Rene2004
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η Rene2004 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 135 μηνύματα.

06-09-25

20:22
Τα κινέζικα θεωρώ ότι είναι γλώσσα του μέλλοντος και είναι μια γλώσσα που στην χώρα μας,αλλά και πιθανότατα στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν την μιλάνε. Επομενως,θα έχεις ένα σημαντικό πλεονέκτημα, ειδικά αν μπορείς να την συνδυάσεις με το επάγγελμα σου.Αν όχι,θα έχεις μάθει κάτι καινούριο,που σε ενδιαφέρει,θα έχεις επενδύσει στον εαυτό σου και θα μάθεις και πχ κάποια πράγματα για την κουλτούρα της χώρας.Ειναι και εξάσκηση για το μυαλό.Να σου πω την μαύρη μου αλήθεια πως σκέφτομαι και εγώ είτε για Ρωσικά είτε για Κινέζικα. Σκέφτομαι μακροπρόθεσμα και πιστεύω πως αυτές οι δύο θα μου ανοίξουν διάπλατα ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ πόρτες στη ζωή μου.
Αλλά δεν ήμουνα ποτέ άτομο που ακολουθούσε τους στόχους του. Το πιο πιθανό είναι να μιζεριάζω στην Αθήνα για την υπόλοιπη ζωη μου![]()
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.942 μηνύματα.

06-09-25

20:43
Σταματήστε σατανάδες, με ψήνετε για Κινέζικα και μενα, και εχω άλλες προτεραιότητες.
nearos
Επιφανές μέλος
Ο nearos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 11.031 μηνύματα.

06-09-25

21:01
Το ψήνω πολύ σοβαρά είτε για κινέζικα είτε για Ρωσικα.
Μπορώ να διαβάσω το κυριλλικό αλφάβητο και ξέρω κουτσά στραβά κάποιους κανόνες προφοράς και ελάχιστη γραμματική απο μια μικρη περιοδο που προσπαθούσα φιλόδοξα να μάθω Πολωνικά. Θα δυσκολευτώ πολύ λιγότερο απο ότι θα δυσκολευόμουν στα κινέζικα με τους 5 διαφορετικούς τόνους.
Αλλά θα δείξει. Μπορεί να Ρωτήσω το διδασκαλείο ξένων γλωσσών του ΕΚΠΑ... Θα δείξει.
Μπορώ να διαβάσω το κυριλλικό αλφάβητο και ξέρω κουτσά στραβά κάποιους κανόνες προφοράς και ελάχιστη γραμματική απο μια μικρη περιοδο που προσπαθούσα φιλόδοξα να μάθω Πολωνικά. Θα δυσκολευτώ πολύ λιγότερο απο ότι θα δυσκολευόμουν στα κινέζικα με τους 5 διαφορετικούς τόνους.

Αλλά θα δείξει. Μπορεί να Ρωτήσω το διδασκαλείο ξένων γλωσσών του ΕΚΠΑ... Θα δείξει.
Rene2004
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η Rene2004 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 135 μηνύματα.

06-09-25

23:21
ΣυγγνώμηηηηΣταματήστε σατανάδες, με ψήνετε για Κινέζικα και μενα, και εχω άλλες προτεραιότητες.

nearos
Επιφανές μέλος
Ο nearos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 11.031 μηνύματα.

07-09-25

00:44
Exει δοκιμάσει κανείς να μάθει Ρωσικά / Κινέζικα να μας πει καμία άποψη; 

Grand Duchess
Διακεκριμένο μέλος
Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.506 μηνύματα.

07-09-25

11:20
Όποιος λευκός μαθαίνει κινέζικα ανοίγει 1000 πόρτες. Ειδικά στον κλάδο των οικονομικών, μηχανικών και επιστημών υγείας. Αυτομάτως αν ο δρόμος σας σας φέρει στην Κίνα (κυρίως στην Σανγκάη υπάρχει διεθνή παρουσία) σε πολυεθνική ο μισθός σας θα είναι διπλάσιος και τριπλάσιος του αντίστοιχου Κινέζου μόνο και μόνο επειδή είσαι λευκός, ξέρεις κινέζικα, μιλάς Αγγλικά, και δείχνεις ότι η εταιρεία έχει παγκόσμια παρουσία.
Επισης για γιατρούς @nearos υπάρχουν τρελες ευκαιρίες πρόσφατα άκουσα ότι έκαναν και εξ αποστάσεως χειρουργείο, όπως και κάποια άλλα απίθανα ορθοπεδικα χειρουργεία.
Δύσκολη γλώσσα αλλά όποιος την παλέψει αξίζει με το παραπάνω.
Επισης για γιατρούς @nearos υπάρχουν τρελες ευκαιρίες πρόσφατα άκουσα ότι έκαναν και εξ αποστάσεως χειρουργείο, όπως και κάποια άλλα απίθανα ορθοπεδικα χειρουργεία.
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 23.570 μηνύματα.

07-09-25

11:35
Στη Σανγκάη δεν μιλάνε τα Mandarin Chinese που μαθαίνει ο κόσμος. Έχουν άλλη διάλεκτο εκεί. Το πιο πολυεθνικό κομμάτι της Κίνας είναι το Χονγκ Κονγκ αλλά και εκεί μιλάνε τα Cantonese.κυρίως στην Σανγκάη υπάρχει διεθνή παρουσία
--------------------------------------------
Αν είναι να ξεκινήσει κάποιος Ευρωπαίος μία δύσκολη ξένη γλώσσα ας επιλέξει τα Ρώσσικα.
ultraviolence
Συντονιστής
Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 16.055 μηνύματα.

07-09-25

11:41
Από την εμπειρία μου πάντως, όσο μεγαλώνεις τόσο δυσκολότερο είναι να μάθεις μια γλώσσα. Θες η έλλειψη χρόνου; Θες ότι δεν ρουφας πλέον σαν σφουγγάρι; Σε καμία περίπτωση δεν είναι απίθανο, δεν λέω αυτό. Απλα ας πούμε ότι με την γλώσσα που μαθαίνω τώρα δυσκολεύομαι αρκετά.
nearos
Επιφανές μέλος

07-09-25

11:58
Σαφώς είναι πολύ σημαντική γλώσσα η κινεζική, ειδικά με τις τρομερές τεχνολογικές καινοτομίες, αλλά όλα τα σημάδια δείχνουν πως εν τέλει πολυ πιο πιθανό να επιλέξω Ρωσικά. Θα δώ και τι ευκαιρίες θα μου δοθούν απο το πανεπιστήμιο.Όποιος λευκός μαθαίνει κινέζικα ανοίγει 1000 πόρτες. Ειδικά στον κλάδο των οικονομικών, μηχανικών και επιστημών υγείας. Αυτομάτως αν ο δρόμος σας σας φέρει στην Κίνα (κυρίως στην Σανγκάη υπάρχει διεθνή παρουσία) σε πολυεθνική ο μισθός σας θα είναι διπλάσιος και τριπλάσιος του αντίστοιχου Κινέζου μόνο και μόνο επειδή είσαι λευκός, ξέρεις κινέζικα, μιλάς Αγγλικά, και δείχνεις ότι η εταιρεία έχει παγκόσμια παρουσία.
Pyotr_Krasnov
Δραστήριο μέλος
Ο Pyotr_Krasnov αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 797 μηνύματα.

07-09-25

13:06
Αρχονταςαλλά όλα τα σημάδια δείχνουν πως εν τέλει πολυ πιο πιθανό να επιλέξω Ρωσικά.

Grand Duchess
Διακεκριμένο μέλος
Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.506 μηνύματα.

07-09-25

13:26
Η Κίνα είναι γλωσσολογικά πλούσια, με τα standard mandarin ενδεχομένως να μην καταλάβεις πολύ καλά ούτε τον κόσμο στο Πεκίνο.Στη Σανγκάη δεν μιλάνε τα Mandarin Chinese που μαθαίνει ο κόσμος. Έχουν άλλη διάλεκτο εκεί. Το πιο πολυεθνικό κομμάτι της Κίνας είναι το Χονγκ Κονγκ αλλά και εκεί μιλάνε τα Cantonese.
--------------------------------------------
Αν είναι να ξεκινήσει κάποιος Ευρωπαίος μία δύσκολη ξένη γλώσσα ας επιλέξει τα Ρώσσικα.
Όσο για την Σανγκάη, παρόλο που έχουν δική τους διάλεκτο, όλα τα παιδιά εκεί είναι υποχρεωμένα στο σχολείο να μαθαίνουν και τα στάνταρ mandarin, άρα θα υπάρχει συνεννόηση. Επίσης είναι και πολύ καλοί στα αγγλικά.
Όσο για το Hong Kong, εκεί όλοι μιλανε αγγλικά και χρησιμοποιείται παντού, οπότε την βγάζεις και χωρίς Cantonese. Τα cantonese είναι σχεδόν τελείως διαφορετικη γλώσσα και δεν περιμένουν από τους ξένους να τα μάθουν. Άσε που είναι και πιο δύσκολα από τα mandarin.
Μετά στην Ασία υπάρχει και η Σινγκαπούρη που εκεί είναι και η επίσημη γλώσσα η αγγλική.
Τα ρωσικά είναι και αυτά πολύ όμορφη γλώσσα, αλλά αρκετά άκαρπη εκτος αν θέλεις να δουλέψεις με Σλάβους. Αν μάθεις ρωσικά καταλαβαίνεις αρκετά και Ουκρανικα κτλ.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Το Διδασκαλείο του ΕΚΠΑ είναι ένα joke μην χαλάσεις τα χρήματα σου εκεί.Σαφώς είναι πολύ σημαντική γλώσσα η κινεζική, ειδικά με τις τρομερές τεχνολογικές καινοτομίες, αλλά όλα τα σημάδια δείχνουν πως εν τέλει πολυ πιο πιθανό να επιλέξω Ρωσικά. Θα δώ και τι ευκαιρίες θα μου δοθούν απο το πανεπιστήμιο.
Καλύτερα επέλεξε φροντηστριο με native speaker δάσκαλο/α.
nearos
Επιφανές μέλος

07-09-25

13:31
Η Ρωσική γλώσσα προφανώς και είναι καρποφόρα καθώς σου ανοίγει διάπλατα ευκαιρίες σε κάθε σλαβική χώρα, είναι πολύ κοντά γραμματικά και λεξιλογικά με τα πολωνικά, ουκρανικά, λευκορωσικά, Πολωνικά, σερβικά, βουλγαρικα, πολύ περισσότερo απο ότι είναι τα Κινέζικα με τα Καντονέζικα, ή ακόμα και με την παραδοσιακή κινέζικη γλώσσα που μιλάνε στη Ταϊβάν.Τα ρωσικά είναι και αυτά πολύ όμορφη γλώσσα, αλλά αρκετά άκαρπη εκτος αν θέλεις να δουλέψεις με Σλάβους. Αν μάθεις ρωσικά καταλαβαίνεις αρκετά και Ουκρανικα κτλ.
Θεωρώ πως σωστά είπε ο Γιάννης οτι είναι πλεονέκτημα για τον μέσο Ευρωπαίο να μάθει Ρωσικά καθώς ξεκλειδώνει πολύ εύκολα σχεδόν όλη την ανατολική ευρώπη.
Πιστεύω πως είναι γάντι για μένα απο την στιγμή που λατρεύω την ανατολική ευρώπη τόσο πολιτισμικά, γεωγραφικά, ιστορικά.
Pyotr_Krasnov
Δραστήριο μέλος
Ο Pyotr_Krasnov αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 797 μηνύματα.

07-09-25

14:11
Τα ρωσικά είναι και αυτά πολύ όμορφη γλώσσα, αλλά αρκετά άκαρπη εκτος αν θέλεις να δουλέψεις με Σλάβους. Αν μάθεις ρωσικά καταλαβαίνεις αρκετά και Ουκρανικα κτλ.
Τα Ρωσικα ειναι οντως μια απο τις πιο ομορφες γλωσσες. Γενικως, πιστευω μετα απο τον Πολεμο, η Ρωσια και η Ουκρανια θα ζητησουν πολλους ξενους για να τους βοηθησουν. Ισως να μπορει καποιος να βρει ευκαιρια να παει στις χωρες αυτες ειδικα αν ξερει Ρωσικα.
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.942 μηνύματα.

07-09-25

14:15
Σωστά το σκέφτεσαι. Εντωμεταξυ ανοιγει όλη η Ανατολική Ευρωπη και η Κεντρική Ασία με τα Ρώσικα.Τα Ρωσικα ειναι οντως μια απο τις πιο ομορφες γλωσσες. Γενικως, πιστευω μετα απο τον Πολεμο, η Ρωσια και η Ουκρανια θα ζητησουν πολλους ξενους για να τους βοηθησουν. Ισως να μπορει καποιος να βρει ευκαιρια να παει στις χωρες αυτες ειδικα αν ξερει Ρωσικα.
Εγω σκεφτόμουν Κινέζικα, διότι ειναι νομοτελιακό η Κίνα να υπερκεράσει τις ΗΠΑ και ηδη ελέγχει πολλές χώρες σε μέρη που θα ήθελα είτε να παω για ταξίδι είτε μελλοντικά να τις δω και ως μόνιμη λύση (ΝΑ Ασία).
nearos
Επιφανές μέλος

07-09-25

14:47
Όχι τόσο η Κεντρική Ασία. Χώρες της πρώην ΕΣΣΔ χρησιμοποιούν μεν το κυριλλικό αλφάβητο, αλλά η γλώσσα είναι Τουρκική και όχι σλαβική.Σωστά το σκέφτεσαι. Εντωμεταξυ ανοιγει όλη η Ανατολική Ευρωπη και η Κεντρική Ασία με τα Ρώσικα.
Pyotr_Krasnov
Δραστήριο μέλος

07-09-25

14:51
Σωστα, μονο στο Βορειο Καζακσταν θα μπορεις να βγαλεις ακρη καθως υπαρχουν πολλοι Ρωσοι και ΟυκρανοιΌχι τόσο η Κεντρική Ασία. Χώρες της πρώην ΕΣΣΔ χρησιμοποιούν μεν το κυριλλικό αλφάβητο, αλλά η γλώσσα είναι Τουρκική και όχι σλαβική.
Valder
Τιμώμενο Μέλος

07-09-25

14:57
Τωρα που το λες, έχει βάση αυτό. Εξ ου και ο Οργανισμός Τουρκικων Κρατων και φυσικα οι ιστορικές ρίζες των Τουρκων απο πιο πριν απο το Βυζάντιο κι όλας. Αλτάι, συγκολλητικές γλώσσες. Πιο συγγενείς με τα Κορεάτικα παρά τα Ρωσικα.Όχι τόσο η Κεντρική Ασία. Χώρες της πρώην ΕΣΣΔ χρησιμοποιούν μεν το κυριλλικό αλφάβητο, αλλά η γλώσσα είναι Τουρκική και όχι σλαβική.
nearos
Επιφανές μέλος

07-09-25

15:03
WELP πάει ένα σχέδιο που είχα.Το Διδασκαλείο του ΕΚΠΑ είναι ένα joke μην χαλάσεις τα χρήματα σου εκεί.
Καλύτερα επέλεξε φροντηστριο με native speaker δάσκαλο/α.

Μπορείς να μου πείς γιατί;
Καλά, το σκέφτηκα πως 350 ευρώ τον χρόνο ήτανε too good to be true
Grand Duchess
Διακεκριμένο μέλος

07-09-25

15:19
Δες τις κριτικές στο google και θα δεις γιατίWELP πάει ένα σχέδιο που είχα.
Μπορείς να μου πείς γιατί;
Καλά, το σκέφτηκα πως 350 ευρώ τον χρόνο ήτανε too good to be true

Natsuko
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η Natsuko αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 174 μηνύματα.

07-09-25

21:39
Από τις κριτικές ή από προσωπική σου εμπειρία το λες αυτό; Εγώ που έκανα πέρυσι πάντως ήμουν αρκετά ευχαριστημένη, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τα χρήματα που έδωσα εκεί σε σχέση με αυτά που θα έδινα αλλού.Δες τις κριτικές στο google και θα δεις γιατί![]()
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 51 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.