Είναι υγειονομικά ασφαλής η Θεία Κοινωνία; Μύθος ή πραγματικότητα;

Είσαι σίγουρη ότι πράγματι το πίνει;

1772725197549.png
Αν σας λέγαμε εμείς ότι...δεν το πίνει, θα λέγατε : "Ναι ; Γι' αυτό κάθε Κυριακή είναι ντίρλα οι παπάδες ;;"...

Πόσα θες να μας τρελάνεις ;

Η εκκλησία ειναι κλειστος χωρος και ειναι λογικο ευπαθείς ομαδες, ηλικιωμένοι, να αρρωστήσουν οταν βρίσκονται μεσα σε αυτή ..
Δεν εχει να κανει αποκλειστικά με τη Θεια Κοινωνία.
Είναι και θέμα ασθένειας, δεν κολλάνε όλες με τα σάλια , άλλο μετάδοση μέσω αέρα ή φτέρνισμα άλλο σάλιο. Το chatgpt πάντως που ρώτησα .. μου λέει μικρός κίνδυνος επειδή έχουμε μικρό μικροβιακό φορτίο πάνω στο κουτάλι το οποίο αραιώνεται συνεχώς με σάλια , μικρό χρόνο παραμονής σε σχέση με ένα αφημένο ποτήρι που θα κολλήσεις πιο εύκολα, οπότε θρήσκοι άθεοι 1-0; :1eye:

Πάντως μικρή που κοινωνούσα θυμάμαι όλοι να κράζουν τους γέρους που έτρεχαν μπροστά από τα παιδιά για θέματα ασθενειών παρά για υπομονή. Και όποιος είναι άρρωστος ας κάτσει σπίτι του λέω εγώ και να μη τρέχει για ''Θεία κοινωνία'' . Τι θα πάρει συγχωροχάρι κολλώντας όλους τους υπόλοιπους ;

1772725197549.png
Ναι, εγώ το έχω δει.
Εν τω μεταξύ πώς φτάσαμε από το ότι η Νίμπους δε γουστάρει να περιμένει τα παιδάκια στο αν οι παπάδες πίνουν μετά τη Θεία Κοινωνία που έχει απομείνει;

Α, επίσης Δία, μιας και σε ενδιαφέρει το μέγα αυτό Μυστήριο, έχω δει και παπά να γλείφει το πάτωμα όπου έπεσε η Θεία Κοινωνία γιατί στον Χριστιανισμό αυτό είναι το αίμα και το σώμα του Χριστού, που σταυρώθηκε για εμάς και έπειτα αναστήθηκε αφού πρώτα πέρασε μαρτύρια που δε τα βάζει νους ανθρώπου, ούτε βέβαια θα άντεχε ο μέσος άνθρωπος.
Ορίστε, πάρτε νέα τροφή για να ξεκινήσετε τα δικά σας.

Πάντως μικρή που κοινωνούσα θυμάμαι όλοι να κράζουν τους γέρους που έτρεχαν μπροστά από τα παιδιά για θέματα ασθενειών παρά για υπομονή. Και όποιος είναι άρρωστος ας κάτσει σπίτι του λέω εγώ και να μη τρέχει για ''Θεία κοινωνία'' . Τι θα πάρει συγχωροχάρι κολλώντας όλους τους υπόλοιπους ;
Ως αρρωστοφοβική μαμά όταν ήταν μωρό μόνο Χριστούγεννα και Πάσχα...Δεν ήμουν και τόσο να πηγαίνω κάθε Κυριακή στην εκκλησία για Κοινωνία .

Ποιο πολύ η μαμά μου τον πήγαινε!!

Δεν σου κρύβω όταν έβλεπα κάποιο άλλο παιδάκι με μυξες τρελαινομουν αλλά οκ δεν αρρώστησε ποτέ μετα ..

Ποιο πολυ τα αλλα παιδάκια με απασχολούσαν που τα έβλεπες ήταν κάπως αλλά τι να πεις .

Μετά όταν πήγε σχολείο πήγαινε μόνος του !

Για εμένα δεν με ένοιαζε, το θέμα αρρώστια .

Τώρα οι μεγάλοι είναι μια κατηγορία από μόνοι τους .Ειδικά σε μικρές πόλεις και χωριά ...γεροντάκια ποιος ξέρει πως θα γίνουμε και εμείς όταν φτάσουμε σε αυτή την ηλικία...

..

Τελευταία επεξεργασία:
Α, επίσης Δία, μιας και σε ενδιαφέρει το μέγα αυτό Μυστήριο, έχω δει και παπά να γλείφει το πάτωμα όπου έπεσε η Θεία Κοινωνία γιατί στον Χριστιανισμό αυτό είναι το αίμα και το σώμα του Χριστού, που σταυρώθηκε για εμάς και έπειτα αναστήθηκε αφού πρώτα πέρασε μαρτύρια που δε τα βάζει νους ανθρώπου, ούτε βέβαια θα άντεχε ο μέσος άνθρωπος.
Ορίστε, πάρτε νέα τροφή για να ξεκινήσετε τα δικά σας.
Πες τους και το άλλο, να τα δουν όλα σήμερα...Αυτό με το αντίδωρο. Που δεν πρέπει ούτε ψιχουλάκι να μας πέσει κάτω...

Αααα ρε τί χάνουν, αν το καλοσκεφτείς...

Ε υποτίθεται (σε μεγάλες ενορίες που έχει κόσμο και παπαδάκια κλπ) είναι καμιά 5+ άτομα μέσα. Αν φοβάται μη τον αφορίσουν ε το πίνει προφανώς.
Αυτό βέβαια καθαρά κυνικό, για να γίνει κάποιος παππάς πρέπει να πιστεύει όντως.

Τελευταία επεξεργασία:
Τώρα εσύ η αιρετική προτεστάντισσα είσαι αυτή που παραπάνω αποφάνθηκες για τις ορθόδοξες πεποιθήσεις μου;
Ποια αιρετική προτεσταντισσα; Τι λες;
Θρησκεία και επιστήμη είναι δύο διαφορετικά πράγματα δεν χρειάζεται να τα μπλέκουμε.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Γιατί όχι...; Τουλάχιστον οι περισσότεροι συμφωνούν ότι δεν χρειάζεται να χώνονται (άλλο να τους δώσεις τη θέση σου επειδή ρώτησαν ή ήθελες και του είδες νε περιμένουν
Καλά ναι εννοείται όχι και να σε σπρώξουν λες και παίζουμε αγώνα μποξ, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να τους δίνουμε την θέση μας κατευθείαν.

Οι γονείς του δύναται να πρεσβεύουν και να μεταφέρουν αυτές τις αρετές με την δική τους υπομονή
Να τα πεις αυτά στις καλές κυρίες εκεί στις εκκλησίες που με το ακούσουν κλάμα παιδιού αρχίζουν και στραβοκοιτούν την μητέρα. Ξαναλεω ένα μωρό 1-2 ετών δεν μπορεί να καταλάβει "κάνε υπομονή" και ας κάνει ο γονιός του υπομονή. Κάντε λίγο την ζωή τους πιο εύκολη, εμεις δεν θα πάθουμε τίποτα αν περιμένουμε 5-10 λεπτά περισσότερο.

1772725197549.png
Εμας πάντως στο χωριό το πίνει μπροστά μας, δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση.

Πολύ αγάπη έχεις προς τον συνάνθρωπο, που του δίνεις συμβουλή για τη πνευματική του εξόντωση και απομάκρυνση του από τον Θεό, έχει δεν έχει δίκιο.
Το βλέπω πόσο κοντά είναι και αυτοί που (διαφημίζουν) ότι συχνάζουν στις εκκλησίες, έλα σε χωριό να δεις τι απαράδεκτη κατάσταση επικρατεί. Κάθονται σχολιάζουν αν η άλλη έχει ξαναέρθει στην εκκλησία με αυτό το σύνολο, ή αν έχει πάει για χτένισμα στο κομμωτήριο, ή αν η εγγόνα της έκανε το τάδε, εσύ έχεις μπιφ με τα μικρά που πάνε να κοινωνήσουν πρώτα, κτλ.
Απαράδεκτο. Γι'αυτό πλέον θέλω πολύ να επισκεφτώ λειτουργία κάποιας ήσυχης Μονής, μιας και οι εκκλησίες έχουν ξεφύγει τελείως. Στην Ανάσταση δεν συζητώ τι γίνεται, βλέπεις κάποιες που νομίζουν ότι έχουν έρθει για πασαρέλα.

Παραδόξως οι άνθρωποι ήταν πιο κοντά στον Θεό όταν υπήρξαν δύσκολα καθεστώτα που δεν επέτρεπαν ανοιχτά λειτουργία εκκλησιών (κοίτα πόσο πιστοί είναι οι Ρώσοι και πόσο μάλλον κατά σοβιετικής Ένωσης, οι Έλληνες χριστιανοί στην Τουρκία κτλ).
Τώρα τα έχουμε όλα και κάνουμε τους υποκριτές.

Τελευταία επεξεργασία:
τους θέρισαν τους παπάδες οι ασθένειες στην Αφρική σε τόσες ιεραποστολές όταν κατέλυαν

γνωστά αυτά και επιστημονικά αποδεδειγμένα λολ

Finally, in 1998 the CDC reported there had never been an outbreak of infection related to the communion cup.23 They referenced a study from 1997 in which 681 participants who drank daily from a common cup were at no higher risk of infection than those who participated less frequently or who completely abstained from Christian services.

It is concluded that the risk of transmission of HIV by the common communion cup can be neglected under ordinary circumstances. Suggestions are made for improving the hygiene of the communion service which may be useful under special circumstances: there is no evidence that disease is spread in this way under normal conditions

There is substantial evidence that neither infection with hepatitis B virus nor HIV can be transmitted directly via saliva so that indirect transmission via inanimate objects is even less likely. No episode of disease attributable to the shared communion cup has ever been reported. Currently available data do not provide any support for suggesting that the practice of sharing a common communion cup should be abandoned because it might spread infection.

1772725197549.png
Εγω ειχα ακούσει μικρος μια ιστορία πως μετα τη λειτουργία λιγο πριν το πιει, έπεσε απο το ταβάνι ενα σαμιαμιδι μπλουμ μεσα και ο παπάς αναγκάστηκε το ήπιε επειδη έπρεπε να μην αφησει γουλια, και πέθανε. Τωρα θα με ρωτήσεις γιατί απλά δεν το έβγαλε απο μεσα, ισως επειδη υπήρχε υποψία να ειχε γουλια κρασιού πανω του και θα πηγαινε χαμένο και δεν επρεπε και προτίμησε να πεθάνει, ή αν απλά ειναι ψέματα, δεν ξερω

Τι αλλο θα διαβασουμε εδω μεσα ...

Απορώ με την νοημοσύνη μερικών που πιστευουν ότι διαδίδοντας τέτοια παραμύθια θα αλλάξουν τα πιστεύω των ανθρώπων...

Εδώ ξεπεράστηκε και η φανταστική ιστορία του Δία με την μαμα παιδιατρο που πηγε να κανει λέει έρευνα και την σταμάτησαν οι μυστικές υποχθόνιες υπηρεσίες :laugh: :laugh:

Ξέρετε σε ότι τύχει και πέσει η Θεία Κοινωνία δεν είσαι αναγκασμένος να το φας ...
Κάποιες είναι και απόψεις του παλιού ημερολογίου όπως και πολλών άλλων αιρετικών απόψεων....

Σου λέει η/ο αλλ@ είμαι χριστιαν@ πηγαίνω εκκλησία κ.τ.λ και όταν την/τον ακούς για την πραγματική έννοια των μυστηρίων αλλά και της ορθόδοξη παράδοσης καταλαβαίνεις αυτόματα σε πιο παρακλάδι ανήκει...

Αν είναι δυνατόν...Να πατήσεις δεν κάνει...Από εκεί και πέρα μπορείς να το βάλεις σε ένα μέρος απάτητο είτε να το θάψεις είτε να το κάψεις.. .

Αν ήταν ένα μωρό που έχει πάρει Θεία Κοινωνία που μπορεί στο ρεψιματακι του ή σε κάτι άλλο να βγάλει λίγο τροφή, τι κάνεις τα τρως ;

Έλα Παναγία μου εδώ μέσα...

Εγω ειχα ακούσει μικρος μια ιστορία πως μετα τη λειτουργία λιγο πριν το πιει, έπεσε απο το ταβάνι ενα σαμιαμιδι μπλουμ μεσα και ο παπάς αναγκάστηκε το ήπιε επειδη έπρεπε να μην αφησει γουλια, και πέθανε. Τωρα θα με ρωτήσεις γιατί απλά δεν το έβγαλε απο μεσα, ισως επειδη υπήρχε υποψία να ειχε γουλια κρασιού πανω του και θα πηγαινε χαμένο και δεν επρεπε και προτίμησε να πεθάνει, ή αν απλά ειναι ψέματα, δεν ξερω
Υπήρχαν πολλές ιστορίες παλιά. Δεν ξέρω πώς βγήκαν και πόση αλήθεια έχουν. Μπορεί οι άνθρωποι, στην προσπάθειά τους να μεταδώσουν το μήνυμα (ειδικά στα μικρά παιδιά...), ότι η Θεία Κοινωνία είναι ιερή και δεν την φτύνουμε ύστερα κ.λπ., να πήραν κάποιες ιστορίες, λίγο να τις έκοψαν, λίγο να τις έραψαν, για να 'χουν να διηγούνται...

Παιδιά, πάντως εγώ θα πω την αμαρτία μου κι ας είναι Μεγάλη Σαρακοστή: Λίγο συχαίνομαιιιιι . Έχω καιρό να κοινωνήσω. Τα παιδιά τα είχα πάει ελάχιστες φορές. Τον μικρό δεν τον είχαμε κοινωνήσει μετά τη βάφτιση και το είχα έγνοια. Μια φορά στο χωριό το είπα στην πεθερά, να τον πάμε στο μοναστήρι, όπου πήγαιναν τα πεθερικά μου (υπέροχο, μέσα στη φύση). Πράγματι πήγαμε όλοι παρέα και ο άντρας μου, πιο σιχασιάρης, έλεγε στη μαμά του <πρώτοι να πάτε>. Λίγοι ήταν οι πιστοί για Θεία Κοινωνία, πήγε με τα παιδάκια, μια χαρά!

Παιδιά, πάντως εγώ θα πω την αμαρτία μου κι ας είναι Μεγάλη Σαρακοστή: Λίγο συχαίνομαιιιιι . Έχω καιρό να κοινωνήσω. Τα παιδιά τα είχα πάει ελάχιστες φορές. Τον μικρό δεν τον είχαμε κοινωνήσει μετά τη βάφτιση και το είχα έγνοια. Μια φορά στο χωριό το είπα στην πεθερά, να τον πάμε στο μοναστήρι, όπου πήγαιναν τα πεθερικά μου (υπέροχο, μέσα στη φύση). Πράγματι πήγαμε όλοι παρέα και ο άντρας μου, πιο σιχασιάρης, έλεγε στη μαμά του <πρώτοι να πάτε>. Λίγοι ήταν οι πιστοί για Θεία Κοινωνία, πήγε με τα παιδάκια, μια χαρά!
(εγω διαβαζοντας το αυτο τρωγοντας μοσχαρισιο μπιφτέκι και μεσα στη σαρακοστή και ενω ειναι παρασκευη)
images (9).jpeg

6f5o1x.jpg

Θα το πω γιατί θα σκάσω όλοι πηγαινουμε σε εστιατόρια και ποιος ξέρει κάτω από ποιες συνθήκες παρασκευης τρώμε ο, τι τρώμε, καταναλώνουμε ένα σωρό επεξεργασμένα, βιομηχανοποιημένα προιοντα με πιθανούς κινδύνους για την υγεία μας βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα ... Κάπου είναι και αστείο να συζηταμε για την ασφάλεια της Θείας κοινωνίας που στην τελική οι περισσότεροι από εμάς συμμετέχουμε σπάνια ή και κάποιοι καθόλου. Στο κάτω κάτω αποτελεί ιερό μυστήριο και όποιος συμμετέχει και πιστευει δε θα κάτσει να υπεραναλυσει τα περί ασφάλειας.

Τελευταία επεξεργασία:
Καλά...το ακόμα πιο αστείο είναι ότι οι περισσότεροι που ασχολούνται με το πόσο ασφαλής ή όχι είναι, δεν πιστεύουν. Άρα, αποκλείεται και να κοινωνήσουν ούτως ή άλλως...

Προφανώς κόπτονται για το κοινό καλό...Όπως πάντα...

Καλά...το ακόμα πιο αστείο είναι ότι οι περισσότεροι που ασχολούνται με το πόσο ασφαλής ή όχι είναι, δεν πιστεύουν. Άρα, αποκλείεται και να κοινωνήσουν ούτως ή άλλως...

Προφανώς κόπτονται για το κοινό καλό...Όπως πάντα...

Υπάρχουν έρευνες για το θέμα που παρέθεσα παραπάνω.

Αλλά όταν έρχονται αποδείξεις μετά συνήθως μούγκα.

Αλλά όταν έρχονται αποδείξεις μετά συνήθως μούγκα.
Εεε ναι...

Γιατί σκοπός (τους) δεν είναι να ενημερωθούν/να μάθουν τί και πώς...Σκοπός είναι να πουν, για άλλη μια φορά, τα δικά τους. Με σημαία την ασφάλεια...

Και να κλείσουν με τίποτα "Καληνύχτα Κεμάλ..." και - να νομίζουν ότι - εμείς πίσω να τρώμε τη σκόνη τους...

Θα το πω γιατί θα σκάσω όλοι πηγαινουμε σε εστιατόρια και ποιος ξέρει κάτω από ποιες συνθήκες παρασκευης τρώμε ο, τι τρώμε, καταναλώνουμε ένα σωρό επεξεργασμένα, βιομηχανοποιημένα προιοντα με πιθανούς κινδύνους για την υγεία μας βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα ...
Όσο για τα εστιατόρια, πολλά μπορεί να συμβαίνουν. Πριν κάποια χρόνια σε ένα ακριβό εστιατόριο αποκαλύφτηκαν διάφορα "περίεργα". Είχαν φανερωθεί και με κρυφή κάμερα σε εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου. Τα αποφάγια τα σέρβιραν ξανά σε άλλους πελάτες. Τα μισοφαγωμένα κρέατα τα άλεθαν σε κιμά και τα έκαναν μπιφτέκια. Τα κομμάτια της σαλάτας που περίσσευε σε πιάτα τα στόλιζαν προσεκτικά σε νέες σαλάτες. Το κρασί που περίσσευε σε ποτήρια το γέμιζαν ξανά σε κανάτες. Παρόμοια δεν αποκλείεται να γίνονται σε πολλά εστιατόρια. Γιαυτό καλό είναι να αποφεύγουμε να παραγγέλνουμε κάποια "επικίνδυνα" φαγητά.

1772818058406.png

Άκυρη φουλ απορία. Γιατί οι μανάδες με τα μωρά/παιδιά πάντα πάνε πρώτες να κοινωνήσουν στην εκκλησία? Χώνονται κάποιες κιόλας χωρίς να ρωτάνε. Τι θεολογική βάση έχει αυτό? Η είναι απλά βλαμμένες?

Έχουν προτεραιότητα επειδή κρατάνε μωρό, το ίδιο συμβαίνει παντού και εσύ με το αυτοκίνητο στο δρόμο αν βρεις μητέρα με μωρό θα σταματήσεις να περάσει.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back