Είναι υγειονομικά ασφαλής η Θεία Κοινωνία; Μύθος ή πραγματικότητα;

Είσαι σίγουρη ότι πράγματι το πίνει;

1772725197549.png
Αν σας λέγαμε εμείς ότι...δεν το πίνει, θα λέγατε : "Ναι ; Γι' αυτό κάθε Κυριακή είναι ντίρλα οι παπάδες ;;"...

Πόσα θες να μας τρελάνεις ;

Η εκκλησία ειναι κλειστος χωρος και ειναι λογικο ευπαθείς ομαδες, ηλικιωμένοι, να αρρωστήσουν οταν βρίσκονται μεσα σε αυτή ..
Δεν εχει να κανει αποκλειστικά με τη Θεια Κοινωνία.
Είναι και θέμα ασθένειας, δεν κολλάνε όλες με τα σάλια , άλλο μετάδοση μέσω αέρα ή φτέρνισμα άλλο σάλιο. Το chatgpt πάντως που ρώτησα .. μου λέει μικρός κίνδυνος επειδή έχουμε μικρό μικροβιακό φορτίο πάνω στο κουτάλι το οποίο αραιώνεται συνεχώς με σάλια , μικρό χρόνο παραμονής σε σχέση με ένα αφημένο ποτήρι που θα κολλήσεις πιο εύκολα, οπότε θρήσκοι άθεοι 1-0; :1eye:

Πάντως μικρή που κοινωνούσα θυμάμαι όλοι να κράζουν τους γέρους που έτρεχαν μπροστά από τα παιδιά για θέματα ασθενειών παρά για υπομονή. Και όποιος είναι άρρωστος ας κάτσει σπίτι του λέω εγώ και να μη τρέχει για ''Θεία κοινωνία'' . Τι θα πάρει συγχωροχάρι κολλώντας όλους τους υπόλοιπους ;

1772725197549.png
Ναι, εγώ το έχω δει.
Εν τω μεταξύ πώς φτάσαμε από το ότι η Νίμπους δε γουστάρει να περιμένει τα παιδάκια στο αν οι παπάδες πίνουν μετά τη Θεία Κοινωνία που έχει απομείνει;

Α, επίσης Δία, μιας και σε ενδιαφέρει το μέγα αυτό Μυστήριο, έχω δει και παπά να γλείφει το πάτωμα όπου έπεσε η Θεία Κοινωνία γιατί στον Χριστιανισμό αυτό είναι το αίμα και το σώμα του Χριστού, που σταυρώθηκε για εμάς και έπειτα αναστήθηκε αφού πρώτα πέρασε μαρτύρια που δε τα βάζει νους ανθρώπου, ούτε βέβαια θα άντεχε ο μέσος άνθρωπος.
Ορίστε, πάρτε νέα τροφή για να ξεκινήσετε τα δικά σας.

Πάντως μικρή που κοινωνούσα θυμάμαι όλοι να κράζουν τους γέρους που έτρεχαν μπροστά από τα παιδιά για θέματα ασθενειών παρά για υπομονή. Και όποιος είναι άρρωστος ας κάτσει σπίτι του λέω εγώ και να μη τρέχει για ''Θεία κοινωνία'' . Τι θα πάρει συγχωροχάρι κολλώντας όλους τους υπόλοιπους ;
Ως αρρωστοφοβική μαμά όταν ήταν μωρό μόνο Χριστούγεννα και Πάσχα...Δεν ήμουν και τόσο να πηγαίνω κάθε Κυριακή στην εκκλησία για Κοινωνία .

Ποιο πολύ η μαμά μου τον πήγαινε!!

Δεν σου κρύβω όταν έβλεπα κάποιο άλλο παιδάκι με μυξες τρελαινομουν αλλά οκ δεν αρρώστησε ποτέ μετα ..

Ποιο πολυ τα αλλα παιδάκια με απασχολούσαν που τα έβλεπες ήταν κάπως αλλά τι να πεις .

Μετά όταν πήγε σχολείο πήγαινε μόνος του !

Για εμένα δεν με ένοιαζε, το θέμα αρρώστια .

Τώρα οι μεγάλοι είναι μια κατηγορία από μόνοι τους .Ειδικά σε μικρές πόλεις και χωριά ...γεροντάκια ποιος ξέρει πως θα γίνουμε και εμείς όταν φτάσουμε σε αυτή την ηλικία...

..

Τελευταία επεξεργασία:
Α, επίσης Δία, μιας και σε ενδιαφέρει το μέγα αυτό Μυστήριο, έχω δει και παπά να γλείφει το πάτωμα όπου έπεσε η Θεία Κοινωνία γιατί στον Χριστιανισμό αυτό είναι το αίμα και το σώμα του Χριστού, που σταυρώθηκε για εμάς και έπειτα αναστήθηκε αφού πρώτα πέρασε μαρτύρια που δε τα βάζει νους ανθρώπου, ούτε βέβαια θα άντεχε ο μέσος άνθρωπος.
Ορίστε, πάρτε νέα τροφή για να ξεκινήσετε τα δικά σας.
Πες τους και το άλλο, να τα δουν όλα σήμερα...Αυτό με το αντίδωρο. Που δεν πρέπει ούτε ψιχουλάκι να μας πέσει κάτω...

Αααα ρε τί χάνουν, αν το καλοσκεφτείς...

Ε υποτίθεται (σε μεγάλες ενορίες που έχει κόσμο και παπαδάκια κλπ) είναι καμιά 5+ άτομα μέσα. Αν φοβάται μη τον αφορίσουν ε το πίνει προφανώς.
Αυτό βέβαια καθαρά κυνικό, για να γίνει κάποιος παππάς πρέπει να πιστεύει όντως.

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back