Είναι όλοι οι φόνοι ... λάθος;

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3.294 μηνύματα.
Ή όταν αμύνεται κάποιος προσπαθώντας να σώσει τη ζωή του ή την περιουσία του.
Περιουσία μπορεί να είναι και τα 10 ευρώ που έχω στο πορτοφόλι μου βέβαια, οπότε θα πρέπει να καθορίσεις την περιουσία γιατί δεν γίνεται να σκοτώνει κανείς για ψύλλου πήδημα .

Να πεις μια ζωή=100 χιλιάδες ευρώ πχ

Μπορεί βέβαια να καθορίσεις και τη ζωή
νέος υγιής 100 χιλιάδες
γέρος 40 χιλιάδες
κλέφτης 20 χιλιάδες
κοκ

Αλλά κάτι μου φαίνεται ανήθικο σε αυτό το σκεπτικό, σε άλλους πάλι δεν θα φαινόταν :jumpy:

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 13.938 μηνύματα.
Περιουσία μπορεί να είναι και τα 10 ευρώ που έχω στο πορτοφόλι μου βέβαια, οπότε θα πρέπει να καθορίσεις την περιουσία γιατί δεν γίνεται να σκοτώνει κανείς για ψύλλου πήδημα .

νέος υγιής 100 χιλιάδες
γέρος 40 χιλιάδες
κλέφτης 20 χιλιάδες
κοκ

Αλλά κάτι μου φαίνεται ανήθικο σε αυτό το σκεπτικό, σε άλλους πάλι δεν θα φαινόταν :jumpy:
ακριβως για την σταθμιση λες.Επισης γινεται μια σταθμιση αν ας πουμε θα μπορουσε ο φονος να μη γινει επειδη λετε για αυτοαμυνα,ειδατε το παραδειγμα με το σκυλι που σκοτωσε ο αστυνομικος εφοσον μπορουσε να το απωθησει με αλλο τροπο και οχι να το δολοφονησει.
Ολα αυτα εξεταζονται κατα περιπτωοη.

Aura

Διάσημο μέλος

ακριβως για την σταθμιση λες.Επισης γινεται μια σταθμιση αν ας πουμε θα μπορουσε ο φονος να μη γινει επειδη λετε για αυτοαμυνα,ειδατε το παραδειγμα με το σκυλι που σκοτωσε ο αστυνομικος εφοσον μπορουσε να το απωθησει με αλλο τροπο και οχι να το δολοφονησει.
Ολα αυτα εξεταζονται κατα περιπτωοη.
Όλοι λένε καλά κάνει που σώζει την περιουσία του με το να σκοτώσει , η αυτοάμυνα και που θα μαχαιρώσεις/πυροβολήσεις τον άλλον πάνω στον πανικό σου είναι πταίσμα ηθικά.

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 13.938 μηνύματα.
Όλοι λένε καλά κάνει που σώζει την περιουσία του με το να σκοτώσει , η αυτοάμυνα και που θα μαχαιρώσεις/πυροβολήσεις τον άλλον πάνω στον πανικό σου είναι πταίσμα ηθικά.
Και βαρια σωματικη βλαβη να προκαλεσεις στο ληστη απο προθεση, μπορει φυλακη να μην πας τα τρεχαματα με δικαστηρια κλπ δεν θα τα γλιτωσεις. Εννοω θα εισαι με αναστολη αλλα θα εχεις εξοδα αποζημιωσεις κλπ.
Η αδρεναλινη εκεινη τη στιγμη που δεχομαστε επιθεση, μας κανει να λειτουργουμε ενστικτωδως. Εκει λοιπον αν καποιος ξερει πολεμικες τεχνες λεμε ενα παραδειγμα (που αυτο θεωρειται οπλοφορια και γιαυτο λενε μονο σε αυτοαμυνα) αν αυτος τον σκοτωσει ενω μπορει να τον ακινητοποιησει απλα, εκει ειναι θεμα.
Πως θα σωσω την περιουσια μου ας πουμε προκαλωντας τη λιγοτερη ζημια να το θεσω ετσι. Σαφως υπερτατο αγαθο ειναι η ανθρωπινη ζωη δεν το συζηταμε καν.
Αυτοι που λενε καλα εκανε και τον σκοτωσε δεν ειναι εκει μαζι του στα δικαστηρια οταν αυτος τρεχει να αποδειξει τι ηταν και τι δεν ηταν.
Γενικα οι τριτοι παντα κατι θα εχουν να πουν.
Εκεινη τη στιγμη που δεχεσαι επιθεση δεν μπορεις να λειτουργησεις ψυχραιμα. Οι πιο πολλοι δηλαδη.
Οσον αφορα τη θεωρια αν θελετε να δουμε τι υπαρχει. Σύμφωνα με το βιβλίο του Χ.Μυλωνόπουλου "Εφαρμογές Ποινικού Δικαίου"Εκδόσεις Σάκκουλα, "υπάρχει το ζήτημα αν ο διαρκής κίνδυνος θεμελιώσει δικαίωμα άμυνας (Π.Κ 22) ή κατάσταση ανάγκης (Π.Κ 25) ως λόγους άρσης του αδίκου της αξιόποινης πράξης.(Βέβαια,εδώ το παράδειγμα διαφοροποιείται λίγο γιατί έχει να κάνει με διαρκή κίνδυνο π.χ ο κλέφτης έχει μπει επανειλημμένως στο σπίτι κι όχι μια φορά,αλλά ίσως σ'αυτή την περίπτωση γίνει στάθμιση συμφερόντων.)

