Είσαι περήφανος για τη φυλή σου;

ark178

Διάσημο μέλος

Ο ark178 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3.131 μηνύματα.
Ίσως αγνόησες το γεγονός ότι είπα πως σε όποια χώρα θα γεννιόμουν το ίδιο περήφανος θα ήμουνα για την καταγωγή μου :P
Βρείτε έναν να σας αγαπάει όπως ο νεαρος αγαπάει την τύχη

Μαυρίκιος

Διάσημο μέλος

Ο Μαυρίκιος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.831 μηνύματα.
...

Συνημμένα

• 462090962_8030122170443101_550878288481279368_n.jpg
    462090962_8030122170443101_550878288481279368_n.jpg
    24,2 KB · Εμφανίσεις: 30

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Με βάση την υπερβατική αιτιοκρατία που αναφέρθηκε ούτε η οικογένεια στην οποία γεννήθηκε κανείς ή τα παιδιά που απέκτησε ή το οποιο σωματικό ελάττωμα με το οποίο γεννήθηκε είναι τυχαίο τότε.Ολα εξυπηρετούν ένα σκοπό.
Mπορεί κανείς να το δει ως τυχαίο. Μπορεί να το δει ως θεϊκή παρέμβαση, ελέω Θεού.
Ένα είναι το κοινό: Αν αρχήσεις να μοιρολογείς, αχ θεέ μου γιατι είμαι αυτό και όχι εκείνο, γιατί είμαι έτσι και όχι αλλιώς, γιατί είμαι εδώ και όχι εκεί, γιατί είμαι εγώ και όχι αυτός; Έχασες την μπάλα πριν καν αρχίσεις.

Εγώ τιμάω την μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου, για αυτό τιμάω όταν με υπερηφάνια λέγει αυτά που η κοινωνία θεωρεί μεμπτά..

Πώς θα συμβάλεις στο κοινωνικό και στο συλλογικό συμφέρον, όταν απαρνείσαι την κοινωνία και τη συλλογικότητα στην οποία ανήκεις;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Βρείτε έναν να σας αγαπάει όπως ο νεαρος αγαπάει την τύχη
Ό,τι πεις εσύ μάτια μου :P

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.542 μηνύματα.
Επειδή πιάσαμε τώρα και το χέιτ προς την αρρενωπότητα άντρες, που είναι πολύ της μοδός...
Ήταν η κακιά αρρενωπότητα που επί χρόνια προστάτευε τα σπίτια και τις οικογένειες
Ήταν η κακιά αρρενωπότητα που έφερνε το φαϊ στο σπίτι
Ήταν η κακιά αρρενωπότητα που δούλευε σε ορυχεία και σε απάνθρωπες συνθήκες για να δώσει το κάτι παραπάνω στην οικογένεια
Ήταν η κακιά αρρενωπότητα που τόλμησε και ανακάλυψε, για να είμαστε στο σημείο που είμαστε τώρα...
Και τέλος... ήταν η κακιά αρρενωπότητα που ξεπέρασε πολλές φορές κάθε όριο της ανθρώπινης δύναμης και θέλησης, ήταν πάντα οι λίγοι και καλοί άντρες που πρόσφεραν στον δυτικό πολιτισμό και αυτός πήγε ένα βήμα παραπάνω τον κόσμο...

Φυσικά θα μου πείτε ότι όλα αυτά έγιναν επειδή οι άντρες έκαναν κουμάντο. Ναι, αν η μητριαρχία είχε επικρατήσει, θα είχαμε άλλον κόσμο... με περισσότερη ειρήνη και ασφάλεια, αλλά σίγουρα με πολύ λιγότερη εξέλιξη... γιατί η εξέλιξη θέλει να ξεπερνάς τις φοβίες, να μην σκέφτεσαι την ασφάλεια, να θες να συγκρουστείς, να είσαι ανταγωνιστικός. Υπέροχα χαρακτηριστικά των υπέροχων αρσενικών... Και ιδιαίτερα προς νέους άντρες:

Μην μπαίνετε στο τρυπάκι που σας βάζουν να αυτοθυματοποιείστε και να τα βάζετε με το φύλο σας. Είναι υπέροχο ότι είστε άντρες. Απλά να γίνετε σωστοί άντρες.

Fernando_A

Δραστήριο μέλος

Ο Manos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλλεται Μεταφραστής/Διερμηνέας και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 756 μηνύματα.
Επειδή πιάσαμε τώρα και το χέιτ προς την αρρενωπότητα άντρες, που είναι πολύ της μοδός...
Ήταν η κακιά αρρενωπότητα που επί χρόνια προστάτευε τα σπίτια και τις οικογένειες
Ήταν η κακιά αρρενωπότητα που έφερνε το φαϊ στο σπίτι
Ήταν η κακιά αρρενωπότητα που δούλευε σε ορυχεία και σε απάνθρωπες συνθήκες για να δώσει το κάτι παραπάνω στην οικογένεια
Ήταν η κακιά αρρενωπότητα που τόλμησε και ανακάλυψε, για να είμαστε στο σημείο που είμαστε τώρα...
Και τέλος... ήταν η κακιά αρρενωπότητα που ξεπέρασε πολλές φορές κάθε όριο της ανθρώπινης δύναμης και θέλησης, ήταν πάντα οι λίγοι και καλοί άντρες που πρόσφεραν στον δυτικό πολιτισμό και αυτός πήγε ένα βήμα παραπάνω τον κόσμο...

Φυσικά θα μου πείτε ότι όλα αυτά έγιναν επειδή οι άντρες έκαναν κουμάντο. Ναι, αν η μητριαρχία είχε επικρατήσει, θα είχαμε άλλον κόσμο... με περισσότερη ειρήνη και ασφάλεια, αλλά σίγουρα με πολύ λιγότερη εξέλιξη... γιατί η εξέλιξη θέλει να ξεπερνάς τις φοβίες, να μην σκέφτεσαι την ασφάλεια, να θες να συγκρουστείς, να είσαι ανταγωνιστικός. Υπέροχα χαρακτηριστικά των υπέροχων αρσενικών... Και ιδιαίτερα προς νέους άντρες:

Μην μπαίνετε στο τρυπάκι που σας βάζουν να αυτοθυματοποιείστε και να τα βάζετε με το φύλο σας. Είναι υπέροχο ότι είστε άντρες. Απλά να γίνετε σωστοί άντρες.
Μίλησες την γλώσσα της αλήθειας.

Μην ξεχνάς ότι και η αυτοθυματοποίηση είναι και αυτή της μόδας πλέον. Να εξαντλούμε ότι υπάρχει στην διάθεση μας...

fmarulezkd

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο fmarulezkd αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, επαγγέλλεται Δημόσιος υπάλληλος και μας γράφει από Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1.833 μηνύματα.
@fmarulezkd

Γενικά σαν όρος δεν χρησιμοποιείται. Στη μικροβιολογία για παράδειγμα, για βακτήρια θα χρησιμοποιήσουμε τη λέξη στέλεχος (strain) για πχ το e coli O157.

Άλλο παράδειγμα, σε έναν πληθυσμό τιγρων (τίγρη Σενεγγάλης, τίγρη Σιβηρίας), τα δύο υποείδη παρουσιάζουν μορφολογικές και συμπεριφορικές διαφορές αλλά μπορουν να διασταυρωθούν και να δώσουν γόνιμους απογόνους. Το sub species χρησιμοποιούμε (υποείδος), όχι ράτσες.

Για ιατρική, συγκεκριμένοι πληθυσμοί + Disease Prevalence αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την φυλή αλλά σε γενετικές παραλλαγές ως απάντηση σε περιβαλλοντικές πιέσεις, γενετική μετατόπιση (πχ δρεπανοκυτταρική αναιμία).

Ο άνθρωπος ανήκει σε ένα είδος, έχουμε 99,9% ίδιο dna, δεν έχει βάση η λέξη φυλή. Αργκό είναι.
Ναι αφού δεν υπάρχει, ρωτάω γιατί φέρνεις τα βιολογικά ως επιχείρημα κατά της διάκρισης σε φυλές, κάτι που έρχεται σε διαμετρική αντίθεση με τη θέση σου προς τα κοινωνικά φύλα (στα οποία η βιολογική διάκριση είναι ξεκάθαρη). Καλώς ή κακώς, οι κοινωνιές ανα τον κόσμο κατηγοροποίησαν τους ανθρώπους βάση κάποιων χαρακτηριστικών (κυρίως εξωτερικών), αλλά η διάκριση αυτή δεν είναι εν γένει κακή και έχει πολλές πρακτικές εφαρμογές τόσο για κοινωνικούς όσο και για ιατρικούς λόγους. Βεβαίως το disease prevalence ή παρεμφερεί αντικείμενα σχετίζονται με αυτό που έχουμε ορίσει σε κοινωνικό επίπεδο ως φυλή. Και φυσικά βγάζει νόημα, καθώς διαχρονικά οι ξεχωριστές φυλές ήταν...ξεχωριστές, δλδ είχαν ένα απομονωμένο pool γονιδίων το οποίο ολοένα και μεγαλώνει λόγω της παγκοσμοποίησης.
Αν γράψεις ALDH2*2 στο pubmed, όλες οι αναφορές θα είναι για τους East Asians, οι οποίοι προφανώς είναι οι "σχιστομάτηδες" στην αργκό, και όχι απλά οι τωρινοί κάτοικοι εκείνης της περιοχής. Πώς αλλιώς θα χαρακτήριζες αυτό το γκρουπ ανθρώπων;

Τέλος, το 99.9% ίδιο dna δε μας λέει κάτι, αφού μια διαφορά της τάξεως του 0.1% θα μπορούσε να οδηγήσει σε τρομερές διαφορές. To βασικό είναι ότι η φυλετική ομαδοποίηση οδηγεί (ή τουλάχιστον οδηγούσε) σε γενικευμένες γενετικές διαφορές και όχι οι γενετικές διαφορές σε φυλετική ομαδοποίηση.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.110 μηνύματα.
Γιατί να μην είναι υπερήφανος?? Όπως εσύ είσαι υπερήφανη που είσαι γυναίκα έτσι και εμείς που είμαστε άντρες, το κακό που είναι σε αυτό Πουπι?? Όσο αφορά την τύχη, και τα αδέλφια μας και οι γονείς μας από τύχη είναι αυτοί που είναι όμως τους αγαπάμε.
Ναι, καλά γράφει ο Φώτης. Γιατί να είναι περήφανη μία γυναίκα και όχι ένας άντρας;
Δεν καταλαβαινετε καν την εννοια της υπερηφανειας.Ειμαι υπερηφανος σημαινει οτι βλεπω θετικα τα επιτευγματα μου.Ή των δικων μου.Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ,ΤΟ ΦΥΛΟ ΚΛΠ ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΤΕΥΓΜΑ..ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΥΧΗΣ.
Αν δεν το καταλαβαινετε εχετε θεματακι λεμε.Προσπαθητε να βρειτε λογους υπερηφανειας ;;;;ενω μαλλον δενε χετε;;;
Ειμαι υπερηφανος που μπορεσα να μπω σε σχολη.Ειναι υπερηφανος που βοηθησα καποιους ανθρωπουε.Ειναι υπερηφανος που εφτασα ψηλα στην εργασια μου.Ειμαι υπερηφανος που κατορθονω να ειμαι ηρεμος οταν παλιοτερα δεν ημουν...ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑς...ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΦςΕΡΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ.

ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΠΥ ΔΕΝΕ ΧΟΥΜΕ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΕΜΕΙς ΣΕ ΑΥΤΟ.
ΤΙ ΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;
Χρησιμοποιητε λαθος την λεξη υπερηφανια.Και βεβαια παρα πολλοι...οχι μονο εσεις.
ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.846 μηνύματα.
Δεν καταλαβαινετε καν την εννοια της υπερηφανειας.Ειμαι υπερηφανος σημαινει οτι βλεπω θετικα τα επιτευγματα μου.Ή των δικων μου.Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ,ΤΟ ΦΥΛΟ ΚΛΠ ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΤΕΥΓΜΑ..ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΥΧΗΣ.
Αν δεν το καταλαβαινετε εχετε θεματακι λεμε.Προσπαθητε να βρειτε λογους υπερηφανειας ;;;;ενω μαλλον δενε χετε;;;
Ειμαι υπερηφανος που μπορεσα να μπω σε σχολη.Ειναι υπερηφανος που βοηθησα καποιους ανθρωπουε.Ειναι υπερηφανος που εφτασα ψηλα στην εργασια μου.Ειμαι υπερηφανος που κατορθονω να ειμαι ηρεμος οταν παλιοτερα δεν ημουν...ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑς...ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΦςΕΡΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ.

ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΠΥ ΔΕΝΕ ΧΟΥΜΕ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΕΜΕΙς ΣΕ ΑΥΤΟ.
ΤΙ ΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;
Χρησιμοποιητε λαθος την λεξη υπερηφανια.Και βεβαια παρα πολλοι...οχι μονο εσεις.
ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

Προσωπικά είμαι υπερήφανος τόσο για την καταγωγή μου όσο και για το φύλο μου, νομίζω ότι δεν χρειάζεται να νιώθουμε τύψεις που είμαστε λευκοί ούτε να κάνουμε reverse racism χωρίς λόγο. Όπως οι LGBT και το BLM δηλώνουν υπερήφανοι για αυτό που είναι έτσι και εμείς. Το να είσαι υπερήφανος για την καταγωγή και το φύλο σου δεν είναι ούτε κακό ούτε ρατσιστικό, ίσα ίσα είναι υγείες.

Μην μισείτε τον εαυτό σας παιδιά, η ζωή είναι μικρή.

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.454 μηνύματα.
Αυτό με την υπερηφάνεια σχετικά με το βιολογικό μας φύλο που καθορίζεται την ώρα της σύλληψης δε μπορω να το καταλάβω. Ίσως για μένα το " Χαίρομαι που γεννήθηκα άνδρας ή γυναίκα" για τους Χ λόγους είναι προτιμότερο.
Και πριν κάνετε καμια επίθεση λεκτική το ίδιο θα έλεγα και για όσους δηλώνουν ως υπερηφάνεια την ομοφυλοφιλία.

ark178

Διάσημο μέλος

Ο ark178 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3.131 μηνύματα.
Ναι αφού δεν υπάρχει, ρωτάω γιατί φέρνεις τα βιολογικά ως επιχείρημα κατά της διάκρισης σε φυλές, κάτι που έρχεται σε διαμετρική αντίθεση με τη θέση σου προς τα κοινωνικά φύλα (στα οποία η βιολογική διάκριση είναι ξεκάθαρη).
Το gender που κολλάει ?
Καλώς ή κακώς, οι κοινωνιές ανα τον κόσμο κατηγοροποίησαν τους ανθρώπους βάση κάποιων χαρακτηριστικών (κυρίως εξωτερικών), αλλά η διάκριση αυτή δεν είναι εν γένει κακή και έχει πολλές πρακτικές εφαρμογές τόσο για κοινωνικούς όσο και για ιατρικούς λόγους.
Άλλο οι πρακτικοί λόγοι και οι λέξεις που χρησιμοποιούμε καθημερινά και άλλο η βιβλιογραφική ορολογία. Τα εξωτερικά χαρακτηριστικά δεν λένε κάτι, φαινότυπος είναι.
. Βεβαίως το disease prevalence ή παρεμφερεί αντικείμενα σχετίζονται με αυτό που έχουμε ορίσει σε κοινωνικό επίπεδο ως φυλή. Και φυσικά βγάζει νόημα, καθώς διαχρονικά οι ξεχωριστές φυλές ήταν...ξεχωριστές, δλδ είχαν ένα απομονωμένο pool γονιδίων το οποίο ολοένα και μεγαλώνει λόγω της παγκοσμοποίησης.
Κάποιοι πληθυσμοί μπορεί να ήταν περισσότερο απομονωμένοι αλλά αυτό δε συνιστά νέα ταξινομική κατηγορία (subspecies) , ο άνθρωπος ένα είδος είναι (πάντα με βάση την φυλογένεση, δεν χωρίζετε σε υποείδη).

Για παράδειγμα, η αντοχή στη λακτόζη αναπτύχθηκε σε πληθυσμούς λόγω της εξημέρωσης αγελάδων. Αυτό δεν σημαίνει ότι εκείνοι είναι η ''φυλή της λακτόζης'' και ''η φυλή εκείνων που έχουν δυσανεξία''.

