Ασχοληθήκατε ποτέ με θέματα προσωπικής ανάπτυξης (personal development)?
Λοιπον ελπιζω να μην ψαρώσατε ε; Σαν λαός δεν είμαστε και ο πλέον οργανωμένος, αλλά σίγουρα μια ατζέντα να γράφουμε τα βασικά για να μην τα ξεχνάμε την έχουμε οι περισσότεροι. Όταν πλάκωσε η οικονομική κρίση πήραν μολύβι και χαρτί κι αυτοί που δεν το συνήθιζαν κι άρχιζαν να καταγράφουν έσοδα-έξοδα για να ξέρουν πού βρίσκονται. Κι αυτό οργάνωση είναι. Τι άλλο κάνετε;
Όσο για μένα, η οργάνωση είναι βασικά μέρος της δουλειάς μου (life coaching). Επαγγελματίες, καλιτέχνες, αλλά και απλοί ιδιώτες που θελουν να οργανωσουν καλύτερα τη ζωή τους προσλάμβανουν personal coach σαν κι εμένα. Αναγκαστικά είμαι οργανωμένος κι εγώ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
CaneSenpai
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παντως ωραιο ακουγεται το επαγγελμα σου

Εναλλακτικά μπορείς να βάζεις διαβαθμίσεις πχ 1,2,3,4,5 ανάλογα με τη σπουδαιότητα της κάθε δουλειάς ώστε να εξοικονομείς χρόνο και ενέργεια. Εννοώ ότι δεν είναι ανάγκη να κάνουμε όλες τις δουλειές το ίδιο καλά. Πχ τώρα που γράφω εδώ στο φόρουμ δεν με νοιάζει να κάνω και μερικά λάθη (διαβαθμιση 1). Ένα ebook όμως που τελειωσα τελευταία το πέρασα καμμιά 50αριά φορές.Είναι ένα προιον μου και πρέπει να είναι αψογο για να πουληθεί (διαβαθμιση 5). Αν δεν βάζεις διαβαθμίσεις καταλήγεις να ξοδεύεσαι για ασήμαντα πράγματα οπως πχ μια μέρα που με έπιασε μανία κι έκανα δύο ωρες να καθαρίσω το αυτοκίνητο και τρείς μέρες αργότερα ήταν και πάλι χάλια.Επισης κραταω τεφτερακι με δουλειες που εχω να κανω και διπλα τον εκτιμωμενο χρονο διεκπεραιωσης. :Ρ
mindcircus
Περιβόητο μέλος

Οσες φορες εχω ταξιδεψει εξω, εχω φτιαξει εγω το πλανο που θα ακολουθησουμε, εκτος αν ο αλλος ειναι πετισσοτερο οργανωτικος απο εμενα και αφηνομαι πανω του!

Καταρχασ, τα πηγαινω πολυ καλα με τον χρονο. Βασικο! Αν δεν βαλω προγραμμα, πελαγωνω. Μερικα παραδειγματα: κραταω ατζεντα με τα παντα, ραντεβου, ψωνια, σημειωσεις πραγματα που θελω να θυμαμαι. Απο τα πιο σοβαρα μεχρι τα πιο απλα(ποτε πηγα τελ. φορα κομμωτηριο, ποτε αδιαθετησα πχ!) Οργανωση φοβερη στα χαρτια μου, στους λογαριασμους, στο φαγητο: βγαζω μενου για ολη την εβδομαδα κι ετσι δεν τρεχουμε στο σουπερ καθε τρεις και λιγο ουτε καταληγουμε να τρωμε μακαρονια ολη την ωρα. Οταν πρωτοξεκινησα νασχολουμαι με το νοικοκυριο, ειχα πελαγωσει. Γρηγορα ομως το εβαλα κι αυτο σε ταξη-γιατι δουλεια και σπιτι στην ´´πενα ´´ χωρις οργανωση, ΔΕΝ γινεται. Και δεν μπορω το μπαχαλο στη ζωη μου. Επιζητω την αρμονια και την μεθοδικοτητα.
Στα οικονομικα προσπαθω-αν και δεν ειναι παντα αυτο εφικτο γιατι παντα βγαινουν απροοπτα- να τα οργανωνω κι αυτα επισης. Αυτα για τον ταδε λογο, τα αλλα για τον ψ λογο κοκ.
Η δουλεια μου επισης απαιτει οργανωση απο πλευρας μου πρωτιστως και δευτερευοντως, οφειλω να οργανωνω εγω τους αλλους. Παιζει ρολο οποτε κι εμενα η δουλεια μου, που πιστευω μου ταιριαζει και γαντι.
Αυτα εν ολιγοις.. Γενικοτερα θα ελεγα πως ενα απο τα μυστικα της προσωπικης μου επιτυχιας ειναι η οργανωση.
Δε γινεται ομως σε ολα στα πραγματα

Αγγελική!!!
Δραστήριο μέλος

Εγώ άλλες φορές θα τα οργανώσω όλα να είναι τέλεια, άλλες θα τα οργανώσω αλλά δεν θα τηρήσω τίποτα και άλλες δεν θα οργανώσω τίποτα με αποτέλεσμα να τρέχω την τελευταία στιγμή! Πραγματικά δεν ξέρω με ποιους ''όρους'' καθορίζω πού θα οργανωθώ και πού όχι, αλλά στα πολύ σημαντικά θέματα προσπαθώ να έχω κάποιο πρόγραμμα ακόμα και αν δεν το τηρήσω εξ ολοκλήρου...
Nelliel
Περιβόητο μέλος

https://en.grisbi.org/
https://www.moneymanagerex.org/
https://homebank.free.fr/
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος

Nelliel
Περιβόητο μέλος

mindcircus
Περιβόητο μέλος

Εγώ είμαι πολύ οργανωτική και θέλω να λειτουργώ με πρόγραμμα κυρίως στη δουλειά, στη μελέτη και στα οικονομικά θέματα. Μερικές φορές βέβαια αγγίζω τα όρια της υπερβολής, διότι θέλω να έχω πρόγραμμα ακόμα και στη διασκέδαση. Πήγαμε μια ημερήσια εκδρομή την προπροηγούμενη Κυριακή στην Αίγινα με τον φίλο μου και είχα βγάλει πλάνο που θα πάμε και τι θα δούμε. Είναι όμως κι εκείνος οργανωτικός κι έτσι δεν τον κουράζω. Αν όμως ο/η άλλος/η δεν είναι, κουράζεται με όσους/ες είναι οργανωτικοί/ες.
Εγω κουραζομαι με τους ανοργανωτους. Αυτο το οτι ναναι ποτε δεν το χωνεψα! Και ειναι τοσος κοσμος ανοργανωτος που λες δεν μπορει, ειναι κολλητικη η αναισθησια!
mindcircus
Περιβόητο μέλος

Εννοειται οτι δεν ξεκιναω να παω εκδρομη ή ταξιδι χωρις να εχω κανει σχεδια. Κατεβαζω χαρτες στο κινητο, στο ταμπλετ και σε ορισμενες περιπτωσεις τους εκτυπωνω! Σημειωνω παντα τα μερη που θα επισκευτω, ποσο χρονο θα αφιερωσω περιπου στο καθενα και φροντιζω να ακολουθω τετοια διαδρομη ωστε να καταφερω να δω οσα περισσοτερα πραγματα γινεται (σε περιπτωση που με πιεζει ο χρονος). Φυσικα αν δεν εχω κλεισει ξενοδοχειο πριν φυγω, δεν υπαρχει περιπτωση να ξεκινησω. Δεν το μπορω το αγχος να τα ψαχνω ολα τελευταια στιγμη. Αν μπορω να κλεισω εισητηρια online για μουσεια, κα, τα κλεινω πριν ακομα ξεκινησω για να αποφευγω ουρες και αναμονη με τις ωρες.
Μια χαρα! Κι εγω ετσι κανω, εκτος απο το τελευταιο που εγραψες, γιατι δεν το χω δουλεψει το ''κλεινω μεσω ιντερνετ'' . Δεν εχω βγαλει ποτε προπληρωμενη καρτα. Γιαυτο.. Πιστευω αν το κανω, θα μου γινει κι εμενα συνηθεια να τα κλεινω απο το ιντερνετ!
Nelliel
Περιβόητο μέλος

mindcircus
Περιβόητο μέλος

Προπληρωμενη και πολυ μου ειναι! Πολλες φορες εχω πει θα βγαλω γιατι πετυχαινω ωραια πραγματα στο ιντερνετ, αλλα ολο το αναβαλλω!
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος

Πιστωτικη εγω;;; Χεχε, με τιποτα δε βγαζω τετοια καρτα εγω προσωπικα!
Ναι, ούτε κι εγώ.

Nelliel
Περιβόητο μέλος

mindcircus
Περιβόητο μέλος

BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος

Αστο σου λεω, δεν ειμαι γω για πιστωτικες! Εχω; Ψωνιζω! Δεν εχω; Καθομαι σταυγα μου!![]()
Nαι κι εγώ το ίδιο. Αν κάτι είναι ακριβό και δεν θέλω να ξοδευτώ, το θαυμάζω στη φωτογραφία και μου φεύγει η επιθυμία.
Nelliel
Περιβόητο μέλος

Τις επαναλαμβανόμενες πληρωμές πχ νοίκια, ηλεκτρικό κλπ τις έχω αυτοματοποήσει και πληρώνονται κατευθείαν από το λογαριασμό μου.
Επίσης και οι υπηρεσίες μέσω ιντερνετ κι αυτές πχ φορολογική δήλωση, καταβολή TVA (=ΦΠΑ) κλπ.
Αναγνωρίζω ένα κάποιο πρόβλημα ασφάλειας όταν είσαι σε windows λόγω spyware, keyloggers κλπ. αλλά προσωπικά έχω περάσει σε λινουξ προ πολλού (η ασφάλεια ήταν ένας από τους λόγους).
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.