christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Alejandro Papas
Περιβόητο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Άγγελος
Επιφανές μέλος

μπαινουμε δυσκολοτερα σε ενα συνολο και υπακουουμε δυσκολοτερα σε κανονες οι ΕλληνεςΤο επίπεδο μόρφωσης των Ελλήνων ίσως δεν είναι κατώτερο, αλλά η παιδεία και η αίσθηση ότι ανήκουν μέσα σε μια κοινωνία και όχι ο καθένας στο τσιφλίκι του, σε αρκετές χώρες είναι ασύγκριτά πολύ υψηλότερη από την Ελλάδα.
γιαυτο και κανουμε δυσκολα κρατος σε αντιθεση με τους βορειους
ομως αυτα ακριβως τα χαρακτηριστικα -της απειθειας-εχουν συνηθως και οι ιδιοφυεις ανθρωποι

μπαινουν δυσκολα σε καλουπια,,δυσκολα στη σειρα σαν προβατα ,και γενικα θεωρουνται ξεχωριστοι και περιεργοι απο τους αλλους,,ιδιορυθμοι,,και καπως μονοι..αφου λιγοι τους μοιαζουν
Σαν την ελληνικη φυλη ενα πραγμα..
nikos kant
Νεοφερμένο μέλος

ομως αυτα ακριβως τα χαρακτηριστικα -της απειθειας-εχουν συνηθως και οι ιδιοφυεις ανθρωποι
μπαινουν δυσκολα σε καλουπια,,δυσκολα στη σειρα σαν προβατα ,και γενικα θεωρουνται ξεχωριστοι και περιεργοι απο τους αλλους,,ιδιορυθμοι,,και καπως μονοι..αφου λιγοι τους μοιαζουν
Σαν την ελληνικη φυλη ενα πραγμα..
αχα, οποτε τι ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ εχουμε να δειξουμε λοιπων?
Πες μου κατι που καναμε οι εξυπνοι ελληνες και εχει μεινει στην ανθρωποτητα (Σε παρακαλω μην πεις την δημοκρατια και οτιδηποτε αλλο αρχαιοελληνικο, πανε 2500 χρονια απο τοτε...)
Mittenwald
Πολύ δραστήριο μέλος

Ορίστε και η απόδειξη.λοιπων?
Άγγελος
Επιφανές μέλος

αχα, οποτε τι ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ εχουμε να δειξουμε λοιπων?
Πες μου κατι που καναμε οι εξυπνοι ελληνες και εχει μεινει στην ανθρωποτητα (Σε παρακαλω μην πεις την δημοκρατια και οτιδηποτε αλλο αρχαιοελληνικο, πανε 2500 χρονια απο τοτε...)
εσυ θελεις κατι σαν εφευρετη επιστημονα
κοιτα,, το κοντινοτερο που εχω ειναι ο καραθεοδωρης του αινσταιν κλπ
που δεν ξερω ομως κατα ποσο ισχυει ή ειναι μυθος
ελληνα εντισον ή τεσλα δεν ξερω
καλλιτεχνες μπορω να σου παντως, ποιητες κλπ
αλλα πολλοι ελληνες επιστημονες υπαρχουν που διεπρεψαν στο εξωτερικο
και αναλογικα με τον πληθυσμο της χωρας ειναι πολλοι πιστευω
εσυ που το πας?
πολλοι ειναι σημαντικοι και δεν τους ξερουμε και αλλωστε η ελλαδα τον τελευταιο αιωνα το πολυ ηρεμησε απο τους πολεμους..για να παραξει επιστημη και τεχνολογια αναλογη της ελευθερης αμερικης πχ..
η ελλαδα σαν κρατος οργανωμενο

εσυ θελεις κατι σαν εφευρετη επιστημονα
κοιτα,, το κοντινοτερο που εχω ειναι ο καραθεοδωρης του αινσταιν κλπ
που δεν ξερω ομως κατα ποσο ισχυει ή ειναι μυθος
Λαμπρος ο καραθεοδωρη (ετσι ειναι το ονομα του οχι καραθεωδορης). Βεβαια δεν εχεις απολυτως καμια ιδεα τι σκατα εκανε και ποια ηταν η συμβολη του στα μαθηματικα αλλα εν πασι περιπτωσι καπου σε καποιο περιοδικο διαβασες το ονομα του στο χεσιμο, κατι ειναι και αυτο.
Ορισμενα small facts: O καραθεοδωρη εχει τεραστιο εργο στη μαθηματικη αναλυση και την θερμοδυναμικη. Το οτι ειχε ανταλαξει 5 επιστολες με τον αινσταιν ειναι το λιγοτερο, μην μειωνεις λοιπων τη αξια του. Δευτερον και πιο σημαντικο, γενηθικε, μεγαλωσε, σπουδασε και εργαστικε στο μοναχο. Ποτε στην ελλαδαl

επισις εχει παιθανε το 1950.
ο hawking, o penrose, o lee (που εφυηρε το world wide web) ειναι ζωντανοτατοι.
καλλιτεχνες μπορω να σου παντως, ποιητες κλπ
για πες. λολ
αλλα πολλοι ελληνες επιστημονες υπαρχουν που διεπρεψαν στο εξωτερικο
και αναλογικα με τον πληθυσμο της χωρας ειναι πολλοι πιστευω
πιστευε οτι θες, δεν το κανει σωστο
Που το παω? Στο οτι ειμαιστε οι γραφικοι βλαχοι τς ευρωπης
Eileen
Τιμώμενο Μέλος

Σου λέω εγώ μιας και έχω κάποιους... πρόχειρους.για πες. λολ
Τα ονόματα Κάλλας, Καβάφης, Θεοδωράκης, Σεφέρης, Ελύτης, Χατζηδάκις σου λένε κάτι?

Αν και δεν συμφωνώ με τον Άγγελο - έχεις υπερβολικό ύφος...
Μάξιμος
Διάσημο μέλος

Ναι! Λαμπρός ο Καραθεοδωρή και καταγωγή είχε απο την Σμύρνη και ως πότε θα είμαστε υποχρεωμένοι να ψάχνουμε μορφωμένους ανθρώπους Ελληνες προκειμένου να αποδείξουμε σε μορφωμένους; εδώ μέσα;Λαμπρος ο καραθεοδωρη (ετσι ειναι το ονομα του οχι καραθεωδορης). ....................
Που το παω? Στο οτι ειμαιστε οι γραφικοι βλαχοι τς ευρωπης
Εξ' άλλου <<οι αναμάρτητοι πρώτοι τον λίθο καλούνται να βάλλουν>> δηλαδή σε ελεύθερη μετάφραση στα Ελληνικά,
<<οι μορφωμένοι>> Ελληνες; εδώ μέσα, [FONT="]καλείστε [/FONT]να καταδείξετε εμάς τους αμόρφωτους.

Ενίοτε δε χαρακτηρίζοντας μας και βλάχους της ευρώπης.
Ceres Victoria
Πολύ δραστήριο μέλος

καλα...το να τρεχεις να πατιεσαι με αλλους 100 για να παρεις προσφορες σε ρουχα ή ipad δεν το κοβω εξυπνο..

Παρέλειψες κάτι όμως... ο Καναδάς δεν είναι Ελλάδα. Ο κόσμος περιμένει σε σειρά, δεν σπρώχνει ο ένας τον άλλον, ούτε τον ποδοπατεί, σε αντίθεση με τον νεοέλληνα, που ψάχνει μέχρι και στα σκουπίδια για να βρει χαρτάκι με μικρότερο αριθμό για να εξυπηρετηθεί πιο γρήγορα στη σειρά στην τράπεζα...
Άγγελος
Επιφανές μέλος

σε ποια γλωσσα?Λαμπρος ο καραθεοδωρη (ετσι ειναι το ονομα του οχι καραθεωδορης). Βεβαια δεν εχεις απολυτως καμια ιδεα τι σκατα εκανε και ποια ηταν η συμβολη του στα μαθηματικα αλλα εν πασι περιπτωσι καπου σε καποιο περιοδικο διαβασες το ονομα του στο χεσιμο, κατι ειναι και αυτο.
δευτερον
με προκαλεις επιτηδες για να σε βρισω και να φαω μπαν?
και συ σνομπαρια της ιδιας σου της φυλής..Που το παω? Στο οτι ειμαιστε οι γραφικοι βλαχοι τς ευρωπης
που αν δεν την εκτιμας εσυ ο ιδιος δεν θα την εκτιμησει ποτέ κανεις αλλος..
και θα μενει ετσι ως ο κομπλεξικος βλαχος που ντρεπεται για τη μανα του και το χωριο και παει στας ευρωπας..
εκτος και αν εισαι αγγλος και δεν το ηξερα
(αυτοι επιστημονες σιγουρα δεν θα ειχαν την αποψη σου για τους ελληνες..)
και τελος ,στο χεσιμο δεν διαβαζω βιβλια,,
δεν μπλεκω τις δραστηριοτητες μου,συγκεντρωνομαι σε οτι κανω για να μπορω να το κανω καλα....
σε βιντεο αλλα εχω δει...τα εχεις δει νομιζω..να τρεχουν σαν παλαβοι για προσφορες ..ρουχων πχ..Ο κόσμος περιμένει σε σειρά, δεν σπρώχνει ο ένας τον άλλον, ούτε τον ποδοπατεί, σε αντίθεση με τον νεοέλληνα, που ψάχνει μέχρι και στα σκουπίδια για να βρει χαρτάκι με μικρότερο αριθμό για να εξυπηρετηθεί πιο γρήγορα στη σειρά στην τράπεζα...
θες να βαλω βιντεο με ξυλο σε αμερικανικα ριαλιτυ εκπομπες κλπ?Το μορφωτικό επίπεδο που λέγαμε...
για να συγκρινουμε πολιτισμο..
ξυλο σε ελληνικη εκπομπη πχ ποτέ δεν πεφτει..
Αν και δεν συμφωνώ με τον Άγγελο - έχεις υπερβολικό ύφος...
ειπα και γω..
μονο εγω το καταλαβαινω?
και συνηθως το υφος παει αντιστροφα με την πραγματικη αξια..

Την πάνια την έχεις δεί;Τα μεσημεριανά;
Άγγελος
Επιφανές μέλος

νομιζω τοξερεις
ξενη μοδα ειναι
και η βια στην αμερικανικη και βορεια τηλεοραση ειναι πολυ μεγαλυτερη
μη γελιομαστε
και τις εκπομπες που λες δεν τις βλεπω τακτικα,,αλλα αν πεσω πανω το γυριζω..
Mercury
Επιφανές μέλος

Οι ξενοι εχουν πολλες κακες συνηθειες αλλα εχουν και πολλες καλες...Το θεμα ειναι ποιες θα επιλεξουμε να αντιγραψουμε...Προς το παρον αντιγραφουμε τις κακες...με πολυ κακο τροπο μαλιστα..

Άγγελε χρυσό μου,αν οι έλληνες σου ήταν όντως μορφωμένοι ούτε θα ενσωμάτωναν στο τηλεοπτικό πρόγραμμά τους τέτοιου είδους εκπομπές,αλλά ούτε και το κοινό θα τους ανέβαζε τα νούμερα.
Σίγουρα η εξαίρεση του κανόνα όπως η καλας,ο σεφερης κλπ που κάποιος άστοχα ανέφερε,δε θα έβλεπαν ποτέ αυτύ του είδους τις εκπομπές αλλά το θέμα μας δεν ειναι στην εξαίρεση,αλλα στο όλον.
Ο τίτλος του θέματος δεν είναι "Είναι μορφωμένοι κάποιοι έλληνες" ή "Είμαστε πιο μορφωμένοι από άλλους λαούς",αλλά "Ειναι μορφωμένοι οι έλληνες".FFS για μια φορά προσπαθείστε να είστε εντός θέματος.

σε ποια γλωσσα?
Στα ελληνικα αγορινα μου καλη, διαβασε και λιγακι. Το ονομα του ειναι Καραθεοδωρη (με εντυπωσιαζει το γεγονος οτι κανενας σας φωστηρες μου δεν διωθρωσε το οτι τον ειπα λαμπρο γιατι εκεινη την ωρα ειχα και μια αλλη κουβεντα με ενα φιλο και εκ παραδρωμης το εγραψα ετσι Κωσταντινος ειναι το μικρο του)
δευτερον
με προκαλεις επιτηδες για να σε βρισω και να φαω μπαν?
Τι εγινε δεν ξερουμε ΤΙΠΟΤΑ για το εργο του καραθεοδωρη? Απλα τσαμπουναμε ενα ονομα που μας εμαθαν αριστερα και δεξια για να το παιξουμε μουρη? Αμφιβαλω αν ξερεις καν τι ειναι το ολοκληρομα.
και συ σνομπαρια της ιδιας σου της φυλής..
δεν ειμαι ρατσιστης ειμαι μισανθρωπος. Θεωρω οτι το 99.9% των ανθρωπων ειναι αχρηστα αυταρεσκα ματαιωδοξα πιθηκοειδη που δεν γνωριζουν την ασυμαντοτητα της υπαρξης τους. Το 0.1% το εκτιμω και σεβομαι. ΕΣΥ δεν ενοικεις σε αυτο.
η σαπιλα απο αμερικη ηρθε,,ριαλιτυ κλπ και ολλανδια
νομιζω τοξερεις
Ποιος ειναι πιο μαλακας, ο μαλακας η αυτος που ακολουθει το μαλακα...?
Τα ονόματα Κάλλας, Καβάφης, Θεοδωράκης, Σεφέρης, Ελύτης, Χατζηδάκις σου λένε κάτι?
Δεδομενου οτι ειχα την τυχη (εστω και αν δεν ειχα σε εκεινη την μικρη ηληκια την γνωση να εκτιμησω κατι τετοιο) να γνωρισω τον ριτσο και τον αναγνωστακη απο κοντα μαλλον κατι μου λενε. Αλλα.
Η καλλας γενηθηκε στην νεα υορκη και παιθανε στο παρισι.
Ο καβαφης στην αλεξανδρια και την κωσταντινουπολη που τοτε ηταν κεντρα διανοησης (ψαξε να δεις φωτογραφιες απο το κολωνακι της περιοδου του 1900, κατσικοχωρι ηταν)
O θεοδωρακης σπουδασε στο παρισι.
Τον σεφερη αστονα ηταν ενα γλοιοδες υποκειμενο που επι χουντας αφησε τον Ριτσο να τον σακατευουν στην μακρονυσο.
Τωρα θες να πουμε για αγγλους? Ειμαι σιγουρος οτι το 60% της μουσικης που ακους ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ειναι απο αγγλους.
Τεσπα δεν διαφωνω οτι εχουμε παραδοση στους λογοτεχνες αλλα τους τσαμπουναμε απο το πρωι μεχρι το βραδυ χωρις τιποτα αλλο.
(btw ελεγα στον αγγελο να μου πει γιατι κατα πασα πιθανοτητα εκτος απο 2-3 δεν ξερει τιποτα).
Στους παραπανω θα μπορουσα να προσθεσω αρκετους ακομα σημαντικους εως σημαντικοτερους...
Savonius
Νεοφερμένο μέλος

Rempeskes
Επιφανές μέλος

Παρακαλώ να καταργηθεί αυτή η λέξη δια παντόςαμορφωσια

δεν δηλώνει τίποτα παρά την ευκολία με την οποία ο εκστομιστής της
δεν αναζήτησε μια νοήμων εναλλακτική

υγ. εάν είναι να παραμείνει, τουλάχιστον να ολοκληρωθεί ως νοητικό σκουπίδι,
με πρόσθεση αξάν ελληνικής επαρχίας: "η αμορφωσσά σας κύριε, μπλα μπλα..."
Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Ποιος ειναι πιο μαλακας, ο μαλακας η αυτος που ακολουθει το μαλακα...?
Αυτος που ακομα και στον διαγωνισμο του πιο μαλακα βγαινει δευτερος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.