Είναι οι γυναίκες ''προνομιούχες'' στον ερωτικό τομέα;

finesse

Πολύ δραστήριο μέλος

Η finesse αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 826 μηνύματα.
Τελευταία διαπιστώνω ότι αρκετοί άντρες έχουν νεύρα και το βλέπω από απλές συζητήσεις, δεν έχουν υπομονή να ακούσουν τον άλλο. Βαριούνται και επιμένουν στη βλακεία τους. :P Είναι μάλλον στοιχείο κουλτούρας θα έλεγα.

π.χ. Paragontas7000, Lancelot με κράζουν.. ξέρω ότι είμαι το μαύρο πανί γι' αυτούς :P
Δεν τους έχω παρακολουθήσει. Δεν τους ξέρω. Ούτε μπαίνω πολύ, ούτε παρακολουθώ όλα τα θέματα. Γενικότερα, όμως, παρατηρώντας, ο κόσμος έχει χάσει την υπομονή του, έχει εκνευρισμό κτλ. Προβλήματα προσωπικά, προβλήματα οικονομικά, προβλήματα, προβλήματα, προβλήματα. Αν δεν υπάρχει και μια βαλβίδα αποσυμπίεσης, δύσκολα τα πράγματα. "Δεν περνάμε καλά κι αυτό βγαίνει προς τα έξω".

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.575 μηνύματα.
Γενικότερα, όμως, παρατηρώντας, ο κόσμος έχει χάσει την υπομονή του, έχει εκνευρισμό κτλ. Προβλήματα προσωπικά, προβλήματα οικονομικά, προβλήματα, προβλήματα, προβλήματα. Αν δεν υπάρχει και μια βαλβίδα αποσυμπίεσης, δύσκολα τα πράγματα. "Δεν περνάμε καλά κι αυτό βγαίνει προς τα έξω".

Δυστυχώς αυτό το διαπίστωσα αφού ήρθα στην Ελλάδα. Υπάρχει μια κοινωνία με προβλήματα που σε μεγάλο βαθμό είναι η ίδια ατομικά υπεύθυνη για τις επιλογές της (πιστεύω πολύ στην ατομική ευθύνη ως αιτία προβλημάτων πριν πάμε στην αστική ευθύνη). Δεν μπορείς να βρεις έναν άνθρωπο, απλά, να πιεις καφέ μαζί του, και θα πρέπει να γίνεις δοχείο προβλημάτων για όλη του τη ζωή, αισχρού κουτσομπολιού και τα γκομενογατοσκυλά του. Αυτή η κατάσταση νομίζω άρχισε να γίνεται έντονη όταν τελείωσαν τα ψέματα με την "επανίδρυση" του κράτους επί Καραμανλή (εποχές 2007) πριν μπούμε στα μνημόνια. Μετά η κατάσταση ξέφυγε επειδή πολύς κόσμος είχε φτιάξει μια ζωή στα ψέματα, στα φρού-φρού και αρώματα και αυτό ξεφούσκωσε απότομα. Η νέα πραγματικότητα ζωής και με την γιγάντωση του ψηφιακού κόσμου των μέσων επικοινωνίας-online marketing δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμη για πολύ κόσμο και αυτό συμβάλλει σε αυτή την διαροή προβλημάτων και αρνητικής σκέψης. Οι περισσότεροι νέοι είναι απλά αναμεταδότες αρνητικών ειδήσεων από το διαδίκτυο (fake news) και έντονα αρνητικοί σε κάτι όμορφο.

Guest 881237

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Το όχι είναι η απόλυτη άρνηση όταν έχουν εξαντληθεί όλα τα επιχειρήματα. Οι άνθρωποι του δυτικού κόσμου δυστυχώς εκφράζονται πολλές φορές με απόλυτο τρόπο χωρίς να μπαίνουν στη διαδικασία της απέναντι πλευράς που ρωτάει κάτι. Θα έπρεπε να λέμε λιγότερα όχι με τόσο δηκτικό τρόπο μόνο και μόνο για να λέμε ότι γίνεται εμμονή. Καμία εμμονή. Δυστυχώς πήγαμε στο άλλο άκρο που να θέλει κάποιος κάτι, πλέον δεν θα το λέει και έτσι ο καθένας μόνος του.

Μια φορά έτυχε να συζητήσω με μια ιαπωνέζα και με ρώτησε τελείως απλά, γιατί έπρεπε να πει όχι; Με κόμπλαρε. Νόμιζα ότι θα ήταν η συνηθισμένη κοπέλα που απλά είπε το κλασικό όχι. Μου λέει ότι αν δεν την ενδιαφέρει κάτι θα ήθελε πολύ να εξηγήσει στον άλλο γιατί δεν την ενδιαφέρει. Ενδεχομένως μπορεί μέσα από μια τέτοια συζήτηση να μάθαινε και αυτή κάτι που δεν ήξερε ή αν έκανε λάθος. Αντιθέτως η νέα μάστιγα του όχι και στα δυο φύλα δείχνει περισσότερο ανθρώπους που ο εγκέφαλός τους έχει καεί από τα μηνύματα και δεν ξέρουν να συζητήσουν με τον φίλο τους, ή το σύντροφό τους. Κανείς δεν είναι τέλειος για να πει ένα ξερό όχι. Η αντιπρόταση;
Δηλαδή τι να πω στον άλλον . Όχι δεν μου αρέσει το τάδε πάνω σου ; Αντίστοιχα κι εμένα δεν θα μου άρεσε να μου πει κάποιος τον λόγο που δεν με θέλει . Αρκεί αυτό

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.575 μηνύματα.
Δηλαδή τι να πω στον άλλον . Όχι δεν μου αρέσει το τάδε πάνω σου ; Αντίστοιχα κι εμένα δεν θα μου άρεσε να μου πει κάποιος τον λόγο που δεν με θέλει . Αρκεί αυτό

Ναι απλά και πολιτισμένα. Έτσι δίνουμε να καταλάβει ο άλλος την αιτία του προβλήματος.

Υποθετικό Παράδειγμα: Δεν θα ήθελα να γνωριστούμε περισσότερο γιατί δεν μου αρέσει η φάτσα σου. :happy:

Guest 881237

Επισκέπτης

Ναι απλά και πολιτισμένα. Έτσι δίνουμε να καταλάβει ο άλλος την αιτία του προβλήματος.

Υποθετικό Παράδειγμα: Δεν θα ήθελα να γνωριστούμε περισσότερο γιατί δεν μου αρέσει η φάτσα σου. :happy:
Υπέροχο... Δεν σου δημιουργεί καθόλου ανασφάλειες (ή ακόμα χειρότερα να επιβεβαιώσει τις ήδη υπάρχουσες)

nPb

Επιφανές μέλος

Υπέροχο... Δεν σου δημιουργεί καθόλου ανασφάλειες (ή ακόμα χειρότερα να επιβεβαιώσει τις ήδη υπάρχουσες)

Ενώ αν δεν σου πει την ακριβή αιτία και σε φλομώνει στο ψέμα ή σε αοριστολογίες είναι καλύτερα; Το να μην αρέσει το πρόσωπό κάποιου ανθρώπου είναι φυσιολογικό και θεμιτό. Δεν γίνεται να αρέσουμε σε όλους. Σκέψου όμως ότι δεν αρέσει σε συγκεκριμένο άτομο, δεν είναι γενικό πόρισμα. ;)

Aν έχεις αυτογνωσία και ξέρεις ποια είσαι, ή αν είσαι ή δεν είσαι όμορφη γιατί περιμένεις να επιβεβαιωθείς από κάποιον άλλο; Εφόσον το ξέρεις ότι είσαι όμορφη ή άσχημη, μια γνώμη άλλου θα σου δημιουργούσε χειρότερες ανασφάλειες αν δεν ήταν αυτό που ήθελες να ακούσεις; :P

Παράδειγμα: Έχεις βρώμικα νύχια στα χέρια και δεν μου αρέσει σαν εικόνα. Αυτό είναι προσβλητικό;

Τελευταία επεξεργασία:

Guest 881237

Επισκέπτης

Ενώ αν δεν σου πει την ακριβή αιτία και σε φλομώνει στο ψέμα ή σε αοριστολογίες είναι καλύτερα; Το να μην αρέσει το πρόσωπό κάποιου ανθρώπου είναι φυσιολογικό και θεμιτό. Δεν γίνεται να αρέσουμε σε όλους. Σκέψου όμως ότι δεν αρέσει σε συγκεκριμένο άτομο, δεν είναι γενικό πόρισμα. ;)
Οι απόψεις διίστανται σε αυτό το θέμα... Πολλοί πιστεύουν ότι η ομορφιά είναι αντικείμενικη κ κάποιοι είναι ωραίοι ενώ άλλοι όχι , οπότε με αυτή την λογική σκέφτεσαι "για να έχω απορριφθεί λόγω εμφάνισης δεν είμαι όμορφος και όσοι με θέλουν ή ανταποκριθούν είναι απελπισμένοι"

finesse

Πολύ δραστήριο μέλος

nPb, αυτό που λες δεν είναι ευγενικό, κατ' εμέ. Καλύτερα ένα "δεν ψάχνω κάτι σ' αυτή τη φάση της ζωής μου" ή κάτι άλλο, παρά να κάτσεις ν' αραδιάσεις όλα τα πλην που έχει το άλλο άτομο.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.192 μηνύματα.
Δε σου αρέσει γιατι έχεις ανασφάλεια πως θα απορριφθεις ειδικά λογω της εμφάνισής σου, επειδή κατα βαθος εσυ η ίδια θεωρείς την εμφάνισή σου οτι εχει πολλά ακόμα να επιτύχει.

Αν θες τη γνωμη μου ως άντρα, η εμφάνισή σου ειναι πολύ καλή. Αλλού είναι τα λάθη προς διόρθωση, εσωτερικά. Και δεν το λεω με σκοπό να σε εκνευρίζω ή να σε ανταγωνιστώ.

Πχ να δινεις πιο εξυπνες απαντήσεις, να εισαι πιο ψύχραιμη, να είσαι πιο έμπιστη, πιο δίκαιη.

Αυτα που σου λεω τωρα ειναι αληθινά, για σένα όντως, αν δεν στα πει καποιος οτι εχεις κανει φάουλ πχ στο οτι δεν ησουν ψυχραιμη προχτες γιατι ταδε ταδε ταδε, δε θα το διορθώσεις ποτέ.

Θα νομιζεις οτι ο κόσμος "δε με θελει επειδη ειμαι χοντρή κι άσχημη και γκαβή και κουτσή και κουλή". Καθόλου χοντρή δεν είσαι. Ούτε άσχημη είσαι. Ούτε κουτσή ούτε κουλή ούτε γκαβή.

Πρέπει να τον αφηνεις τον άλλο να σου πει τι δεν του άρεσε, και το κυριότερο, να το καταλαβεις ωστε να το επεξεργαστείς.

finesse

Πολύ δραστήριο μέλος

Δε σου αρέσει γιατι έχεις ανασφάλεια πως θα απορριφθεις ειδικά λογω της εμφάνισής σου, επειδή κατα βαθος εσυ η ίδια θεωρείς την εμφάνισή σου οτι εχει πολλά ακόμα να επιτύχει.

Αν θες τη γνωμη μου ως άντρα, η εμφάνισή σου ειναι πολύ καλή. Αλλού είναι τα λάθη προς διόρθωση, εσωτερικά. Και δεν το λεω με σκοπό να σε εκνευρίζω ή να σε ανταγωνιστώ.

Πχ να δινεις πιο εξυπνες απαντήσεις, να εισαι πιο ψύχραιμη, να είσαι πιο έμπιστη, πιο δίκαιη.

Αυτα που σου λεω τωρα ειναι αληθινά, για σένα όντως, αν δεν στα πει καποιος οτι εχεις κανει φάουλ πχ στο οτι δεν ησουν ψυχραιμη προχτες γιατι ταδε ταδε ταδε, δε θα το διορθώσεις ποτέ.

Θα νομιζεις οτι ο κόσμος "δε με θελει επειδη ειμαι χοντρή κι άσχημη και γκαβή και κουτσή και κουλή". Καθόλου χοντρή δεν είσαι. Ούτε άσχημη είσαι. Ούτε κουτσή ούτε κουλή ούτε γκαβή.

Πρέπει να τον αφηνεις τον άλλο να σου πει τι δεν του άρεσε, και το κυριότερο, να το καταλαβεις ωστε να το επεξεργαστείς.

Τέτοια χαρακτηριστικά προϋποθέτουν μια προηγηθείσα επαφή για να τα καταλάβει/χρησιμοποιήσει κάποιος. Εκεί, ναι, θα μπορούσε ν' ακολουθήσει και μια αιτιολογία σε ένα "Νιώθω ότι δεν ταιριάζουμε. Ας το αφήσουμε καλύτερα". Αλλά, και πάλι, είναι κάτι που δεν επιλέγω να κάνω. Η αλήθεια θέλει balls και οι πιο πολλοί δεν τα έχουν για να την αντιμετωπίσουν. Συν τοις άλλοις, εξακολουθώ να το βρίσκω αγενές.

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5.377 μηνύματα.
Τελευταία διαπιστώνω ότι αρκετοί άντρες έχουν νεύρα και το βλέπω από απλές συζητήσεις, δεν έχουν υπομονή να ακούσουν τον άλλο. Βαριούνται και επιμένουν στη βλακεία τους. :P Είναι μάλλον στοιχείο κουλτούρας θα έλεγα.

π.χ. Paragontas7000, Lancelot με κράζουν.. ξέρω ότι είμαι το μαύρο πανί γι' αυτούς :P

Το κράξιμο το τρως για τα αφελή συμπεράσματα (που πάντα συνοδεύονται από ανύπαρκτα στοιχεία), τις προσωπικές εμπειρίες που τις μετατρέπεις σε γενικό και φυσικά για την κενότητα.

Τη γύρισες την μπιφτέκα σε Κοέλιο φάση τώρα ; χαχαχαχαχαχαχαχα

Ρε τι κάνει η παραπαιδεία

Τελευταία επεξεργασία:

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.192 μηνύματα.
Τέτοια χαρακτηριστικά προϋποθέτουν μια προηγηθείσα επαφή για να τα καταλάβει/χρησιμοποιήσει κάποιος. Εκεί, ναι, θα μπορούσε ν' ακολουθήσει και μια αιτιολογία σε ένα "Νιώθω ότι δεν ταιριάζουμε. Ας το αφήσουμε καλύτερα". Αλλά, και πάλι, είναι κάτι που δεν επιλέγω να κάνω. Η αλήθεια θέλει balls και οι πιο πολλοί δεν τα έχουν για να την αντιμετωπίσουν. Συν τοις άλλοις, εξακολουθώ να το βρίσκω αγενές.
Εμένα μ αρεσουν τα κότσια και η αλήθεια. Οπως την αντιλαμβάνεται ο καθένας πάντα.

Δε με ενδιαφέρει αν ο κόσμος μπορεί να την αντιμετωπίσει ή όχι. Εγω ετσι λειτουργώ.

Απο θεμα αγένειας, ναι μπορεί να είναι αγένεια, εντούτοις με εναν πιο καλό τροπο μπορεις να περάσεις την αλήθεια χωρίς να γίνεις αγενής. Οι καλοί τρόποι ειναι αυτοί που διαχωρίζουν την κακία από την αλήθεια.

finesse

Πολύ δραστήριο μέλος

Εμένα μ αρεσουν τα κότσια και η αλήθεια. Οπως την αντιλαμβάνεται ο καθένας πάντα.

Δε με ενδιαφέρει αν ο κόσμος μπορεί να την αντιμετωπίσει ή όχι. Εγω ετσι λειτουργώ.

Απο θεμα αγένειας, ναι μπορεί να είναι αγένεια, εντούτοις με εναν πιο καλό τροπο μπορεις να περάσεις την αλήθεια χωρίς να γίνεις αγενής. Οι καλοί τρόποι ειναι αυτοί που διαχωρίζουν την κακία από την αλήθεια.

Είναι κι αυτό μια άποψη. Μπράβο σου που τολμάς να το πας έτσι σε όλες τις περιπτώσεις. Εγώ δεν το 'χω. Όχι πάντα.

//Και συγνώμη που χώθηκα ανάμεσα σε σένα και την Ion, ε; :)

nPb

Επιφανές μέλος

nPb, αυτό που λες δεν είναι ευγενικό, κατ' εμέ. Καλύτερα ένα "δεν ψάχνω κάτι σ' αυτή τη φάση της ζωής μου" ή κάτι άλλο, παρά να κάτσεις ν' αραδιάσεις όλα τα πλην που έχει το άλλο άτομο.

Συμφωνώ αλλά και πάλι έτσι το άλλο άτομο δεν μένει σε ένα σκοτάδι αβεβαιότητας για το τι μπορεί να έφταιξε και η άλλη πλευρά να μην έχει ενδιαφέρον; :hmm:

Θέλω να πω γιατί πρέπει να χρησιμοποιούμε μια διπλωματία ψέματος, ενώ αυτό που μπορεί να έφταιξε ήταν 2-3 συγκεκριμένα πράγματα και όχι απλά ότι δεν ψάχνω κάτι που είναι τελείως γενικό σαν απάντηση; Το λέω αυτό γιατί η άλλη πλευρά μπορεί να σε δει τυχαία την επόμενη μέρα με έναν νέο σύντροφο που αυτόματα ακυρώνει αυτή την έμμεση απόρριψη όπως "δεν ψάχνω κάτι αυτή τη φάση της ζωής μου".

Η αλήθεια θέλει balls και οι πιο πολλοί δεν τα έχουν για να την αντιμετωπίσουν. Συν τοις άλλοις, εξακολουθώ να το βρίσκω αγενές.

Γιατί πιστεύεις ότι οι περισσότεροι δεν έχουν τα balls να ακούσουν μια ωμή αλήθεια και προτιμούν ένα διπλωματικό ψέμα; Έχει να κάνει με την αυτο-εικόνα μας; :hmm:

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Είναι κι αυτό μια άποψη. Μπράβο σου που τολμάς να το πας έτσι σε όλες τις περιπτώσεις. Εγώ δεν το 'χω. Όχι πάντα.

//Και συγνώμη που χώθηκα ανάμεσα σε σένα και την Ion, ε; :)
Υπήρχε χώρος, μην ανησυχείς, δεν χώθηκες. Αυτή τουλάχιστον η συζήτηση είναι για όλους μας.

Άλλα χωσίματα σε άλλα θέματα απο άλλα άτομα, με ενοχλούν, όταν γίνονται σκόπιμα για να δημιουργήσουν αίσθηση επειδή υπάρχουν υστερα κίνητρα.

Εσυ εισαι ευγενέστατη και δεν ενοχλείς καθόλου.

nPb

Επιφανές μέλος

Οι απόψεις διίστανται σε αυτό το θέμα... Πολλοί πιστεύουν ότι η ομορφιά είναι αντικείμενικη κ κάποιοι είναι ωραίοι ενώ άλλοι όχι , οπότε με αυτή την λογική σκέφτεσαι "για να έχω απορριφθεί λόγω εμφάνισης δεν είμαι όμορφος και όσοι με θέλουν ή ανταποκριθούν είναι απελπισμένοι"

Όχι ακριβώς. Όσοι ανταποκρίνονται απλά έχουν ένα διαφορετικό κριτήριο αισθητικής. Δεν σημαίνει ότι επειδή ο Α άνδρας σε βρίσκει άσχημη, τότε και ο Β, Γ, ... Κ+1 άνδρας θα σε βρίσκει άσχημη, όπου Κ > Γ θετικός ακέραιος αριθμός. Δεν υπάρχει σχέση συνεπαγωγής λογικής πρότασης.

Επίσης η ομορφιά είναι η υποκειμενική που σημαίνει ότι το πως βλέπει ο καθένας έναν άλλο άνθρωπο έχει μεγάλη διαφορά και πολλές τελείως κόντρα με αυτό που εμείς νομίζουμε για τον εαυτό μας. Για παράδεγμα εσύ μπορεί να νομίζεις ότι τα πόδια σου (λόγω ανασφάλειας) δείχνουν άσχημα πάνω σου, επειδή εσύ βλέπεις αυτήν την εικόνα, ενώ αντιθέτως σε αυτό το σουλούπι σώματος να πηγαίνουν.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Γιατί πιστεύεις ότι οι περισσότεροι δεν έχουν τα balls να ακούσουν μια ωμή αλήθεια και προτιμούν ένα διπλωματικό ψέμα; Έχει να κάνει με την αυτο-εικόνα μας; :hmm:
Είναι αυτο που έλεγες με την οικονομία, ο κόσμος ειχε μαθει να ζει στο ψέμα και στη δηθεν εικόνα, κι όταν έσπασε όλο αυτό βγήκαν νευρα και σκατοσυμπεριφορές.

Ετσι ειναι και στον έρωτα. Όταν τον άλλο άνθρωπο τον φέρνεις αντιμετωπο με πράγματα που πιθανότατα ισχύουν και τα ξέρει ενδόμυχα, στενοχωριέται, θυμώνει, γενικά ειναι αυτο που έλεγα με τον χάκερ σχηματικά "έριξες βολή από το Panzer και έπεσε πάνω σε Σοβιετική αποθήκη πυρομαχικών -- κάτι χτύπησε κοινώς, στόχο, γι αυτο και η έκρηξη".

Και ειναι ανθρώπινο. Δεν ειμαστε όλοι έτοιμοι και σε όλα μας τα λάθη ή τις παραλείψεις να ακούσουμε την εξωτερική άποψη. Μας καταρρακώνει γιατι μας θυμίζει οτι δεν ειμαστε τέλειοι, αλάνθαστοι ή και οτι η εικόνα που έχουμε για εμάς δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ότι κατι δεν εχουμε καταφέρει να φτιάξουμε και φοβόμαστε πως ίσως ο κόσμος θα το δει και δε θα μας αγαπήσει εξ αιτίας αυτού.

nPb

Επιφανές μέλος

Ναι αλλά το να μην σου πει όμως κάποιος ανοιχτά τι φταίει δεν θέλει, δεν είναι χειρότερο να μην ξέρουμε τι ακριβώς φταίει για να πάμε παρακάτω; Νομίζω ότι αυτό είναι λίγο κουλτούρα χαϊδέματος που έχουμε σαν Έλληνες σε σχέση με άλλους λαούς που είναι λίγο πιο ωμοί στην απόρριψη. Λένε αυτό που νιώθουν ή σκέφτονται. Ξεκαθαρίζουν μια κατάσταση. Αλλά όλοι ξέρουν ότι απλά είναι μια υποκειμενική γνώμη και ξέρουν πως να προχωρήσουν τη ζωή τους χωρίς να δίνουν και πολλή σημασία σε 1 γνώμη.

Αν για παράδειγμα εγώ προσωπικά βρίσκω την ion άσχημη, δεν είναι απλά μια κοινή γνώμη ότι η κοπέλα είναι άσχημη αλλά είναι μόνο η άποψή μου. Γιατί θα πρέπει η ion να στενοχωρηθεί για την άποψή μου, αφού ξέρει η ίδια μέσα της ότι δεν είναι άσχημη; :P Έφερα ένα τελείως τυχαίο παράδειγμα. Νομίζω ότι στην Ελλάδα έχουμε ένα θεματάκι με την έκφραση του λόγου και παρεξηγούμαστε εύκολα επειδή δεν ξέρουμε από μικρά παιδάκια να λέμε σωστά αυτό που θέλουμε και περιμένουμε η μαμά ή ο μπαμπάς να μας συμπληρώνουν πάντα αυτό που θα θέλαμε να πούμε και λέμε κάτι άλλο τελικά. Βέβαια αυτό καταλήγει ως ενήλικες να μην εκφραζόμαστε πάντα σε αυτό που θέλουμε να λέμε, να μην είναι αυτό που εννοούμε, αλλά κάτι άλλο που δεν λέμε ή δεν μπορούμε να πούμε ή νομίζουμε ότι ο άλλος είναι μέσα στο μυαλό μας και άρα καταλαβαίνει αυτό που εμείς καταλαβαίνουμε. ;)

finesse

Πολύ δραστήριο μέλος

Συμφωνώ αλλά και πάλι έτσι το άλλο άτομο δεν μένει σε ένα σκοτάδι αβεβαιότητας για το τι μπορεί να έφταιξε και η άλλη πλευρά να μην έχει ενδιαφέρον; :hmm:

Θέλω να πω γιατί πρέπει να χρησιμοποιούμε μια διπλωματία ψέματος, ενώ αυτό που μπορεί να έφταιξε ήταν 2-3 συγκεκριμένα πράγματα και όχι απλά ότι δεν ψάχνω κάτι που είναι τελείως γενικό σαν απάντηση; Το λέω αυτό γιατί η άλλη πλευρά μπορεί να σε δει τυχαία την επόμενη μέρα με έναν νέο σύντροφο που αυτόματα ακυρώνει αυτή την έμμεση απόρριψη όπως "δεν ψάχνω κάτι αυτή τη φάση της ζωής μου".

Συμφωνώ 100%, αλλά η αλήθεια καμιά φορά είναι και άβολη. Για παράδειγμα, είχα κάποιον που προσέγγισε και είχαμε μια αλληλεπίδραση. Ε, για τα δικά μου δεδομένα, χαζόφερνε. Τι να του έλεγα; Δεν έχεις τα επίπεδα εξυπνάδας κτλ που ψάχνω; Όσο διάφανοι και να θέλουμε να είμαστε, δεν μπορούμε πάντοτε να το τηρούμε. Και δεν είναι και υποχρέωσή μας να γίνουμε οι κακοί. Ας τον διορθώσει ο περίγυρός του, που τον ζει και βλέπει τα λάθη του. Ας καλλιεργήσει ο ίδιος την αντίληψη και την αυτοπαρατήρηση, ώστε να είναι σε θέση να βλέπει και να διορθώνει. Ας μάθει να δέχεται ότι η άλλη πλευρά μπορεί να μην θέλει - για τον οποιονδήποτε λόγο. Η υποχρέωση αρχίζει και τελειώνει σε μια ευγενική απόρριψη.

Επιπλέον, ένας παράγοντας που πάντα λαμβάνω υπόψη είναι: ποτέ δεν ξέρεις πού θα πέσεις.

Guest 881237

Επισκέπτης

Δε σου αρέσει γιατι έχεις ανασφάλεια πως θα απορριφθεις ειδικά λογω της εμφάνισής σου, επειδή κατα βαθος εσυ η ίδια θεωρείς την εμφάνισή σου οτι εχει πολλά ακόμα να επιτύχει
Αυτό που λέω δεν είναι κάποια τυχαία θεωρία, έχει συμβεί, και ξέρω ότι έγινε για αυτό τον λόγο (δεν μου το είπε ευθέως αλλά το έμαθα) . Βασικά το είπα σαν παράδειγμα για τον @nPb ο οποίος λέει ότι καλό θα ήταν να λέμε στον άλλον τον λόγο που δεν μας αρέσει . Όχι δεν θα ήταν . Εδώ όταν το έμαθα από άλλο άτομο κι ένιωσα απαίσια. (Φέρνω σαν παράδειγμα τον εαυτό μου, κάποιον άλλον μπορεί να μην τον ένοιαζε πχ). Η μόνη εξαίρεση είναι όταν αυτό που δεν σου αρέσει στον άλλον είναι ο χαρακτήρας ή τέλος πάντων κάτι που αλλάζει και είναι πιο ουσιαστικό
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Επιπλέον, ένας παράγοντας που πάντα λαμβάνω υπόψη είναι: ποτέ δεν ξέρεις πού θα πέσεις.
Σε τι αναφέρεσαι εδώ ;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια