Ελληνικά VS Ξένα Πανεπιστήμια

Ion.

Επιφανές μέλος

Η Sofia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 8,129 μηνύματα.
Ερωτηση, ξερεις κανείς ή εχει ακουσει κανείς, εάν κάποια ελιτ φροντιστηρια ξερουν απο πριν τα θεματα των πανελληνιων μερες πριν και τα δινουν στους μαθητες τους;
Ναι εγώ το έχω ακούσει . Καθηγήτρια σε ιδιωτικό σχολείο ...
 

fmarulezkd

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο fmarulezkd αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, επαγγέλεται Δημόσιος υπάλληλος και μας γράφει απο Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,777 μηνύματα.

Dreamweaver

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Dreamweaver αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 1,755 μηνύματα.
Ναι ρε φίλε, δεν είναι δωρεάν όλο αυτό. Πέρα από τα φροντιστήρια ή τα ιδιαίτερα έχουν να πληρώσουν και τα ενοίκια μετά, στην πόλη που θα περάσουν. Και πάλι, όμως, ένας φοιτητής από μια οικογένεια που δεν τα βγάζουν πέρα οικονομικά, μπορεί (ακόμα) αν έχει στόχο να σπουδάσει σε μία σχολή να μπει στις εστίες, να τρώει από τη λέσχη και να μπορέσει να πετύχει. Ε, για αυτούς τους φοιτητές προσωπικά θα αγωνίζομαι να υπάρχουν τα δημόσια πανεπιστήμια. Διορθώνοντας, όμως, τις παθογένειές τους.
Οταν λεω οτι δεν ειναι δωρεαν, εννοω οτι το πληρωνεις μεσω φορων (και με αλλους τροπους εμμεσα)

Αγαπητέ, μην βάζεις την εκπαίδευση στο ίδιο τσουβάλι με την κάθε βλακεία που παλεύουν οι δικαιωματιστές. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Και το να συγκρίνεις την επιθυμία για εκπαίδευση ώστε να βελτιώσεις τη ζωή σου και να κάνεις αυτό που αγαπάς με την επιθυμία για την απόκτηση ενός υπερπολυτελούς αγαθού, ασχολίαστο. Επιπλέον, όσοι είστε υπέρ των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, ξεχνάτε πάντοτε ένα πράγμα: Δεν ξεκινάμε από την ίδια βάση όλοι, οπότε δεν υπάρχει δικαιοσύνη στον κόσμο που οραματίζεστε. Είναι άλλο να ξεκινάς από μια «καλή» οικογένεια, που θα σου παρέχει τα εφόδια να σπουδάσεις και άλλο να είσαι ένας νέος που τρέχει όλη μέρα, σπουδάζει και κάνει δύο δουλειές για να ξεπληρώσει το δάνειό του. Πόσο παραπάνω θα πρέπει να δουλέψει ο δεύτερος για να φτάσει στα επίπεδα του πρώτου;

Όπως και να έχει, για να επιστρέψω στις παθογένειες των Δ.Π., μπορείς πολύ απλά να βελτιώσεις τις συνθήκες. Μείωση εισακτέων (να μπαίνουν όσοι χρειάζονται για την αγορά εργασίας), μείωση σχολών (δεν είναι όλες οι σχολές για πανεπιστήμιο, αυτή είναι η γνώμη μου), πραγματικός έλεγχος των εισοδηματικών κριτηρίων αυτών που σπουδάζουν, ώστε να βοηθιούνται οι φοιτητές που πραγματικά το έχουν ανάγκη, επιβράβευση των καλών φοιτητών και κυνήγι σε αιώνιους φοιτητές (εδώ να πω ότι είμαι υπέρ της διαγραφής κάποιων πραγματικά ρεμαλιών, που το μόνο που κάνουν ζωάρα «αρμέγοντας» τους γονείς τους.) και τέλος καθάρισμα των πανεπιστημίων από εγκληματικά στοιχεία.
Και @Aura
Μια χαρα σωστο το βαζω στην ιδια κατηγορια γιατι στηριζονται στην ιδια αρχη, την ισοτητα του αποτελεσματος. Δεν ειμαστε ολοι ισοι, δεν ξεκιναμε ολοι απο την ιδια βαση, δεν εχουμε ολοι τις ιδιες ικανοτητες. Και? Τι σημαινει αυτο, γιατι ειναι αδικο να εχει καποιος περισσοτερο απο καποιον αλλον, μοιρασε καποιος απο ενα μηλο σε ολους και καποιος πηρε δυο? Ισως και να χρειαζονται καποιοι ανθρωποι τη βοηθεια μας, αλλα δεν υπαρχει καποια αδικια αυτη καθ'αυτη. Και για να προλαβω την γνωστη-αγνωστη απαντηση: δεν ειμαι κατα της φιλανθρωπιας, ειμαι κατα της κρατικης διαχειρισης.

Τα υπολοιπα που γραφεις στην δευτερη παραγραφο, χωρις να λεω οτι ειναι λαθος, ειναι θεωρητικες λυσεις τις οποιες προσωπικα ακουω δεκαετιες οτι θα ΘΑ θα εφαρμοστουν και δεν προκειται να γινει ποτε. Γιατι ο ιδιος επελεξες να μην υπαρχει η δυνατοτητα επιλογης. Που και περαν αυτου ειναι αρκετα αοριστες και αυθαιρετες, γιατι πχ η διαγραφη αιωνιων δεν ειναι και τοσο δημοφιλης μεσα στο φορουμ
 

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,036 μηνύματα.
Και @Aura
Μια χαρα σωστο το βαζω στην ιδια κατηγορια γιατι στηριζονται στην ιδια αρχη, την ισοτητα του αποτελεσματος. Δεν ειμαστε ολοι ισοι, δεν ξεκιναμε ολοι απο την ιδια βαση, δεν εχουμε ολοι τις ιδιες ικανοτητες. Και?
Η εκπαίδευση είναι ισότητα αποτελέσματος ;
Και η ισότητα ευκαιριών ποια είναι τότε ;

Ικανότητα είναι να έχουμε λεφτά ;

Άντε να δεχτούμε την ανισότητα που βασίζεται στις φυσικές διαφορές και όχι στον πλούτο ή στην ευγενική καταγωγή , αλλιώς που είναι και η ελευθερία..
 

ilias90

Διάσημο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 2,084 μηνύματα.
Μια χαρα σωστο το βαζω στην ιδια κατηγορια γιατι στηριζονται στην ιδια αρχη, την ισοτητα του αποτελεσματος. Δεν ειμαστε ολοι ισοι, δεν ξεκιναμε ολοι απο την ιδια βαση, δεν εχουμε ολοι τις ιδιες ικανοτητες. Και?
Δεν διαφωνώ. Άλλος γεννιέται σε μια καλή οικογένεια στην Ελβετία, άλλος σε φαβέλα στη Βραζιλία, άλλος αρτιμελής, άλλος όμορφος, άλλος άσχημος, άλλος με ταλέντο σε μία τέχνη, άλλος έξυπνος, άλλος με νοητική στέρηση.
Τι σημαινει αυτο, γιατι ειναι αδικο να εχει καποιος περισσοτερο απο καποιον αλλον, μοιρασε καποιος απο ενα μηλο σε ολους και καποιος πηρε δυο? Ισως και να χρειαζονται καποιοι ανθρωποι τη βοηθεια μας, αλλα δεν υπαρχει καποια αδικια αυτη καθ'αυτη.
Ο άνθρωπος, σαν εξελιγμένο ον, θα έπρεπε (κατά τη δική μου γνώμη, τουλάχιστον) να νοιάζεται ώστε να μειώνονται οι ανισότητες. Πρόσεξε και για να σε προλάβω κι εγώ: δεν εννοώ ανακατανομή πλούτου, ούτε επιδόματα σε άεργους και άλλα τέτοια. Εννοώ αυτά που έγραψα και σε προηγούμενα μηνύματά μου, να υπάρχουν (όσο γίνεται) ίσες ευκαιρίες και όχι μεγάλες αποκλίσεις ώστε, ένας άνθρωπος, αν είναι άξιος, να μπορεί να δουλέψει και να πετύχει. Κι αυτή η αξιοκρατία, δεν θα επιτευχθεί ποτέ όταν η ψαλίδα μεταξύ εχόντων και μη εχόντων ανοίγει συνέχεια.
Και για να προλαβω την γνωστη-αγνωστη απαντηση: δεν ειμαι κατα της φιλανθρωπιας, ειμαι κατα της κρατικης διαχειρισης.
Προσωπικά είμαι κατά της φιλανθρωπίας. Το ζήτημα είναι να ενδυναμωθεί ένας άνθρωπος, ώστε να μπορέσει να πάρει τη ζωή στα χέρια του και όχι να ζει με φιλανθρωπίες. Το κράτος δε, πρέπει να ασκεί (κάποιον) έλεγχο για να μη γίνονται αυθαιρεσίες και να κλείνει -αντί να ανοίγει- η προαναφερθείσα ψαλίδα.
Τώρα μαντεύω με ποιον τρόπο θα απαντήσεις αλλά, ναι, πρέπει να το βλέπουμε και ανθρωπιστικά. Είμαστε τόσο μονάδες όσο μέλη ενός ευρύτερου συνόλου, γι' αυτόν τον λόγο θα πρέπει να μας νοιάζει τι γίνεται στην κοινωνία, πέρα από την πάρτη μας. Υπάρχει στην τελική και η ηθική και όχι μόνο αριθμοί,τα άτομα ως παραγωγικές μονάδες και ατομικιστική οπτική της ζωής.
Τα υπολοιπα που γραφεις στην δευτερη παραγραφο, χωρις να λεω οτι ειναι λαθος, ειναι θεωρητικες λυσεις τις οποιες προσωπικα ακουω δεκαετιες οτι θα ΘΑ θα εφαρμοστουν και δεν προκειται να γινει ποτε. Γιατι ο ιδιος επελεξες να μην υπαρχει η δυνατοτητα επιλογης.
Κάποια στιγμή πρέπει να εφαρμοστούν, με μερικά πχ του Κούλη συμφωνώ (μην βαρέσει κάποιος, σαν γενικό σκεπτικό λέω), αλλά όλοι ξέρουμε τους λόγους για τους οποίους θέλει να τα εφαρμόσει.
Που και περαν αυτου ειναι αρκετα αοριστες και αυθαιρετες, γιατι πχ η διαγραφη αιωνιων δεν ειναι και τοσο δημοφιλης μεσα στο φορουμ
Ε, τι να κάνω τώρα αν δεν είναι δημοφιλής στο φόρουμ; Τη γνώμη μου λέω.
 

Kostas_Athens

Νεοφερμένος

Ο Kostas_Athens αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 99 μηνύματα.
Μείωση εισακτέων (να μπαίνουν όσοι χρειάζονται για την αγορά εργασίας), ...

Για ποια αγορά εργασίας μιλάς; Για την δυτική που θέλει αμόρφωτους εργαζόμενους για να μην προκύψουν από το πουθενά νεόπλουτοι και χάσουν λεφτά οι παλιοί; Για την δυτική που πλέον προσφέρει μόνο "υπηρεσίες" και δεν παράγει τίποτε άλλο; Αυτήν την αγορά εργασίας που έχει μείνει δεκαετίες πίσω από την Κινέζικη; Πες μου έναν λόγο να πάρουμε σοβαρά τα "θέλω" αυτής της αγοράς. Αφού δεν έχει στον ήλιο μοίρα.
 

Dreamweaver

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Dreamweaver αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 1,755 μηνύματα.
Ο άνθρωπος, σαν εξελιγμένο ον, θα έπρεπε (κατά τη δική μου γνώμη, τουλάχιστον) να νοιάζεται ώστε να μειώνονται οι ανισότητες. Πρόσεξε και για να σε προλάβω κι εγώ: δεν εννοώ ανακατανομή πλούτου, ούτε επιδόματα σε άεργους και άλλα τέτοια. Εννοώ αυτά που έγραψα και σε προηγούμενα μηνύματά μου, να υπάρχουν (όσο γίνεται) ίσες ευκαιρίες και όχι μεγάλες αποκλίσεις ώστε, ένας άνθρωπος, αν είναι άξιος, να μπορεί να δουλέψει και να πετύχει. Κι αυτή η αξιοκρατία, δεν θα επιτευχθεί ποτέ όταν η ψαλίδα μεταξύ εχόντων και μη εχόντων ανοίγει συνέχεια.
Καταρχας μην γραφεις οτι ειναι η αποψη σου, γιατι στην τελικη αυτη η αποψη δεν ειναι κατι που θα το εφαρμοσεις εσυ, αλλα θα επιβληθει και σε αλλους.
Δευτερον, τι ειναι αυτη η ανισοτητα που αναφερεις συνεχεια, γαιτι μου φαινεται οτι καπου μπλεκεις την ανισοτητα του αποτελεσματος με την αναξιοκρατια. Αν θες οι ανθρωποι να μπορουν να δουλεψουν, να αξιοποιησουν τα ταλεντα τους και να πετυχουν βασει αυτων, το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να μην βαζεις εμπορια: φορολογια, γραφειοκρατια, κρατικοδιαιτες σχεσιες κοκ. Αυτο εσυ καπως προσπαθεις αν το μπλεξεις οτι οποισδηποτε πρεπει οπωσδηποτε να μπει σε πανεπιστημιο. Ξαναλεω οτι αν καποιος αξιζει (και αυτο που θελει να σπουδασει αξιζει) μια χαρα μπορει να παρει δανειο, να βρει σπονσορα ή υποτροφια Αλλα αυτο δεν σημανει οτι πρεπει να υπαρχουν tax-funded κρατικα πανεπιστημια για να πηγαινουν ολοι επειδη ετσι γουσταρουν

Μπλεκονται δυο πραγματα: το να υπαρχει ανταμοιβη για την εργασια του καθενος, δεν ισχυει μονο για πχ τον φτωχο που παρουσιαζεις εσυ, αλλα και για ολους. Γιατι για να δωθει το δικαιωμα (οπως το οριζεις εσυ) στους ανθρωπους που θελεις, πρεπει καποιος αλλον να μην εχει δικαωμα στον κοπο της εργασιασιας του. Αν καποιοι αλλοι συμφωνουν, ας το κανουν, αλλα εγω πηγα στη δουλειά χθες για να παω διακοπες το καλοκαιρι, οχι να πληρωνω τον καθε πολιτικο νταβατζη.
Το ιδιο ισχυει για τις ιδιες ευκαιριες: περαν το οτι η πρετεραιοτητα ειναι αν μην μπαινουν νομικα εμποδια, εχει παρεξηγηθει και εχει παρει μια σοσιαλιστικη ερμηνεια που καταληγει στην ισοτητα του αποτελεσματος. Η πιο σωστη ερμηνεια ειναι να μπορεις να κυνηγας την ευτυχια σου, και οπως εσυ να μπορεις να το κανεις, ετσι να μπορουν να το καονυν και αλλοι, που καταληγει στην ελευθερια (και ισοτητα) επιλογων-ευκαιριων και οχι του αποτελεσματος. Και στο τελος της ημερας, ανιστοτητα δεν υπαρχει μονον μεταξυ πλουσιων και φτωχων, αλλα μεταξυ ολων των ανθρωπων, ακομα και δυο αδελφια, που ο ενας θελει να ακολουθησει το επαγγελμα του πατερα τους ειναι ανισα. Ειναι ενας ανουσιος στοχος, που καταληγει μονο στον αυταρχισμο.

