Είναι ηθικά σωστό το τρίτο πρόσωπο σε ένα ερωτικό τρίγωνο να ενημερώσει τον απατημένο;

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.
Και αυτός που απιστεί και αυτός που είναι το τρίτο πρόσωπο είναι ανήθικοι. Ο χειρότερος βέβαια είναι αυτός που απιστεί, γιατί αυτός είναι σε σχέση. Αλλά και αυτός που είναι τρίτο πρόσωπο, αν θέλει να είναι ηθικός, ας μην τα κάνει αυτά και όχι να πάει να τα λέει μετά για να του φύγουν οι τύψεις. Για να του φύγουν οι τύψεις να ζητήσει συγγνώμη από τον Θεό (ή τον εαυτό του ή ό,τι πιστεύει τέλος πάντων) και να μην το ξανακάνει.
Να της/του φύγουν οι τύψεις ; Δεν είναι αυτός ο λόγος που θα το πει. Αν φτάσει στο σημείο να τα πει, είναι για να τους διαλύσει. Για να διαλύσει τη σχέση τους, το γάμο τους κ.λπ...

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.535 μηνύματα.
Να της/του φύγουν οι τύψεις ; Δεν είναι αυτός ο λόγος που θα το πει. Αν φτάσει στο σημείο να τα πει, είναι για να τους διαλύσει. Για να διαλύσει τη σχέση τους, το γάμο τους κ.λπ...
Ο γάμος είναι ήδη διαλυμένος εφόσον υπάρχει απιστία. Προσωπικά θα ήθελα να μου το πουν και να το ξέρω, γιατί από τη στιγμή που μάθαινα ότι η άλλη με κεράτωσε, τελειώνει σαν άνθρωπος για εμένα.

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Ο γάμος είναι ήδη διαλυμένος εφόσον υπάρχει απιστία. Προσωπικά θα ήθελα να μου το πουν και να το ξέρω, γιατί από τη στιγμή που μάθαινα ότι η άλλη με κεράτωσε, τελειώνει σαν άνθρωπος για εμένα.
Συμφωνώ. Αυτό είπα κι εγώ παραπάνω. Ότι αν "δεν ξυπνάει" ο/η απατημένος/η αλλιώς, τουλάχιστον ας μην κοιμάται τον ύπνο τού δικαίου...

Guest 246973

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Δηλαδή και εκανες την μαλακια, και θελεις να την αποκαλύψεις τώρα; Ναι καλά...

Φυσικά και ειναι σωστο για τον απατημένο να μη ζει στο συννεφάκι του για πάντα. Αλλά θέλει πολλά α…α να πας στον άλλο και να του πεις «α κοιτα…ετυχε να κάνω σεξ με τη γυναίκα σου». Φαντάζομαι μόνο την αντίδραση του συντρόφου. Θα ήμουν τόσο έξαλλη, στη θέση του, ειδικά αν μου μιλούσαν και για τυψεις από πάνω…
Καθόλου ρεαλιστικό δεν ακούγεται. Ο μέσος άνθρωπος είναι τόσο εγωιστής, χειριστικος και ύπουλος, σιγά που θα το τολμουσέ ποτέ αυτό. Απλώς θα κοιτούσε να πάρει όσα περισσότερα μπορούσε, για όσο μπορουσε, αφήνοντας τον άλλο στην αγνοια του…
Σιγά μην επιλέξει να κατσει να υποστεί την οργή που κέρδισε επάξια. Πιστευω θα το απέφευγε ή θα προσπαθούσε να βγει κι από πάνω.
Αλλά ας το πει, αν θεωρεί πως έτσι θα εξιλεωθεί η ψυχή του, γιατί όχι;
Εξάλλου, πιστεύω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις επιβεβαιώνονται απλώς ήδη υπάρχουσες υποψίες, όταν καποιος είναι άπιστος στη σχέση του, όλο και κάποια δείγματα υπάρχουν, θα πρέπει να έχει τρελαθεί στο ψέμα ο άλλος. Κάτι θα πηγαίνει λάθος. Ας μαθαίνει λοιπόν την αλήθεια έστω κι έτσι.

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.447 μηνύματα.
Δεν υπάρχει ηθική σε οποιαδήποτε μορφή τριγώνου σχέσεων ( εξαιρω την περίπτωση των ανοικτών σχέσεων που βασίζονται στη διαφάνεια , την ειλικρίνεια και την πλήρη αποδοχή της συνθήκης).
Άρα ,η αρχική ερώτηση αν είναι ηθική ή όχι η αποκάλυψη δεν έχει νόημα.
Θα έδειχνε μεγάλη δόση μικρότητας, εγωιστικής διάθεσης να αποκαλύψει ο έτερος /η του τριγώνου στον απατημένο/η τι συμβαίνει και άραγε με ποιες ακριβώς προθέσεις;;;;( γυναικεία ή ανδρική αλληλεγγύη προς το απατημένο άτομο που ζει σε άγνοια;...πολυ αμφιβάλλω) . Αν και ,προσωπικά και υποθετικά ,πολυ θα ήθελα αν ήμουν η απατημένη να το μάθω ανεξαρτήτως του πως .

Αν και είμαι σχεδόν σίγουρη πως ο απατημενος /η ξέρει ή έχει σοβαρές ενδείξεις ,τις οποίες για Χ δικούς του λόγους επιλέγει να αγνοεί.

Guest 246973

Επισκέπτης

Ναι ακούγεται πολύ κουλό όντως. Που ήταν οι αρνητικες σκέψεις όταν έκανε ότι έκανε; ίσως περισσότερο για να εκδικηθεί την άλλη που αποφάσισε να κόψει επαφές το κάνει.

Νομίζω πως δεν είναι τόσο ότι επιλέγουμε να αγνοούμε πράγματα αλλά περισσότερο ότι είμαστε πολύ μπερδεμένοι. Όταν το μυαλό είναι θολωμένο δεν μπορεί να πάρει σωστές αποφάσεις.
Γιατί πιθανώς για να συνεχίζει να λειτουργεί μια τέτοια σχέση μάλλον κάποιος θα είναι πολύ χειριστικός και πολύ καλός ψεύτης...

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.535 μηνύματα.
Δεν υπάρχει ηθική σε οποιαδήποτε μορφή τριγώνου σχέσεων ( εξαιρω την περίπτωση των ανοικτών σχέσεων που βασίζονται στη διαφάνεια , την ειλικρίνεια και την πλήρη αποδοχή της συνθήκης).
Το να αποδέχεσαι κάτι και να είσαι ειλικρινής με αυτό, δεν το καθιστά αυτόματα ηθικό. Κι εγώ δηλαδή, αν βγαίνω κάθε βράδυ, μπεκροπίνω και την πέφτω στην μία και την άλλη, αλλά δεν κάνω σχέση και είμαι ειλικρινής με αυτό, δεν θα είμαι ηθικός.
Δυστυχώς στην εποχή μας έχει περάσει το ψέμα ότι η ηθική είναι κάτι υποκειμενικό και ότι δεν πρέπει να κρίνουμε κανέναν για τις επιλογές του. Όχι βέβαια, το να απαυτώνεται κάποιος/κάποια από εδώ και από εκεί είναι από μόνο του ανήθικο και έκφυλο. Πρέπει να υπάρχει στιγματισμός και αίσθηση της ντροπής στην κοινωνία.

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.447 μηνύματα.
Το να αποδέχεσαι κάτι και να είσαι ειλικρινής με αυτό, δεν το καθιστά αυτόματα ηθικό. Κι εγώ δηλαδή, αν βγαίνω κάθε βράδυ, μπεκροπίνω και την πέφτω στην μία και την άλλη, αλλά δεν κάνω σχέση και είμαι ειλικρινής με αυτό, δεν θα είμαι ηθικός.
Δυστυχώς στην εποχή μας έχει περάσει το ψέμα ότι η ηθική είναι κάτι υποκειμενικό και ότι δεν πρέπει να κρίνουμε κανέναν για τις επιλογές του. Όχι βέβαια, το να απαυτώνεται κάποιος/κάποια από εδώ και από εκεί είναι από μόνο του ανήθικο και έκφυλο. Πρέπει να υπάρχει στιγματισμός και αίσθηση της ντροπής στην κοινωνία.
Αντιλαμβάνομαι Ηλία την οπτική σου και την αντικειμενική θεώρηση της ηθικής, ωστόσο ο, τι συμπεριέλαβα στην παρένθεση του σχολίου μου σχετίζεται με την ηθική υποχρέωση του ζευγαριού να είναι ειλικρινές στη μεταξύ του σχέση και να μην υπάρχει απόκρυψη / εξαπάτηση κάτι που στα πλαίσια μιας μονογαμικής σχέσης είναι εξ'ορισμού ανήθικο.

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.
Αυτό το έχω δεί να πλασάρεται και σαν γυναικεία αλληλεγγύη οτι δηλαδή η γυναίκα πρέπει να ενημερώνει τη γυναίκα.

Δεν συμφωνώ καθόλου.
Η απάτη πχ με παντρεμένο ή με άνθρωπο που είναι σε σχέση είναι μια άτυπη συμφωνία μεταξύ σας.
Εφόσον μπαίνεις σε αυτό οφείλεις να μπορείς να το υποστηρίξεις με τους όρους που συμφωνήσατε.

Γιατί μεταξύ μας δεν θα το κάνει από αγάπη ή συμπάθεια για τον απατημένο αλλά εκδικητικά ή απο κακία γιατι δεν παίρνει αποκλειστικότητα ή αυτό που θέλει.

Αν πάλι δεν ήξερες πως ο άλλος είχε σχέση και το μαθαίνεις στη πορεία πάλι δεν έχεις το δικαίωμα να το κάνεις, απλά απομακρύνεσαι απο τον άνθρωπο.

Εγώ σαν τρίτη (όχι τρίτο πρόσωπο) ήξερα πως ο γκόμενος φίλης την απατούσε με την κολλητή της και δεν μίλησα γιατί δεν μου έπεφτε λόγος κανένας.

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Όχι βέβαια, το να απαυτώνεται κάποιος/κάποια από εδώ και από εκεί είναι από μόνο του ανήθικο και έκφυλο. Πρέπει να υπάρχει στιγματισμός και αίσθηση της ντροπής στην κοινωνία.
Κι όμως...Ο Χριστός λέει "μη κρίνετε, ίνα μη κριθήτε".Μπορεί να ξέρουμε την αμαρτία τού άλλου, αλλά τη μετάνοιά του δεν την γνωρίζουμε...

Και ποιοί είμαστε εμείς για να κρίνουμε ; Πόσω μάλλον δε να στιγματίσουμε. Ανήθικο, ναι. Αλλά ποιός θα κρίνει ; Εμείς οι "ηθικοί" (γενικά μιλώ...) ; Θα έχεις ακούσει για την κατάκριση. Κι εδώ ταιριάζει...

Aleksa

Τιμώμενο Μέλος

Η Aleksa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 19.509 μηνύματα.
Το τρίτο πρόσωπο δεν έχει καμιά δουλειά να ενημερώνει τον ¨κερατά" (ή την "κερατού" αντίστοιχα).
Κι αν το κάνει, τότε οι προθέσεις του δεν είναι κι από τις αγνότερες.
Γιατί η (κακώς εννοούμενη) προθυμία για "ειλικρίνεια των καλοθελητών, μπορεί να κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα.

Τώρα το αν εκείνος που απατάει οφείλει να ενημερώσει το έτερον, "επίσημο" ήμισυ, σε μια ιδανική σχέση, ναι.
Όλοι μας βέβαια θέλουμε να ξέρουμε την αλήθεια σε περίπτωση που μας "τα φοράνε" και ο πιο κατάλληλος για να τη μάθουμε θεωρώ πως είναι ο "άπιστος". Ούτε το τρίτο μέλος, ούτε η κολλητή, ούτε η γειτόνισσα.

Πόσοι και πόσες όμως έχουν τις "κοχόνες" να το ομολογήσουν; Οι περισσότεροι το αφήνουν στην τύχη, ελπίζοντας πως τα σημάδια θα "αφυπνίσουν" με κάποιο τρόπο τον προδομένο και με κάποιο άλλο μαγικό τρόπο ο προδομένος θα αποχωρήσει από μόνος του, χωρίς περαιτέρω επίπονες διαδικασίες.

Μα κι από την άλλη, πόσοι από τα θύματα της απιστίας μπορούν να αντέξουν αυτή την αλήθεια;
Οι περισσότεροι έχουν ενδείξεις ολοφάνερες, αλλά εθελοτυφλούν, συμμετέχοντας στο όλο πρόβλημα.
Με κοινό παρονομαστή και από τις δυο πλευρές τη λέξη που λέγεται "βόλεμα".

Εννοείται βέβαια πως η σχέση θα κλονιστεί μετά από ομολογία που θα προκύψει και, την καλύτερη περίπτωση, θα πρέπει, αν το αρχικό ζευγάρι επιχειρήσει επανασύνδεση, να έχει κάνει πρώτα δουλίτσα με τον εαυτό του ο καθένας, έτσι ώστε η νέα αρχή να γίνει σε άλλες πιο γερές βάσεις.

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.900 μηνύματα.
Έχω λιώσει στο γέλιο με την ερώτηση!!!:hehe::laugh:

Όλα δηλαδή είναι ηθικά εκεί μέσα, η ενημέρωση είναι η ανηθικότητα!!
:alljumpy:

Guest 246973

Επισκέπτης

Ένας ηθικός άνθρωπος δεν θα χωνόταν ποτέ εκεί που δεν τον σπέρνουν εξαρχής. Μιλάμε απλώς για έναν ανήθικο άνθρωπο που προσπαθεί τι ακριβώς να κάνει; Να απαλύνει τις τύψεις του; Καλά τραγικό...

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 33.510 μηνύματα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.106 μηνύματα.
Η ανηθικοτητα ειναι στην εξαπατηση.Οχι στο να πας με τριτο προσωπο.Αυτη η ΚΑΤΟΧΗ του αλλου...ειναι οτι πιο φασιστικο υπαρχει.ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑς ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.Ουτε ειμαστε υποχρεωμενοι να γουσταρουμε τον αλλον για παντα η να μην γουσταρουμε αλλον.Κια το λεω εγω που ΔΕΝ εχω απιστησει ΠΟΤΕ...απλα προλαβαινω μερικους.
ΑΛΛΑ...την εννοια πιστος δεν την δεχομαι σε κανεναν και σε τιποτα.
Το ανηθικο λοιπον ειναι η εξαπατηση.Η ΑΠΙΣΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗς ΗΘΙΚΗς ΤΗς ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΘΡΗΣΚΕΙΣς/ΚΟΙΝΩΝΙΑς.
Η ειλικρινια ειναι το σωστο.ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.480 μηνύματα.
Το τρίτο πρόσωπο δεν έχει καμιά δουλειά να ενημερώνει τον ¨κερατά" (ή την "κερατού" αντίστοιχα).
Κι αν το κάνει, τότε οι προθέσεις του δεν είναι κι από τις αγνότερες.
Γιατί η (κακώς εννοούμενη) προθυμία για "ειλικρίνεια των καλοθελητών, μπορεί να κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα.

Τώρα το αν εκείνος που απατάει οφείλει να ενημερώσει το έτερον, "επίσημο" ήμισυ, σε μια ιδανική σχέση, ναι.
Όλοι μας βέβαια θέλουμε να ξέρουμε την αλήθεια σε περίπτωση που μας "τα φοράνε" και ο πιο κατάλληλος για να τη μάθουμε θεωρώ πως είναι ο "άπιστος". Ούτε το τρίτο μέλος, ούτε η κολλητή, ούτε η γειτόνισσα.

Πόσοι και πόσες όμως έχουν τις "κοχόνες" να το ομολογήσουν; Οι περισσότεροι το αφήνουν στην τύχη, ελπίζοντας πως τα σημάδια θα "αφυπνίσουν" με κάποιο τρόπο τον προδομένο και με κάποιο άλλο μαγικό τρόπο ο προδομένος θα αποχωρήσει από μόνος του, χωρίς περαιτέρω επίπονες διαδικασίες.

Μα κι από την άλλη, πόσοι από τα θύματα της απιστίας μπορούν να αντέξουν αυτή την αλήθεια;
Οι περισσότεροι έχουν ενδείξεις ολοφάνερες, αλλά εθελοτυφλούν, συμμετέχοντας στο όλο πρόβλημα.
Με κοινό παρονομαστή και από τις δυο πλευρές τη λέξη που λέγεται "βόλεμα".

Εννοείται βέβαια πως η σχέση θα κλονιστεί μετά από ομολογία που θα προκύψει και, την καλύτερη περίπτωση, θα πρέπει, αν το αρχικό ζευγάρι επιχειρήσει επανασύνδεση, να έχει κάνει πρώτα δουλίτσα με τον εαυτό του ο καθένας, έτσι ώστε η νέα αρχή να γίνει σε άλλες πιο γερές βάσεις.

Καλα έτσι και αλλιώς δεν περιμεναμε και καμια ευεργεσια από το άτομο ππυ μπαίνει σφήνα σε μια κατάσταση. Τη κωλαρα του θα κοιτάξει έτσι κ αλλιώς.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Κι όμως...Ο Χριστός λέει "μη κρίνετε, ίνα μη κριθήτε".Μπορεί να ξέρουμε την αμαρτία τού άλλου, αλλά τη μετάνοιά του δεν την γνωρίζουμε...
Ναι, σωστό. Είναι μεγάλο λάθος η κατάκριση των άλλων. Βέβαια εγώ δεν λέω αυτό, δεν λέω να πιάνεις μεμονωμένα τον καθένα και να ασχολείσαι μαζί του. Μιλάω για την κατάντια της κοινωνίας να τα δικαιολογεί και να τα ωραιοποιεί όλα, σε φάση «ό,τι γουστάρει ο καθένας θα κάνει...» ή, ακόμα χειρότερα, «το τι κάνει ο καθείς στο κρεβάτι του δεν τον κάνει καλό ή κακό Χριστιανό...»
Όχι, αυτά είναι εντελώς κατά του δόγματος. Ο ίδιος ο Χριστός είπε στην πόρνη «πήγαινε και μην ξαναμαρτήσεις», μία από τις δέκα εντολές λέει «Ουκ επιθυμήσεις την γυναίκα του πλησίον σου.» Δεν μπορούμε να ενθαρρύνουμε μια κοινωνία η οποία απενοχοποιεί τόσες θεμελιώδεις αξίες στον βωμό της ελευθερίας (επίπλαστης ελευθερίας, αλλά τέλος πάντων.)
Και ποιοί είμαστε εμείς για να κρίνουμε ; Πόσω μάλλον δε να στιγματίσουμε. Ανήθικο, ναι. Αλλά ποιός θα κρίνει ; Εμείς οι "ηθικοί" (γενικά μιλώ...) ; Θα έχεις ακούσει για την κατάκριση. Κι εδώ ταιριάζει...
Όχι εμείς, ατομικά, αυτό λέω πάνω. Αλλά κάποιες πράξεις πρέπει να αποτελούν στίγμα για μια κοινωνία. Η εναλλακτική είναι το τριμπούρδελο που ζούμε, το οποίο γίνεται εκθετικά χειρότερο. Αν το θέλετε, οκ, κανένα πρόβλημα. Άλλωστε... «be yourself», έτσι δεν σας λένε; Μια εαυτιστική (sic) φούσκα για τον καθένα δεν διαμορφώνουν, για να εκτρέφει το κακομαθημένο και υπερτροφικό Εγώ του;
Τέλος πάντων, προσωπικά εννοείται απέχω παρασάγκας από το να θεωρηθώ ηθικός για τα Χριστιανικά δεδομένα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα χαϊδέψω τα αυτιά μου, θα βλέπω χειρότερους από εμένα και θα εφησυχάζω ή θα δικαιολογώ τον εαυτό μου. Όχι, είμαι αμαρτωλός σαν όλους τους άλλους, αλλά τουλάχιστον έχω συνείδηση αυτού του γεγονότος.

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Ναι, σωστό. Είναι μεγάλο λάθος η κατάκριση των άλλων. Βέβαια εγώ δεν λέω αυτό, δεν λέω να πιάνεις μεμονωμένα τον καθένα και να ασχολείσαι μαζί του. Μιλάω για την κατάντια της κοινωνίας να τα δικαιολογεί και να τα ωραιοποιεί όλα, σε φάση «ό,τι γουστάρει ο καθένας θα κάνει...» ή, ακόμα χειρότερα, «το τι κάνει ο καθείς στο κρεβάτι του δεν τον κάνει καλό ή κακό Χριστιανό...»
Όχι, αυτά είναι εντελώς κατά του δόγματος. Ο ίδιος ο Χριστός είπε στην πόρνη «πήγαινε και μην ξαναμαρτήσεις», μία από τις δέκα εντολές λέει «Ουκ επιθυμήσεις την γυναίκα του πλησίον σου.» Δεν μπορούμε να ενθαρρύνουμε μια κοινωνία η οποία απενοχοποιεί τόσες θεμελιώδεις αξίες στον βωμό της ελευθερίας (επίπλαστης ελευθερίας, αλλά τέλος πάντων.)

Όχι εμείς, ατομικά, αυτό λέω πάνω. Αλλά κάποιες πράξεις πρέπει να αποτελούν στίγμα για μια κοινωνία. Η εναλλακτική είναι το τριμπούρδελο που ζούμε, το οποίο γίνεται εκθετικά χειρότερο. Αν το θέλετε, οκ, κανένα πρόβλημα. Άλλωστε... «be yourself», έτσι δεν σας λένε; Μια εαυτιστική (sic) φούσκα για τον καθένα δεν διαμορφώνουν, για να εκτρέφει το κακομαθημένο και υπερτροφικό Εγώ του;
Τέλος πάντων, προσωπικά εννοείται απέχω παρασάγκας από το να θεωρηθώ ηθικός για τα Χριστιανικά δεδομένα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα χαϊδέψω τα αυτιά μου, θα βλέπω χειρότερους από εμένα και θα εφησυχάζω ή θα δικαιολογώ τον εαυτό μου. Όχι, είμαι αμαρτωλός σαν όλους τους άλλους, αλλά τουλάχιστον έχω συνείδηση αυτού του γεγονότος.
Ναι. Ο Χριστός είπε στην Σαμαρείτιδα να μην αμαρτήσει ξανά, αλλά η μαγεία εδώ έγκειται και στο γεγονός ότι "συναντήθηκαν". Τον αναζητούσε μέσα της και την πλησίασε. Η μεταστροφή στη ζωή της έγινε μετά από αυτή τη συνάντηση. Ήταν η ώρα της ν' αλλάξει και αυτό και έγινε. Γιατί, ευτυχώς, ο Χριστός δε μένει στο φαίνεσθαι, αλλά κοιτάζει και την πρόθεση της κάθε ψυχής. Και αυτό είναι που μας σώζει, αν το καλοσκεφτείς. Για τον καθένα/καθεμιά έρχεται η ώρα του/της. Αρκεί να το θελήσει. Γιατί αν δεν το επιθυμήσει, ό,τι και να πεις ή ό,τι και να πω...

Δεν επικροτώ, αλλά δεν ασχολούμαι και φανατισμένα. Δεν είναι δική μου/μας δουλειά το κρεβάτι τού καθενός/καθεμιάς. Εκτός αν αυτό το κρεβάτι έχει...παιδιά επάνω. Εκεί ναι. Όχι μόνο να στιγματιστεί, το κάθε απόβρασμα, αλλά να το χώσουν και δέκα μέτρα κάτω από τη γη...

Αυτά με εξοργίζουν. Εκεί επικεντρώνομαι. Αυτά είναι τα επικίνδυνα κατ' εμέ...

ilias90

Περιβόητο μέλος

Αυτά με εξοργίζουν. Εκεί επικεντρώνομαι. Αυτά είναι τα επικίνδυνα κατ' εμέ...
Άλλο πράγμα λέμε και δεν συνεννοούμαστε. Δεν σου λέω ότι το πρόβλημά μου είναι με τον καθένα που κάνει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι και τον κατακρίνω, αλλά με τα ήθη της σύγχρονης εποχής που δικαιολογεί τα πάντα στο βωμό της ελευθεριότητας. Κι αυτή η τάση σπρώχνει τους ανθρώπους να κάνουν πράγματα που μπορεί υπό άλλες συνθήκες να μην τα φαντάζονταν καν.
Όταν, σε μια κοινωνία, χάνεται η αίσθηση της ντροπής, χάνονται και πολλά άλλα θετικά. Ένα απλό πράγμα θα πω, όσα ζευγάρια γνωρίζω και έχω γνωρίσει και συναναστραφεί αρκετά για να ξέρω κάποια πράγματα, σε παραπάνω από τα μισά έχει υπάρξει απιστία. Και το φοβερό είναι ότι δεν μας εκπλήσσει πια αυτό. Έλα ρε συ Χριστίνα, εδώ μέχρι και άρθρα βγάζουν για το πόσο μπορεί να «ανανεώσει τη σχέση» μια μικρή περιπετειούλα και άλλα τέτοια ανήθικα. Μετά εγώ είμαι ο υπερβολικός.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 33.510 μηνύματα.
τα ήθη της σύγχρονης εποχής που δικαιολογεί τα πάντα στο βωμό της ελευθεριότητας
Πράγματι, τα παλιά χρόνια δεν υπήρχε απιστία και μοιχεία. Δεν υπήρχε καν νόμος του κράτους που την τιμωρούσε. Oh wait...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια