους μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης στον κόσμο, βιομηχανίες, απαγόρευση απεργιών στο δημόσιο και μεταδικτατορικά... το ζούμε! Μεταοθωμανικό-μετασοβιετικό κρατίδιο.

Η ΧΑ ήταν μια αντίδραση. Ψέκες πάντα υπάρχουν. Ήταν στην ΧΑ, ήταν στον Καμμένο, είναι στον Μπελόπουλο και στον Μπαρουφάκη.
 

Mhtrogoal

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μάριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αμπελόκηποι (Αττική). Έχει γράψει 921 μηνύματα.
Αυτά κάνετε όσο λείπω ρε;
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,785 μηνύματα.
Όχι δεν είναι. Μια απλή ερώτηση: αν ο γιος ή η κόρη σας έφερνε τον σύντροφό του ή τη σύντροφό της στο σπίτι, τι θα κάνατε;

- Ρεζίλι γίναμε στη γειτονιά. Τι θα πει ο πατέρας σου στο καφενείο; Ότι ο γιος μου ο Μάκης γυαλίζει πόμολα; Της κυρά Ξένης ο γιός γιατί παντρεύτηκε μια ωραία κοπέλα γιατρό και έκανε και παιδάκια;
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,632 μηνύματα.
Που κολλάει αυτό με την δημοκρατία; Η Ελλάδα δεν είναι δημοκρατική γιατί αποτελεί απλά μια κοινοβουλευτική χούντα που λίγοι άνθρωποι δείχνοντας πως και καλά εκπροσωπούν τον λαό αποφασίζουν για το σύνολο χωρίς να τους νοιάζει η κοινή γνώμη, πάντα με γνώμονα τα συμφέροντα των λίγων έναντι των πολλών χωρίς να νοιάζονται για τον Έλληνα πολίτη.

Η κοινοβουλευτική χούντα έδειξε τα δόντια της με το Όχι που έγινε Ναι στο δημοψήφισμα και με την υπογραφή της επαίσχυντης και εθνοπροδοτικης συνθήκης των Πρεσπών που έγινε ενάντια στη κοινή γνώμη, σε έναν λαό που βγήκε σε ολόκληρη τη χώρα και με πορείες έδειξε ποια είναι η γνώμη του πάνω στο θέμα της μιας και Ελληνικής Μακεδονίας. Αυτά είναι δείγματα έλλειψης της δημοκρατίας στην Ελλάδα. Επίσης το γεγονός ότι εκτελεστική και νομοθετική εξουσία έχουν γίνει πλέον ένα είναι επίσης αντιδημοκρατικο δείγμα καθώς παραβιάζει την αρχή της διάκρισης των εξουσιών του Μοντεσκιέ.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,361 μηνύματα.
Κυριως απο τους κατοικους της.Δεν ειναι δημοκρατικη.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top