Ελληναράδες Youtubers...ως πότε;

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.399 μηνύματα.
Και τι μ' αυτό;
Υπάρχει κάνας λόγος να καθόμαστε να κρατάμε τα μπόσικα στον κάθε μπαγλαμά επειδή π.χ. τυχαίνει ν' αντιπαθούμε περισσότερο αυτόν που έχει (φαινομενικά) απέναντί του;

Και τι δεν έχω γράψει για τη Freedom24 σ' αυτό το thread (και στο thread των τραπεζών), έχω παραθέσει άρθρα, αποσπάσματα εγγράφων (ακόμη και δικών τους όπου δηλώνουν φόρα παρτίδα ότι σας δουλεύουν:P), αποσπάσματα παπαγάλων τους που ψεύδονται, οικονομικά δεδομένα που στην καλύτερη εγείρουν ερωτηματικά κ.λπ. αλλά σ' όλα αυτά τουμπεκί, μόνο τώρα που θίχτηκε ο εγωισμός σου άρχισες να κελαηδάς!:whistle:

Γιατί να σου πω, σε ξέρω κι από χθες;
Κι ευχαριστώ να λες για όσες πληροφορίες έχω συνεισφέρει ήδη...

Το προσπέρασα επειδή πρώτος εσύ προσπέρασες το δικό μου ερώτημα:

ΟΤΑΝ και ΑΝ απαντήσεις εσύ σ' αυτό θ' απαντήσω κι εγώ για την Credit Suisse...
δεν έχεις καταλαβει ακομα οτι ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ η freedom24;
ΔΕΝ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ
ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΩ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ
ομως το ιδιο λεω και για τις υπολοιπες πλατφορμες
δεν μου δειχνει αξιοπιστια εμενα το οτι πχ η revolut εχει θεσμικο πλαισιο απο πισω και ελεγχεται απο καποιους υποτιθεμενους αυστηρους φορεις
και πανω σε αυτο εξηγω οτι ειδαμε και τις αξιοπιστες τραπεζες, τις φυσικες τραπεζες, πόσο περιφημα τα πηγανε και το 2008 με τη φουσκα, και περυσι η credit suisse κλπ κλπ
ολα εχουν ρισκο
εσυ λες για την φριντομ, εγω ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΛΕΠΩ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ
παντου υπαρχει το ρισκο σε ο,τι και να κανεις με τις επενδυσεις
ακομα και ETF, και SP500, ΟΛΑ
γιαυτο δεν με συγκινουν ιδιαιτερα ολες οι καταστροφολογιες που λες για την φριντομ, επειδη ΟΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ στα ματια μου

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 34.400 μηνύματα.

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.399 μηνύματα.
δεν το πιστευω, αμα δεν ερθει ο ιδιος με το ευαγγελιο να ορκιστει μπροστα μου και να μου δειξει το εξωδικο υπογεγραμμενο και κατοπιν γραφολογικής πραγματογνωμοσύνης απο ειδικο για το οτι η υπογραφη ειναι οντως η δικια του, δεν πιστευω τιποτα, ολα τα εκανε ο Μαρινακης για clout και φημη :lol:
σωστα @Jack of Spades ;

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 34.400 μηνύματα.
και πανω σε αυτο εξηγω οτι ειδαμε και τις αξιοπιστες τραπεζες, τις φυσικες τραπεζες, πόσο περιφημα τα πηγανε και το 2008 με τη φουσκα, και περυσι η credit suisse κλπ κλπ
ολα εχουν ρισκο
εσυ λες για την φριντομ, εγω ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΛΕΠΩ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ
παντου υπαρχει το ρισκο σε ο,τι και να κανεις με τις επενδυσεις
ακομα και ETF, και SP500, ΟΛΑ
γιαυτο δεν με συγκινουν ιδιαιτερα ολες οι καταστροφολογιες που λες για την φριντομ, επειδη ΟΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ στα ματια μου

Αρχικά πριν το 2008 δεν υπήρχε αυστηρή νομοθεσία ως προς τον έλεγχο των τραπεζών όπως υπάρχει στις ημέρες μας. Ίσα ίσα η κρίση του 2007-2009 ξεκίνησε μετά το banking deregulation που πέρασε η κυβέρνηση Clinton την δεκαετία του 1990. Πριν το 2008 δεν υπήρχαν τα stress test ενώ οι νομοθεσίες των Basel accords ήταν πολύ αδύναμες. Αντίθετα χώρες με ισχυρή νομοθεσία ως προς τον έλεγχο των τραπεζικών ιδρυμάτων δεν βίωσαν τραπεζική κρίση, χώρες όπως ήταν ο Καναδάς και η Αυστραλία. Πλέον οι εποπτικές αρχές είναι πολύ αυστηρές και δεν αφήνουν να παρθούν τα ρίσκα που πάρθηκαν πριν το 2008. Οι περιπτώσεις των Silicon Valey και Credit suisse ήταν διαφορετικές, όμως δεν αφορούν το thread. Όμως κανείς καταθέτης δεν έχασε τα χρήματα του πέρσι, καθώς ήταν ασφαλισμένα. Αυτό δεν ισχύει σε πλατφόρμες όπως η Freedom24. Επίσης, υπάρχουν πάνω από 30,000 τραπεζες σε διεθνές επίπεδο με τις τραπεζικές κρίσεις να είναι ελάχιστες έως μηδενικές. Αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα σου κατά 99,9% είναι σε ασφαλές περιβάλλον. Σε καμία λοιπόν περίπτωση δεν μιλάμε για την ίδια ασφάλεια μεταξύ τραπεζών και πλατφορμών όπως η Freedom24.

Επίσης, αν ο Μαρίνακης ήθελε να είναι 100% ειλικρινής με τους ακροατές του οφείλει να πει ότι σε περίπτωση που γίνει bam τα χρήματα τους δεν είναι ασφαλισμένα στην Freedom, όπως οφείλει να αναφέρει για τα αδικήματα που διευρύνεται ο CEO της freedom σε ΗΠΑ και Καναδά.

Βέβαια το θέμα μας εδώ δεν είναι η Freedom24, αλλά αυτο που συνέβη με τον Πορτοσαλτε. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έχει συμβεί, ούτε ξέρουμε αν αυτά που λέει ο Μαρινακης είναι 100% αλήθεια. Ας αφήσουμε την δικαιοσύνη να το κρίνει, αν υπήρξε απειλή σε οικογενειακό πρόσωπο λογικά οι αρχές θα το εξακριβωσουν. Δεν ξέρω τι άνθρωπος είναι ο Μαρινακης και που αποσκοπεί, μπορεί να έχει δίκιο σε όσα λέει. Για τον Πορτοσαλτε δεν θα πω κάτι, έχω πει αρκετές φορές την άποψη μου.

Τελευταία επεξεργασία:

Jack of Spades

Διακεκριμένο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.704 μηνύματα.
Άρα ισχύει αυτό που έγραψα:
Το εξώδικο για να επιδοθεί στο εξωτερικό και μάλιστα σε τρίτη χώρα όπως η Σιγκαπούρη (που υποτίθεται ότι ζει αυτός) έχετε υπόψη σας τι διαδικασίες πρέπει ν' ακολουθηθούν και πόσο χρόνο παίρνει για να περάσει τις πρεσβείες, να βρεθεί ο παραλήπτης και να ολοκληρωθεί η επίδοση;

ΑΝ λοιπόν η ιστορία του είναι αληθινή (που κατά 99,9% δεν είναι) στη χειρότερη των περιπτώσεων να έβαλαν κάνα δικηγόρο να τον πάρει τηλέφωνο ή/και να του έστειλε κάνα mail ζητώντας να κατεβάσει το βίντεο...πράγμα το οποίο δεν έχει καμία απολύτως νομική ισχύ (ίσα ίσα που είναι και παράτυπο) κι ΑΝ κατέβασε βίντεο γι' αυτό το λόγο τότε, εκτός απ' όλα τ' άλλα, είναι και μεγάλη κότα!;)
Καμία «νομική διαδικασία» δεν κινήθηκε, απλώς επικοινώνησαν μαζί του για να του τρίξουν τα δόντια κι αυτός χέστηκε πάνω του και το κατέβασε μόνος του...μεγάλη λεβεντιά ο περούκας!:rolleyes:
Και που να δει τι τον περιμένει όταν θα τον κυνηγάνε οι φίλοι του Turlov!:lol:

Τελευταία επεξεργασία:

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.745 μηνύματα.
Στο θέμα με το τελευταίο βίντεο του Μαρινάκη νομίζω ότι ο Πορτοσάλτε του έκανε την μεγαλύτερη χάρη που θα μπορούσε για τσάμπα διαφήμιση.

Αν δεν ασχολιόταν θα έβλεπαν το βίντεο 200-300-400κ που συνήθως βλέπουν τα βίντεο αρκετοί εκ των οποίων έτσι κι αλλιώς το είδαν πριν κατέβει και θα έμενε εκει.

Τώρα αυτή η ιστορία προβάλλεται από οποιονδήποτε είναι κατά του Πορτοσάλτε, του ΣΚΑΙ ή της κυβέρνησης. Αποτέλεσμα είναι ότι μαθαίνει τον Μαρινάκη και κόσμος που δεν θα έβλεπε ποτέ τα βίντεο του, βλέπει το εν λόγω βίντεο(και την διαφήμιση του χορηγού) και πιθανώς θα κάνει subscribe και θα δει και τα επόμενα βίντεο.
Το reupload του βίντεο από το κόμμα πειρατών έχει ήδη πάνω από 300κ προβολές σε δυο μέρες και υπάρχουν και άλλα reuploads.

Ο ίδιος ο Μαρινάκης έχει κανει βίντεο πως γίνεσαι πλούσιος στην Ελλάδα και αναφέρεται ονομαστικά σε εφοπλιστές και βρωμιές τους ή τους κράζει ότι είναι παιδιά του μπαμπά τους.
Άλλοι όπως ο pcsteps κάνουν βίντεο με θέμα κάποιον μεγαλοεπιχειρηματία και τις βρωμιές του.

Κανείς τους δεν προσπάθησε να κατεβάσει το βίντεο και έχουν πολύ περισσότερα μέσα από τον Πορτοσάλτε και νόμιμα και παράνομα για να το καταφέρουν, είδαν τα βίντεο όσοι ήταν να τα δουν και τέλος.

Jack of Spades

Διακεκριμένο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.704 μηνύματα.
Στο θέμα με το τελευταίο βίντεο του Μαρινάκη νομίζω ότι ο Πορτοσάλτε του έκανε την μεγαλύτερη χάρη που θα μπορούσε για τσάμπα διαφήμιση.

Αν δεν ασχολιόταν θα έβλεπαν το βίντεο 200-300-400κ που συνήθως βλέπουν τα βίντεο αρκετοί εκ των οποίων έτσι κι αλλιώς το είδαν πριν κατέβει και θα έμενε εκει.

Τώρα αυτή η ιστορία προβάλλεται από οποιονδήποτε είναι κατά του Πορτοσάλτε, του ΣΚΑΙ ή της κυβέρνησης. Αποτέλεσμα είναι ότι μαθαίνει τον Μαρινάκη και κόσμος που δεν θα έβλεπε ποτέ τα βίντεο του, βλέπει το εν λόγω βίντεο(και την διαφήμιση του χορηγού) και πιθανώς θα κάνει subscribe και θα δει και τα επόμενα βίντεο.
Το reupload του βίντεο από το κόμμα πειρατών έχει ήδη πάνω από 300κ προβολές σε δυο μέρες και υπάρχουν και άλλα reuploads.

Ο ίδιος ο Μαρινάκης έχει κανει βίντεο πως γίνεσαι πλούσιος στην Ελλάδα και αναφέρεται ονομαστικά σε εφοπλιστές και βρωμιές τους ή τους κράζει ότι είναι παιδιά του μπαμπά τους.
Άλλοι όπως ο pcsteps κάνουν βίντεο με θέμα κάποιον μεγαλοεπιχειρηματία και τις βρωμιές του.

Κανείς τους δεν προσπάθησε να κατεβάσει το βίντεο και έχουν πολύ περισσότερα μέσα από τον Πορτοσάλτε και νόμιμα και παράνομα για να το καταφέρουν, είδαν τα βίντεο όσοι ήταν να τα δουν και τέλος.
Εσένα αν σ' έλεγαν «Πορτοσάλτε» κι έπεφτε στην αντίληψή σου ένα βίντεο με τ' όνομα «Πορτογλύφτε» που σε «φωτογράφιζε» δε θα έκανες καμία κίνηση;
Και τι έγινε που κινήθηκε εναντίον του δηλαδή;
Εκεί που ήξεραν π.χ. 100 άνθρωποι τι μ@λάκας είναι ο Μαρινάκης τώρα θα το μάθουν 200!:rolleyes:
Άσε που μετά απ' αυτό, έτσι και κάνει το λάθος κι ασχοληθεί με την πολιτική, ο ΣΚΑΪ κι ο Πορτοσάλτε (μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους του) θα του την έχουν φυλαγμένη!

Υ.Γ. Παραπάνω views δε σημαίνει απαραίτητα ότι προέρχονται από νέους θεατές ή ότι αυτός που είδε το βίντεο το βρήκε ενημερωτικό, ενδιαφέρον, έγκυρο κ.ο.κ. ή ακόμη κι ότι προέρχονται από «πραγματικούς» λογαριασμούς...
Καμία σχέση αυτό που έγινε με τον Πορτοσάλτε με τα βίντεο στα οποία αναφέρεσαι (π.χ. ο Μαρινάκης δεν μίλησε ποτέ μέχρι πρότινος για συγκεκριμένες «βρωμιές» φωτογραφίζοντας κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο ως υπεύθυνο κι ο Κυρίτσης που κάνει τέτοια βίντεο απλά αναπαράγει «ασφαλείς» πληροφορίες που έχουν ήδη δημοσιευθεί σε Μ.Μ.Ε., υποθέσεις που έχουν ήδη τελεσιδικήσει κ.λπ.)...

Τελευταία επεξεργασία:

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.747 μηνύματα.
Εσένα αν σ' έλεγαν «Πορτοσάλτε» κι έπεφτε στην αντίληψή σου ένα βίντεο με τ' όνομα «Πορτογλύφτε» που σε «φωτογράφιζε» δε θα έκανες καμία κίνηση;
Οι συγγενείς των θυμάτων των τεμπων όταν τα αποκαλεσε θυσία για να βελτιωθεί το σιδηροδρομικό δίκτυο πως έπρεπε να κινηθούν ; Εσυ τι θα έκανες ;

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.463 μηνύματα.
Υπάρχουν δυο σχολές σκέψης εδω. Και οι δυο έχουν τα υπερ και τα κατά τους.

Α Σχολή Σκέψης: "Να μην είσαι τέτοιος να μη σου τα χώνουνε".

Εχει το δίκαιο ότι, οποιος σε κρίνει είναι κατ ελάχιστον φορέας της αλήθειας -κατα την μάζα έστω- οπότε εμπίπτει στην δόκιμη κριτική και στο οτι κανένας, άρα ούτε και συ, δεν δικαιούται να είναι στο απυρόβλητο.

Το μείον είναι ότι αυτή η σχολή σκέψης υποθέτει πως θα κάτσεις και θα την φας σαν παλικάρι και δεν θα μιλήσεις, πιθανώς απεμπολώντας τα δικαιώματά σου. Υποθέτει επίσης ότι υπάρχει και η επικινδυνότητα ο άλλος να μην είναι φορέας της αλήθειας, δηλαδή ανάμεσα σε 100 άτομα που θα πουν αλήθειες, θα βρεθεί και ένας κακόβουλος να σε λασπώσει και ο κόσμος θα κανει την εικασία οτι για να στα χωνει κατι ξερει, που δεν ισχύει για όλους και όλα πάντα.

Προσωπικά το βλέπω από τη μια ως αδυναμη μεν κίνηση αλλά αρκετά αξιοπρεπή αν έχεις λερωμενη τη φωλιά σου (οχι ο συγκεκριμενος, γενικά). Από την άλλη βέβαια παντα θα υπάρχουν αυτοί που θα σε κρίνουν ως αναίσθητο αλλά πάμε παρακάτω.

Β Σχολή Σκέψης: "Εσυ με φωτογραφίζεις κι εγω σε τιμωρώ"

Εχω υπάρξει κι εγω σε αυτη τη σχολή σκέψης όταν με έχουν φωτογραφίσει, δεν βγάζει πάντα κάπου, εκτός αν είσαι μαέστρος και τον φέρεις τον άλλο προ των ευθυνων του και αποκαλυφθει οτι σε κατηγορεί ενω ο ίδιος ειναι κενός.

Σιγουρα δείχνει δύναμη από τη μια πλευρά. Αλλά από την άλλη είσαι reactionary που δείχνει οτι σε ενόχλησε ακόμα και η φωτογράφιση. Χωρια που αν τα βαλεις με καποιον μικρότερο σε ισχυ, θα δημιουργήσεις κακή κοινη γνωμη ακόμα χειρότερα εναντίον σου, και δίκιο να έχεις.

Και τέλος δεν μπορεις να κυνηγας και να τιμωρείς τον καθένα που σε φωτογραφίζει. Θα είσαι μια ζωη στην τρεχάλα και στα δικαστήρια.

Οπότε εξαρτάται τι θες να κάνεις, σε ποια θέση είσαι, ποια είναι η κατασταση και τι αποτέλεσμα ζητάς να πετύχεις.

Σε κάποιες περιπτωσεις (στις περισσότερες) θα ήμουν στο Α πλέον γιατί δύσκολα χαλάω τη διάθεσή μου για τον κάθε ντολμά που θα με προσβάλλει. Υπάρχουν ομως κι εκείνες οι περιπτωσεις που θα ειμαι στην Β για να σου πιω το αίμα, να σου περάσω ένα μήνυμα ότι θα βρεθείς στο Βόσπορο με τα πόδια ανάποδα, στέλνει μήνυμα αυτό και στους επίδοξους επόμενους.

Εγω αυτό θεωρώ σωστό. Case by case reaction. Προσαρμοστικότητα.

Το "ούγκα τσάκα, ούγκα, τσάκα ούγκα" μπαίνω μέσα με 200 δικηγόρους και λιώνω το κοριτσάκι που έβαλε παραπάνω ζάχαρη στη λεμονάδα στο ποτήρι μου όταν μου το πούλαγε, δεν ειναι του στυλ μου.

back2967

Διάσημο μέλος

Τον συγκεκριμένο τον βρίζουν κυριολεκτικά παντού. Το Πορτογλύφτε είναι το πιο λάιτ.

Πανό σε γήπεδα, τραγούδια να τον βρουν νεκρό("Μέσα σ'ένα σάκο βάλτε Άδωνι και Πορτοσάλτε"), ανώνυμοι και επώνυμοι στο twitter να τον βρίζουν, σελίδες όπως το luben να τον κοροϊδεύουν, το ίδιο με εκπομπές όπως οι Ράδιο Αρβύλα και λοιπά.

Ένα προσβλητικό λογοπαίγνιο με το επώνυμο του από έναν youtuber των 250κ subscribers(σιγα τα αβγά) είναι το λιγότερο.

Δικαίωμα του βέβαια να αντιδράσει όπως θέλει αλλά αν ο στόχος είναι να σταματήσουν να τον βρίζουν ή να μην προβάλλονται δημόσια οι προσβολές προς αυτόν πετυχαίνει το αντίθετο.

Και τι έγινε που κινήθηκε εναντίον του δηλαδή;
Εκεί που ήξεραν π.χ. 100 άνθρωποι τι μ@λάκας είναι ο Μαρινάκης τώρα θα το μάθουν 200!:rolleyes:
Άσε που μετά απ' αυτό, έτσι και κάνει το λάθος κι ασχοληθεί με την πολιτική, ο ΣΚΑΪ κι ο Πορτοσάλτε (μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους του) θα του την έχουν φυλαγμένη!
Ο Μαρινάκης και ο κάθε youtuber όσο πιο πολλά views και subscribers έχουν τόσο περισσότερα παίρνουν από χορηγούς και τις διαφημίσεις του youtube.

Αριθμητικά να το δεις, όσο περισσότεροι μάθουν τον χ Μαρινάκη τόσο περισσότερο θα αυξηθούν οι θεατές του γιατί ένα ποσοστό από όσους δεν τον ήξεραν και τον έμαθαν θα αρχίσει να τον παρακολουθεί.

Ο Μαρινάκης δεν πιστεύω ότι θα κατέβει στην πολιτική αλλά έτσι κι αλλιώς αν το κάνει μόνο με κάποιο από τα "αντισυστημικά" κόμματα τύπου Μέρα 25 θα μπορούσε. Με όσα έχει πει για πολιτικό σύστημα και τράπεζες κανένα κόμμα εξουσίας δεν θα τον έβαζε στο ψηφοδέλτιο.

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.747 μηνύματα.

Πες στον πρώην της Τζένης ρε πορτοσαλτε να προσλάβει κάνα μπάτσο να την προστατευει και αυτήν 😛

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.434 μηνύματα.

chester20080

Επιφανές μέλος

O πιο επικίνδυνος είσαι εσύ με τις αριθμητες μπούρδες που λες περι τραπεζών,πολιτικής + μεταναστευτικό
Ξεσπασε πσυχουλα μου δωσε christmas joy στο λαό 😂
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

SmartSelect_20241224_223717_Instagram.jpg

Jack of Spades

Διακεκριμένο μέλος

Αν αυτός είναι λογιστής, εγώ είμαι ακροβάτης!:rolleyes:

Guest 881237

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

Jack of Spades

Διακεκριμένο μέλος

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ αυτός για μια ώρα που κάνει κάτι σαν συμβουλευτική χρεώνει 50€ την ώρα!!!!!!!!!
Τα 50€ την ώρα είναι πολύ καλά σαν τιμή (συνήθως η «ταρίφα» για εξειδικευμένη συμβουλευτική από λογιστές, δικηγόρους κ.λπ. πάει 100€+), αλλά σε κάτι τέτοιους και 5€ να δώσεις χαμένα θα πάνε γιατί θα σε κάψουν!:rolleyes:

Αν είναι δυνατόν επαγγελματίας λογιστής να παροτρύνει ασφαλισμένους να μπουν στο Τ.Ε.Κ.Α. πόσο δε μάλλον όταν, με την ισχύουσα νομοθεσία, η επιλογή αυτή θα είναι μη αναστρέψιμη!

back2967

Διάσημο μέλος

Τα 50€ την ώρα είναι πολύ καλά σαν τιμή (συνήθως η «ταρίφα» για εξειδικευμένη συμβουλευτική από λογιστές, δικηγόρους κ.λπ. πάει 100€+), αλλά σε κάτι τέτοιους και 5€ να δώσεις χαμένα θα πάνε γιατί θα σε κάψουν!:rolleyes:

Αν είναι δυνατόν επαγγελματίας λογιστής να παροτρύνει ασφαλισμένους να μπουν στο Τ.Ε.Κ.Α. πόσο δε μάλλον όταν, με την ισχύουσα νομοθεσία, η επιλογή αυτή θα είναι μη αναστρέψιμη!
Δεν έχω άποψη για το ΤΕΚΑ. Το μόνο που έχω δει είναι ότι μιλάμε για επικουρική ασφάλιση αντι του ΕΦΚΑ και θεωρητικά σύμφωνα με την νομοθεσία όοοταν έρθει η ώρα της σύνταξης δεν πρόκειται να πάρεις λιγότερα από τον ΕΦΚΑ(κεφάλαιο+πληθωρισμός) γιατί αν οι επενδύσεις πέσουν πιο κάτω εγγυάται το κράτος για να πάρεις πίσω τουλάχιστον το κεφάλαιο σου όσο θα αξίζει τότε με βάση τον πληθωρισμό.

Επίσης όσοι ξεκίνησαν να δουλεύουν για πρώτη φορά από 1/1/2022 ασφαλίζονται υποχρεωτικά εκεί οπότε αργά ή γρήγορα όλοι εκει θα πάνε, δικαίωμα επιλογής έχουν μόνο όσοι δούλευαν πριν το 2022 και είναι μέχρι 35 χρονών.

Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τα ψιλά γράμματα και σίγουρα δεν εμπιστεύεσαι το κράτος για το ασφαλιστικό οπότε δίνεις όσο λιγότερα γίνεται. Οι μισθωτοί όμως έχουν υποχρεωτικά επικουρική ασφάλιση οπότε τα λεφτά έτσι ή αλλιώς δεν τα γλιτώνουν.

Εστιάζω σε κάτι άλλο πιο πονηρό... Δεν τα λέει από μόνος του,με λίγο ψάξιμο είδα ότι και άλλοι youtubers λένε ακριβώς το ίδιο κείμενο δεν μπορεί να είναι τυχαίο.
Όπως ήταν η λίστα Πέτσα που μοιράστηκαν εκατομμύρια σε κανάλια και σάιτ με πρόσχημα τα σποτάκια για τον κορωνοιό, φαίνεται ότι έχουμε κάτι παρόμοιο τώρα με κρατικό χρήμα να μοιράζεται σε youtubers με πρόσχημα το ΤΕΚΑ. Σε λίγο δεν θα υπάρχει κανείς να πάει κόντρα στην κυβέρνηση, μετά τα ΜΜΕ πλέον βρέχει λεφτά και σε youtubers...

Jack of Spades

Διακεκριμένο μέλος

Δεν έχω άποψη για το ΤΕΚΑ. Το μόνο που έχω δει είναι ότι μιλάμε για επικουρική ασφάλιση αντι του ΕΦΚΑ και θεωρητικά σύμφωνα με την νομοθεσία όοοταν έρθει η ώρα της σύνταξης δεν πρόκειται να πάρεις λιγότερα από τον ΕΦΚΑ(κεφάλαιο+πληθωρισμός) γιατί αν οι επενδύσεις πέσουν πιο κάτω εγγυάται το κράτος για να πάρεις πίσω τουλάχιστον το κεφάλαιο σου όσο θα αξίζει τότε με βάση τον πληθωρισμό.
Αυτό ακριβώς...θεωρητικά!
Στην πράξη πιθανότατα θα γίνει ό,τι έγινε και με προηγούμενα αντίστοιχα κρατικά εγχειρήματα...
Επίσης όσοι ξεκίνησαν να δουλεύουν για πρώτη φορά από 1/1/2022 ασφαλίζονται υποχρεωτικά εκεί οπότε αργά ή γρήγορα όλοι εκει θα πάνε, δικαίωμα επιλογής έχουν μόνο όσοι δούλευαν πριν το 2022 και είναι μέχρι 35 χρονών.
Στο Τ.Ε.Κ.Α. μπαίνουν προαιρετικά κι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες όποτε θέλουν (η προθεσμία μέχρι 31/12/2024 είναι για όσους μισθωτούς θέλουν να κάνουν «τράμπα» από επικουρικό Ε.Φ.Κ.Α. σ' επικουρικό Τ.Ε.Κ.Α.) ανεξαρτήτως ηλικίας και σ' όποια απ' τις 3 ασφαλιστικές «κλάσεις» θέλουν...
Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τα ψιλά γράμματα και σίγουρα δεν εμπιστεύεσαι το κράτος για το ασφαλιστικό οπότε δίνεις όσο λιγότερα γίνεται. Οι μισθωτοί όμως έχουν υποχρεωτικά επικουρική ασφάλιση οπότε τα λεφτά έτσι ή αλλιώς δεν τα γλιτώνουν.
Κατά την άποψή μου, πρέπει να είναι ή ανόητος ή απατεώνας (ή και τα δύο) κάποιος για να προτρέπει ανθρώπους να μπουν σ' ένα (οποιοδήποτε) επικουρικό ταμείο διαχειριζόμενο από το Ελληνικό κράτος...ένα απολύτως αφερέγγυο κράτος που δεν έχει αφήσει ταμείο για ταμείο που να μην έβαλε χέρι στ' αποθεματικά του ή/και να το χρεοκόπησε είναι δεδομένο πως θα βάλει χέρι σ' ένα ταμείο που για 30+ χρόνια απλώς θα μαζεύει ζεστό χρήμα απ' τους ασφαλισμένους του (κι εννοείται με τις ευλογίες των διαχειριστών του ταμείου αυτού που θα 'ναι διορισμένα κομματόσκυλα της εκάστοτε κυβέρνησης)...

Θυμίζω επίσης ότι οι τέως ασφαλισμένοι του Ι.Κ.Α., του Τ.Ε.Β.Ε. κ.ο.κ. που είχαν επικουρική ασφάλιση τις προηγούμενες δεκαετίες έφαγαν το «κούρεμα» της αρκούδας και ζήτημα αν πήραν εν τέλει το 20% του αρχικού τους κεφαλαίου υπό μορφή προσαύξησης στη σύνταξή τους!:rolleyes:

Το ΜΟΝΟ θετικό που βλέπω στο όλο εγχείρημα είναι ότι ο ασφαλισμένος του Τ.Ε.Κ.Α. θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να κάνει «cashout» (πράγμα που δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει για τις επικουρικές εισφορές του Ε.Φ.Κ.Α.)...
Εστιάζω σε κάτι άλλο πιο πονηρό... Δεν τα λέει από μόνος του,με λίγο ψάξιμο είδα ότι και άλλοι youtubers λένε ακριβώς το ίδιο κείμενο δεν μπορεί να είναι τυχαίο.
Όπως ήταν η λίστα Πέτσα που μοιράστηκαν εκατομμύρια σε κανάλια και σάιτ με πρόσχημα τα σποτάκια για τον κορωνοιό, φαίνεται ότι έχουμε κάτι παρόμοιο τώρα με κρατικό χρήμα να μοιράζεται σε youtubers με πρόσχημα το ΤΕΚΑ. Σε λίγο δεν θα υπάρχει κανείς να πάει κόντρα στην κυβέρνηση, μετά τα ΜΜΕ πλέον βρέχει λεφτά και σε youtubers...
Κάποτε θα έρθει και στην Ελλάδα το «anti-influencing» (δηλαδή αξιοπρεπείς YouTubers, TikTokers κ.λπ. που θα παροτρύνουν τους θεατές τους να μην πετάνε λεφτά σε άχρηστες μ@λακίες κ.λπ.) και τότε έχει να πέσει πολύ σκούπα...πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί όταν γίνει το «μπαμ» με τη Freedom24 κι εκεί θα γίνει το πρώτο μεγάλο ξεσκαρτάρισμα στο Ελληνικό YouTube (που έχει πιάσει πάτο εδώ και καιρό και σαφώς χρειάζεται «ανανέωση»)...

Τελευταία επεξεργασία:

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.434 μηνύματα.
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ αυτός για μια ώρα που κάνει κάτι σαν συμβουλευτική χρεώνει 50€ την ώρα!!!!!!!!!
Θυμάμαι είχε κάνει ένα βίντεο που έλεγε για την αγορά εργασίας και τους νέους επαγγελματίες λογιστές έλεγε πως ήρθε μια κοπέλα για interview και με 1,5 χρονο προυπηρεσία και ζήτησε 1000 μεικτά και αυτός ο τυπάς το διακομοδούσε λέγοντας πως αν θες εσύ με 1,5 χρόνο προυπηρεσία 1000 ευρω, αυτός με τα 10 πόσα θα ζητήσει

Χρήστες Βρείτε παρόμοια