Ο κλέφτης που εισβάλλει στο σπίτι προσβάλλει πλειάδα εννόμων αγαθών(ιδιοκτησία,ιδιωτικό βίο,οικιακή ειρήνη) κατ'αρχήν όμως ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να καταφύγει σε ηπιότερα μέσα καταστολής(π.χ συναγερμός,κλήση της αστυνομίας,πυροβολισμούς στον αέρα) προτού προβεί σε πρόκληση βαρύτερης βλάβης.

Συνήθως για να αποτελέσει η άμυνα λόγο άρσης του αδίκου,θα πρέπει μ'αυτήν να προκληθεί σημαντικά κατώτερη βλάβη από αυτή που απειλήθηκε,κάτι που εδώ δεν ισχύει αφού η σωματική ακεραιότητα δεν είναι κατώτερη από τον ιδιωτικό βίο,την οικιακή ειρήνη και ούτω καθεξής.Όμως εδώ έχουμε αμυντική κατάσταση ανάγκης που μπορεί να δικαιολογήσει τη βλάβη που προκλήθηκε,αν και βαρύτερη.

Αυτό ισχύει στο διαρκή κίνδυνο,αν μπει ο κλέφτης μια φορά δεν είναι διαρκής ο κίνδυνος,οπότε για να έχουμε άμυνα θα πρέπει:

*Η άμυνα να είναι αναγκαία

*Να οδηγεί σε οριτική,άμεση και ασφαλή απόκρουση της επίθεσης ακόμα κι αν η προσβολή είναι βαρύτερη αλλά θα πρέπει να επιλέγεται η ηπιότερη αμυντική πράξη

*να στρέφεται κατά εννόμων αγαθών του επιτιθέμενου,κι όχι τρίτου.

Άρα,θα μπορούσε να συντρέξει άμυνα,αν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις.Εάν εξαντλήθηκαν ηπιότερα μέσα χωρίς αποτέλεσμα,ίσως η πρόκληση σωματικής βλάβης ή και θανάτου του κλέφτη,να μπορούν δικαιολογηθούν και αν αρθεί το άδικό τους."
Επισης αν ξερετε να πουμε πότε οι σκοποί στο στρατο μπορούν να ανταποδώσουν πυρα.
i)Πρώτα περιμένεις να σε πυροβολήσουν
ii)Πυροβολείς στον αέρα για προειδοποίηση
Και μετα πυροβολεις εσυ.

Βλεπετε εχουμε διαβαθμισεις και ορια. Γιαυτο λεμε καποιος ξεπερασε τα ορια της αμυνας.

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

νέος υγιής 100 χιλιάδες
γέρος 40 χιλιάδες
κλέφτης 20 χιλιάδες
κοκ

Αν ξυπνήσεις ένα βράδυ και δεις τρεις Πακιστανους μέσα στο σπίτι σου που έχεις την οικογένεια σου τι κάνεις; Θα τους ρωτήσεις αν κλέψανε κάτι; Θα τους ρωτήσεις τι προθέσεις έχουν; Γειά σας παιδιά, ήρθατε να κλέψετε μόνο ή θέλετε να βιάσε την γυναίκα και τα παιδιά; Οπλοφορειτε; Αν ναι τι έχετε μαζί σας; Ρωτάω για να ξέρω να προσαρμοσω το επίπεδο βίας μου γιατί η ζωή είναι το ύψιστο αγαθό.

Σε χώρες που σέβονται τον πολίτη τους και όχι το κάθε λούμπεν στοιχείο τους ξαπλώνεις και τους τρεις και δνε πληρώνεις ούτε cent. Στο σπίτι σου βράδυ χωρίς την έγκριση σου δεν έχει δουλειά κανένας.

Και τώρα είμαι σίγουρος πως θα βγει κάποιος και θα πει "άμα έρθει ο γκομενος της κόρης σου να κάνουν σεξ στα κρυφά μπορείς να τον σκοτώσεις;" :rolleyes:

Aura

Διάσημο μέλος

Αν ξυπνήσεις ένα βράδυ και δεις τρεις Πακιστανους μέσα στο σπίτι σου που έχεις την οικογένεια σου τι κάνεις; Θα τους ρωτήσεις αν κλέψανε κάτι; Θα τους ρωτήσεις τι προθέσεις έχουν; Γειά σας παιδιά, ήρθατε να κλέψετε μόνο ή θέλετε να βιάσε την γυναίκα και τα παιδιά; Οπλοφορειτε; Αν ναι τι έχετε μαζί σας; Ρωτάω για να ξέρω να προσαρμοσω το επίπεδο βίας μου γιατί η ζωή είναι το ύψιστο αγαθό.

Σε χώρες που σέβονται τον πολίτη τους και όχι το κάθε λούμπεν στοιχείο τους ξαπλώνεις και τους τρεις και δνε πληρώνεις ούτε cent. Στο σπίτι σου βράδυ χωρίς την έγκριση σου δεν έχει δουλειά κανένας.

Και τώρα είμαι σίγουρος πως θα βγει κάποιος και θα πει "άμα έρθει ο γκομενος της κόρης σου να κάνουν σεξ στα κρυφά μπορείς να τον σκοτώσεις;" :rolleyes:
Αυτό μπορεί να είναι και άμυνα για τη ζωή σου .
Για περιουσία είναι το θέμα
Βλέπεις κάποιον να κλέβει το αμάξι σου και τι θα κάνεις. Καλείς την αστυνομία, πυροβολείς στον αέρα , πυροβολείς στα πόδια, πυροβολείς στο κεφάλι .
Βασικά και όλα να τα δεχτούμε ότι σε πιάνει πανικός και σκοτώνεις τον άλλο δεν μπορεί να το υποστηρίζεις από πριν σαν άποψη αλλιώς μετά μη βγεις να λες δεν το ήθελα, θόλωσα κτλ .

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Αυτό μπορεί να είναι και άμυνα για τη ζωή σου .
Για περιουσία είναι το θέμα
Βλέπεις κάποιον να κλέβει το αμάξι σου και τι θα κάνεις. Καλείς την αστυνομία, πυροβολείς στον αέρα , πυροβολείς στα πόδια, πυροβολείς στο κεφάλι .
Βασικά και όλα να τα δεχτούμε ότι σε πιάνει πανικός και σκοτώνεις τον άλλο δεν μπορεί να το υποστηρίζεις από πριν σαν άποψη αλλιώς μετά μη βγεις να λες δεν το ήθελα, θόλωσα κτλ .
ακριβως εκει ακριβως ειναι το μεταιχμιο αν θες που κρινονται πολλα,γιατι ενω ειχες ας πουμε και αλλη επιλογη δεν τη χρησιμοποιησες.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

κατι μου θυμιζει αυτη η λεξη :D

R1h9.gif

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3.804 μηνύματα.
Στο σπίτι σου δε μπαίνει κανείς δίχως να του επιτρέψεις εσύ.

Ομως, όποια πράξη και αν διαπράξεις αντιδρώντας και αποκαθιστώντας την τάξη, αν είσαι σκεπτόμενος, θα σε απασχολήσει.
Οπως απασχόλησε τον Ντοστογιέφσκι στο έγκλημα και τιμωρία.
Ο εγκληματίας Ρασκώλνικοφ, αποκαλύπτει με την πένα του Ντοστογιέφσκυ τις συγκρούσεις.
Σωστό! όμως, τί γίνεται όταν κρατάς το όπλο και το δάχτυλο είναι στην σκανδάλη;
Α, αυτόν θα τον κάνεις τόπι στο ξύλο. Ακου να κάνει σεξ στο κορίτσι σου...δεν σου είπαν να κάνεις μόνο (παιδιά); :morning1: αυτό ίσχυε κάποτε, τώρα θα του δώσεις εσύ τα κλεδιά και θα πας μια βόλτα.
Μακρυνή λέω, όχι κοντά και να ρθεις αμέσως σε κανα τρεις τέσσερις ώρες...
Πήγαινε στο Πήλιο βόλτα, ή στον Ολυμπο για εξερεύνηση...:cool:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια