• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Είναι δυνατή η αθανασία;

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.060 μηνύματα.

Απο θεωρητικη/ακαδημαϊκή σκοπιά, ειναι εφικτός ο επαναπρογραμματισμος των γονιδίων με στόχο την μακροζωία;;

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.436 μηνύματα.

Απο θεωρητικη/ακαδημαϊκή σκοπιά, ειναι εφικτός ο επαναπρογραμματισμος των γονιδίων με στόχο την μακροζωία;;
Ναι απο θεωρητική σκοπιά η βιολογική αθανασία πιστεύω πως είναι εφικτή. Το πόσο δύσκολο είναι να επιτευχθεί είναι άγνωστο όμως. Πιστεύω όμως οτι δεν είναι αρκετά δύσκολο για να την κάνει virtually αδύνατη. Τουλάχιστον όχι με τους ρυθμούς που οι γνώσεις και η τεχνολογία μας βελτιώνεται.

Πρακτικά και η κανονική αθανασία μπορεί να επιτευχθεί εαν υπάρξει το λεγόμενο "backup" του εγκεφάλου. Ωστόσο πιστεύω εαν ή όταν επιτευχθεί, θα δημιουργηθεί υπαρξιακή κρίση στους ανθρώπους. Φαντάσου ας πούμε να πληρώνεις ένα χ ποσό ώστε όλα σου τα βιώματα να ανεβαίνουν απευθείας στο cloud(εύκολα το υποθέτουμε τώρα αυτό αλλά φυσικά μόνο τετριμμένο δεν θα ήταν το πως). Και για τον οποιοδήποτε λόγο έχεις ένα ατύχημα και πεθαίνεις. Τυπώνουν έναν νέο εγκέφαλο και του φορτώνουν όλες τις αναμνήσεις σου, μέχρι την τελευταία στιγμή της προηγούμενης ζωής σου. Δημιουργείται το φιλοσοφικό ερώτημα οπότε...είσαι το ίδιο άτομο ; Και εδώ είναι νομίζω το τρομακτικό της υπόθεσης...η απάντηση είναι ναι και όχι... Οπότε επί της ουσίας η ύπαρξη μας δεν θα είναι κάτι το ιδιαίτερο απο την στιγμή που θα μπορεί να αναπαραχθεί.

Για εμάς τους ημμυ ξέρουμε οτι αυτό που λέμε ψυχή είναι απλά πληροφορία κωδικοποιημένη με κάποιο τρόπο στην δομή των νευρώνων του εγκεφάλου. Το μόνο που σταματάει τον κόσμο απο το να αντιληφθεί την μηδαμινότητα της ύπαρξης του είναι κάτι νόμοι περί ηθικής(βλέπε στην κλωνοποίηση). Ωστόσο ξέρουμε οτι η φύση δεν είναι υποχρεωμένη να υπακούει σε ανθρώπινα κατασκευάσματα,και επιτρέπει ότι σέβεται τους φυσικούς νόμους. Οπότε ναι, πολλά γίνονται.

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.060 μηνύματα.
Ναι απο θεωρητική σκοπιά η βιολογική αθανασία πιστεύω πως είναι εφικτή. Το πόσο δύσκολο είναι να επιτευχθεί είναι άγνωστο όμως. Πιστεύω όμως οτι δεν είναι αρκετά δύσκολο για να την κάνει virtually αδύνατη. Τουλάχιστον όχι με τους ρυθμούς που οι γνώσεις και η τεχνολογία μας βελτιώνεται.

Πρακτικά και η κανονική αθανασία μπορεί να επιτευχθεί εαν υπάρξει το λεγόμενο "backup" του εγκεφάλου. Ωστόσο πιστεύω εαν ή όταν επιτευχθεί, θα δημιουργηθεί υπαρξιακή κρίση στους ανθρώπους. Φαντάσου ας πούμε να πληρώνεις ένα χ ποσό ώστε όλα σου τα βιώματα να ανεβαίνουν απευθείας στο cloud(εύκολα το υποθέτουμε τώρα αυτό αλλά φυσικά μόνο τετριμμένο δεν θα ήταν το πως). Και για τον οποιοδήποτε λόγο έχεις ένα ατύχημα και πεθαίνεις. Τυπώνουν έναν νέο εγκέφαλο και του φορτώνουν όλες τις αναμνήσεις σου, μέχρι την τελευταία στιγμή της προηγούμενης ζωής σου. Δημιουργείται το φιλοσοφικό ερώτημα οπότε...είσαι το ίδιο άτομο ; Και εδώ είναι νομίζω το τρομακτικό της υπόθεσης...η απάντηση είναι ναι και όχι... Οπότε επί της ουσίας η ύπαρξη μας δεν θα είναι κάτι το ιδιαίτερο απο την στιγμή που θα μπορεί να αναπαραχθεί.

Για εμάς τους ημμυ ξέρουμε οτι αυτό που λέμε ψυχή είναι απλά πληροφορία κωδικοποιημένη με κάποιο τρόπο στην δομή των νευρώνων του εγκεφάλου. Το μόνο που σταματάει τον κόσμο απο το να αντιληφθεί την μηδαμινότητα της ύπαρξης του είναι κάτι νόμοι περί ηθικής(βλέπε στην κλωνοποίηση). Ωστόσο ξέρουμε οτι η φύση δεν είναι υποχρεωμένη να υπακούει σε ανθρώπινα κατασκευάσματα,και επιτρέπει ότι σέβεται τους φυσικούς νόμους. Οπότε ναι, πολλά γίνονται.
Mind uploading έννοια, ταινία transcendence και επεισοδιο san junipero απο black mirror.
Και ναι και οχι, σιγουρα τιθενται ηθικα διλημματα.
Από άποψη τεχνολογίας και επιστήμης είναι τολμηρό και τρομερό άλμα για όποτε γίνει (και αν γινει βεβαια, καθώς πολλοί θα αντιτίθενται στην ιδέα).
Αν εφτανες τα βαθια γεραματα και ειχες την επιλογη, θα επέτρεπες να πεθανεις ή να συνεχισεις σε ένα νέο σώμα, είτε είναι κλωνοποιημένο είτε είναι cyborg/μηχανικό?

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.107 μηνύματα.
Αν εφτανες τα βαθια γεραματα και ειχες την επιλογη, θα επέτρεπες να πεθανεις ή να συνεχισεις σε ένα νέο σώμα, είτε είναι κλωνοποιημένο είτε είναι cyborg/μηχανικό?
Ρε συ το θεμα ειναι...αν γινοταν αυτο, θα νιωθαμε εμεις ή όχι;Δεν ξερω πως να το εκφρασω για να γινω κατανοητη.Εγω αυτο σκεφτομαι.
Επισης...εστω οτι νιωθαμε εμεις...πως θα σου φαινοταν να ''ζεις'' μεσα σε εναν υπολογιστη; Να μην μπορεις να κουνηθεις,να τρεξεις ,να φας,να πιεις...να εισαι μην ανθρωπος απλα να υπαρχει το μυαλο σου και οι σκεψεις σου καπου; Δεν ειναι εφιαλτικο ολο αυτο;Εννοω στη φαση οχι κλωνοποιημενου ανθρωπου αλλα στη φαση που λενε να υπαρχει το μυαλο μας σε εναν υπολογιστη;

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.436 μηνύματα.
Mind uploading έννοια, ταινία transcendence και επεισοδιο san junipero απο black mirror.
Και ναι και οχι, σιγουρα τιθενται ηθικα διλημματα.
Από άποψη τεχνολογίας και επιστήμης είναι τολμηρό και τρομερό άλμα για όποτε γίνει (και αν γινει βεβαια, καθώς πολλοί θα αντιτίθενται στην ιδέα).

Σε βάθος ήδη 4-5 δεκαετιών δεν θα μου φαινόταν περίεργο εαν ο κόσμος εθελοντικά αποφάσισε π.χ. να ξηλώσει το μάτι του για να βάλει έναν artificial που θα έβλεπε πέρα απο το ορατό ή και να δεχτεί να ακρωτηριαστεί για να βάλει τεχνητά μέλη που θα του παρείχαν αυξημένη δύναμη. Προσωπικά θα προτιμούσα να κρατήσω τα βιολογικά μου όργανα με κάποιες μικρές βελτιώσεις, όσο περισσότερο θα ήταν εφικτό, και όταν άρχιζαν να φθείρονται τότε θα τα αντικαθιστούσα. Τώρα με βάση τα δικά μας δεδομένα, η ερώτηση που θέτεις είναι , ποιος θα ήθελε μια δεύτερη ευκαιρία στην ζωή ; Νομίζω πολλοί θα απαντούσαν οτι θα ήθελαν. Χρειάζεται πολύ σοφία και τύχη να ζήσεις τόσο γεμάτα και σωστά την πρώτη ζωή σου ώστε να μην έχεις ανάγκη μια δεύτερη.

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ρε συ το θεμα ειναι...αν γινοταν αυτο, θα νιωθαμε εμεις ή όχι;Δεν ξερω πως να το εκφρασω για να γινω κατανοητη.Εγω αυτο σκεφτομαι.
Επισης...εστω οτι νιωθαμε εμεις...πως θα σου φαινοταν να ''ζεις'' μεσα σε εναν υπολογιστη; Να μην μπορεις να κουνηθεις,να τρεξεις ,να φας,να πιεις...να εισαι μην ανθρωπος απλα να υπαρχει το μυαλο σου και οι σκεψεις σου καπου; Δεν ειναι εφιαλτικο ολο αυτο;Εννοω στη φαση οχι κλωνοποιημενου ανθρωπου αλλα στη φαση που λενε να υπαρχει το μυαλο μας σε εναν υπολογιστη;
Θα μπορούσες εννοείται να αλληλοεπιδράς με το περιβάλλον σου γιατί θα σε "φόρτωναν" σε τεχνητό σώμα(θα μπορούσε να ήταν όντως ρομποτικό ή και οργανικό,αλλά σε κάθε περίπτωση τεχνητό). Πολλά υπολογιστικά συστήματα το κάνουν αυτό(αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον τους) ακόμα και σήμερα. Τα ρομπότ είναι ένα καλό παράδειγμα. Ωστόσο θα ήταν ένα πρόβλημα για παράδειγμα αυτό που λες, οτι δεν θα μπορούσες να φας. Εν μέρει τώρα φαίνεται μια αναγκαιότητα μόνο, αλλά ακόμα και αυτές καθορίζουν το τι είμαστε, έτσι δεν είναι ; Εαν αλλάξουν αυτές, αναπόφευκτα αλλάζει και η ανθρώπινη μας φύση,γίνεται κάτι άλλο.

Σε αυτή την περίπτωση όλα αυτά θα έπρεπε να προσομοιωθούν κάπως. Δηλαδή το τεχνητό σώμα να είχε αισθητήρες για γεύση και όσφρηση. Όπως είναι φανερό όμως, το επίπεδο πολυπλοκότητας πάει στον θεό. Γιατί φτάνεις στο σημείο να χρειάζεται να κατανοείς το ανθρώπινο σώμα στην τελευταία του λεπτομέρεια.Που είναι λογικό,πως αναπαράγεις κάτι πιστά εαν δεν το γνωρίζεις ; Και εαν και έχουμε μάθει απίστευτα πολλά πράγματα, αντικειμενικά πολύ λίγα είναι γνωστά για τις λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος(συγκεκριμένα του εγκεφάλου που είναι και το πιο σημαντικό μέρος του σώματος).

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3.804 μηνύματα.
Σήμερα η ανθρωπότητα μεταλλάσσεται.
Θεοφάνης Τάσης, στην εκπομπή "Στα άκρα", απο το σημείο 36 και μετά.
Μήπως αυτά που βιώνουμε σήμερα, αποτελούν την εισαγωγή σε αυτή την νέα εποχή που μας φέρνουν;
Και εμείς είμαστε όλοι θεατές. Είτε με τον ένα, είτε με τον άλλο τρόπο.

Guest 896561

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Πρώτον, η ζωή είναι όμορφη γιατί έχει ένα τέλος. Θα ήταν απίστευτα βαρετό να ζεις για πάντα.
Δεύτερον, έχω χτίσει ένα καλό κάρμα σε αυτή την ενσάρκωση, άρα περιμένω μια καλή μετενσάρκωση. Οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να το τρενάρω.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.107 μηνύματα.
Πρώτον, η ζωή είναι όμορφη γιατί έχει ένα τέλος. Θα ήταν απίστευτα βαρετό να ζεις για πάντα.
Δεύτερον, έχω χτίσει ένα καλό κάρμα σε αυτή την ενσάρκωση, άρα περιμένω μια καλή μετενσάρκωση. Οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να το τρενάρω.
Εχεις σκεφτει ποτε,εκτος απο το να ξαναγυρισουμε σε αλλο σωμα, οταν πεθαινουμε να πηγαινουμε ενα παραπανω επιπεδο;(ισως και παρακατω..αναλογα με το τι ειναι ο καθενας,δεν ξερω..) Δεν εννοω σε ανωτερο κοινωνικα επιπεδο,αλλα σε next level,πχ σε αλλη μορφη ζωης;Ακομα και σαν οντότητες χωρις σωμα; Δεν λεω βεβαια οτι ισχυει προς θεου,απλα εμενα μου περναει και αυτο,εκτος απο το να ξαναγυρισουμε παλι σε αυτη τη ζωη.:scratchhead:

Guest 896561

Επισκέπτης

Εχεις σκεφτει ποτε,εκτος απο το να ξαναγυρισουμε σε αλλο σωμα, οταν πεθαινουμε να πηγαινουμε ενα παραπανω επιπεδο;(ισως και παρακατω..αναλογα με το τι ειναι ο καθενας,δεν ξερω..) Δεν εννοω σε ανωτερο κοινωνικα επιπεδο,αλλα σε next level,πχ σε αλλη μορφη ζωης;Ακομα και σαν οντότητες χωρις σωμα; Δεν λεω βεβαια οτι ισχυει προς θεου,απλα εμενα μου περναει και αυτο,εκτος απο το να ξαναγυρισουμε παλι σε αυτη τη ζωη.:scratchhead:
Στον Ινδουισμό και στον Βουδισμό, πιστεύουν ότι κάνεις την τέλεια ζωή και «φωτιστείς», γίνεις ένας Βούδας δηλαδή, σπας τον κύκλο των μετενσαρκώσεων, ενώνεσαι με το όλον και πετυχαίνεις τη Νιρβάνα. Αυτό είναι το τέλειο. Αν είσαι ένα επίπεδο κάτω, μπορείς να μετενσαρκωθείς σε μία παραδείσια κατάσταση, όχι σαν άνθρωπος στη γη, αλλά αυτό δεν είναι παντοτινό και θα πρέπει κάποια στιγμή να ξαναζήσεις σαν άνθρωπος.

Ο πνευματισμός του Άλαν Καρντέκ, πιστεύει επίσης στην μετενσάρκωση ανάλογα του τι άνθρωπος ήσουν. Γι'αυτούς μπορεί να επιστρέψεις σαν ζώο, άνθρωπος και πολλά άλλα. Εξελίσσεσαι όμως σε κάθε ενσάρκωση, κάθε φορά γίνεσαι και καλύτερος, ώσπου να φτάσεις στην τελευταία και να μην επιστρέψεις σαν άνθρωπος, αλλά κάπου αλλού σαν εξελιγμένο ον.

dum dum boy

Διάσημο μέλος

Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.653 μηνύματα.

πολύ φοβάμαι ότι δεν έχει τίποτα μετά τον θάνατο. δεν θα μπορούμε να πιούμε ένα τσίπουρο, να κάνουμε ένα τσιγάρο. :worry:

μια ενδιαφέρουσα, σχετική ταινία για το "μετά", έτσι για παρηγοριά:

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Στον Ινδουισμό και στον Βουδισμό, πιστεύουν ότι κάνεις την τέλεια ζωή και «φωτιστείς», γίνεις ένας Βούδας δηλαδή, σπας τον κύκλο των μετενσαρκώσεων, ενώνεσαι με το όλον και πετυχαίνεις τη Νιρβάνα. Αυτό είναι το τέλειο. Αν είσαι ένα επίπεδο κάτω, μπορείς να μετενσαρκωθείς σε μία παραδείσια κατάσταση, όχι σαν άνθρωπος στη γη, αλλά αυτό δεν είναι παντοτινό και θα πρέπει κάποια στιγμή να ξαναζήσεις σαν άνθρωπος.

Ο πνευματισμός του Άλαν Καρντέκ, πιστεύει επίσης στην μετενσάρκωση ανάλογα του τι άνθρωπος ήσουν. Γι'αυτούς μπορεί να επιστρέψεις σαν ζώο, άνθρωπος και πολλά άλλα. Εξελίσσεσαι όμως σε κάθε ενσάρκωση, κάθε φορά γίνεσαι και καλύτερος, ώσπου να φτάσεις στην τελευταία και να μην επιστρέψεις σαν άνθρωπος, αλλά κάπου αλλού σαν εξελιγμένο ον.
Κοιτα,δεν ενστερνιζομαι καμια θρησκεια,οχι μονο τον χριστιανισμο.
Απλα μπορει να ταυτιζονται καποιες ιδεες μου,αλλα δεν θεωρω οτι επειδη λεει ο βουδισμος αυτο,οκ τοτε ετσι ειναι.Οι θρησκειες με αφηνουν παγερα αδιαφορη,ολες. :hehe:
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

πολύ φοβάμαι ότι δεν έχει τίποτα μετά τον θάνατο. δεν θα μπορούμε να πιούμε ένα τσίπουρο, να κάνουμε ένα τσιγάρο. :worry:

Τα παντα μπορουμε να φοβομαστε,αλλα με τιποτα οσο ζουμε δεν μπορουμε να ειμαστε σιγουροι η να το αποδειξουμε.

Γιατι οχι και τελικα ολοι οι ανθρωποι να ειμαστε τα κυτταρα ενος Αλλου οργανισμου,μιας αλλης οντοτητας,μιας υπεροντοτητας(ισως καποιοι να το πουν και Θεο) και απλα οταν πεθαινουμε ,πεθαινει ενα κυτταρο απο αυτην την ''οντοτητα''(μπορει να ειναι και το συμπαν ενσυνειδητο),αλλα υπάρχουμε,διοτι ειμαστε μερος αυτης της ολοτητας και οσως ξαναγεννιομαστε παλι σε ενα αλλο κυταρρο ή ενωνόμαστε με την ''Ολοτητα'' αυτη και εχουμε την δικη του/δικη μας συμπαντικη συνειδηση ;
Δεν παιζει;

dum dum boy

Διάσημο μέλος

Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.653 μηνύματα.
Τα παντα μπορουμε να φοβομαστε,αλλα με τιποτα οσο ζουμε δεν μπορουμε να ειμαστε σιγουροι η να το αποδειξουμε.

Γιατι οχι και τελικα ολοι οι ανθρωποι να ειμαστε τα κυτταρα ενος Αλλου οργανισμου,μιας αλλης οντοτητας,μιας υπεροντοτητας(ισως καποιοι να το πουν και Θεο) και απλα οταν πεθαινουμε ,πεθαινει ενα κυτταρο απο αυτην την ''οντοτητα''(μπορει να ειναι και το συμπαν ενσυνειδητο),αλλα υπάρχουμε,διοτι ειμαστε μερος αυτης της ολοτητας και οσως ξαναγεννιομαστε παλι σε ενα αλλο κυταρρο ή ενωνόμαστε με την ''Ολοτητα'' αυτη και εχουμε την δικη του/δικη μας συμπαντικη συνειδηση ;
Δεν παιζει;

δεν έχω κανένα νέο από όσους πεθάνανε. τι κάνουν και πως είναι. και αυτό με κάνει απαισιόδοξο για τέτοια σενάρια.

άπαξ και πεθάνει ο εγκέφαλός μας, νομίζω ότι τελειώνουμε οριστικά. σβήνουμε. game over. καμία συνείδηση.

Guest 896561

Επισκέπτης

Υπάρχει ή όχι μετά θάνατον ζωή, το τσίπουρο μάλλον δεν παίζει, όντως :(

Κοιτα,δεν ενστερνιζομαι καμια θρησκεια,οχι μονο τον χριστιανισμο.
Απλα μπορει να ταυτιζονται καποιες ιδεες μου,αλλα δεν θεωρω οτι επειδη λεει ο βουδισμος αυτο,οκ τοτε ετσι ειναι.Οι θρησκειες με αφηνουν παγερα αδιαφορη,ολες. :hehe:
Ούτε εγώ ενστερνίζομαι κάποια, δεν σημαίνει όμως ότι δεν περιέχουν κάποια ίχνη αλήθειας όλες τους :)

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Υπάρχει ή όχι μετά θάνατον ζωή, το τσίπουρο μάλλον δεν παίζει, όντως :(

Ούτε εγώ ενστερνίζομαι κάποια, δεν σημαίνει όμως ότι δεν περιέχουν κάποια ίχνη αλήθειας όλες τους :)
Συμφωνω,με την εννοια ομως οτι ότι λεγεται,εχει πιθανοτητες να ισχυει,οπως και το τι λεει ο οποιοσδηποτε ,εστω με καποια ''σοφια''.Οχι επειδη κατι ηξεραν.Για μενα βεβαια.
Απλα το ποιντ μου ειναι αυτο που σου ειπα,οτι δεν με κανει μια σκεψη να την θεωρω πιο πιθανη επειδη την λεει μια θρησκεια.:)

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

δεν έχω κανένα νέο από όσους πεθάνανε. τι κάνουν και πως είναι. και αυτό με κάνει απαισιόδοξο για τέτοια σενάρια.

άπαξ και πεθάνει ο εγκέφαλός μας, νομίζω ότι τελειώνουμε οριστικά. σβήνουμε. game over. καμία συνείδηση.
Το οτι δεν ειχες κανενα νεο ειναι απολυτα φυσιολογικο.Ποιος σου ειπε οτι αν υπαρχει κατι αλλο,θα μπορουσες να ειχες νεα;
Καλε μου..το οτι δεν εχουμε αποδειξη για κατι δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει.
Για πες μου.
Το κουνουπι αντιλαμβανεται και γνωριζει οτι υπαρχουν μυρια γαλαξιες στο συμπαν;Εχει καποια ενδειξη για αυτο;

dum dum boy

Διάσημο μέλος

Το οτι δεν ειχες κανενα νεο ειναι απολυτα φυσιολογικο.Ποιος σου ειπε οτι αν υπαρχει κατι αλλο,θα μπορουσες να ειχες νεα;
Καλε μου..το οτι δεν εχουμε αποδειξη για κατι δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει.
Για πες μου.
Το κουνουπι αντιλαμβανεται και γνωριζει οτι υπαρχουν μυρια γαλαξιες στο συμπαν;Εχει καποια ενδειξη για αυτο;

δεν έχω ιδέα τι σκέφτονται τα κουνούπια.

το θέμα είναι αν η συνείδησή μας, όπως αυτή πιστεύω ότι προκύπτει από ένα οργανωμένο σύστημα όπως ο ανθρώπινος εγκέφαλος και το σώμα, μπορούν να παραμείνουν σε αυτό τον κόσμο υπό άλλη μορφή, μετά τον θάνατο και την αποσύνθεση, ώστε να μιλάμε και για κάτι "μετά".

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

δεν έχω ιδέα τι σκέφτονται τα κουνούπια.

το θέμα είναι αν η συνείδησή μας, όπως αυτή πιστεύω ότι προκύπτει από ένα οργανωμένο σύστημα όπως ο ανθρώπινος εγκέφαλος και το σώμα, μπορούν να παραμείνουν σε αυτό τον κόσμο υπό άλλη μορφή, μετά τον θάνατο και την αποσύνθεση, ώστε να μιλάμε και για κάτι "μετά".
Εχουμε ιδεα βρε Νασο μου.Δεν φτανει το οργανικο τους συστημα να αντιληφθει τους γαλαξιες.Πολυ λιγα αντιλαμβανεται και σε πολυ μικρη εμβελεια.Αυτο τι σημαινει; Οτι αυτα που δεν αντιλαμβανεται δεν υπαρχουν;
Νοιμιζεις οτι είμαστε πολυ πάνω απο τα κουνούπια; Σαφως και ειμαστε πιο πανω,αλλα με μετρο συγκρισης ολα τα υπολοιπα που ξερουμε.
Εχμ...το ιδιο και το κουνουπακι.
Ο ανθρωπος ειναι τοσο εγωπαθης και αυταρεσκος σαν ειδος που νομιζει οτι ειναι το ανωτερο πλασμα και τα ξερει και ολα.
Απο που αποδεικνυεται αυτο;

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3.804 μηνύματα.
Συμφωνώ,με την έννοια πως ότι λέγεται, έχει πιθανότητες να ισχύει, όπως και το τι λέει ο οποιοσδήποτε, έστω με κάποια ''σοφία''.
Μα, αν λέει κάποιος κάτι και με ελάχιστη "σοφία" και με βάση αυτό που αποδέχεσαι (έχει πιθανότητες να ισχύει), εσύ για να το αναλύσεις επαρκώς, χρειάζεσαι να διαθέτεις και την απαραίτητη κριτική σκέψη.
Όχι επειδή κάτι ήξεραν. Για μένα βέβαια.
Σαφώς και κάτι ξέρει αυτός που λέει κάτι και ιδιαίτερα αν διαθέτει και απειροελάχιστη σοφία.
Θα απορήσω για εσένα, με αυτό που είπε ο Σωκράτης. "εν οίδα οτι ουδέν οίδα".
Και αφού αποδεδειγμένα "ήξερε", οτι απλά "δεν ήξερε", τότε εσύ, πώς αδιαφορείς(θεωρητικά) οτι ήξερε;
Άπλα το πόιντ μου είναι αυτό που σου είπα, οτι δεν με κάνει μια σκέψη να την θεωρώ πιο πιθανή, επειδή την λέει μια θρησκεία.:)
Μία θρησκεία, δεν λέει κάτι.
Οι άνθρωποι είναι αυτοί που λένε.
Για να μιλήσεις για μία Θρησκεία π.χ. τον Χριστιανισμό, θα πρέπει να τον γνωρίσεις πρώτα και μετά να τον απορρίψεις.
Μου έφερες στο νου μου τώρα, την εγγονή μου που όταν της είπα οτι αυτά που βράζω είναι κολοκυθάκια, μου είπε: "μπλιάξ".
Οταν όμως μετά απο τρία και μισό λεπτά τα έβγαλα και τα έκοψα ενώ με έβλεπε και καθώς δάγκωσα ένα και άκουσε να κριτσανίζει, μπήκε στον πειρασμό να δοκιμάσει.
Ε, μετά τρώγαμε κολοκυθάκια και τα άλλα δύο εγγόνια μου, μας έβλεπαν και έλεγαν "μπλιάξ".

Δηλαδή, η απορία μου είναι καθαρή.

Πώς εσύ δίχως να γνωρίζεις απορρίπτεις κάτι;

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Και αφού αποδεδειγμένα "ήξερε", οτι απλά "δεν ήξερε", τότε εσύ, πώς αδιαφορείς(θεωρητικά) οτι ήξερε;
Ε; οριστε; Ποιος σου ειπε οτι αδιαφορω για αυτα που ελεγε ο Σωκρατης;
Ουτε ειμαι σιγουρη για το οτιδηποτε.Ιδεες λεω.ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ.
ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ.ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΝΝΟΙΑ.
Γη καλει Αρη οβερ..
Κοιτα,επειδη αλλα λεμε και αλλα αντιλαμβανεσαι και λες...συζητηση μαζι σου δεν θα κανω,διοτι δεν γινεται! φιλικα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια