Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.197 μηνύματα.

27-07-24

12:51
Ακριβως γι αυτο ειναι σημαντικό να επιβεβαιωθεί και μαλιστα άμεσα, αν το προβλημα ειναι σχετικό ή όχι.Σε δημόσιες συναθροίσεις / συζητήσεις δε χωράνε ούτε λεκτικές επιθέσεις με υβρεολόγιο δρόμου, ούτε απαξιωτικά χασκογελα .
( τώρα αν η εν λόγω κυρία έχει κάποιο θέμα. με μυες προσώπου οφείλουν οι παρευρισκόμενοι να το παραβλέψουν..)
Γιατι εκει θα φανεί αν του τη στήσανε ή αν ειναι άξεστος αυτός για μια ακομα φορά.
Ακόμα κι αν δεν τον χωνευει κανείς, πρέπει να το μαθει τι πραγματικά έγινε.
Οπως δεν μπορώ τους τρόπους του Πολάκη, δε μπορώ και την αλαζονεία της ΝΔ, και θα εκνευριζόμουν απίστευτα εαν ένας άνθρωπος επικαλείτο πρόβλημα πιθανώς για να καλύψει απρεπή συμπεριφορά.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.110 μηνύματα.

27-07-24

12:55
Καλα σοβαρα τωρα δεν ξερετε οτι απο τοτε απαγορευοταν το καπνισα σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ;
ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΕΣΑΣ.
Κατα τα αλλα απολαυστε νεαντερνταλ.Οντας υπουργος υγειας.
www.tovima.gr
ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΕΣΑΣ.
Κατα τα αλλα απολαυστε νεαντερνταλ.Οντας υπουργος υγειας.

Ο Πολάκης απάντά στον Ευρωπαίο Επίτροπο Υγείας για το τσιγάρο - ΤΟ ΒΗΜΑ
Ο Παύλος Πολάκης απάντησε στον Επίτροπο Υγείας της Ε.Ε. με μια ανάρτηση στο Facebook… περί ανέμων και υδάτων. Μια από τις «δικαιολογίες» του είναι ότι κάπνισε εντός του υπουργείου Υγείας, παράβιάζοντας κατάφωρα τον αντικαπνιστικό νόμο, αλλά και τα δικαιώματα των υπολοίπων πολιτών… αφού είχε...

Ο Παύλος Πολάκης απάντησε στον Επίτροπο Υγείας της Ε.Ε. με μια ανάρτηση στο Facebook… περί ανέμων και υδάτων. Μια από τις «δικαιολογίες» του είναι ότι κάπνισε εντός του υπουργείου Υγείας, παράβιάζοντας κατάφωρα τον αντικαπνιστικό νόμο, αλλά και τα δικαιώματα των υπολοίπων πολιτών… αφού είχε τελειώσει η σύσκεψη…
Υπεκφεύγοντας επέλεξε να «απαντήσει» ο Παύλος Πολάκης στον Επίτροπο Υγείας, Βιτένις Αντριουκαΐτις ο οποίος χθες εξέφρασε την οργή του για την εικόνα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας να καπνίζει σε συνέντευξη Τύπου.
«Το τσιγάρο θα το κόψω όταν το επιλέξω με ελεύθερη βούληση εγώ», λέει με το σύνηθες σκαιό ύφος του σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook.
Υπενθυμίζουμε πως ο Βιτένις Αντριουκαΐτις ρωτήθηκε για τη φωτογραφία αυτή χθες, στο περιθώριο εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου που διοργανώθηκε από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
«Είναι ντροπή! Είναι ντροπή! Αυτός ο τύπος δεν καταλαβαίνει τίποτα από υγεία. Μηδέν!» ξέσπασε ο Ευρωπαίος επίτροπος.
«Τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να καταγγέλλονται στην κοινή γνώμη. Αν είσαι εθισμένος, είναι ίσως δύσκολο να απεξαρτηθείς, αλλά τουλάχιστον ας προσπαθήσεις, ας πάρεις τσίχλες νικοτίνης, ας ζητήσεις ιατρική βοήθεια», συνέχισε προφανώς αδυνατώντας να συνειδητοποιήσει πώς γίνεται ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας (!!!) μιας ευρωπαϊκής χώρας να καπνίζει σε κλειστό χώρο, και μάλιστα του υπουργείου Υγείας…
«Το ζήτημα της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας είναι πολύ σοβαρό και το Κοινοβούλιο της χώρας σας οφείλει να το συζητήσει», συνέχισε ο κ. Αντριουκαϊτις και έθεσε το θέμα στη σωστή του διάσταση:
«Δεν είναι θέμα ελεύθερης βούλησης κάποιου αν καπνίζει ή όχι. Όταν αυτό συμβαίνει σε δημόσιο χώρο πρόκειται για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γιατί οι γύρω του έχουν το δικαίωμα να αναπνέουν καθαρό αέρα. Σήμερα επισκέφθηκα το υπουργείο Υγείας και οι χώροι μύριζαν τσιγάρο» είπε χαρακτηριστικά.
Η «απάντηση» Πολάκη
Ο Παύλος Πολάκης απάντησε στον Επίτροπο, με μια ανάρτηση στο Facebook… περί ανέμων και υδάτων. «Το τσιγάρο θα το κόψω εγώ» αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Μόνο που ο Επίτροπος δεν τον κατηγόρησε επειδή καπνίζει, αλλά επειδή το κάνει σε κλειστούς χώρους παραβιάζοντας όχι μόνο τον νόμο, αλλά και τα δικαιώματα των πολιτών που τους αναγκάζει να εισπνέουν τον βλαβερό καπνό του.
Στη συνέχεια ο Π. Πολάκης το ρίχνει στην συνωμοσιολογία, λέγοντας πως την -περίφημη πια- φωτογραφία που τον απεικονίζει στην αίθουσα τύπου του υπουργείου με το τσιγάρο στο χέρι «την τράβηξε κρυφά κάποιος εκπρόσωπος εταιρείας Υγειονομικού υλικού (…) που τους αναγκάσαμε να κατεβάσουν 20% τις τιμές».
Και πάλι «πετάει την μπάλα στην εξέδρα», αφού το πρόβλημα είναι ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας μιας πολιτισμένης -υποτίθεται- χώρας καπνίζει μέσα σε κλειστό χώρο του υπουργείου Υγείας, και όχι οι προθέσεις εκείνου που απαθανάτισε το αποδεικτικό ντοκουμέντο με τον ίδιο τον υπουργό να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τον αντικαπνιστικό νόμο.
Τέλος, το αποκορύφωμα όλων είναι η προσπάθεια του κ. Πολάκη να δικαιολογηθεί γράφοντας, ότι κάπνισε το τσιγάρο… αφού ολοκληρώθηκε η συνάντηση (!)
Λες και ο αντικαπνιστικός νόμος ισχύει μόνο κατά τη διάρκεια συσκέψεων…
glayki
Περιβόητο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.454 μηνύματα.

27-07-24

12:56
Όπως και να χει το πράγμα έπεσε μόνος του στο " Χαντάκι" .. Όταν είσαι οξύθυμος και απρεπης και χάνεις τον έλεγχο, κάποιος αργά ή γρήγορα θα το εκμεταλλευτεί.Ακριβως γι αυτο ειναι σημαντικό να επιβεβαιωθεί και μαλιστα άμεσα, αν το προβλημα ειναι σχετικό ή όχι.
Γιατι εκει θα φανεί αν του τη στήσανε ή αν ειναι άξεστος αυτός για μια ακομα φορά.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.110 μηνύματα.

27-07-24

12:56
Και αλλος πολακης...οσο θετε παρτε τον στην μουρη.
www.in.gr

Ποιος αντικαπνιστικός; Με το τσιγάρο στο στόμα ο «θεριακλής» Πολάκης | in.gr
Όπως έκανε λοιπόν και ενώπιον του Σταμάτη Κραουνάκη τον περασμένο Φλεβάρη, έτσι και την Παρασκευή, ο Παύλος Πολάκης σηκώθηκε και άρχισε τις γυροβολιές με το τσιγάρο ανά χείρας
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.197 μηνύματα.

27-07-24

13:00
Μα δεν διαφωνώ. Το είπα πιο πάνω. Μα καλα δεν με διαβάζετε;Όπως και να χει το πράγμα έπεσε μόνος του στο " Χαντάκι" .. Όταν είσαι οξύθυμος και απρεπης και χάνεις τον έλεγχο, κάποιος αργά ή γρήγορα θα το εκμεταλλευτεί.

Απλά δεν ειμαι grunt, να κανω μονο για χειρωνακτικές δουλειές και το μυαλό να το χω στο ρελαντί και να μου ταιζουν κατι τα κανάλια κι αναλογα την πλευρά που πρεσβευω να παίρνω και ανάλογη θέση και να την υποστηρίζω με τοσο παθος που να ειμαι τυφλός στην αλήθεια.
Εδω μπορει να φταινε όλοι και να μας κοροιδευουν μες τα μουτρα μας.
juste un instant
Επιφανές μέλος
Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.

27-07-24

13:01
Αν θυμάμαι καλά, κάπνιζε σε νοσοκομείο την περίοδο κοβιντ που απαγορευόταν να μην φοράς μάσκα προσώπου.ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΓΚΕΓΚΕ;Σγα που δεν θα γελασω με τις μαλακιες ενος μαλακα...
Η λεκτικη βια ομως απαγορευεται οπως και το εργασιακο μπουλινκγ.Μορφωσου λιγο δεν βλαφτει.
ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΚΙΚΟΣ.
Οταν εχουμε εναν υπουργο υγειας να καπνιζει σε εσωτερικους χωρους ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ..ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΠΟΥ ΜΑς ΕΦΕΡΕ ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΞΕΦΤΥΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ...ΑΥΤΟς ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ.
END OF STORY.
Εντιτ. Όχι τελικά. Δεν κάπνιζε αλλά βρισκόταν έξω από τις ΜΕΘ χωρίς μάσκα...
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.

27-07-24

14:53
Αυτό, με τον αποπροσανατολισμό, το έχω ακούσει πολλές φορές. Και θεωρώ ότι και για τον ίδιο είναι ένα πολύ ωραίο άλλοθι ότι του "την είχαν στημένη" (κάτι τέτοιο πάει να ισχυριστεί, άλλωστε...), για να φύγουν τα φώτα τής δημοσιότητας από τα φλέγοντα ζητήματα και να στραφούν στον ίδιο...Δε θα εξεταστεί, γι αυτο να εισαι σίγουρη. Ειναι θρασυτατοι οι Νεοδημοκράτες, μπορει να μη σου αρεσει αλλά έτσι είναι, και εκμεταλλευτηκαν την κατασταση για να στρέψουν τη δημοσιοτητα εκει και οχι στο ξεπούλημα που έγινε στην Κάσο σε ανακυρηγμένη ΑΟΖ.
Οι Τουρκοι ευχαριστουν την Ελλάδα που σεβαστηκε τα δικαιωματα "στην υφαλοκρηπίδα τους" και ο Μητσοτακης έλεγε στον Α/ΓΕΝ "Μας ταλαιπώρησαν λίγο οι φίλοι μας, αλλα ολα καλά".
Οι φιλοι μας.
Εσυ ασχολήσου με τον Πολάκη. Οχι οτι δεν πρέπει να ασχοληθεις, ναι να ασχοληθεις. Αλλα οχι τόσο, όχι τώρα.
Κι απο πίσω ο Κασσελάκης που κανει εσωτερικές εκκαθαρίσεις, το Αμερικανό που μπηκε εκει για να διατηρησει τον Συριζα αδυναμο και γραφικο, ωστε να εχει αβαντες ο Μητσοτακης να μην πέσει ουτε σε 15 χρονια.
Το ένα δε θα πρέπει να αναιρεί το άλλο. Κάλλιστα μπορούμε ν' ασχοληθούμε (και να μην "κλείνουμε τα μάτια"...) και με τα δυο θέματα, τα οποία είναι άσχετα μεταξύ τους.
Εμένα μου κάνει εντύπωση που βλέπετε το συγκεκριμένο γεγονός μεμονωμένα και όχι συσσωρευτικά. Έχουν μαζευτεί πολλά, στον συγκεκριμένο "κύριο", πώς να το κάνουμε ;Δεν διαφωνώ σε αυτο και το είπα και στα δυο προηγούμενα ποστς.
Και θα επισημάνω επιπροσθετως οτι ΑΝ υπάρχει οντως προβλημα, οντας γιατρός θα πρεπε να χει επιπλέον ευαισθησία. Δεν εχω λογο να τον καλύψω.
Guest 376555
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

27-07-24

15:40
Οι μορφασμοί μια χαρά εμπίπτουν στο εργασιακό bullying. Πρόκειται για παθητικοεπιθετική συμπεριφορά η οποία είναι και πολύ ύπουλη μιας που αναγκάζουν το θύμα να βγάλει το φίδι από τη τρύπα και αν δε ξέρει να το χειριστεί καταλήγει να εκτίθεται αυτό, ενώ ο καθαρά επιθετικός εκτίθεται μόνος του. Πολυ παιδιάστικος τρόπος να δείξεις την αποδοκιμασία σου για κάτι. Ή βρες τρόπο να συμμετάσχεις εποικοδομητικά στη συζήτηση και επικοινώνησε που διαφωνείς ή κάτσε στη γωνιά σου και άσε τους υπόλοιπους να δουλέψουν.
Στη προκειμένη περίπτωση η γυναίκα φαίνεται να έχει όντως κάποιο πρόβλημα, δε μας αφορά τι. Δε με ενδιαφέρει πόσο δίκιο είχε ο Πολάκης για τα νοσοκομεία, υπάρχουν κι άλλοι που θα είχαν δίκιο στη θέση του και αντί να δίνουμε τη θέση σε αυτούς τη κρατάει ένας ψέκας "Κρητίκαρος"
νταής. Αυτά τα χαρακτηριστικά δεν είναι προαπαιτούμενα για να λέει κάποιος "αλήθειες".
Στη προκειμένη περίπτωση η γυναίκα φαίνεται να έχει όντως κάποιο πρόβλημα, δε μας αφορά τι. Δε με ενδιαφέρει πόσο δίκιο είχε ο Πολάκης για τα νοσοκομεία, υπάρχουν κι άλλοι που θα είχαν δίκιο στη θέση του και αντί να δίνουμε τη θέση σε αυτούς τη κρατάει ένας ψέκας "Κρητίκαρος"

juste un instant
Επιφανές μέλος
Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.

27-07-24

18:26

Ο Πολάκης γίνεται συριζοτρόλ | Κώστας Γιαννακίδης
Ο Πολάκης είναι πλέον απελευθερωμένος. Θα μιλάει και θα συμπεριφέρεται όπως θέλει, χωρίς το κομματικό καπίστρι. Και όταν μικρύνει ο εκλογικός χρόνος και ο Πολάκης θα έχει πίσω του ένα στρατό αφιονισμένων, ο Κασσελάκης θα κάνει τη σωστή δήλωση. «Με τον Παύλο μας ενώνουν πολλά περισσότερα από αυτά...

Valder
Τιμώμενο Μέλος

27-07-24

18:47
Δεν ζήτησα κάτι διαφορετικό. Αλλά πόσο μπορεί να το κάνει ο μέσος χαμάλης που δεν έχει εγκέφαλο και ειναι "yay η νουδουλα μου θα νικαει; Χαχα κοιταχτε ο συριζας καίγεται".Το ένα δε θα πρέπει να αναιρεί το άλλο. Κάλλιστα μπορούμε ν' ασχοληθούμε (και να μην "κλείνουμε τα μάτια"...) και με τα δυο θέματα, τα οποία είναι άσχετα μεταξύ τους.
Και μαλιστα θα το παω και ενα βήμα παραπέρα. Το καταλαβαίνετε οτι δεν έχουμε αντιπολίτευση, έτσι;
Ότι ο πολιτικός λόγος ειναι επιπέδου Πολάκη, σε σημείο που να λυπούνται κάποιοι για λογαριασμό του γιατί έλεγε σωστα δεδομένα για τα νοσοκομεία.
Εχω προλάβει εποχές Παπανδρέου το 1989, όπου η αγόρευση ήταν αγόρευση, όχι χοιροστάσιο.
Δυο ποστ ειχα γράψει πιο πάνω που λεω οτι το χει ξανακανει και στον Κυμπουροπουλο (τον οποιο by the way ΔΕΝ παω), και έχει κανει και άλλα ζόρικα με τσιγάρα και μαγκιές. Τι δεν σε πείθει στα λεγόμενά μου και συνεχίζεις να έχεις αυτή την εντύπωση; Να το συζητήσουμε.Εμένα μου κάνει εντύπωση που βλέπετε το συγκεκριμένο γεγονός μεμονωμένα και όχι συσσωρευτικά. Έχουν μαζευτεί πολλά, στον συγκεκριμένο "κύριο", πώς να το κάνουμε ;
back2967
Διάσημο μέλος
Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.699 μηνύματα.

27-07-24

19:01
Ο Πολάκης είτε είναι χαζός που του την στήνουν και τσιμπάει είτε είναι όσο ζώο φαίνεται,σε κάθε περίπτωση κάνει το καλύτερο δώρο κάθε φορά για να πηγαίνει η συζήτηση πάνω του αντι για την ουσία.
Δίνει πάτημα σε υπουργούς,βουλευτές, έμμισθα και άμισθα τρολ να λένε σε κάθε κριτική για την αγαπημένη τους ΝΔ "ναι αλλά ο Πολάκης απειλεί/βρίζει/καπνίζει"
Δίνει πάτημα σε υπουργούς,βουλευτές, έμμισθα και άμισθα τρολ να λένε σε κάθε κριτική για την αγαπημένη τους ΝΔ "ναι αλλά ο Πολάκης απειλεί/βρίζει/καπνίζει"

27-07-24

20:10
H οποία είναι;για να πηγαίνει η συζήτηση πάνω του αντι για την ουσία.
back2967
Διάσημο μέλος
Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.699 μηνύματα.

27-07-24

20:28
Το όποιο θέμα αναφέρει αυτός ή είναι γενικά στην επικαιρότητα την κάθε στιγμή.H οποία είναι;
Για παράδειγμα αυτό που έλεγε όταν έγινε το επεισόδιο που μίλαγε για το 1,5εκ για ενεργειακή αναβάθμιση ενός κέντρου υγείας,που δεν έχω ιδέα αν ισχύει,αν ισχύει είναι σκάνδαλο αλλά κανείς δεν ασχολείται να διερευνήσει αυτό,όλοι ασχολούνται με τον Πολάκη.
Ταυτόχρονα τις ίδιες μέρες έγινε το επεισόδιο με τους Τούρκους στην Κάσο. Ποτέ δεν μάθαμε πως αποκλιμακώθηκε,αν υποχωρήσαμε όπως λένε τα τουρκικά μέσα ή έγινε κάτι άλλο. Πρώτο θέμα παντού ήταν ο Πολάκης.
fockos
Επιφανές μέλος
Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Νευρολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15.204 μηνύματα.

28-07-24

12:00

Ο Κασσελάκης κρατά τον Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ: Στέλεχος με αντιπολιτευτική ισχύ και ανιδιοτελή παρουσία
Αμετακίνητος από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Παύλος Πολάκης. Μετά το περιστατικό στη Βουλή που προκάλεσε ουκ ολίγες αντιδράσεις ο Στέφανος Κασσελάκης τον στηρίζει

juste un instant
Επιφανές μέλος

28-07-24

12:06
Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
linuxman
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο linuxman αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 54 ετών. Έχει γράψει 167 μηνύματα.

29-07-24

19:52
Ας δούμε τι διαφορετικό κάνει ο Πολάκης από όλους τους επικριτές του.
- Θυμήθηκα αυτό
https://reporter.com.cy/article/2016/8/ ... lophoreis/
- Θυμήθηκα επίσης όταν σπούδαζα που μας είχαν πάει στο Εθνικό ίδρυμα αναπήρων, έβλεπα καθημερινά μία κυρία με ημιπληγία και το πόσο αχώνευτη μου ήταν επειδή το πρόσωπο της ήταν άκαμπτο και κρύο. θα έλεγα και αυστηρό. Απλά μια μέρα συνειδητοποίησα πόσο μαλακία με έδερνε. Την είδα την γυναίκα να γελάει. Από τη μία πλευρά το στόμα της έφτανε στο αυτό που λέει ο λόγος. Μεγάλο χαμόγελο και γλυκό. Από την άλλη μεριά όμως, το μάγουλο ήταν κοκαλωμένο. Ούτε ένα χιλιοστό σύσπαση τα χείλη της από εκείνη τη μεριά.
Τι κοινό έχω τώρα και έχουμε γενικά οι περισσότεροι αν όχι όλοι;
Δεν μας αρέσει κάτι που βλέπουμε. Και αυτό που δεν μας αρέσει μας προκαλεί και κάποιο συναίσθημα. Φυσιολογικό πράγμα.
Κι αν είναι ένα ήπιο αρνητικό συναίσθημα, εντάξει. Δεν τρέχει και κάτι. Συχνά όμως το συναίσθημα μπορεί να είναι φόβος. Μπορεί έστω, να είναι ανησυχία. Τέλος πάντων οτιδήποτε άλλο όπως κι αν ονομαστεί που όμως είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό;
- Κι εκεί τι πρέπει να κάνουμε;
Εδώ έρχεται η γνώση που καλό θα ήταν να έχουμε. Όμως κι αν δεν την έχουμε; Φταίμε; Και ναι και όχι κατά την γνώμη μου αλλά είναι ξεχωριστή συζήτηση.
Αν είχαμε τη γνώση, θα ξέραμε ότι δεν κάνει κάτι σε μας το άτομο με την αδυναμία. Είναι μία αντίδραση του σώματός του και είναι εσωτερική η αιτία. Δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα εμείς με το ζήτημα.
Αλλά ΟΚ, δεν ξέρουμε ρε παιδί μου! Θα δικαστούμε γι αυτό;
Κι εδώ έρχεται και η καλλιέργεια. Πως έχουμε μάθει να αντιδρούμε όταν εσωτερικά νιώθουμε κάτι παρόμοιο; Ανησυχία -ταραχή - απόγνωση - ντροπή - ζήλια - άγχος - φόβο. Είναι ανθρώπινα όλα. Αλλά έχουμε το δικαίωμα να απαιτούμε αποκατάσταση (ας το πούμε έτσι) από τον άλλον; Ανθρώπινο είναι να χέζεσαι. Δικαιούσαι ανακούφισης, ξελαφρώματος. Δικαιούσαι όμως να το κάνεις μπροστά στον άλλον στον χώρο που βρίσκεσαι; ΟΚ ο παραλληλισμός είναι υπερβολικός. Αλλά η ουσία είναι αντίστοιχη.
Αν είσαι παιδί 5 χρονών (Βασικά και 10 και 13 αν είσαι) και δεις έναν με εγκεφαλική παράλυση να βαδίζει με σπαστικότητα, κατά 80 με 90% θα τρομάξεις. Το 5χρονο και ίσως το 10χρονο μπορεί να κλάψει. Μπορεί απλά να βγάλει κραυγή αγωνίας ή αρνητικής έκπληξης. ό,τι και να κάνει όμως, έχει κάθε δικαίωμα και δεν μπορείς να το κατηγορήσεις.
Εσύ που είσαι ενήλικος όμως; Που έχεις περπατήσει στη ζωή σου; λογικά θα έχεις δει τέτοια εικόνα μια δυο φορές. Θα μου πεις τώρα "και φτάνει αυτό;" Δηλαδή αρκεί να έχεις οπτικές εμπειρίες και πληροφορίες στη ζωή σου και είσαι καλλιεργημένος; όχι βέβαια, δεν φτάνει από μόνο του. θα πρέπει να έχεις φτιάξει ήδη και σύστημα αλληλεπίδρασης με τον κόσμο και τις εμπειρίες της ζωής.
Κι όταν είσαι κομματάκι σοφότερος, θα ξέρεις ήδη ότι δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι σώνει και καλά, επειδή ταράχτηκες. Είμαστε ηφαίστεια ορμονών και νευροδιαβιβαστών. Κάθε φορά που πικρίζει η σούπα μέσα μας, πρέπει να απαιτήσουμε αποζημίωση;
Ξυπνάς από ύπνο που έτυχε να έχει έντονη ορμονική δραστηριότητα. Κοινώς ξυπνάς σκατά. Οφείλουν όσοι είναι δίπλα σου να ακολουθήσουν; να σε αποκαταστήσουν και να ανεχτούν τις αντιδράσεις που θα έχεις;
Η κατακλείδα
Τι μπορείς να κάνεις από δω και πέρα; Προτείνω απλά να παραβιάσεις όσο μπορείς τις στερεότυπες αντιδράσεις σου. Μπορείς να κάνεις λίγο σιωπή. Μπορείς να περιμένεις κάποια δευτερόλεπτα παραπάνω, Κάθε φορά που νιώθεις κάτι και σου έρχεται να αντιδράσεις άμεσα, να ξέρεις εξορισμού ότι αυτό είναι το λάθος (Δεν μιλάω για όλες τις καταστάσεις της ζωή μας εννοείται). Να ξέρεις ότι αυτό που νιώθεις δεν είναι απαραίτητα και το πιο εύλογο. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου και σε λίγο θα έρθει η σοφότερη αντίδραση από σένα.
Και εγώ στα 18 μου λοιπόν και ο μπάτσος στο μετρό και ο Πολάκης, καλώς νιώσαμε ότι νιώσαμε. Αλλά κανένας δεν κατέστησε τους απόλυτα σωστούς και που έχουν δίκιο.
Ο Πολάκης ως γιατρός θα πρέπει να είναι μανούλα σε αυτά. Οπότε ή κάτι ξέρει για την υπάλληλο του Άδωνη ή είναι εντελώς ακαλλιέργητος (που είναι). Βέβαια θα την έχει δει πολλές φορές. Αν είχε τικ στο πρόσωπο, αν στραβώνει το στόμα της από κάποια πάθηση θα είχε ήδη φανεί και θα το ήξερε ο Πολάκης. άρα ίσως να έχει δίκιο ότι η άλλη ήταν προκλητικά ειρωνική.
Δεν ξέρω ακόμα τίποτα. Δεν με νοιάζει κιόλας το δίκιο του Πολάκη και δεν συζητάω αυτό. Μιλάω για όλους εμάς και πως κρίνουμε τα πρόσωπα και καταστάσεις.
Σημειώνω την αντίδραση κάποιου βουλευτή (μάλλον ΝΔ ήτανε), που είπε με τρεμάμενη φωνή (όχι τρεμάμενη... αλλά κάτι. Την ακούσατε)
"Έχει πρόβλημα υγείας η κυρία".
Η σημειολογία της φωνής του ήταν τέλεια και μπράβο του όποιος κι αν ήταν. Ούτε να κάνει επίθεση στον Πολάκη του τύπου είσαι ζώον ρε, το λες; Δεν ντρέπεσαι αλήτη κλπ,
ούτε αδιάκριτος να το πει δυνατά και να να νιώσει άσχημα η κυρία, αλλά ούτε να νιώσει άσχημα κι ο Πολάκης. Σαν να του λέει "Έλα βρε! Παρεξηγήθηκες και σε κατανοώ, αλλά... το και το".
Για κάποιο λόγο όλοι ψάχνετε αρνητικές συμπεριφορές και παίρνετε την ικανοποίηση της επιβεβαίωσης ότι εσείς δεν είστε ζώα. Είστε καλοί γιατί να...! Ο άλλος είναι κακός.
Αντί να ψάχνετε τις καλές συμπεριφορές - όπως του βουλευτή που είπα - με τον προσανατολισμό ότι είστε ατελείς και βρίσκετε καλά πράγματα στο διάβα σας που σας κάνουν πιο πλούσιους νοητικά και συναισθηματικά. Αυτό είναι η υποκρισία.
Μακάρι να εκλείψει.
- Θυμήθηκα αυτό
"Σήμερα στο σταθμό του Αγ. Δημητρίου στις 13:30 με πλησίασε ένας αστυνομικός σε απόσταση αναπνοής και με διάλεκτο πεζοδρομίου με ρώτησε γιατί κάνω ΤΙΚ.
Του απάντησα ότι "έχω κινητικό πρόβλημα"
και αυτός μου είπε ότι "μου είναι αδιάφορο, τρομοκρατείς τους επιβάτες".
Η απάντηση μου ήταν "Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό"
Εκείνος μου απάντησε ότι " θα έπρεπε να ντρέπεσαι που κυκλοφορείς στο δρόμο, να κάτσεις σπίτι σου".
Τον ρώτησα " μήπως θα έπρεπε να αυτοκτονήσω από την ντροπή μου;"
Η απάντηση του ήταν "αυτό πρέπει να το τακτοποιήσεις εσύ"
στη συνεχεια του είπα " πρέπει να ξέρετε ότι με προσβάλλεται και ο τρόπος σας δεν αρμόζει στη στολή που φοράτε"
απάντησε "εσύ προσβάλλεις τον κόσμο δίπλα σου με αυτά που κάνεις. Τι ειναι αυτο που λες ότι έχεις ρε ΕΓΩ δε το ξέρω"
Του είπα την πάθηση και μου είπε "δε μου λέει τίποτα, τι ειναι αυτο ;"
Τον ρώτησα , "έχετε ιατρικές γνώσεις;"
Η απάντηση του ήταν να βγω απο το σταθμό
...
...
- Θυμήθηκα επίσης όταν σπούδαζα που μας είχαν πάει στο Εθνικό ίδρυμα αναπήρων, έβλεπα καθημερινά μία κυρία με ημιπληγία και το πόσο αχώνευτη μου ήταν επειδή το πρόσωπο της ήταν άκαμπτο και κρύο. θα έλεγα και αυστηρό. Απλά μια μέρα συνειδητοποίησα πόσο μαλακία με έδερνε. Την είδα την γυναίκα να γελάει. Από τη μία πλευρά το στόμα της έφτανε στο αυτό που λέει ο λόγος. Μεγάλο χαμόγελο και γλυκό. Από την άλλη μεριά όμως, το μάγουλο ήταν κοκαλωμένο. Ούτε ένα χιλιοστό σύσπαση τα χείλη της από εκείνη τη μεριά.
Δεν μας αρέσει κάτι που βλέπουμε. Και αυτό που δεν μας αρέσει μας προκαλεί και κάποιο συναίσθημα. Φυσιολογικό πράγμα.
Κι αν είναι ένα ήπιο αρνητικό συναίσθημα, εντάξει. Δεν τρέχει και κάτι. Συχνά όμως το συναίσθημα μπορεί να είναι φόβος. Μπορεί έστω, να είναι ανησυχία. Τέλος πάντων οτιδήποτε άλλο όπως κι αν ονομαστεί που όμως είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό;
Εδώ έρχεται η γνώση που καλό θα ήταν να έχουμε. Όμως κι αν δεν την έχουμε; Φταίμε; Και ναι και όχι κατά την γνώμη μου αλλά είναι ξεχωριστή συζήτηση.
Αν είχαμε τη γνώση, θα ξέραμε ότι δεν κάνει κάτι σε μας το άτομο με την αδυναμία. Είναι μία αντίδραση του σώματός του και είναι εσωτερική η αιτία. Δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα εμείς με το ζήτημα.
Κι εδώ έρχεται και η καλλιέργεια. Πως έχουμε μάθει να αντιδρούμε όταν εσωτερικά νιώθουμε κάτι παρόμοιο; Ανησυχία -ταραχή - απόγνωση - ντροπή - ζήλια - άγχος - φόβο. Είναι ανθρώπινα όλα. Αλλά έχουμε το δικαίωμα να απαιτούμε αποκατάσταση (ας το πούμε έτσι) από τον άλλον; Ανθρώπινο είναι να χέζεσαι. Δικαιούσαι ανακούφισης, ξελαφρώματος. Δικαιούσαι όμως να το κάνεις μπροστά στον άλλον στον χώρο που βρίσκεσαι; ΟΚ ο παραλληλισμός είναι υπερβολικός. Αλλά η ουσία είναι αντίστοιχη.
Αν είσαι παιδί 5 χρονών (Βασικά και 10 και 13 αν είσαι) και δεις έναν με εγκεφαλική παράλυση να βαδίζει με σπαστικότητα, κατά 80 με 90% θα τρομάξεις. Το 5χρονο και ίσως το 10χρονο μπορεί να κλάψει. Μπορεί απλά να βγάλει κραυγή αγωνίας ή αρνητικής έκπληξης. ό,τι και να κάνει όμως, έχει κάθε δικαίωμα και δεν μπορείς να το κατηγορήσεις.
Εσύ που είσαι ενήλικος όμως; Που έχεις περπατήσει στη ζωή σου; λογικά θα έχεις δει τέτοια εικόνα μια δυο φορές. Θα μου πεις τώρα "και φτάνει αυτό;" Δηλαδή αρκεί να έχεις οπτικές εμπειρίες και πληροφορίες στη ζωή σου και είσαι καλλιεργημένος; όχι βέβαια, δεν φτάνει από μόνο του. θα πρέπει να έχεις φτιάξει ήδη και σύστημα αλληλεπίδρασης με τον κόσμο και τις εμπειρίες της ζωής.
Κι όταν είσαι κομματάκι σοφότερος, θα ξέρεις ήδη ότι δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι σώνει και καλά, επειδή ταράχτηκες. Είμαστε ηφαίστεια ορμονών και νευροδιαβιβαστών. Κάθε φορά που πικρίζει η σούπα μέσα μας, πρέπει να απαιτήσουμε αποζημίωση;
Ξυπνάς από ύπνο που έτυχε να έχει έντονη ορμονική δραστηριότητα. Κοινώς ξυπνάς σκατά. Οφείλουν όσοι είναι δίπλα σου να ακολουθήσουν; να σε αποκαταστήσουν και να ανεχτούν τις αντιδράσεις που θα έχεις;
Η κατακλείδα
Τι μπορείς να κάνεις από δω και πέρα; Προτείνω απλά να παραβιάσεις όσο μπορείς τις στερεότυπες αντιδράσεις σου. Μπορείς να κάνεις λίγο σιωπή. Μπορείς να περιμένεις κάποια δευτερόλεπτα παραπάνω, Κάθε φορά που νιώθεις κάτι και σου έρχεται να αντιδράσεις άμεσα, να ξέρεις εξορισμού ότι αυτό είναι το λάθος (Δεν μιλάω για όλες τις καταστάσεις της ζωή μας εννοείται). Να ξέρεις ότι αυτό που νιώθεις δεν είναι απαραίτητα και το πιο εύλογο. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου και σε λίγο θα έρθει η σοφότερη αντίδραση από σένα.
Και εγώ στα 18 μου λοιπόν και ο μπάτσος στο μετρό και ο Πολάκης, καλώς νιώσαμε ότι νιώσαμε. Αλλά κανένας δεν κατέστησε τους απόλυτα σωστούς και που έχουν δίκιο.
Ο Πολάκης ως γιατρός θα πρέπει να είναι μανούλα σε αυτά. Οπότε ή κάτι ξέρει για την υπάλληλο του Άδωνη ή είναι εντελώς ακαλλιέργητος (που είναι). Βέβαια θα την έχει δει πολλές φορές. Αν είχε τικ στο πρόσωπο, αν στραβώνει το στόμα της από κάποια πάθηση θα είχε ήδη φανεί και θα το ήξερε ο Πολάκης. άρα ίσως να έχει δίκιο ότι η άλλη ήταν προκλητικά ειρωνική.
Δεν ξέρω ακόμα τίποτα. Δεν με νοιάζει κιόλας το δίκιο του Πολάκη και δεν συζητάω αυτό. Μιλάω για όλους εμάς και πως κρίνουμε τα πρόσωπα και καταστάσεις.
Σημειώνω την αντίδραση κάποιου βουλευτή (μάλλον ΝΔ ήτανε), που είπε με τρεμάμενη φωνή (όχι τρεμάμενη... αλλά κάτι. Την ακούσατε)
Η σημειολογία της φωνής του ήταν τέλεια και μπράβο του όποιος κι αν ήταν. Ούτε να κάνει επίθεση στον Πολάκη του τύπου είσαι ζώον ρε, το λες; Δεν ντρέπεσαι αλήτη κλπ,
ούτε αδιάκριτος να το πει δυνατά και να να νιώσει άσχημα η κυρία, αλλά ούτε να νιώσει άσχημα κι ο Πολάκης. Σαν να του λέει "Έλα βρε! Παρεξηγήθηκες και σε κατανοώ, αλλά... το και το".
Για κάποιο λόγο όλοι ψάχνετε αρνητικές συμπεριφορές και παίρνετε την ικανοποίηση της επιβεβαίωσης ότι εσείς δεν είστε ζώα. Είστε καλοί γιατί να...! Ο άλλος είναι κακός.
Αντί να ψάχνετε τις καλές συμπεριφορές - όπως του βουλευτή που είπα - με τον προσανατολισμό ότι είστε ατελείς και βρίσκετε καλά πράγματα στο διάβα σας που σας κάνουν πιο πλούσιους νοητικά και συναισθηματικά. Αυτό είναι η υποκρισία.
Μακάρι να εκλείψει.
linuxman
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο linuxman αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 54 ετών. Έχει γράψει 167 μηνύματα.

29-07-24

21:17
Αναφέρθηκε η λέξη μπούλινγκ. Ποιο μπούλινγκ; Είναι μπούλινγκ να λες στον άλλον "Τι κάνεις έτσι ρε; Είναι εκνευριστικό"
Ε;
Το μόνο που της είπε ήταν να μη φέρεται με ασέβεια.
Τελικά ακούω ότι δεν έχει κάποια πάρεση η κυρία. Κανένα θέμα υγείας.
Προς τον συντονισμό.
Παιδιά βλέπω ότι μεταφέρατε το ποστ, που είχα γράψει σε νέο θέμα που είχα ανοίξει. Επειδή δεν ξέρω και πως λειτουργεί το φόρουμ και δεν μπορώ ακόμα να λειτουργήσω με τους συνδέσμους (δεν ξέρω πως να στείλω ένα μήνυμά στο συντονισμό χωρίς να φαίνεται δημόσια), ήθελα να σας πω ότι ο χαρακτήρας του νήματος που άνοιξα είναι γενικότερος για το θέμα των προσβολών - ενοχλήσεων και των αντιδράσεων σε αυτές. Δεν είναι αμιγώς για τον Πολάκη. Αν θέλετε να το ξανακάνετε ξεχωριστό νήμα, επειδή με ενδιαφέρει να συζητηθεί και να ακουστούν γνώμες γι αυτά που αναφέρω, θα ήταν καλύτερα κατά τη γνώμη μου.
Δεν ξέρω όμως τι ισχύει με την οικονομία θεμάτων. Λογικό να μην θέλουμε να υπάρχουν διαφορετικά νήματα για το ίδιο θέμα. Αλλά θεωρώ ότι δεν είναι ίδιο.
Αν μπορείτε και θέλετε, κάντε κάτι, η απαντήστε μου κάπου να καταλάβω και πως λειτουργούμε.
Ευχαριστώ (και λογικά ας σβηστεί αυτό το παρόν ποστ που είναι εκτός θέματος)
Ε;
Το μόνο που της είπε ήταν να μη φέρεται με ασέβεια.
Τελικά ακούω ότι δεν έχει κάποια πάρεση η κυρία. Κανένα θέμα υγείας.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Προς τον συντονισμό.
Παιδιά βλέπω ότι μεταφέρατε το ποστ, που είχα γράψει σε νέο θέμα που είχα ανοίξει. Επειδή δεν ξέρω και πως λειτουργεί το φόρουμ και δεν μπορώ ακόμα να λειτουργήσω με τους συνδέσμους (δεν ξέρω πως να στείλω ένα μήνυμά στο συντονισμό χωρίς να φαίνεται δημόσια), ήθελα να σας πω ότι ο χαρακτήρας του νήματος που άνοιξα είναι γενικότερος για το θέμα των προσβολών - ενοχλήσεων και των αντιδράσεων σε αυτές. Δεν είναι αμιγώς για τον Πολάκη. Αν θέλετε να το ξανακάνετε ξεχωριστό νήμα, επειδή με ενδιαφέρει να συζητηθεί και να ακουστούν γνώμες γι αυτά που αναφέρω, θα ήταν καλύτερα κατά τη γνώμη μου.
Δεν ξέρω όμως τι ισχύει με την οικονομία θεμάτων. Λογικό να μην θέλουμε να υπάρχουν διαφορετικά νήματα για το ίδιο θέμα. Αλλά θεωρώ ότι δεν είναι ίδιο.
Αν μπορείτε και θέλετε, κάντε κάτι, η απαντήστε μου κάπου να καταλάβω και πως λειτουργούμε.
Ευχαριστώ (και λογικά ας σβηστεί αυτό το παρόν ποστ που είναι εκτός θέματος)
vasilagas
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο vasilagas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Γονιός/Οικοκυρικά και μας γράφει από Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 206 μηνύματα.

29-07-24

21:43
Ας δούμε τι διαφορετικό κάνει ο Πολάκης από όλους τους επικριτές του.
- Θυμήθηκα αυτό
Η κατακλείδα
Μακάρι να εκλείψει.
Όλοι ζώα είμαστε. Απλα κάποιοι είναι πιο ζώα από άλλους.
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.

29-07-24

21:43
Ίσα - ίσα...Νομίζω το αντίθετο ισχύει. Έχοντας κατά νου συμπεριφορές σαν του βουλευτή (που παραπάνω αναφέρεις...), συμπεριφορές σαν του Πολάκη "χτυπάνε" πολύ άσχημα...Για κάποιο λόγο όλοι ψάχνετε αρνητικές συμπεριφορές και παίρνετε την ικανοποίηση της επιβεβαίωσης ότι εσείς δεν είστε ζώα. Είστε καλοί γιατί να...! Ο άλλος είναι κακός.
Μακάρι να εκλείψει.
Και δεν είναι τόσο αυτό που της είπε. Όσο ο τρόπος που - επιλέγει να - λέει το οτιδήποτε...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 56 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.