Εκλογές 2015: Vol. 3

Εκλογές 2015: Vol. 3
Κλειστή δημοσκόπηση .

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 46)
  • ΣΥΡΙΖΑ

    Ψήφοι: 11 23.9%
  • ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    Ψήφοι: 14 30.4%
  • ΠΟΤΑΜΙ

    Ψήφοι: 3 6.5%
  • ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

    Ψήφοι: 1 2.2%
  • ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

    Ψήφοι: 8 17.4%
  • ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • ΑΝΕΛ

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • ΚΚΕ

    Ψήφοι: 3 6.5%
  • ΑΛΛΟ

    Ψήφοι: 6 13.0%

Guest 186240

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Oι δημοσκοπήσεις και τα εxit poll πέφτουν τραγικά έξω. Ηθελημένα ή μη δημιουργούν κλίμα και κατευθύνουν αρκετούς ψηφοφόρους.Ο διευθύνων σύμβουλος της MRB νομίζω παραδέχτηκε πως είναι μεθοδολογικό πρόβλημα. Ίσως θα έπρεπε μην βγαίνουν καθόλου στη δημοσιότητα οι δημοσκοπήσεις.
Μεγάλα ποσοστά το ΠΑΣΟΚ, δεν το περίμενα πάνω από το ποτάμι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
Μεγάλα ποσοστά το ΠΑΣΟΚ, δεν το περίμενα πάνω από το ποτάμι.

Βάλε το περίπου 2,5% του Γιωργάκη (που δεν κατέβηκε στις εκλογές), βάλε και 1%-1,5% από τη ΔΗΜ.ΑΡ. και θα δεις ότι (δεδομένης και της υψηλότερης αποχής) στην πραγματικότητα πήραν πολύ μικρότερο ποσοστό απ' το "αναμενόμενο"...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10,046 μηνύματα.
Αποτελέσματα Εκλογών Σεπτεμβρίου 2015 (Μέρος 1ο)

ΣΥΡΙΖΑ (35,46% - 145 έδρες) – Αλέξης Τσίπρας
Χαίρε Καίσαρ! Μπορείς να πεις ξανά “Ήλθον, είδον, ενίκησα” (για τους λατινομαθείς: “veni, vidi, vici” που ακούγεται πιο ωραία). Πολλαπλή νίκη: Πρωθυπουργός ξανά, χωρίς εσωκομματικές πλέον αμφισβητήσεις και δεν θα χρειαστεί καινούργιους συνεργάτες. Νέος, ωραίος, αν και πάχυνε τελευταία, ψηφίστηκε από τις γυναίκες, έστω και μητρικά (ο καημένος, επί 17 ώρες διαπραγματευόταν). Ναι, πήρε την πρωτιά παρά τα capital control (χωρίς s), παρά το τρίτο μνημόνιο που μας έφερε και παρά το ότι το μόνο που έκανε σαν κυβέρνηση 7 μήνες, ήταν η κατάργηση της “τράπεζας θεμάτων”. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, όλοι ήξεραν τι θα γίνει από εδώ και εμπρός με ΕΝΦΙΑ και λοιπά “δωράκια”, όμως τον ψήφισαν. Οι 155 έδρες της κυβέρνησης αρκούν, στους εφαρμοστικούς νόμους του μνημονίου θα έχει τη συνδρομή και των άλλων κομμάτων, ενώ αν κάτι πάει στραβά, στη βουλή υπάρχουν δεξαμενές από τις οποίες εύκολα θα αντλήσει μερικούς βουλευτές αν χρειαστεί. Μηχανές στο φουλ λοιπόν για κυβέρνηση τετραετίας, εκτός αν κάπου στα 3 χρόνια ο μέγας Αλέξης δει ότι τον συμφέρουν νέες εκλογές. Ας μην ξεχνάμε ότι στη χώρα μας, συνήθως ο κάθε ηγέτης κερδίζει και τις επόμενες εκλογές, άρα για 7 με 8 (τουλάχιστον) χρόνια, θα είναι ο πρωθυπουργός μας. Μια εφημερίδα το είχε τίτλο: “Εποχή Τσίπρα”.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (28,10% - 75 έδρες) – Βαγγέλης Μεϊμαράκης
Φαντάζομαι τα μπινελίκια που θα έριξε ο Βαγγέλας, όταν κατάλαβε ότι ο αντίπαλός του δεν ήταν στήθος με στήθος μαζί του, αλλά κάπου 7,5 μονάδες πιο πάνω. Τώρα θα πρέπει από τη μια να παριστάνει την αξιωματική αντιπολίτευση και από την άλλη να ψηφίζει τους μνημονιακούς νόμους. Πολύ άχαρος ο ρόλος αυτός. Βέβαια, τα ψωμιά του Μεϊμαράκη είναι πια μετρημένα, καθώς η ήτα φέρνει γκρίνια και αμφισβήτηση, οπότε θα του φορτώσουν το ότι δεν μπόρεσε να αυξήσει το ποσοστό του κόμματος πάνω από 1%, παρά τα παραστρατήματα του Αλέξη. Έτσι κι αλλιώς ο Βαγγελάκης προσωρινός ήταν, αλλά μια νίκη θα τον μονιμοποιούσε. Τώρα όμως, πολύ γρήγορα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού. Κάποιος δεινόσαυρος στα Χανιά τρίβει τα χέρια του, καθώς πιστεύει ότι ήρθε η ώρα να δει την κορούλα του (επιτέλους) αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Για να τη δει πρωθυπουργό όπως είναι το όνειρό του, μάλλον θα πρέπει να περιμένει 7 – 8 χρόνια, αλλά μικρός είναι ακόμα και θα περιμένει. Άλλωστε πρέπει μετά τη Ντόρα να δει πρωθυπουργό και τον Κυριάκο.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (6,99% - 18 έδρες) – Νικόλαος Μιχαλολιάκος
Εδώ δεν υπάρχουν περιθώρια για χιούμορ. Δεν πρόκειται για κόμμα, αλλά για εγκληματική συμμορία. Κι όμως, τα λάθη των άλλων κομμάτων την φέρνουν τρίτο κόμμα. Και αυτό παρά τη μη προβολή της, παρά τη δίκη, παρά την κυνική ομολογία του αρχηγού της ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Ποιοι είναι αυτοί που ψηφίζουν το αυγό του φιδιού; Αν ψάξουμε στον περίγυρό μας, ελάχιστους θα βρούμε. Όμως ζουν ανάμεσά μας άτομα (προφανώς όχι σκεπτόμενα) που δίνουν την ψήφο τους στα κατακάθια του φασισμού και του νεοναζισμού, αλλά μάλλον δεν το λένε ανοικτά. Μάλλον κάποιοι απογοητευμένοι από τα άλλα κόμματα, κάποιοι που πιστεύουν ότι η Χ.Α. είναι αντιμνημονιακό κόμμα, πολύ νέες ηλικίες επειδή “δέρνουν ωραία”, μεγάλοι στην ηλικία που έπεσαν θύματα ληστείας από αλλοδαπούς, αστυνομικοί που κάποιοι τους έπεισαν ότι το επιβάλλει το επάγγελμά τους. Μάλιστα, ειδικά οι τελευταίοι, συνήθως λένε ότι θα ψηφίσουν Ν.Δ. αλλά ρίχνουν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο των αποβλήτων του Χίτλερ. Κάτι πρέπει να γίνει εδώ. Ίσως τα άλλα κόμματα να συνεργαστούν ώστε να σβήσει επιτέλους αυτό το καρκινικό μόρφωμα.


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10,046 μηνύματα.
Αποτελέσματα Εκλογών Σεπτεμβρίου 2015 (Μέρος 2ο)

Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ): (6,28% - 17 έδρες) – Φώφη Γεννηματά
Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένα μεγάλο κόμμα που το έλεγαν ΠΑΣΟΚ. Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο μεγάλος ηγέτης που για πολλά χρόνια κυβέρνησε την Ελλάδα. Ακολούθησε ο Κώστας Σημίτης. Τέλος ήρθε και έγινε αρχηγός και πρωθυπουργός ο Γκιωργκάκης. Ο κακομοίρης, παρά το μεγάλο όνομα που κουβαλούσε, είχε την ατυχία να σκάσει στα χέρια του η βόμβα της χρεωκοπίας και των μνημονίων, την οποία είχαν φτιάξει οι προηγούμενοι και του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Έτσι άρχισε η μεγάλη τσουλήθρα. Τι απέμεινε από το παλιό κραταιό ΠΑΣΟΚ; Κάτι λίγα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν μπόρεσε να διαχειριστεί και άφησε το κόμμα στη Φώφη, η οποία παρά το συμπαθητικό επώνυμό της δεν είχε άλλα προσόντα. Είναι αστείο να πανηγυρίζει σήμερα για το 6% (μαζί με ΔΗΜΑΡ και άλλους), όταν κάποτε το κόμμα χτυπούσε 48%. Ποιοι άραγε ψήφισαν ΠΑΣΟΚ; Ίσως κάποιοι από οικογενειακή παράδοση, ίσως αρκετοί που δεν ξέχασαν ότι τους διόρισε στο δημόσιο, άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου. Οι νόμοι του μνημονίου είναι δεδομένο ότι θα ψηφίζονται και από το ΠΑΣΟΚ. Πάντως, αν ο Τσίπρας βρεθεί σε ανάγκη, υπάρχουν εδώ βουλευτές πάντα έτοιμοι να τον βοηθήσουν.

Κ.Κ.Ε. (5,55% - 15 έδρες) – Δημήτρης Κουτσούμπας
Δεν νομίζω ότι θα βρεθεί κάποιος να κατηγορήσει το Κ.Κ.Ε. για ασυνέπεια, όσο και να διαφωνεί με την ιδεολογία του. Είναι το μόνο κόμμα που για έναν αιώνα παρέμεινε πιστό στις αρχές του και έδωσε αγώνες ακόμα και με το αίμα του. Στις εκλογές αυτές κατάφερε να κρατήσει το ποσοστό του. Είναι το μόνο αντιμνημονιακό κόμμα στη βουλή (και μην ακούσω μαλακίες ότι και η εγκληματική φασιστική οργάνωση της Χ.Α. είναι κατά του μνημονίου). Όχι, δεν ψήφισα Κ.Κ.Ε. για κάποιους λόγους, όμως το σέβομαι και τιμώ την ιστορία του. Βέβαια, με την υπόλοιπη βουλή μνημονιακή δεν του δίνονται και πολλά περιθώρια. Απλά θα λέει διαρκώς ΟΧΙ σε όλα. Κρίμα μόνο που δεν θα είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη βουλή, καθώς οι μονομαχίες της με τη Λιάνα Κανέλλη είχαν μεγάλο ενδιαφέρον.

ΠΟΤΑΜΙ (4,09% - 11 έδρες) – Σταύρος Θεοδωράκης
Εδώ παίζει το τραγούδι “Μας πήρε το ποτάμι, μας πήρε ο ποταμός”. Τα παπάκια δεν πήγαν αυτή τη φορά στην ποταμιά και το κόμμα έπαθε καθίζηση, αφήνοντας πίσω τα όνειρα για την τρίτη θέση και το ρυθμιστικό παράγοντα. Σκυθρωπός και συννεφιασμένος ο Σταύρος μετά τις εκλογές, φαίνεται να σκέφτεται ότι μπορεί να έφταιξε εκείνο το σποτάκι που ο άνθρωπος έπεσε σε κώμα αλλά τον ανέστησε το κόμμα. (Αλήθεια, χάθηκε και η τελεία από τις εκλογές). Ο Σύριζα δεν τον έχει άμεση ανάγκη, αλλά το ποταμάκι (θέλοντας και μη) θα ψηφίζει κι αυτό τους εφαρμοστικούς νόμους. Δεν βλέπω μέλλον στο κόμμα της ποταμιάς. Μάλλον θα το εγκαταλείψουν γρήγορα και οι άνωθεν υποστηρικτές του. Οι βουλευτές του θα σκορπίσουν στα άλλα κόμματα. Και από εδώ θα βρει και ο Αλέξης άτομα να τον στηρίξουν αν παραστεί ανάγκη.


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10,046 μηνύματα.
Αποτελέσματα Εκλογών Σεπτεμβρίου 2015 (Μέρος 3ο)

Α.Ν.Ε.Λ. (3,69% - 10 έδρες) – Πάνος Καμένος
Ο Οβελίξ τελικά τα κατάφερε να μπει στη βουλή, παρά το ότι στις δημοσκοπήσεις τον είχαν όλοι εκτός. Δεν ξέρω αν αυτό γινόταν επίτηδες λόγω συνομωσίας (όπως ο ίδιος λέει) ή αν οι ψηφοφόροι ντρεπόντουσαν να πουν ότι θα ψηφίσουν ΑΝΕΛ. Ίσως τον βοήθησε η προαναγγελθείσα συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ. Δεν αποκλείεται να βοήθησαν τα σποτάκια, το παλιό που καθοδηγούσε το μικρό Αλέξη να οδηγεί το τρενάκι ή και το καινούργιο που θα του μάθαινε να γράφει (και όχι μόνο) με το δεξί χέρι. Πάντως, υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι θέλουν μεν το ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, αλλά δεν θα ενέκριναν την απομάκρυνση από την “εκκλησία” και την κατάργηση των παρελάσεων. Έτσι ο Καμένος με τους 10 βουλευτές βολεύει την κατάσταση, καθώς αποτελεί ένα καλό άλλοθι για τον Τσίπρα. Πάλι λοιπόν ο ψεκασμένος χοντρός θα πάρει το υπουργείο Άμυνας προσωπικά και κάποια υπουργεία θα δοθούν σε βουλευτές του. Το ξέρει πολύ καλά ότι δεν έχει άλλη επιλογή από το να συμφωνεί με τον Αλέξη, παίρνοντας σαν αντάλλαγμα την τήρηση κάποιων ακροδεξιών κόκκινων γραμμών του. Με γεια μας λοιπόν την παλιά μας κυβέρνηση.

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ (3,43% - 9 έδρες) – Βασίλης Λεβέντης
Μάλιστα. Τελικά μπήκε και το τρολ στη βουλή. Ποιοι τον ψήφισαν; Απογοητευμένοι από τα άλλα κόμματα με το σκεφτικό “Ας βάλουμε έναν τρελό στη βουλή, με τους λογικούς την πατήσαμε” ή “Κρίμα είναι ο κακομοίρης, τόσα χρόνια προσπαθεί” ή “Πλάκα θα έχει να φωνάζει στη βουλή” ή κάποιοι πίστεψαν στις “προφητείες” του. Όμως ο πρόεδρος δεν είναι ευχαριστημένος, ούτε από το ποσοστό του (βρήκε ήδη τις αιτίες που συνωμότησαν γι αυτό), ούτε για το ότι δεν τον έχει κανένας ανάγκη (ευτυχώς) για να σχηματίσει κυβέρνηση. Έτσι θα συνεχίσει το γραφικό του ρόλο από το βήμα της βουλής, (όσο κατάντια για το πολίτευμα είναι αυτό), προ κενών καθισμάτων. Εύχομαι μόνο, να θυμώνει που και που, ώστε να ξαναζούμε τα παλιές καλές του “φιλοφρονήσεις” και να διασκεδάζουμε. Το θέμα θα δημιουργηθεί, αν στο εξάμηνο ζητήσει από τους βουλευτές του να παραιτηθούν χάριν των επόμενων. Δεν μπορεί να τους εξαναγκάσει, αυτοί δεν είναι κορόιδα να χάσουν το βουλευτηλίκι, οπότε είτε θα ανεξαρτοποιηθούν είτε θα προσχωρήσουν σε άλλα κόμματα. Έτσι ο Βασιλάκης μας, θα μείνει μόνος και έρημος, αλλά πάντα έτοιμος για ένα νέο ξεκίνημα.

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (2,86% - 0 έδρες) – Παναγιώτης Λαφαζάνης
Μάλλον το νομισματοκοπείο τη γλύτωσε. Στο ταξί έσκασε λάστιχο και ο Παναγιώτης δεν έφτασε ποτέ εκεί. Για ένα πολύ μικρό ποσοστό η “Λαϊκή ενότητα” δεν μπαίνει στη βουλή. Αυτό όπως θα έλεγε η γλυκιά Ζωΐτσα, η οποία ανέλαβε την αλλαγή του ελαστικού, είναι “αθέμιτο, παράνομο, επονείδιστο, απεχθές και μη βιώσιμο”. Εδώ που τα λέμε, κρίμα είναι που παρά τρίχα το κόμμα έμεινε εκτός βουλής για τόσο λίγο, καλό θα ήταν να υπάρχει ακόμα μια αντιμνημονιακή φωνή πλην του ΚΚΕ, όμως αυτοί είναι οι κανόνες του παιχνιδιού. Ίσως έφταιξε η σιγουριά που τους έδιναν τα γκάλοπ ότι θα περάσουν το 3%, αλλά μπορεί η αιτία να είναι ότι ο Λαφαζάνης δεν έχει τον αέρα αρχηγού. Αν στην κορυφή ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ίσως τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα για το κόμμα.



 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dr. No

Δραστήριο μέλος

Ο Dr. No αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Άγιος Δημήτριος (Αττική). Έχει γράψει 526 μηνύματα.


Κ.Κ.Ε. (5,55% - 15 έδρες) – Δημήτρης Κουτσούμπας
Δεν νομίζω ότι θα βρεθεί κάποιος να κατηγορήσει το Κ.Κ.Ε. για ασυνέπεια, όσο και να διαφωνεί με την ιδεολογία του. Είναι το μόνο κόμμα που για έναν αιώνα παρέμεινε πιστό στις αρχές του και έδωσε αγώνες ακόμα και με το αίμα του. Στις εκλογές αυτές κατάφερε να κρατήσει το ποσοστό του. Είναι το μόνο αντιμνημονιακό κόμμα στη βουλή (και μην ακούσω μαλακίες ότι και η εγκληματική φασιστική οργάνωση της Χ.Α. είναι κατά του μνημονίου). Όχι, δεν ψήφισα Κ.Κ.Ε. για κάποιους λόγους, όμως το σέβομαι και τιμώ την ιστορία του. Βέβαια, με την υπόλοιπη βουλή μνημονιακή δεν του δίνονται και πολλά περιθώρια. Απλά θα λέει διαρκώς ΟΧΙ σε όλα. Κρίμα μόνο που δεν θα είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη βουλή, καθώς οι μονομαχίες της με τη Λιάνα Κανέλλη είχαν μεγάλο ενδιαφέρον.



ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Συνεπώς, σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, το ΚΚΕ πρέπει να είναι κι ευχαριστημένο. Για εμένα μαζί με το ποτάμι (η ΛΑΕ είναι άλλη ιστορία), είναι οι ηττημένοι, εκ των μικρών. Επιτέλους, έπρεπε να εκμεταλλευτούν την λαίλαπα των τελευταίων μηνών, προστιθέμενης της πενταετίας και να ξεκολλήσουν επιτέλους από το 5,5-6 %. Μόνο ικανοποιημένοι δεν θα έπρεπε να αισθάνονται. Βέβαια και ο λαός, που όλοι στο Ελλάντα έχουν την τάση να τον κανακεύουν δεχόμενοι ως μόνη αληθινή, την αδιαμφησβήτητη κρίση του, δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Χαρακτηριστικά παραδείγματα. ο Μπούλης, οι Ναζί και η πασοκάρα. Εν κατακλείδι, το γεγονός ότι το ΚΚΕ κράτησε τα ποσοστά του, δεν αποτελεί κατόρθωμα, αντιθέτως η μη αύξησή τους, δεδομένων των συνθηκών, συνιστά αποτυχία. Δυστυχώς για αυτόν τον τόπο, η αλλαγή απαιτεί χρήση παλαιοκομματικών πρακτικών του χειρίστου είδους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10,046 μηνύματα.
Συνεπώς, σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, το ΚΚΕ πρέπει να είναι κι ευχαριστημένο...
Δε νομίζω ότι από το κείμενό μου προκύπτει κάτι τέτοιο. Έγραψα απλά: "Στις εκλογές αυτές κατάφερε να κρατήσει το ποσοστό του".

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.
Ίσως η καλύτερη ανάλυση για τα στρατηγικά λάθη της ΝΔ και το μέλλον της.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dalian

Περιβόητο μέλος

Η Substrata αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,822 μηνύματα.
Ίσως η καλύτερη ανάλυση για τα στρατηγικά λάθη της ΝΔ και το μέλλον της.

μπηχτή για μητσοτακέικο i sense... ?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
Ποιοι τον ψήφισαν; Απογοητευμένοι από τα άλλα κόμματα με το σκεφτικό “Ας βάλουμε έναν τρελό στη βουλή, με τους λογικούς την πατήσαμε”...
Ο ορισμός του "με δύο χέρια"!:whatever:
Δεν μπορεί να τους εξαναγκάσει, αυτοί δεν είναι κορόιδα να χάσουν το βουλευτηλίκι, οπότε είτε θα ανεξαρτοποιηθούν είτε θα προσχωρήσουν σε άλλα κόμματα. Έτσι ο Βασιλάκης μας, θα μείνει μόνος και έρημος, αλλά πάντα έτοιμος για ένα νέο ξεκίνημα.
Παρ' ότι κι εγώ πιστεύω ότι αυτό θα γίνει, μόνο και μόνο για να σε κάνει "ρόμπα" εύχομαι να μη του "φύγει" ούτε ένας βουλευτής...

Αλλά ακόμη κι αν του "φύγουν" π.χ. 2-3 σε άλλα κόμματα, ποιος νομίζεις ότι θα βγει "χαμένος" στα μάτια της κοινής γνώμης, ο Λεβέντης ή οι "παραδόπιστοι" αποχωρήσαντες βουλευτές του;:rolleyes:
Μάντεψε...
Επιτέλους, έπρεπε να εκμεταλλευτούν την λαίλαπα των τελευταίων μηνών, προστιθέμενης της πενταετίας και να ξεκολλήσουν επιτέλους από το 5,5-6 %.
Είχαν μια σκασίλα να ανεβάσουν τα ποσοστά τους...λουκούμι τους έκατσε το 5,5άρι!;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Συνεπώς, σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, το ΚΚΕ πρέπει να είναι κι ευχαριστημένο. Για εμένα μαζί με το ποτάμι (η ΛΑΕ είναι άλλη ιστορία), είναι οι ηττημένοι, εκ των μικρών. Επιτέλους, έπρεπε να εκμεταλλευτούν την λαίλαπα των τελευταίων μηνών, προστιθέμενης της πενταετίας και να ξεκολλήσουν επιτέλους από το 5,5-6 %.

To KKE είχε άπειρες ευκαιρίες αυτά τα τελευταία 5 χρόνια να γίνει ένα μεγάλο κόμμα σαν το ΣΥΡΙΖΑ εάν ήθελε, μόνο που δεν ήθελε. Και αυτό διότι είναι ένα βολεμένο μικρο κόμμα του 5%, λέει 5 αερολογίες και ουτοπίες κάθε προεκλογική περίοδο, βγάζει τους βουλευτές του, παίρνει την κρατική επιχορήγηση, ταΐζει τους συνδικαλιστές του και φτου και απ'την αρχή. 40 χρόνια τώρα είναι στο 5%, ένα κόμμα που με την παράδοση της αριστεράς στην Ελλάδα θα μπορούσε να κυβερνάει. Αλλά γιατί να μπλεχτείς με τα σκατά της διακυβέρνησης όπου πρέπει να υλοποιήσεις αποφάσεις και να αναλάβεις και πολιτικό κόστος όταν μπορείς να είσαι στο απυρόβλητο του 5% και τα πληρώνεσαι κάθε μήνα?

Το ωραίο είναι πως υπάρχουν ακόμη φανατικοί οπαδοί αυτού του κόμματος που πιστεύουν πως είναι επαναστάτες όταν στην ουσία υποστηρίζουν ένα άκρως συστηματικό κόμμα, άβουλο επί 40 χρόνια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ (3,43% - 9 έδρες) – Βασίλης Λεβέντης
Μάλιστα. Τελικά μπήκε και το τρολ στη βουλή. Ποιοι τον ψήφισαν; Απογοητευμένοι από τα άλλα κόμματα με το σκεφτικό “Ας βάλουμε έναν τρελό στη βουλή, με τους λογικούς την πατήσαμε” ή “Κρίμα είναι ο κακομοίρης, τόσα χρόνια προσπαθεί” ή “Πλάκα θα έχει να φωνάζει στη βουλή” ή κάποιοι πίστεψαν στις “προφητείες” του. Όμως ο πρόεδρος δεν είναι ευχαριστημένος, ούτε από το ποσοστό του (βρήκε ήδη τις αιτίες που συνωμότησαν γι αυτό), ούτε για το ότι δεν τον έχει κανένας ανάγκη (ευτυχώς) για να σχηματίσει κυβέρνηση. Έτσι θα συνεχίσει το γραφικό του ρόλο από το βήμα της βουλής, (όσο κατάντια για το πολίτευμα είναι αυτό), προ κενών καθισμάτων. Εύχομαι μόνο, να θυμώνει που και που, ώστε να ξαναζούμε τα παλιές καλές του “φιλοφρονήσεις” και να διασκεδάζουμε. Το θέμα θα δημιουργηθεί, αν στο εξάμηνο ζητήσει από τους βουλευτές του να παραιτηθούν χάριν των επόμενων. Δεν μπορεί να τους εξαναγκάσει, αυτοί δεν είναι κορόιδα να χάσουν το βουλευτηλίκι, οπότε είτε θα ανεξαρτοποιηθούν είτε θα προσχωρήσουν σε άλλα κόμματα. Έτσι ο Βασιλάκης μας, θα μείνει μόνος και έρημος, αλλά πάντα έτοιμος για ένα νέο ξεκίνημα.


H Ένωση Κεντρώων δεν μπήκε στη Βουλή λόγω της αγανάκτησης αλλά εξαιτίας του προεκλογικού αγώνα στη Θεσσαλονική που συγκέντρωσε ένα 6%. Από αγανάκτηση κέρδιζαν ψήφους η Χρυσή Αυγή και ο Λαφαζάνης. Γενικά ο Λεβέντης με απογοήτευσε εχθές για την κριτική του στους δημοσκόπους, που τους κατηγορούσε σαν τον Καμμένο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alejandro che 7

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πατήσια (Αττική). Έχει γράψει 1,859 μηνύματα.
Ο ορισμός του "με δύο χέρια"!:whatever:

Παρ' ότι κι εγώ πιστεύω ότι αυτό θα γίνει, μόνο και μόνο για να σε κάνει "ρόμπα" εύχομαι να μη του "φύγει" ούτε ένας βουλευτής...

Αλλά ακόμη κι αν του "φύγουν" π.χ. 2-3 σε άλλα κόμματα, ποιος νομίζεις ότι θα βγει "χαμένος" στα μάτια της κοινής γνώμης, ο Λεβέντης ή οι "παραδόπιστοι" αποχωρήσαντες βουλευτές του;:rolleyes:
Μάντεψε...

Είχαν μια σκασίλα να ανεβάσουν τα ποσοστά τους...λουκούμι τους έκατσε το 5,5άρι!;)

To KKE είχε άπειρες ευκαιρίες αυτά τα τελευταία 5 χρόνια να γίνει ένα μεγάλο κόμμα σαν το ΣΥΡΙΖΑ εάν ήθελε, μόνο που δεν ήθελε. Και αυτό διότι είναι ένα βολεμένο μικρο κόμμα του 5%, λέει 5 αερολογίες και ουτοπίες κάθε προεκλογική περίοδο, βγάζει τους βουλευτές του, παίρνει την κρατική επιχορήγηση, ταΐζει τους συνδικαλιστές του και φτου και απ'την αρχή. 40 χρόνια τώρα είναι στο 5%, ένα κόμμα που με την παράδοση της αριστεράς στην Ελλάδα θα μπορούσε να κυβερνάει. Αλλά γιατί να μπλεχτείς με τα σκατά της διακυβέρνησης όπου πρέπει να υλοποιήσεις αποφάσεις και να αναλάβεις και πολιτικό κόστος όταν μπορείς να είσαι στο απυρόβλητο του 5% και τα πληρώνεσαι κάθε μήνα?

Το ωραίο είναι πως υπάρχουν ακόμη φανατικοί οπαδοί αυτού του κόμματος που πιστεύουν πως είναι επαναστάτες όταν στην ουσία υποστηρίζουν ένα άκρως συστηματικό κόμμα, άβουλο επί 40 χρόνια.
Να και οι προβοκάτορες. Πότε θα καταλάβετε ότι το κόμμα ελέγχεται από τα μέλη του; Αν θέλαμε ναγίνουμε Σύριζα θα μπαίναμε στον Σύριζα. Ο λόγος που δεν ανεβήκαμε είναι ότι ο λαός δεν έχει νιώσει ακόμα το μνημόνιο τρία στο πετσί του, δεν έχουν ακόμα αρχίσουν να σκάνε τα ΕΝΦΙΑ και περιμένει ακόμα την "ελπίδα".

Να είστε σίγουροι ότι αν τολμούσε να μπει σε κυβέρνηση τα σοβαρά μέλη θα φεύγαμε από το ΚΚΕ την άλλη μέρα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Να είστε σίγουροι ότι αν τολμούσε να μπει σε κυβέρνηση τα σοβαρά μέλη θα φεύγαμε από το ΚΚΕ την άλλη μέρα.

Τα λες και μόνος σου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alejandro che 7

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πατήσια (Αττική). Έχει γράψει 1,859 μηνύματα.
Τα λες και μόνος σου.

Δεν καταλαβαίνω τι θες το ΚΚΕ στην κυβέρνηση να εφαρμόσει καλύτερα το μνημόνιο; Εμείς δεν κοροιδεύουμε έτσι τον κοσμο. Ζητάμε υψηλά ποσοστά ώστε να έχουμε τη δύναμη να αντιπαλεύουμε και στο κοινοβούλιο τις μνημονιακές προτάσεις, ώστε να μπορούμε να προπαγανδίζουμε και να διεκδικούμε τις δικές μας. Απο κει και πέρα εμεις έχουμε πρόγραμμα:

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Guest 712911

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ναι καλά. Το ΚΚΕ απέδειξε περίτρανα στο δημοψήφισμα πως υπάρχει απλά για να υπάρχει και να αντιπαρατίθεται με όλα τα υπόλοιπα κόμματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Γενικά ο Λεβέντης με απογοήτευσε εχθές για την κριτική του στους δημοσκόπους, που τους κατηγορούσε σαν τον Καμμένο.

Μα όλοι πλην της νδ τους κράζουν και με απόλυτη λογική.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lkjhgfdsa

Δραστήριο μέλος

Ο lkjhgfdsa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Τραπεζικός υπάλληλος. Έχει γράψει 736 μηνύματα.
Κομμουνιστικά κόμματα που αντί, στις δεδομένες συνθήκες, να οργανώνουν τον λαό, κάθονται να παίζουν με κυβερνητικές καρέκλες, δε θέλουμε, τα έχουμε δει και αποτελούν αποτυχία.
Ναι καλά. Το ΚΚΕ απέδειξε περίτρανα στο δημοψήφισμα πως υπάρχει απλά για να υπάρχει και να αντιπαρατίθεται με όλα τα υπόλοιπα κόμματα.
Κανείς θα έλεγε ότι οι εξελίξεις το δικαίωσαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ διακήρυσσε, πριν καν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ότι θα κλείσει συμφωνία-μνημόνιο ανεξαρτήτως του αποτελέσματος και τελικά πράγματι το έφερε. Το τρίτο μνημόνιο είναι εδώ.

Επίσης η στάση της αποχής-άκυρου ήταν απόλυτα συνεπής μαρξιστικά και μάλιστα την ίδια στάση κράτησαν και τα δύο μλ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alejandro che 7

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πατήσια (Αττική). Έχει γράψει 1,859 μηνύματα.
Ναι καλά. Το ΚΚΕ απέδειξε περίτρανα στο δημοψήφισμα πως υπάρχει απλά για να υπάρχει και να αντιπαρατίθεται με όλα τα υπόλοιπα κόμματα.

Έχεις το θράσος να το λες αυτό σήμερα που το κυβερνητικό "όχι"(ναι στην ΕΕ, ναι στο ευρώ, ναι στις αγορές, αποδοχή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους) αποδείχτηκε όπως προειδοποιούσε το ΚΚΕ σε χειρότερο μνημόνιο από το ναι;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dalian

Περιβόητο μέλος

Η Substrata αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,822 μηνύματα.
Δεν καταλαβαίνω τι θες το ΚΚΕ στην κυβέρνηση να εφαρμόσει καλύτερα το μνημόνιο; Εμείς δεν κοροιδεύουμε έτσι τον κοσμο. Ζητάμε υψηλά ποσοστά ώστε να έχουμε τη δύναμη να αντιπαλεύουμε και στο κοινοβούλιο τις μνημονιακές προτάσεις, ώστε να μπορούμε να προπαγανδίζουμε και να διεκδικούμε τις δικές μας. Απο κει και πέρα εμεις έχουμε πρόγραμμα:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top