Νομίζω ότι αρχίζεις και καταλαβαίνεις λίγο καλύτερα τα πράγματα αν ζήσεις στο εξωτερικό.
Αυτό που ποτέ δεν μου άρεσε στα ελληνικά δεδομένα είναι πως τα κορίτσια βάζουν ένα σωρό προυποθέσεις στις οποίες δεν συμμετέχουν σε αυτές. Είναι πως να το πω, περισσότερο παθητικές σε σχέση με αντίστοιχες νοοτροπίες από άλλες ευρωπαικές χώρες. Τα υπόλοιπα είναι ίδια φυσικά, παντού παίζουν τα λεφτά, η καλοπέραση, το ξεμπούκωμα, όσο εμβαθύνει το πράγμα στενεύει ο κύκλος.
Ένα πρόβλημα με τα dating sites είναι ότι δεν σου δίνουν καλές αναζητήσεις σε σχέση με τα ενδιαφέροντα που νομίζω ότι είναι το Α και το Ω για ένα match.
Αν π.χ. κάποιος του αρέσει το γυμναστήριο, θα έπρεπε να υπήρχε ένα tag: gym, που θα το πάταγες και θα σου έφερνε αντίστοιχα προφίλ.
Αν είναι η μουσική, τι μουσική;
Αν είναι τα activities, τι ακριβώς;
Πολιτικές πεποιθήσεις επίσης μην το ξεχνάμε δείχνουν πάρα πολλά για την νοοτροπία κάποιου.
Ένα tag-based σύστημα αναζήτησης θα βοηθούσε στο πρώτο ξεσκαρτάρισμα και θα έκανε τους ενδιαφερόμενους πιο στοχευμένους.
Το 90-95% είναι κερδοσκοπικές επιχειρήσεις και σάιτ κονσέρβα, δεν βοηθάνε καθόλου στην αναζήτηση. Οπότε παρασύρει στη λογική "γράφω το ποίημα" και όποια τσιμπήσει, το οποίο είναι λάθος φυσικά.
Η καλύτερη προσέγγιση είναι να πεις τι σου αρέσει στο προφίλ του άλλου, τι βρίσκεις ενδιαφέρον και τι θα μπορούσε να ταίριαζε. Το λάθος είναι να συστηθείς, π.χ. "γεια σου είμαι ο Νίκος", δεν λέει απολύτως τίποτα. Λάθος επίσης να γράφεις την ιστορία της ζωής σου που στην τελική δεν ενδιαφέρει κανέναν. Άλλη μια ζωή φωτοτυπία στο χαμερπές του γίγνεσθαι.
Κάθε άνθρωπος διαγράφει κάτι έστω μικρό και στη δική του ιστορία οπότε ο καλύτερος τρόπος να εξερευνήσεις τις προϋποθέσεις αναζήτησης μιας νέας σχέσης είναι βρεις κοινό τόπο. Αν είναι το σεξ, αυτός ο κοινός τόπος θα έπρεπε να φαίνεται ξεκάθαρα. Όσο πιο καθαρός είναι ο στόχος τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες επιτυχίας. Όσες προτάσεις και να έχει μια γυναίκα αν δεν κάνουν κλικ, στο κουβά θα πέσουν.
Από ένα σημείο και μετά, το ίδιο αρχίζει να συμβαίνει και στους άνδρες.