iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Rempeskes
Επιφανές μέλος

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

"καθετί το εκλεκτό | ομάδα προσώπων που κρατούν, σε οποιαδήποτε κοινωνία, εξέχουσες θέσεις, οι εκλεκτοί μιας ομάδας ή κοινωνίας"
Dark_kronos
Επιφανές μέλος

io-io
Διάσημο μέλος

roumana
Διάσημο μέλος

Περίεργα έθεσες το θέμα… έχεις διαβάσει κάτι σχετικό με το ελιτισμό, έχεις κάποια γνώμη?Είστε υπέρ ή κατά του ελιτισμού; Πιστεύετε ότι αν κάποιος βρίσκεται σε πιο υψηλή κλάση από τους υπόλοιπους μπορεί να βοηθήσει περισσότερο;
Γίνε πιο συγκεκριμένος. Γιατί… κάθε κοινωνική τάξη έχει την élite της.

Rempeskes
Επιφανές μέλος

Γιατί? κάθε κοινωνική τάξη έχει την ?lite της
Σωστό. Έκτος από το lubenproletariat, τώρα που το σκέφτομαι.
io-io
Διάσημο μέλος

Εγω παντως, εκτος απο το οτι το θεωρω πολυ επικινδυνο ως συστημα, διαφωνω και με την βασικη ιδεολογια του, για λογους που βαριεμαι να εξηγησω τωρα, καποια στιγμη αργοτερα μαλλον

roumana
Διάσημο μέλος

κανε μου μεταφραση...και θα σου απαντησω...Σωστό. Έκτος από το lubenproletariat, τώρα που το σκέφτομαι.
Rempeskes
Επιφανές μέλος

Dark_kronos
Επιφανές μέλος

io-io
Διάσημο μέλος

Εμένα γιατί δεν έκανε κανείς το κόπο να μου το εξηγήσει όταν χρειάστηκε;![]()
Ε και εσυ! Αφου μου πεταξες ενα lubenproletariat και σε φοβηθηκε το ματι μου! Λεω σιγα μη δεν ξερει τι ειναι ο ελιτισμος!

roumana
Διάσημο μέλος

Με την δουλειά μου, μέχρι το 2000, λίγο πολύ βρισκόμουν και ίσος και να ήμουν μέλος κάποιων ελιτιστικών γκρουπ. Πολλά άτομα που συναντώ καθημερινά, (για να μην αναφέρω μόνο το ε-στέκι) είναι πολύ εξυπνότεροι μου. Πρέπει αυτό να με εξοργίζει? Εγώ ανήκω στο γκρουπ ελιτε «καλύτερες μαμάδες »(λεμε τωρα) …ε δεν μπορεί να είναι όλες οι μαμάδες εκεί…και ξετετε τους λογους...
Κάποιος άλλος είναι ο καλύτερος μαθητής της τάξης του.. ανήκει στην ελιτε της τάξης του…
Η κοινωνια μας έχει ελιτε επειδή αυτή είναι η ανθρώπινη φύση.
Είμαστε διαφορετικοί. Κάποιοι είναι καλοί σε κάτι, κάποιοι άλλοι είναι καλοί σε κάτι άλλο. Ο καθένας μας ανήκει σε κάποιο ελιτε.
Βεβαία είσαι αυτό που δηλώνεις μόνο αν η κοινωνία σε αναγνωρίζει. Οπότε ανήκω σε μια ελιτε αν η ίδια η κοινωνία με αναγνωρίζει ως ελιτε.
vaguraw
Εκκολαπτόμενο μέλος

Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Rempeskes
Επιφανές μέλος

Για τον ελιτιμισμό και τις παραφυάδες του τώρα. Είχα παρακολουθήσει και μια διάλεξη στην Πάντειο τον Φλεβάρη του '98, με τίτλο "Κοινωνικές Ελίτ" (βέβαια δεν πήγα ακριβώς για τη διάλεξη, τι να γίνεται το γωγούλι άραγε;

…πολιτική , φιλοσοφική η χαβαλέ συζήτηση θα κάνουμε? Για να κάνω και εγώ την ερευνά μου, που λέει ο λόγος…
A μην μου θυμώνεις εμένα, γιατί ερεθίζομαι.
Στο προκείμενο. Είμαστε ικανοί πιστεύω εδώ μέσα να κάνουμε όλων των ειδών τις συζητήσεις - αλλά στις τρισάθλιες βρίσκεται όλη η απόλαυση.
faithplus1
Πολύ δραστήριο μέλος

Αν κατάλαβα καλά μιλάμε για έναν άλλο τύπο πολιτεύματος, όπου κάποιοι είναι πιο "ίσοι" από τους υπόλοιπους και η γνώμη τους μετράει περισσότερο?Κάτι κοντά στην ολιγαρχία δηλαδή.
Όπως είπε και η roumana, σε κάθε χώρο υπάρχουν elite ανάλογα με τα κριτήρια που θέτει κάποιος.
Γενικά, μου φαίνεται παράλογο η γνώμη κάποιου να θεωρείται εξ'ορισμού σημαντικότερη από τη γνώμη κάποιου άλλου, μόνο και μόνο επειδή ο 1ος ανταποκρίνεται καλύτερα σε κάποια κριτήρια, έτσι ώστε να θεωρηθεί κάπου elite.
roumana
Διάσημο μέλος

οι πιθανότητες να έχεις ένα ΙQ πάνω από το μέσο όρο είναι λιγότερες από 50%…

Βλέπεις λοιπόν ότι εμείς έχουμε καλή γνώμη για τον εαυτό μας, και μας αρέσει να πιστεύουμε ότι ανήκουμε σε κάποια ελιτε.
...put my smiley down....slowly!!A μην μου θυμώνεις εμένα,
io-io
Διάσημο μέλος

Όχι βρε ιου-ιου, γιά το λούμπεν μιλούσα, δεν μπορούσε κανείς να μου το εξηγήσει τότε, ενώ ήταν πιπίλα όταν ήθελαν να κατηγορήσουν κάποιον.
Αχα. Ειπα κι εγω, να εχει απορια ο Rempeskes???

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 83 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- chester20080
- Thinkguy
- taketrance
- kalhkardia
- Wonderkid
- Memetchi
- Kostas_0
- Joji
- charmander
- Giii
- Viedo
- maria12344
- Ryuzaki
- jj!
- eukleidhs1821
- giannhs2001
- Scott
- Athens2002
- SlimShady
- Libertus
- Demlogic
- Luke.
- harry akritas
- Mhtrogoal
- tsiobieman
- Δημήτρης Ρ
- Scandal
- American Economist
- gademis
- Εχέμυθη
- Στεφανος56
- Earthquake
- Cupid
- orchidea
- Ariana2018
- Unboxholics
- louminis
- gregory nub
- Nickx
- Giannis2307
- tsakitsan1919
- johnsala
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.