.Αν γράψεις ALDH2*2 στο pubmed, όλες οι αναφορές θα είναι για τους East Asians, οι οποίοι προφανώς είναι οι "σχιστομάτηδες" στην αργκό, και όχι απλά οι τωρινοί κάτοικοι εκείνης της περιοχής. Πώς αλλιώς θα χαρακτήριζες αυτό το γκρουπ ανθρώπων;
Καταγωγή και περιβάλλον, όχι φυλή. Δρεπανοκυτταρική αναιμία θα βρεις σε πληθυσμούς της Αφρικής, Ινδίας και Ελλάδας λόγω παρόμοιων εξελικτικών πιέσεων όχι λόγω της ''φυλής''.

Το ίδιο και για το ALDH2*2.
Τέλος, το 99.9% ίδιο dna δε μας λέει κάτι, αφού μια διαφορά της τάξεως του 0.1% θα μπορούσε να οδηγήσει σε τρομερές διαφορές. To βασικό είναι ότι η φυλετική ομαδοποίηση οδηγεί (ή τουλάχιστον οδηγούσε) σε γενικευμένες γενετικές διαφορές και όχι οι γενετικές διαφορές σε φυλετική ομαδοποίηση.
Σύμφωνοι αλλά οι γενετικές παραλλαγές και η συχνότητα των αλληλόμορφων δε συνιστούν ξεχωριστή φυλή. Δεν είναι διαφορετική φυλή ο γαλανομάτης από τον μαυρομάτη.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.029 μηνύματα.
Συμφωνώ με τα παραπάνω , ωστόσο οφείλουμε να ομολογήσουμε πως καθαρά από τύχη είμαστε κληρονόμοι του συγκεκριμένου πολιτισμού, της γλώσσας και όλων των άλλων που προσδίδουν στην ελληνικότητα την ιδιαίτερη αξία της .
Όλα βασίζονται σε τύχη. Και οι γονείς που έχεις και τα παιδιά που (θα) έχεις.

Η τύχη δεν αναιρεί κάτι. Χωρίς φυλή και πατρίδα είσαι απλά ένα μηδέν. Ένα κομμάτι του μαζάνθρωπου, ένα τίποτα με λίγα λόγια.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.197 μηνύματα.
Όλα βασίζονται σε τύχη. Και οι γονείς που έχεις και τα παιδιά που (θα) έχεις.

Η τύχη δεν αναιρεί κάτι. Χωρίς φυλή και πατρίδα είσαι απλά ένα μηδέν. Ένα κομμάτι του μαζάνθρωπου, ένα τίποτα με λίγα λόγια.
Τίποτα δεν βασίζεται στην τύχη. Δεν γνωρίζετε τίποτα για τους κόσμους, ούτε για τη συνέχειά τους.

Εδω οι Χριστιανοι αλλά και τα άλλα δόγματα που τρώγεστε σαν τις κότες μεταξυ σας (καλά οι άθεοι έχουν υπογράψει την αιώνια τύφλα τους) δεν ξέρετε ουτε καν για τον παράλληλο πόλεμο που συμβαινει πάνω απο τα κεφάλια σας κι ανάμεσά σας. Μπορείτε να αισθανθείτε μόνο υλικά, να ζήσετε επιφανειακά και να εξηγείτε μόνο με τύχη.

Η φυλή ειναι μια συνέχεια.

Τελευταία επεξεργασία:

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.978 μηνύματα.
Χωρίς φυλή και πατρίδα είσαι απλά ένα μηδέν.

Το γεγονός ότι ο απόλυτος εθνομηδενισμος έχει επικρατήσει στην Δύση ακριβώς σ αυτό πατάει: ότι οι λαοί της Ευρώπης που έχουν το πάνω χέρι ( Γερμανοί, Αγγλοσάξωνες) δεν έχουν πνευματικό πολιτισμός ούτε εθιμική κουλτούρα. Βασίζονται απλά μόνο στην υλιστική επικράτηση και αυτό κάποτε θ αποτελέσει την αρχή του τέλους τους.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.542 μηνύματα.
Εδω οι Χριστιανοι αλλά και τα άλλα δόγματα που τρώγεστε σαν τις κότες μεταξυ σας (καλά οι άθεοι έχουν υπογράψει την αιώνια τύφλα τους) δεν ξέρετε ουτε καν για τον παράλληλο πόλεμο που συμβαινει πάνω απο τα κεφάλια σας κι ανάμεσά σας. Μπορείτε να αισθανθείτε μόνο υλικά, να ζήσετε επιφανειακά και να εξηγείτε μόνο με τύχη.
"Μαύρα υπόγεια ρεύματα..." Αν ήταν ορατό το τι συμβαίνει σε ένα -ας το πούμε- άλλο επίπεδο, δεν θα συγκρίνονταν σε τρόμο ούτε με πίνακα του Ιερώνυμου Μπος... Αλλά δεν είναι κουβέντα για στέκι αυτή.... Εδώ είναι για επιφανειακά, καλώς ή κακώς ;)

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.583 μηνύματα.
Aυτό που λέει ο paskmak ισχύει. Ακόμη και μορφωμένοι Δυτικοί το λένε και το αρθρογραφούν ότι η χώρα τους απλά προσφέρει μια σχετική υλική άνεση ζωής μετά μεγάλης φορολογίας και ενός ιδιαίτερα σκληρού αστυνομοκρατούμενου συστήματος όπως στη Γαλλία και Γερμανία. Δεν υπάρχει κάτι πέρα από αυτό. Απλά μια μονόχρωμη και μονόπλευρη ζωή με πολλά μικρά καθημερινά έξοδα.

Οι πολίτες ναι μεν ζουν, έχουν σχετικά καλές παροχές, ενδεχόμενα μια σταθερότητα στη ζωή τους, αλλά πληρώνουν ένα τίμημα. Ζουν σε μια κοινωνία με έντονο το αίσθημα ότι πρέπει πάντα να αποδείξεις κάτι σε ένα αόριστο και άχρωμο πλήθος. Δεν υπάρχει η προσωπική ταυτότητα, δεν υπάρχει ο στόχος σαν κίνητρο ζωής, γιατί ο στόχος είναι μόνο αυτό που θέτουν οι ομάδες εργασίας στις εταιρίες. Ο καθένας ετεροπροσδιορίζεται από μια δουλειά γιατί δίνει σημασία περισσότερη στο τι θα πουν οι άλλοι. Οι φιλίες αξίζουν όσο ένα συμβόλαιο εργασίας σε μια εταιρία. Για να το θέσω απλά. Ακόμη και αν υπάρξουν φιλίες, αυτές έρχονται και φεύγουν επειδή υπάρχει καχυποψία και βαρεμάρα ειδικά αν παίζουν και οι φυλετικές ιδιαιτερότητες (π.χ. οι Τούρκοι, δεν τους λες και τους πιο εύκολους ανθρώπους έστω και για απλή παρέα). Τα πολλά ηρεμήσια μικρά έξοδα από προστίματα, πληρωμές, τρόφιμα, χαλάνε λίγο τη διάθεση με αποτέλεσμα όλοι να τρέχουν να καλύψουν τρόπους καλύτερης επιβίωσης είτε να απαντήσουν σε αιτήματα της γραφειοκρατίας των κρατικών αρχών. Ακόμη και έναν απλό υδραυλικό δεν τον βρίσκεις εύκολα.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.846 μηνύματα.
"Μαύρα υπόγεια ρεύματα..." Αν ήταν ορατό το τι συμβαίνει σε ένα -ας το πούμε- άλλο επίπεδο, δεν θα συγκρίνονταν σε τρόμο ούτε με πίνακα του Ιερώνυμου Μπος... Αλλά δεν είναι κουβέντα για στέκι αυτή.... Εδώ είναι για επιφανειακά, καλώς ή κακώς ;)

Το αστείο είναι ότι στα σχολικά βιβλία των ΗΠΑ, Καναδά, Κίνα, Ιαπωνία κτλ γράφουν τα καλύτερα για τον Ελληνικό πολιτισμό και την Ελληνική συμβολή στις επιστήμες. Όμως, στην Ελλάδα λέμε ότι είναι θέμα τύχης η καταγωγή για αυτό δεν νιώθουνε υπερήφανοι ενώ παράλληλα κρεμάμε στα πανεπιστήμια σημαίες της Παλαιστίνης και λέμε ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του. Η αριστερή προπαγάνδα στα καλύτερα της δυστυχώς.😕😕

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.583 μηνύματα.
Το αστείο είναι ότι στα σχολικά βιβλία των ΗΠΑ, Καναδά, Κίνα, Ιαπωνία κτλ γράφουν τα καλύτερα για τον Ελληνικό πολιτισμό και την Ελληνική συμβολή στις επιστήμες. Όμως, στην Ελλάδα λέμε ότι είναι θέμα τύχης η καταγωγή για αυτό δεν νιώθουνε υπερήφανοι ενώ παράλληλα κρεμάμε στα πανεπιστήμια σημαίες της Παλαιστίνης και λέμε ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του. Η αριστερή προπαγάνδα στα καλύτερα της δυστυχώς.😕😕

Φώτη μου, κάνεις ένα λάθος. Τα βιβλία αναφέρονται στην Ελλάδα των 2.500-3.000 χρόνων που δεν ζήσαμε. Αναφέρονται στην Ελλάδα ως έναν αρχαίο πολιτισμό. Σε καμία χώρα του κόσμου δεν ξέρουν κάτι για την σύγχρονη Ελληνική ιστορία. Όσοι ακούν ότι είμαι Έλληνας με ρωτάνε κάτι για την Ελληνική μυθολογία, αν ο Δίας τα είχε με την Ήρα. Όταν τους λέω ότι το Ελληνικό κράτος είναι από το 1830 και άρα η Ελλάδα είναι διαφορετική από την Ελλάδα του 2ου αιώνα, της Ρωμαϊκής εποχής, της Βυζαντινοτουρκικής περιόδου κτλ, με κοιτάνε έκπληκτοι. Υπάρχει ένα κενό στο τι ακριβώς δίνουμε εμείς οι ίδιοι στον κόσμο σήμερα να καταλάβει για την Ελλάδα. Μια κάρτα ή αγαλματίδιο του Πρίαπου με σηκωμένο το ... φτυάρι και μπλουζάκια I love you Athens με δύο κίονες;

American Economist

Επιφανές μέλος

Φώτη μου, κάνεις ένα λάθος. Τα βιβλία αναφέρονται στην Ελλάδα των 2.500-3.000 χρόνων που δεν ζήσαμε. Αναφέρονται στην Ελλάδα ως έναν αρχαίο πολιτισμό. Σε καμία χώρα του κόσμου δεν ξέρουν κάτι για την σύγχρονη Ελληνική ιστορία. Όσοι ακούν ότι είμαι Έλληνας με ρωτάνε κάτι για την Ελληνική μυθολογία, αν ο Δίας τα είχε με την Ήρα. Όταν τους λέω ότι το Ελληνικό κράτος είναι από το 1830 και άρα η Ελλάδα είναι διαφορετική από την Ελλάδα του 2ου αιώνα, της Ρωμαϊκής εποχής, της Βυζαντινοτουρκικής περιόδου κτλ, με κοιτάνε έκπληκτοι. Υπάρχει ένα κενό στο τι ακριβώς δίνουμε εμείς οι ίδιοι στον κόσμο σήμερα να καταλάβει για την Ελλάδα. Μια κάρτα ή αγαλματίδιο του Πρίαπου με σηκωμένο το ... φτυάρι και μπλουζάκια I love you Athens με δύο κίονες;

Μα και εγώ για την αρχαία Ελλάδα λέω, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για την ιστορία μας.

nPb

Επιφανές μέλος

Μα και εγώ για την αρχαία Ελλάδα λέω, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για την ιστορία μας.

Ναι αλλά η σύγχρονη; Ο κόσμος σήμερα βλέπει εκείνο που ζει. Για κάτι που δεν έζησες, δεν μπορείς να ξέρεις ακριβώς πως ήταν. Για πολλά θέματα της αρχαίας Ελλάδας ντρέπομαι. Δεν ήταν ο ροζ κόσμος που μας πλάθουν τα σχολικά βιβλία με προπαγάνδα του Πασοκ. :P

American Economist

Επιφανές μέλος

Ναι αλλά η σύγχρονη; Ο κόσμος σήμερα βλέπει εκείνο που ζει. Για κάτι που δεν έζησες, δεν μπορείς να ξέρεις ακριβώς πως ήταν. Για πολλά θέματα της αρχαίας Ελλάδας ντρέπομαι. Δεν ήταν ο ροζ κόσμος που μας πλάθουν τα σχολικά βιβλία με προπαγάνδα του Πασοκ. :P

Μπα μια χαρά ήταν η αρχαία Ελλάδα, η μητέρα του Δυτικού πολιτισμού.