Είναι ντροπή να είσαι ιερόδουλη;

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.582 μηνύματα.
Εντάξει, η κακιά εκκλησία γενικά και αόριστα χωρίς να ξέρουμε καν γιατί το λέμε αυτό και χωρίς να ξέρουμε καν τη θέση της εκκλησίας για τη γυναίκα, είναι αυτή που φταίει πάλι.
Μάλιστα τύπε, το πιάσαμε. Ό,τι πεις.

Δεν νομίζω ότι κατάλαβες τι είπα, και σε ποιο πράγμα αναφέρθηκα.

Kate1914

Διακεκριμένο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.704 μηνύματα.
Δεν νομίζω ότι κατάλαβες τι είπα, και σε ποιο πράγμα αναφέρθηκα.
Ούτε εσύ κατάλαβες σε τι διαφωνώ, εκτός αν υπεκφεύγεις:
Η εκκλησία και γενικά η κάθε θρησκεία του ανθρώπινου κόσμου θεωρεί την ιεροδουλία ως αμάρτημα όχι τόσο για την ηθική, όσο ότι μισεί τη γυναίκα, τη γυναικεία φύση, το γυναικείο σώμα.
Σε αυτό είναι που διαφωνώ και θα ήθελα να μου εξηγήσεις καλύτερα τι εννοείς με το μίσος της εκκλησίας απέναντι στη γυναίκα και ειδικότερα απέναντι σε μία ιερόδουλη, μιας και αυτό είναι το θέμα μας.

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.117 μηνύματα.
η μόνη ντροπή είναι ότι αυτές οι γυναίκες χρειάζεται να φτάσουν σε αυτό το σημείο για να βιοποριστούν. δεν συμφωνώ με τη νόμιμη πορνεία για διάφορους λόγους (ηθικούς, φεμινιστικούς κλπ) αλλά πρώτα πρέπει να παρθούν μέτρα για να βοηθηθούν οι σεξεργάτριες οικονομικά και κοινωνικά και πολύ αργότερα να αρχίσει η κουβέντα για την απονομιμοποίηση
Ο,τι είπε! Συμφωνώ απόλυτα

Δεν πιστεύω πως καμία γυναίκα κάνει αυτό το επάγγελμα επειδή γουστάρει, αλλά επειδή αναγκάζεται ή είναι η μόνη λύση για να ζήσει, κι είναι λυπηρό.

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.437 μηνύματα.
Ο,τι είπε! Συμφωνώ απόλυτα

Δεν πιστεύω πως καμία γυναίκα κάνει αυτό το επάγγελμα επειδή γουστάρει, αλλά επειδή αναγκάζεται ή είναι η μόνη λύση για να ζήσει, κι είναι λυπηρό.
Υπάρχουν κάποιες που το κάνουν επειδή το γουστάρουν. Δεν είναι πολλές αλλά υπάρχουν.
Πιστεύω πως σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με το πως μεγάλωσες γύρω απο αυτό το θέμα σε συνδυασμό με προσωπικά traits αλλά φυσικά και οι καταστάσεις παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο.

Λόγου χάρη η Χατζή εαν θυμάμαι καλά είχε πάθει εγκεφαλικό απο το άγχος της δουλειάς, το οποίο την οδήγησε σε βραχυπρόθεσμη αμνησία. Όταν συνήλθε της εμφανίστηκε μια διαφήμιση είτε που σχετιζόταν με ερωτικές ταινίες είτε με διακοπές, δεν θυμάμαι ακριβώς, και είπε, αντί να κάτσω να πεθάνω, υπάρχει και αυτή η λύση. Και δοκιμάζοντας το αντιλήφθηκε οτι περνούσε καλά τελικά και της άρεσε κιόλας, οπότε το συνέχισε.

Είναι λυπηρό που αναγκάστηκε να φτάσει σε αυτό το σημείο, και είναι ακόμα πιο λυπηρό πως όλοι καλούμαστε να αποδεχτούμε πως έτσι είναι ο κόσμος...αλλά προσωπικά στην παραπάνω επιλογή δεν έχω κάτι να κατακρίνω ούτε βρίσκω κάτι αναξιοπρεπές. Στην τελική όλοι οι άνθρωποι για το ίδιο πράγμα προσπαθούν, να είναι ευτυχισμένοι.

Το ευτυχές είναι οτι βάσει των όσων δηλώνουν οι ίδιες γενικά αντιμετωπίζονται με σεβασμό στην μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων, τόσο απο μεγάλες όσο και απο μικρές ηλικίες. Πιστεύω πως είναι άκρως υποκριτικό ειδικά οι άντρες να θεωρούν το επάγγελμα αναξιοπρεπές την στιγμή που σχεδόν όλοι βλέπουν αυτές τις ταινίες. Χώρια που η αξιοπρέπεια του ανθρώπου δεν κρίνεται απο εκεί.

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.451 μηνύματα.
Η ντροπή ( αν κάποια γυναίκα που ασκεί το επάγγελμα νιώθει) σχετίζεται άραγε με την αντιμετώπιση της κοινωνίας απέναντι τους ή με την προσωπική αίσθηση ο, τι ως μέσο βιοπορισμού στερείται ηθικής;

Αν, όπως πολλοί από σας έχετε κατά καιρούς παραδεχθεί, ήταν λειτούργημα, γιατί να ντρέπεται κανείς να το επικοινωνήσει πχ στην οικογένεια του;

physicscrazy

Δραστήριο μέλος

Ο physicscrazy αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 744 μηνύματα.
Η ντροπή ( αν κάποια γυναίκα που ασκεί το επάγγελμα νιώθει) σχετίζεται άραγε με την αντιμετώπιση της κοινωνίας απέναντι τους ή με την προσωπική αίσθηση ο, τι ως μέσο βιοπορισμού στερείται ηθικής;

Αν, όπως πολλοί από σας έχετε κατά καιρούς παραδεχθεί, ήταν λειτούργημα, γιατί να ντρέπεται κανείς να το επικοινωνήσει πχ στην οικογένεια του;
H ντροπή έχει να κάνει με την κοινωνία στην οποία βρίσκεσαι.

Πολλοί ομοφυλόφιλοι ντρέπονται να το πουν στις οικογένειες τους, σημαίνει αυτό ότι κάνουν κάτι κακό?

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.023 μηνύματα.
Είμαι κατά της σεξεργασίας - Ντροπή σου σεξίσταρε που στοχοποιείς έτσι τις γυναίκες του επαγγέλματος. SEX WORK IS WORK.

Είμαι υπέρ της σεξεργασίας - Ντροπή σου πατριαρχικό απόβρασμα, οι γυναίκες δεν είναι τα κρέατα σας.

fck this sh*t bro I am out.

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.451 μηνύματα.
H ντροπή έχει να κάνει με την κοινωνία στην οποία βρίσκεσαι.

Πολλοί ομοφυλόφιλοι ντρέπονται να το πουν στις οικογένειες τους, σημαίνει αυτό ότι κάνουν κάτι κακό?
Η ντροπή μπορεί να σχετίζεται με τα ηθικά / κοινωνικά πρότυπα στα οποία δεν ανταποκρινόμαστε, αλλά στις περιπτώσεις ατόμων που έχουν εξαναγκαστεί να το κάνουν μπορεί να σχετίζεται και με την αυτοεκτίμηση τους και την εικόνα τους που απέχει από αυτό που επιθυμούσαν για τον εαυτό τους.

physicscrazy

Δραστήριο μέλος

Ο physicscrazy αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 744 μηνύματα.
Η ντροπή μπορεί να σχετίζεται με τα ηθικά / κοινωνικά πρότυπα στα οποία δεν ανταποκρινόμαστε, αλλά στις περιπτώσεις ατόμων που έχουν εξαναγκαστεί να το κάνουν μπορεί να σχετίζεται και με την αυτοεκτίμηση τους και την εικόνα τους που απέχει από αυτό που επιθυμούσαν για τον εαυτό τους.
Θέλω να πιστεύω ότι ο θεματοθετης δεν αναφέρεται σε άτομα που εξαναγκάζονται να το κάνουν.

Σε τέτοιες περιπτώσεις η ντροπή είναι το τελευταίο θέμα που θα έπρεπε να μας απασχολεί.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Είμαι κατά της σεξεργασίας - Ντροπή σου σεξίσταρε που στοχοποιείς έτσι τις γυναίκες του επαγγέλματος. SEX WORK IS WORK.

Είμαι υπέρ της σεξεργασίας - Ντροπή σου πατριαρχικό απόβρασμα, οι γυναίκες δεν είναι τα κρέατα σας.

fck this sh*t bro I am out.
Γιάννη, βλέπεις δαίμονες εκεί που δεν υπάρχουν.

Απλό είναι, αν ο άλλος το κάνει από επιλογή είναι μια χαρά, δεν είναι δουλειά μας να κρίνουμε κανένα. Αν όχι, τότε δε θα έπρεπε να γίνεται.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.023 μηνύματα.
Γιάννη, βλέπεις δαίμονες εκεί που δεν υπάρχουν.

Απλό είναι, αν ο άλλος το κάνει από επιλογή είναι μια χαρά, δεν είναι δουλειά μας να κρίνουμε κανένα. Αν όχι, τότε δε θα έπρεπε να γίνεται.
Τα παραπάνω είναι υπαρκτά γεγονότα στην ζωή έξω από εδώ. Ο προοδευτικός χώρος έχει μπερδευτεί λίγο σε αυτό το σημείο και το ξέρουν όλοι. Έχει δύο αντικρουόμενες προσεγγίσεις του ζητήματος. Και εγώ πιστεύω πως αυτή η δουλειά είναι χρήσιμη όμως δεν μπορείς να διασφαλίσεις το ότι γίνεται από επιλογή. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα έχουμε και νέες ιστορίες με ανατολικοευρωπαίες ή Βαλκάνιες που τις έφεραν εδώ με δήθεν σπουδές ή δουλειές και τις εγκλώβισαν στα σπιτάκια. Πόσες άλλες ιστορίες που δεν βγήκαν ποτέ στο φως και δεν είχαν αίσιο τέλος...

Όλα αυτά και το πιο σοβαρό κράτος να είσαι πως θα τα αντιμετωπίσεις; Αυτά υπάρχουν ακόμα και στις «σοβαρές» χώρες που η πορνεία είναι παράνομη.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια