Ειδήσεις από το χώρο των τεχνών

Πατρεύς

Περιβόητο μέλος

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών, επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ρέθυμνο (Ρέθυμνο). Έχει γράψει 5,268 μηνύματα.
Επειδή επισκέφθηκα το Αρχαιολογικό μουσείο Θεσσαλονίκης, να πω σχετικά με τις «ιστορίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα». Το όλο «κόνσεπτ» της «έκθεσης» είναι τελείως ξεκάρφωτο. Πηγαίνεις στο αρχαιολογικό μουσείο να δεις τα εκθέματα και μέσα σε κάθε αίθουσα υπάρχει και από μία τηλεόραση τοποθετημένη σε ένα κοντό τραπεζάκι όπου παίζουν αυτές οι ταινίες. Τις οποίες φυσικά δεν είναι δυνατόν κάποιος να παρακολουθήσει αφού αφ' ενός αν κάτσει να τις παρακολουθήσει δεν θα μπορέσει να δει το μουσείο και αφ' ετέρου δεν βολεύει το σημείο στο οποίο έχουν τοποθετηθεί οι τηλεοράσεις. Τελείως άσκοπη η τοποθέτηση της «έκθεσης» στο αρχαιολογικό μουσείο...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Madrugada*

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Madrugada* αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 808 μηνύματα.
Αλήθεια??? Κι ετοιμαζόμουν να πάω:P Απ'ότι ξέρω ήταν στο Μακεδονικό μουσείο σύγχρονης τέχνης η έκθεση και απλώς μπήκε εμβόλιμα στο Αρχαιολογικό για αυτή την περίοδο :hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Απ' ό,τι διάβασα, πρόκειται για πολλές ταινίες μικρού μήκους που προβάλλονται όλες μαζί.
Βρήκα μερικές στο ακόλουθο λινκ: https://www.youtube.com/user/artfortheworld001
(ίσως να είναι και όλες, δεν έχω προλάβει να τις δω. Αν θυμάμαι καλά η συνολική διάρκεια είναι 1:20)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,554 μηνύματα.
Έχω δει τα βιντεάκια και είναι πολύ ενδιαφέροντα. Η έκθεση τότε ήταν στου Ψυρρή στην Αθήνα. Σταθείτε λίγο παραπάνω, αξίζει. Marina Abramovic, Hany Abu-Assad, Teresa Serrano...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Noisette

Περιβόητο μέλος

Η Φωτεινός Θάλαμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Συντάκτης και μας γράφει απο Νότιος Αμερική (Αμερική). Έχει γράψει 4,754 μηνύματα.
Μεγάλος διαγωνισµός φωτογραφίας και έκθεση φωτογραφίας.

"ATHENS PHOTO" Οι Αθηναίοι φωτογραφίζουν την πόλη τους.

Η ATHENS VOICE και ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ διοργανώνουν διαγωνισµό φωτογραφίας µε θέµα την Αθήνα.

Κάνε κλικ στην πόλη. Φωτογράφισε τα σηµεία και τις εικόνες που αγαπάς, ζωντάνεψε την ιστορία της Αθήνας, γκρίνιαξε µε το φακό σου για όσα δεν σου αρέσουν.

Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο δήµαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαµάνης

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: 25/02, ώρα: 21.00, Κτήριο "Νίκος Γκάτσος", Τεχνόπολις, Πειραιώς 100, Γκάζι

DJs PARTY: George Apergis, Eva Theotokatou

Διάρκεια έκθεσης: 25 - 28/02

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους:

Φώτη Πεχλιβανίδη, creative director A.V.
Κωνσταντίνο Ρήγο, χορογράφο-σκηνοθέτη
Τάσο Βρεττό, φωτογράφο
Φώτη Ιγνατίου, πρόεδρο της Τεχνόπολις

Τα βραβεία των νικητών
Α' βραβείο: ένα ταξίδι για δύο άτομα στο Παρίσι
Β' βραβείο: μία φωτογραφική μηχανή SONY SLR, σειρά Α
Γ' βραβείο: μία φωτογραφική μηχανή SONY CYBERSHOT

Στο τεύχος της ίδιας µέρας, η ATHENS VOICE θα παρουσιάσει όλες τις συµµετοχές και τους 3 νικητές, ενώ ο ∆ΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ θα προβάλει τις συµµετοχές µέσω των εκδόσεών του.

ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Στείλε στην Α.V. (Χαρ. Τρικούπη 22, Εξάρχεια, 10679) µέχρι τις 10/2/10 τo έργο σου (µία µόνο συµµετοχή) εκτυπωµένο στη διάσταση που θέλεις να εκτεθεί και σε ψηφιακή µορφή (ανάλυση 300 dpi, διαστάσεις 25x32 cm, contest@athensvoice.gr) µε την ένδειξη «Για το διαγωνισµό φωτογραφίας».

Όσοι από τους συµµετέχοντες δεν έχουν αποστείλει τη φωτογραφία τους και στις δύο µορφές (εκτυπωµένη και ψηφιακή) θα πρέπει να την στείλουν.

www.athensvoice.gr


DJS:

GEORGE APERGIS


Ο George Apergis είναι ένας από τους πιο σεβαστούς dj και διοργανωτές στην Ελλάδα, ιδρυτής των Modular Expansion events και μέλος της εφημερίδας Athens Voice και του Soul mgzn. Έχει συνεργαστεί με πολλά μουσικά περιοδικά όπως Sound Maker, Οξύ, Partysan, Freeze, Lemon, Fast Forward.Με την δεκαπενταετή εμπειρία του εξακολουθεί να είναι ένας από τους λίγους εκλεκτούς έλληνες djs που παίζουν μόνο με βυνίλια. Ο ήχος του κυμαίνεται ανάλογα, από deep minimal techno σε deep house και φυσικά 80s και 90s classics βυνίλια όπως ο George ξέρει να μιξάρει με την μοναδική του τεχνική.Έχει στο ενεργητικό του παρουσία στα καλύτερα clubs και festivals στην Ελλάδα και σε πολλά γνωστά ευρωπαϊκά clubs όπως στο Tresor στο Βερολίνο, Macarena και Moog στην Βαρκελώνη, Luzztro στην Βαρσοβία και Gorod, Neo στην Μοσχα Έχει συνεργαστεί με γνωστούς djs όπως Funk D Void, Alexander Kowalski, Pacou, Dave Tarrida, Adam Beyer, Carl Cox, dj Rolando, Minilogue, Darren Price των Underworld και άλλους. Η δισκογραφία του περιέχει τρεις συλλογές στο Freeze mgzn και πολλά tracks σε ευρωπαϊκά labels όπως F2, Omega Audio, unGleich Berlin, In Fact, Bellboy και Audio Therapy records

www.modularexpansion.gr

EVA THEOTOKATOU

Σπούδασε οικονομικά έκανε μεταπτυχιακό στο marketing και έρευνα πάνω στο ραδιόφωνο στην Ελλάδα σήμερα Παράλληλα με τις σπουδές ξεκίνησε επαγγελματικά ραδιόφωνο στα 18 της χρόνια στον kiss fm. Ήταν στον Βest 92,6 για τέσσερα χρόνια στην καθημερινή μεσημεριανή ζώνη.Σήμερα έχει αναλάβει την παραγωγή και οργάνωση του ιντερνετικού ραδιοφωνικού σταθμού Prime timers radio. Κάνει μουσική επιμέλεια και sound design σε παραστάσεις, παρουσιάσειs, διαφημιστικά, θεατρικά και σίριαλ .Είναι dj τα τελευταία 9 χρόνια και κινείται σε teck /deep house μουσικές Είναι παρουσιάστρια του Μad Tv Έπαιξε στην ταινία 'Εύκολη Λία' του Βαγγέλη Σεϊτανίδη και ήταν υποψήφια για το βραβείο δεύτερου γυναικείου ρόλου στο 46ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

www.myspace.com/evatheotokatou
Πρόκειται για εναν πολυ χαλαρο διαγωνισμο...ο οποίος πιστεύω εχει δωσει πολλες και ενδιαφέρουσες παρουσίες...

Έχω λάβει μέρος και εγω...αλλά όλως τυχαίως έχω διαλέξει την χειρότερη μου φωτογραφία...

Οσοι πάτε απολαύστε την έκθεση και φυσικά το πάρτυ....Θα είμαι και εγώ εκει!!:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Neraida

Επιφανές μέλος

Η Bitch... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 13,073 μηνύματα.
Εκλάπησαν το 1978
Επέστρεψαν στην Αθήνα από την Ελβετία τέσσερις τοιχογραφίες από ναό της Εύβοιας



Από τα εργαστήρια του Βυζαντινού Μουσείου, όπου έφτασαν οι τοιχογραφίες



Επαναπατρίστηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης από τη Βασιλεία της Ελβετίας τέσσερις τοιχογραφίες που είχαν κλαπεί τον Αύγουστο του 1978 από τον ναό Παλαιοπαναγιάς στη Στενή Ευβοίας.

Οι τοιχογραφίες παραδόθηκαν την Τετάρτη από την Εισαγγελία της Βασιλείας στην διευθύντρια της 23ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Ευ.Γερούση και έφτασαν στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας το πρωί της Πέμπτης.


Τα κιβώτια που της μετέφεραν άνοιξαν στα εργαστήρια του μουσείου, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου και της γγ Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ανακοίνωσε πως θα μπει σε πρόγραμμα συντήρησης όλος ο εικονογραφικός διάκοσμος της Παλαιοπαναγιάς.
Ο ιστορικός, κηρυγμένος ναός της Παλαιοπαναγίας που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Στενής, είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία που εντοπίζονται στην παραδίρφυα περιοχή της Εύβοιας.



Πρόκειται για σημαντικό βυζαντινό σταυρεπίστεγο ναό, αρχιτεκτονικό τύπο που επικρατεί στην τοπική ναοδομία της Εύβοιας. Αν και έχει υποστεί νεότερες επεμβάσεις που αλλοίωσαν τη μορφή του εσωτερικά και εξωτερικά, διασώζει στο εσωτερικό του αξιόλογες τοιχογραφίες που χρονολογούνται στο 16ο αιώνα.



Στη δεκαετία του 1970 πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένες παραβιάσεις του ναού, κατά τις οποίες αφαιρέθηκαν από αρχαιοκαπήλους βίαια επτά συνολικά τμήματα τοιχογραφιών με μορφές αγίων από τις κατώτερες ζώνες του διακόσμου.

Κατά την αυτοψία που είχε πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τους βανδαλισμούς, οι αρχαιολόγοι και συντηρητές περισυνέλεξαν από το δάπεδο του ναού σπαράγματα τριών από τις τοιχογραφίες αυτές, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου για συγκόλληση, συντήρηση και αποκατάσταση, όπου βρίσκονται μέχρι και σήμερα.


Πρόσφατα οι άλλες τέσσερις τοιχογραφίες εντοπίστηκαν σε αποθήκη στη Βασιλεία της Ελβετίας. Πρόκειται για τις τοιχογραφίες με τις μορφές των αγίων Νικήτα, Ερμόλαου, Μακαρίου και Νέστορος.



Αμέσως μετά την ταυτοποίησή τους με τις βίαια αποτοιχισμένες τοιχογραφίες από τη μεσαία και κατώτερη ζώνη του βόρειου τοίχου του ναού της Παλαιοπαναγιάς στη Στενή, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΠΟ, προκειμένου να επαναπατρισθούν και να επιστρέψουν στην Εύβοια.



Οι τοιχογραφίες θα συντηρηθούν στα εργαστήρια του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, θα συγκολληθούν ενδεχομένως με τα τμήματα, που φυλάσσονταν μέχρι σήμερα εκεί, προκειμένου το σύνολο να μεταφερθεί στη συνέχεια στην Εύβοια και να εκτεθεί στο προετοιμαζόμενο διαχρονικό μουσείο της Χαλκίδας.



in.gr
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ηρώ

Διακεκριμένο μέλος

Η Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και επαγγέλεται Αρχιτέκτονας. Έχει γράψει 6,569 μηνύματα.
Σχεδιάζουντο πρότυπο Παγκάκι της Αθήνας


Η Αθήνα θα αποκτήσει το παγκάκι-σήμα κατατεθέν της πόλης χάρη σε online διεθνή διαγωνισμό
Φανταστείτε την Αθήνα να λειτουργεί φιλικά προς τους κατοίκους της. Να έχει, για παράδειγμα, πολλά παγκάκια σε δημόσιους χώρους. Παγκάκια περιποιημένα, καθαρά, αλλά και με ντιζάιν. Που το σχέδιό τους μάλιστα να έχει προκύψει από μία δική μας ιδέα. Το «δικό μας» παγκάκι θα μπορούσε να είναι το σημάδι μας πάνω στους δρόμους της πόλης και να προσδιορίζει τη σύγχρονη εικόνα της.

Δεν είναι μία απίθανη ιδέα. Είναι το Αthens Βench Μark. Ένας ανοιχτός διεθνής διαγωνισμός σχεδίου που διοργανώνεται διαδικτυακά. Και στον οποίο ντιζάινερ, καλλιτέχνες, αλλά και εθελοντές από όλον τον κόσμο μπορούν να συμμετάσχουν για να δημιουργηθεί το Παγκάκι της Αθήνας, σήμα κατατεθέν της πόλης.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lugar

Πολύ δραστήριο μέλος

Η lugar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 58 ετών. Έχει γράψει 846 μηνύματα.
Επειδή ως συνήθως εγώ δεν μπορώ να πάω σας προτείνω:

Γιώργος Μακρής "'Αγνωστοι φίλοι"

Ζωγραφική με θέματα εμπνευσμένα από την καθημερινότητα και την κοινωνική ζωή.
Από 18/2 μέχρι 6/3. Εγκαίνια: 18/2.
Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Παρ. 12 μ.-8 μ.μ. Σάβ. 11 π.μ.-3 μ.μ.
Ηώς, Χέυδεν 38Α, Πλ. Βικτωρίας, 2108237111.

Παλιότερα έκανε καταπληκτικά πράγματα....... Τώρα θα μου πείτε εσεις......
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μελιώ

Δραστήριο μέλος

Η -Το Νου Σου Στην- Αμέλεια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 695 μηνύματα.



Με την ιδιαίτερα σημαντική έκθεση «ΜΕΛΙΝΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» το Ίδρυμα Ευγενίδου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας καλωσορίζοντας το 2010 και εγκαινιάζοντας το εκθεσιακό πρόγραμμά του. Με την έκθεση αυτή σηματοδοτείται μία διάθεση διατήρησης της μνήμης των πηγαίων κωδίκων της Μελίνας και των μονίμων αναζητήσεών της, στους τομείς της Παιδείας και του Πολιτισμού.

Φωτογραφίες και video, «δοκίμια» της πολύπλευρης ζωής της, κοσμούν τους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου -ένα ταξίδι στο χρόνο- εμπνευσμένο από τη μεγάλη Ελληνίδα και τη ζωή της, διαμορφώνοντας αντίσταση στην αμνησία μας, αλλά και μια εμπεριστατωμένη αναφορά στο έργο της αλλά και στη θηλυκότατα παλικαρίσια παρουσία της Μελίνας.


Μιάμιση δεκαετία (16 χρόνια ακριβώς) από την αναχώρησή της, οι φιλόξενοι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου αξιοποιήθηκαν ιδανικά, χωρίς να υστερούν από το κοινό τίποτα σε αντίληψη αισθητική, ενώ τα εμβόλιμα κείμενα δημιουργούν μια «ιστορική» θεματική αναλογία συναισθημάτων, τόσο ιδιαίτερων όσο και η Μελίνα, σχολιάζοντας συγχρόνως τη σχέση της με την Τέχνη και τον Πολιτισμό.

Η πρόταση της έκθεσης στηρίχθηκε στο φωτογραφικό υλικό του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη, στη συνεπιμελητεία του κου Σπύρου Μερκούρη και συνθέτει την πορεία μιας ζωής με ανεξάντλητη ενέργεια, ενός ακραίου παιχνιδιού αντοχής και πείσματος, καταγράφοντας με μοναδικό τρόπο μια δημιουργική μυθική προσωπικότητα. Την προσωπικότητα Μελίνα.



Η έκθεση θα διαρκέσει από 9 Μαρτίου μέχρι 8 Απριλίου 2010 και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ωρες λειτουργίας έκθεσης: Δευτέρα και Τρίτη 10.00-15.00 και Τετάρτη έως Κυριακή 10.00-20.00

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Noisette

Περιβόητο μέλος

Η Φωτεινός Θάλαμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Συντάκτης και μας γράφει απο Νότιος Αμερική (Αμερική). Έχει γράψει 4,754 μηνύματα.
'Εκθεση Φωτογραφίας

ANSEL ADAMS


Ο Ansel Adams (1902-1984) υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους φωτογράφους του 20ού αιώνα, περισσότερο γνωστός για τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες τοπίων και εθνικών πάρκων των Η.Π.Α. Στις απαράμιλλης ποιότητας και εξαιρετικής οξύτητας εικόνες του αποτυπώνει με μεγαλοπρέπεια την ομορφιά της αμερικανικής φύσης.
Στις φωτογραφίες του ο Ansel Adams απέδωσε όλη την τονική κλίμακα από το λευκό μέχρι το μαύρο με πολλές ενδιάμεσες διαβαθμίσεις του γκρι, ώστε οι εικόνες του να χαρακτηρίζονται για την τέλεια φωτογραφική τους σαφήνεια. Η τεχνοτροπία εκτύπωσης των ασπρόμαυρων φωτογραφιών που ανέπτυξε ο ίδιος και έμεινε γνωστή ως θεωρία του «Ζωνικού Συστήματος» επηρέασε τις μεταγενέστερες γενιές φωτογράφων.
Η έκθεση αποτελείται από 72 πρωτότυπες εκτυπώσεις που επέλεξε ο ίδιος ο καλλιτέχνης κατά τα τελευταία πέντε χρόνια της ζωής του, ως αντιπροσωπευτικά δείγματα της καλλιτεχνικής του δημιουργίας, και τα οποία παρέδωσε, λίγο πριν από το θάνατό του, στη φροντίδα της κόρης του Anne Adams-Helms.

Διάρκεια
05/03/2010 - 30/04/2010
Χώρος
Μουσείο Μπενάκη
Κτήριο Οδού Πειραιώς
Διοργάνωση
Μουσείο Μπενάκη με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα

Προσωπικό σχόλιο: Τρέχτε να την δείτε. Σήμερα ήταν τα εγκαίνια και παρά τον πολύ κόσμο την απόλαυσα. Εκπληκτική δουλειά όχι μόνο από τον φωτογράφο αλλά και από την διοργάνωση. Ωστόσο ήθελα παράλληλα να πάω να δω και την έκθεση "Naked City" αλλά δυστυχώς αυτή είναι ανοιχτή ΠΣΚ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Neraida

Επιφανές μέλος

Η Bitch... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 13,073 μηνύματα.
OSCAR WINNERS



BEST PICTURE: "The Hurt Locker"


DIRECTING: Kathryn Bigelow "The Hurt Locker"


ACTRESS IN A LEADING ROLE: Sandra Bullock "The Blind Side"


ACTOR IN A LEADING ROLE: Jeff Bridges in "Crazy Heart"


FOREIGN LANGUAGE FILM: "The Secret in Their Eyes (El Secreto de Sus Ojos)" Argentina


FILM EDITING: "The Hurt Locker" Bob Murawski and Chris Innis


DOCUMENTARY (FEATURE): "The Cove" Louie Psihoyos and Fisher Stevens


VISUAL EFFECTS: "Avatar" Joe Letteri, Stephen Rosenbaum, Richard Baneham and Andrew R. Jones


MUSIC (ORIGINAL SCORE) "Up" Michael Giacchino


CINEMATOGRAPHY: "Avatar" Mauro Fiore


SOUND MIXING: "The Hurt Locker" Paul N.J. Ottosson and Ray Beckett


SOUND EDITING: "The Hurt Locker" Paul N.J. Ottosson


COSTUME DESIGN: "The Young Victoria" Sandy Powell


ART DIRECTION: "Avatar": Art Direction: Rick Carter and Robert Stromberg; Set Decoration: Kim Sinclair


ACTRESS IN A SUPPORTING ROLE: Mo'Nique in "Precious: Based on the novel 'Push' by Sapphire"


WRITING (ADAPTED SCREENPLAY): "Precious: Based on the Novel 'Push' by Sapphire" Screenplay by Geoffrey Fletcher


MAKEUP: "Star Trek" Barney Burman, Mindy Hall and Joel Harlow


SHORT FILM (LIVE ACTION): "The New Tenants" Joachim Back and Tivi Magnusson


DOCUMENTARY (SHORT SUBJECT): "Music by Prudence" Roger Ross Williams and Elinor Burkett


SHORT FILM (ANIMATED): "Logorama" Nicolas Schmerkin


WRITING (ORIGINAL SCREENPLAY): "The Hurt Locker" Written by Mark Boal


MUSIC (ORIGINAL SONG):"The Weary Kind (Theme from Crazy Heart)" from "Crazy Heart" Music and Lyric by Ryan Bingham and T Bone Burnett


ANIMATED FEATURE FILM: "Up" Pete Docter


ACTOR IN A SUPPORTING ROLE: Christoph Waltz in "Inglourious Basterds"

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,554 μηνύματα.
Απογοητεύτηκα λίγο από τον πρώτο ανδρικό και δεύτερο γυναικείο. Για μένα ο Cοlin Firth και η Penelope Cruz πρόσφεραν απίθανες ερμηνείες. Έχει δει κανείς τους νικητές στις αντίστοιχες ταινίες;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Noisette

Περιβόητο μέλος

Η Φωτεινός Θάλαμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Συντάκτης και μας γράφει απο Νότιος Αμερική (Αμερική). Έχει γράψει 4,754 μηνύματα.
12ο ΕCO ΑRT FESTIVAL | "Environment Meets Culture"

Το Eco Αrt Festival, συνδυάζοντας με τέλεια αρμονία το Περιβάλλον με τον Πολιτισμό, αποτελεί ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, το οποίο δημιουργεί την γέφυρα που ενώνει την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Πολιτισμού με την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Μαίου | 5 Ιουνίου). Ο θεσμός στοχεύει μέσα από καλλιτεχνικές εκδηλώσεις να αποδείξει πως η φύση συντελεί στην καλλιτεχνική δημιουργία και στην ψυχική ανάταση του ανθρώπου. Ο οργανισμός «International Festivals & Events Association Europe», χαρακτήρισε το Eco Festival ως μια πρωτοποριακή ιδέα σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα. Το 2010 θα πραγματοποιηθεί το 12ο Eco Festival, το οποίο περιλαμβάνει ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα με σημαντικές εκδηλώσεις, μεταξύ άλλων Εκθέσεις Έργων Τέχνης και καλλιτεχνικά workshops, Έκθεση Eco Art, Θεατρικά Δρώμενα, Ημερίδες και Ομιλίες, Παιδικό και Νεανικό Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα. Το Eco Festival θα βιντεοσκοπηθεί με σκοπό την δημιουργία CD/DVD. Στην διάρκειά του το Ash In Art και η Περιβαλλοντική Οργάνωση "Ελλάδα Καθαρή" παρουσιάζουν, εικαστική έκθεση Trash Art από 24 Maίου έως 6 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Eco Αrt Festival 2010.

Η "Ελλάδα Καθαρή", καθιερώνοντας το θεσμό του Eco Art Festival, στοχεύει μέσα από καλλιτεχνικές εκδηλώσεις να αποδείξει πως η φύση συντελεί στην καλλιτεχνική δημιουργία και στην ψυχική ανάταση του ανθρώπου. Η ιστορία έχει αποδείξει περίτρανα τη θετική επίδραση της φύσης στην ανάπτυξη της ανθρώπινης προσωπικότητας και στην εξέλιξη του πολιτισμού.

Η έκθεση Trash Art είναι ένα πάντρεμα της τέχνης με την ανακύκλωση. Προτάσεις που απορρέουν από τη φύση, την αστική καθημερινότητα και την τέχνη, δίνουν νέα διάσταση ζωής στα είδη χρησιμοποιημένα αντικείμενα. Πρόκειται για μία μικτή έκθεση στην οποία συμμετέχουν περίπου 25 καλλιτέχνες με ένα έργο τους στα οποία χρησιμοποιούν αμιγώς ανακυκλώσιμα υλικά και εμπνέονται από το σεβασμό προς τον πολιτισμό και το περιβάλλον. Η έκθεση θα περιλαμβάνει πίνακες, γλυπτά και κατασκευές από μέταλλο, ξύλο, χαρτί, αλουμίνιο και γυαλί.

Στην έκθεση συμμετέχουν φοιτητές της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, σπουδαστές Εκπαιδευτηρίων και τέλος μαθητές και συμβεβλημένοι εικαστικοί δημιουργοί με το Ash In Art. Στην διάρκεια της έκθεσης θα δημιουργηθούν workshops με θέμα τα ανακυκλώσιμα υλικά, τις κατασκευές, την γλυπτική, την οικολογική φωτογραφία και το video, ενώ θα προβάλλονται ταινίες οικολογικού περιεχομένου.

Εγκαίνια Δευτέρα 24.5.2010 ώρα 8μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης 24.5-6.6.2010, ώρες 6-10 μμ
Location: Λαχούρη 1 & Ηρακλέους, στάση μετρό Συγγρού - Fix, Αθήνα

Είσοδος ελεύθερη

ΓΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ
Μπορείτε να αποστέλλετε το ενδιαφέρον σας με φωτογραφημένα έργα σας σε αρχείο jpg ακολουθώντας την παρακάτω διεύθυνση ή στο e-mail του Ash In Art.

Διοργάνωση: Ελλάδα Καθαρή
https://www.cleanupgreece.org.gr/
Η «Ελλάδα Καθαρή» είναι ένας μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός φορέας με έδρα την Αθήνα, που δραστηριοποιείται από το 1993, με σκοπό τη βελτίωση της υφιστάμενης περιβαλλοντικής κατάστασης, μέσω της ενημέρωσης, της ευαισθητοποίησης και της κινητοποίησης του ελληνικού κοινού σε θέματα περιβάλλοντος.

Το Σπίτι Ασυνάρτητων Υποθέσεων Τέχνης - Ash In Art είναι μη κερδοσκοπικός φορέας τεχνών [καλλιτεχνικό σχολείο - εικαστικός χώρος] αρ. έγκρισης Πρωτοδικείου Αθηνών 3181/2004
ΛΑΧΟΥΡΗ 1 & ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ 10, 11743 ΑΘΗΝΑ, ΣΤΑΣΗ ΣΥΓΓΡΟΥ-FIX
Ε-mail: ashinart@yahoo.com, τηλ. 2109216890, www.ashinart.com
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Neraida

Επιφανές μέλος

Η Bitch... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 13,073 μηνύματα.
«Ζωντάνεψε» το 11χρονο κορίτσι
Αποκαλύφθηκε το πρόσωπο της αρχαίας «Μύρτιδος»




Στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης «ζωντάνεψε» το απόγευμα της Παρασκευής το 11χρονο κορίτσι που έζησε στην Αθήνα πριν από 2.440 χρόνια. Η «Μύρτις» μάς έδειξε το πρόσωπό της, χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία, και από τις 15 Απριλίου θα περιμένει να μας συστηθεί στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

Η ανάπλαση του προσώπου της, που ξεκίνησε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ολοκληρώθηκε στη Σουηδία, αποκάλυψε ένα κορίτσι με κοκκινωπά μαλλιά, καστανά μάτια, ίσια μύτη και ελαφρώς πεταχτά δόντια.

Το κρανίο της «Μύρτιδος» βρέθηκε σε ομαδικό τάφο στον Κεραμεικό. Το γεγονός ότι ήταν σε άριστη κατάσταση, καθώς διατηρούσε την κάτω γνάθο και όλα τα δόντια, έδωσε το έναυσμα στον επίκουρο καθηγητή Ορθοδοντικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μανώλη Παπαγρηγοράκη να ξεκινήσει το εγχείρημα της ανάπλασης.

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους η «Μύρτις» ήταν ένα από τα πολλά θύματα του τυφοειδούς πυρετού που αφάνισε το ένα τρίτο του πληθυσμού της Αθήνας στο τέλος του 5ου αι. π.Χ. και μαζί τον σπουδαίο αθηναίο πολιτικό Περικλή. Ήταν μόλις 11 ετών όταν έχασε τη ζωή της και τάφηκε βιαστικά σε έναν ομαδικό τάφο μαζί με ακόμη 150 ανθρώπους.

Με την ολοκλήρωση της ανάπλασης έγινε το πρώτο παιδί που ανακτά τη φυσιογνωμία του με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας, ενώ μας φέρνει πιο κοντά στην εικόνα των κατοίκων της αρχαίας Αθήνας.
in.gr

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Noisette

Περιβόητο μέλος

Η Φωτεινός Θάλαμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Συντάκτης και μας γράφει απο Νότιος Αμερική (Αμερική). Έχει γράψει 4,754 μηνύματα.
https://www.photobiennale.gr/main_gr.html


Η 21η Διεθνής Φωτογραφική Συνάντηση είναι γεγονός!!!

Η Θεσσαλονίκη την υποδέχεται με ανοιχτες τις αγκαλιές της από τον Απρίλιο ως τον Σεπτέμβριο του 2010.

Αξίζει να επισκεφθει!!!




Θεσσαλονίκη σου ερχόμαστε!!!!!!!!!!!!!!!:D:clapup::D:clapup:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Στον Μάριο Βάργκας Λιόσα το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2010

H Σουηδική Ακαδημία αποφάσισε να τιμήσει τον 74χρονο Περουβιανό συγγραφέα Μάριο Βάργκας Λιόσα και να του απονείμει το φετινό Νόμπελ Λογοτεχνίας, επειδή «χαρτογράφησε τις δομές της εξουσίας και με τις καυστικές εικόνες του σκιαγράφησε την αντίσταση, την εξέγερση και την ήττα του ατόμου».
Ο Μάριο Βάργκας Λιόσα έκανε το ντεμπούτο του στη λογοτεχνία τη δεκαετία του ʼ60 κι έχει γράψει πάνω από τριάντα μυθιστορήματα, θεατρικά έργα και δοκίμια. Το 1995 τιμήθηκε με το Βραβείο Θερβάντες, την πιο υψηλή διάκριση για την ισπανόφωνη λογοτεχνία.
Από τα πιο γνωστά μυθιστορήματά του είναι το «Συζήτηση σε έναν Καθεδρικό ναό», «Η πόλη και οι σκύλοι» και «Το πράσινο σπίτι». Η λατινοαμερικάνικη λογοτεχνία είχε να λάβει τέτοια διάκριση από το 1982, όταν ο Κολομβιανός μυθιστοριογράφος Γκάμπριελ Γκαρσία Μαρκες είχε τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ.



Βιβλία του που έχουν μεταφραστεί στα Ελληνικά:

(2009) Η πόλη και τα σκυλιά, Καστανιώτη(2007) Το παλιοκόριτσο, Καστανιώτη(2006) Επιστολές σ' ένα νέο συγγραφέα, Καστανιώτη(2006) Ο παράδεισος στην άλλη γωνία, Καστανιώτη(2005) Το πράσινο σπίτι, Καστανιώτη(2003) Λογοτεχνία και πολιτική, Instituto Cervantes(2002) Η γιορτή του τράγου, Καστανιώτη(2002) Ο πόλεμος της συντέλειας του κόσμου, Εξάντας(2002) Ο πόλεμος της συντέλειας του κόσμου, Εξάντας(2002) Πότε πήραμε την κάτω βόλτα;, Εξάντας(2001) Επιστολές σ' ένα νέο συγγραφέα, Καστανιώτη(2001) Μητριάς εγκώμιο, Πατάκη(2001) Τα τετράδια του δον Ριγοβέρτο, Καστανιώτη(1999) Το ψάρι στο νερό, Καστανιώτη(1998 ) Ο Λιτούμα στις Άνδεις, Εξάντας(1998 ) Οι αρχηγοί, Πατάκη(1997) Μια ιστορία για τον Μάυτα, Καστανιώτη(1997) Ο Πανταλέων και οι επισκέπτριες, Εξάντας(1997) Ποιος σκότωσε τον Παλομίνο Μολέρο;, Εξάντας(1991) Μητριάς εγκώμιο, Ωκεανίδα


BiblioNet
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεσμώτης

Περιβόητο μέλος

Ο Δεσμώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 45 ετών. Έχει γράψει 4,605 μηνύματα.
Νομπελ στον Περουβιανο Λιοσα
Ενας τυπος που ειχε τα κοτσια να βγει και να πει
για το στρατοκρατικο καθεστως της χωρας του
με πολυ τολμηρες και καυστικες δηλωσεις
για το ποσο κακοπερασε στο στρατο,
(μαλιστα μπηκε στη μπουκα του στρατου της χωρας)
που πραγματευτηκε τη Δημοκρατια, τον ερωτα
και την ελευθερια του ανθρωπου,
το λιγοτερο το αξιζε.


Λιγοι ξερουν οτι η αλλη του ιδιοτητα εκτος του συγγραφεα
ειναι και κριτικου λογοτεχνιας.


Ας λανσαρω και μερικα Λιοσικα αποφθεγματα:


  • Η καλλιτεχνικη και λογοτεχνικη ιδιοφυΐα δεν ειναι -σε καμιά περίπτωση-εγγύηση πολιτικής διαύγειας
  • Η Δημοκρατία και η Ευτυχία δεν παράγουν μεγάλη λογοτεχνία
  • Η αβεβαιότητα είναι μια μαργαρίτα που τα πέταλά της δεν παύεις ποτέ να ξεφυλλίζεις.
  • Μόνο ένας ηλίθιος μπορεί να είναι τελείως ευτυχισμένος.

Σιγουρα θελω να τον διαβασω περισσοτερο (κι οχι λογω Νομπελ).
Η πολη και τα σκυλια, βαθυ κι υπεροχο.

Τα επομενα μου:
"ποτε πηραμε τη κατω βολτα;" (ελα ντε)
"Ο Πανταλεων και οι επισκεπτριες" (μου βγαζει μια επικειμενη προστυχια, πνεει ερωτοαερακι)

και ισως:
"το παλιοκοριτσο"
"Λογοτεχνια και Πολιτικη" (πηρε βραβειο Θερβαντες)
"Μητριας εγκωμιο" (θελει ευψυχο να γραψεις τετοιο τιτλο)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

rascal_gd

Περιβόητο μέλος

Ο Call me Joe!! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών και μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 4,194 μηνύματα.
Στα δικαστήρια οι Black Eyed Peas για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.





Οι Black Eyed Peas κατηγορούνται για λογοκλοπή, όχι για ένα αλλά για δύο τραγούδια, σύμφωνα με δημοσίευμα του Exclaim.com.
Συγκεκριμένα ο Will.i.am και η παρέα του, δέχθηκαν αγωγή από τον Τεξανό συνθέτη Bryan Pringle ο οποίος κατηγορεί τη μπάντα ότι έκλεψε τη μελωδία που ακούμε στο ʽI Gotta Feelingʼ (LP ʽThe E.N.D. 2009) από ένα demo το οποίο εκείνος είχε στείλει στις Interscope, UMG και EMI τα προηγούμενα χρόνια. Το τραγούδι του Pringle με τίτλο ʽTake A Diveʼ δεν κυκλοφόρησε ποτέ σε δίσκο, ωστόσο ο ίδιος ισχυρίζεται ότι το ʽI Gotta Feelingʼ των Peas μοιάζει πολύ με το δικό του. H δεύτερη αγωγή έρχεται από την Phoenix Phenom (Ebony Latrice Batts) η οποία ισχυρίζεται ότι οι Black Eyed Peas έκλεψαν το single της ʽBoom Dynamiteʼ για να φτιάξουν το ʽBoom Boom Powʼ (LP ʽThe E.N.D. 2009). H Batts, υποστηρίζει – όπως και ο Pringle – ότι είχε στείλει και εκείνη ένα demo της στην Interscope και μετά άκουσε το τραγούδι της να «μεταμορφώνεται» από τους Peas.
Το αν οι δύο μουσικοί έχουν δίκιο, είναι μια υπόθεση που θα τη λύσει η δικαιοσύνη, αν οι Black Eyed Peas δεν βρουν τρόπο να τη λύσουν με κάποιο διακανονισμό εκτός δικαστηρίου.


πηγη
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 23,236 μηνύματα.

The sculpture
Μικρές χορογραφίες από τη ζωή


Walk out



Κάθε χορογραφία είναι η αφήγηση και η ανάδειξη συναισθηματικών καταστάσεων όπως ο έρωτας, η ζήλια, το μίσος, κ.α. καθώς επίσης και πιο εσωτερικών διαδικασιών όπως εκείνες που σχετιζονται με την αναζήτηση του εαυτού μας ή με τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο γύρω μας χρησιμοποιώντας, απλές καθημερινές ιστορίες. Η αφήγηση εξελίσσεται με τη συνεργασία ατόμων με αναπηρία και ατόμων χωρίς αναπηρία, σε μια ισορροπία που δηλώνει την εν δυνάμει αρμονική συνύπαρξη όλων μεταξύ τους, καθώς και τα κοινά όνειρα και τις επιθυμίες τους. Μέσω του χορού, μιας γλώσσας κοινής και εύκολα κατανοητής για τον περισσότερο κόσμο, οι διαφορές και οι ομοιότητες που πιθανόν να χωρίζουν και να ενώνουν τους ανθρώπους με αναπηρία και μη, είναι δυνατόν να καταγραφούν και άρα να κατανοηθούν καλύτερα. Η συνεργασία ανθρώπων με αναπηρία, και ανθρώπων χωρίς αναπηρία δείχνει ότι είναι δυνατή συνύπαρξη και η κοινή έκφραση, μιας και είμαστε δέκτες παρόμοιων ερεθισμάτων, συναισθημάτων και καταστάσεων.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ 2007-2013
πηγή

Μπράβο, Μπράβο...:clapup::clapup::clapup:
Kρίμα που δεν διαφημίζονται τέτοια καλλιτεχνικά προγράμματα...το πέτυχα τυχαία κάνοντας zapping!!!:eek:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

rina45

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η rina45 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 167 μηνύματα.
οι Helloween στο FUZZ


Οι Helloween, οι πρωτοπόροι του power metal, έρχονται για να μας χαρίσουν μια εκρηκτική βραδιά.
Yστερα από την επιτυχημένη Hellish Rock παγκόσμια περιοδεία τους το 2007 και 2008 σε περίπου σαράντα χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, οι Helloween ηχογράφησαν από τον Απρίλιο έως και τον Αύγουστο του 2010 το νέο τους album με το συμβολικό τίτλο “7 Sinners” που θα κυκλοφορήσει σύντομα και θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά live στη "The 7 Sinners World Tour" τους, που περιλαμβάνει και την Ελλάδα.
Μαζί τους θα είναι οι Stratovarius. Το Φιλανδικό metal συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1984 και αποτελούν μαζί με τους Helloween δύο από τα επιδραστικότερα power metal συγκροτήματα παγκοσμίως.
Helloween και Stratovarius σε fast tempo σκληρούς ήχους και εναλλασσόμενες μελωδικές αρμονίες θα συνθέσουν το σκηνικό της συνάντησης του power metal.



Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1 (πλησίον συμβολής με Χαμοστρέρνας), Ταύρος
ΑΥΡΙΟ
21 Ιανουαρίου 2011
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top