Προσωπικά είμαι κατά της φιλανθρωπίας. Το ζήτημα είναι να ενδυναμωθεί ένας άνθρωπος, ώστε να μπορέσει να πάρει τη ζωή στα χέρια του και όχι να ζει με φιλανθρωπίες. Το κράτος δε, πρέπει να ασκεί (κάποιον) έλεγχο για να μη γίνονται αυθαιρεσίες και να κλείνει -αντί να ανοίγει- η προαναφερθείσα ψαλίδα.
Τώρα μαντεύω με ποιον τρόπο θα απαντήσεις αλλά, ναι, πρέπει να το βλέπουμε και ανθρωπιστικά. Είμαστε τόσο μονάδες όσο μέλη ενός ευρύτερου συνόλου, γι' αυτόν τον λόγο θα πρέπει να μας νοιάζει τι γίνεται στην κοινωνία, πέρα από την πάρτη μας. Υπάρχει στην τελική και η ηθική και όχι μόνο αριθμοί,τα άτομα ως παραγωγικές μονάδες και ατομικιστική οπτική της ζωής.
Σε χαλαει η φιλανθρωπια, αλλα δεν εχεις κανενα προβλημα να παιρνουν κομματι απο το εισοδημα καποιου ετσιθελικα και πηγαινουν αθρωποι φυλακη γιατι δεν γουσταρουν να ανεχονται τα νταβατζιλικια του καθε πολιτικου. Οκ. Επισης, κατα τα αλλα δεν θελεις ανακατανανομες πλουτου και επιδοματα, αλλα... να βοηθανει και οι πολιτικοι.

Δεν ειναι θεμα ΑΕΠ, παραγωγης or whatever, απο ανθρωπιστικη πλευρα το βλεπω και εγω μονο που βλεπω και τις δυο πλευρες του ζητηματος, οχι μονο αυτου του καημενου που δεν εχει να φαει, που σε γεμιζει απειρο righteous zeal. Και αυτο που βαφτιζεις ατομιστικη ζωη ειναι μια αντιθεση στον κολλεκτιβιστικο αυταρχισμο

Κάποια στιγμή πρέπει να εφαρμοστούν, με μερικά πχ του Κούλη συμφωνώ (μην βαρέσει κάποιος, σαν γενικό σκεπτικό λέω), αλλά όλοι ξέρουμε τους λόγους για τους οποίους θέλει να τα εφαρμόσει.

Ε, τι να κάνω τώρα αν δεν είναι δημοφιλής στο φόρουμ; Τη γνώμη μου λέω.
Ε, ναι κααααποια στιγμη. Περιπου την ιδια ηλικια εχουμε, το ακουμε για τα ιδια χρονια, απλα εγω εχω σταματησει αν το πιστευω.
Τους λογους τους ξερουμε, αλλα ειναι ειρωνικο να μου το λες γιατι αυτοι πηγαζουν ακριβως απο τον δικαιωματισμο (και αλλα πραγματα, αλλα σε ηθικο επιπεδο απο αυτον). Δεν ειναι θεμα popularity contest, αλλα να καταλαβεις οτι αυτα τα λογικα πραγματα που προτεινεις στην πραγματικοτητα δεν θα γινουν δεκτα ακομα και εδω, ενα φορουμ γεματο λογικους και σκεπτόμενους (:whatever:) ανθρωπους. Με την απαντηση να ειναι οτι στερεις το δικαιωμα σε καποιον να σπουδασει. Γιατι στην τελικη ποιος εισαι εσυ να κοψεις τους αιωνιους ή να πεις σε καποιον να μην παει σχολη γιατι βγαινουν απειροι αποφοιτοι απο σχολες χωρις επαγγελματικη αποκατασταση?

Ολα αυτα ειναι σαν να παιζεις ξυλο: μπορεις να αποφασισεις ποτε θα πεσει η πρωτη μπουνια, αλλα οχι ποτε θα πεσει η τελευταια
 

ilias90

Διάσημο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 2,084 μηνύματα.
@Dreamweaver, στο συγκεκριμένο ζήτημα -απ' ό,τι φαίνεται- μιλάμε άλλη γλώσσα. Υπάρχει σε αυτόν τον κόσμο ένα status quo, το οποίο έχει δημιουργηθεί επειδή διαχρονικά ελίτ ανθρώπων καταπιέζουν την πλειοψηφία και αυτή η κατάσταση διαιωνίζεται. Δεν είναι, δηλαδή, (μόνο) αποτέλεσμα του ότι είναι φύσει να υπάρχουν ανισότητες και άλλος ξεκινάει με εφόδια, άλλος όχι. Είναι (περισσότερο) γιατί υπήρξαν και υπάρχουν άνθρωποι που εκμεταλλεύονται, αδικούν και καταπιέζουν άλλους, για να αισχροκερδούν αυτοί. Προφανώς και είναι (και πάντα ήταν) απειροελάχιστοι σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό, αυτός δε είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που το κράτος πρέπει να παρεμβαίνει με ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Το κράτος, πέρα από το παραπάνω, πρέπει να φροντίζει να μην υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν και ζουν σε συνθήκες αστεγίας, πείνας και άλλων παρόμοιων. Δεν σου λέω να κάνει αναδιανομή του πλούτου, όπως παραποιείς τα λόγια μου, σου λέω να ενδιαφέρεται για τους παρίες της ζωής. Αυτό δε, επαναλαμβάνω, να μην γίνεται από φιλανθρωπία, γιατί έτσι ο άνθρωπος παραμένει αδύναμος, αλλά μέσω στήριξης ούτως ώστε να βρει μια δουλειά και να μπορέσει να ορθοποδήσει (παρεμπιπτόντως, υπάρχουν τέτοια προγράμματα). Δεν θέλω προσωπικά τεμπέληδες ούτε ανθρώπους εξαρτημένους από την κρατική πρόνοια, θέλω να γίνεται δουλειά για να ενδυναμώνονται. Αλλιώς να τους αφήσουμε να κοιμούνται στα παγκάκια και να ψοφάν στο δρόμο, άλλωστε η ελεύθερη οικονομία είναι πάνω από όλα.

Για να το γενικεύσω πολύ, όπως και να το κάνουμε, ο άνθρωπος από τη φύση του συνασπίστηκε και δημιούργησε κοινωνίες, οπότε όσο φύσει είναι οι εκ γενετής ανισότητες άλλο τόσο φύσει είναι ότι ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον. Σε μία κοινωνία, λοιπόν, το να λειτουργείς ατομικιστικά είναι παρά φύσει και εκφυλισμός του ανθρώπου. Το ότι κοιτάμε την πάρτη μας ενώ ο άλλος υποφέρει το θεωρώ εξελικτική μας αποτυχία.

Στην ταμπακέρα τώρα, για να το κλείσω, μιλάς για τρόπους να σπουδάσουν οι άποροι όπως τα δάνεια, τις υποτροφίες κ.α. Αυτά είναι να' χαμε να λέγαμε, γιατί το να πάρεις δάνειο είναι σκότωμα για έναν αυτής της ηλικίας, κάτι που θα τον κυνηγά πόσα χρόνια (μέχρι να το ξεπληρώσει) και θα του επηρεάζει τις σπουδές του αρνητικά, γιατί θα πρέπει να δουλεύει παράλληλα σε πλήρους απασχόλησης δουλειά για να τα βγάλει πέρα. Όσο για τις υποτροφίες, αυτές είναι ελάχιστες και το θεωρώ προκλητικό να λες σε κάποιον «μπορείς να πάρεις υποτροφία αν το αξίζεις και θες πραγματικά να σπουδάσεις», ενώ το τούβλο, ο γιος αυτού που έχει φράγκα, θα σπουδάσει όπως και να' χει.

Στα τελευταία που αναφέρεις, είναι τα αρνητικά της αριστεράς, της αριστεράς έτσι όπως έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα. Προστασία όχι σε ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη γιατί υστερούν για οποιονδήποτε λόγο, αλλά προστασία σε τεμπέληδες, αιώνιους φοιτητές και κάθε λογής κοπρόσκυλο γιατί... έτσι πρέπει. Ε, όχι, δεν είναι έτσι πρέπει, καλό είναι να αρχίσουν να κόβονται κώλοι.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,855 μηνύματα.

@Volkswagen Fan όταν βγει η ΝΔ θα λυθεί το θέμα. :bleh: Απορώ σε ποια χώρα του κόσμου υπάρχουν ευπαθείς ομάδες που κάνουν αιματηρή συμπλοκή σε χώρο Πανεπιστημίου. Από τις ειδήσεις νομίζω σε κάποια Αφρικάνικη χώρα γιατί εκεί έχουν και εμφύλιο πόλεμο με συμμορίες ναρκωτικών ή του ισλαμικού κράτους. Στην Ελλάδα τι ακριβώς συμβαίνει;
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,656 μηνύματα.

@Volkswagen Fan όταν βγει η ΝΔ θα λυθεί το θέμα. :bleh: Απορώ σε ποια χώρα του κόσμου υπάρχουν ευπαθείς ομάδες που κάνουν αιματηρή συμπλοκή σε χώρο Πανεπιστημίου. Από τις ειδήσεις νομίζω σε κάποια Αφρικάνικη χώρα γιατί εκεί έχουν και εμφύλιο πόλεμο με συμμορίες ναρκωτικών ή του ισλαμικού κράτους. Στην Ελλάδα τι ακριβώς συμβαίνει;
Εντελώς τυχαία μετανάστες και αυτοί 🥰🥰.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,855 μηνύματα.

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,656 μηνύματα.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,855 μηνύματα.
Παίζει να έχουν μέσο όρο 9.5 και να τους ζητάει η Apple 👻👻.

Έχουμε επιθετικό management. Καλά λέει ο Άδωνις ότι από τις επενδύσεις στην Θεσ/νίκη δεν θα ξέρουμε που να πρωτοδουλέψουμε. :bleh:

Bασικά βλέπω ότι κάθε τρόλλι που έκραζε την Πανεπιστημιακή αστυνομία ή τελοσπάντων την επιβολή του νόμου όπως προβλέπει η δημοκρατία, τώρα να έχει πάθει κατσαριδικό σοκ αφωνίας με το περιστατικό. Πραγματικά ποιος πολιτισμένος άνθρωπος θα σκεφτόταν ότι σε χώρο δημοσίου Πανεπιστημίου θα μπορούσε το κάθε απόβρασμα να διαπράττει εγκλήματα με πιθανό κίνδυνο των πολιτών; Αυτό σε ποια κομματική πινακίδα μπαίνει;
 
Τελευταία επεξεργασία:

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,656 μηνύματα.
Έχουμε επιθετικό management. Καλά λέει ο Άδωνις ότι από τις επενδύσεις στην Θεσ/νίκη δεν θα ξέρουμε που να πρωτοδουλέψουμε. :bleh:
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Bασικά βλέπω ότι κάθε τρόλλι που έκραζε την Πανεπιστημιακή αστυνομία, τώρα έχει πάθει κατσαριδικό σοκ αφωνίας με το περιστατικό. Πραγματικά ποιος πολιτισμένος άνθρωπος θα σκεφτόταν ότι σε χώρο δημοσίου Πανεπιστημίου θα μπορούσε το κάθε απόβρασμα να διαπράττει εγκλήματα με πιθανό κίνδυνο των πολιτών; Αυτό σε ποια κομματική πινακίδα μπαίνει;

Αυτοί που δεν θέλουν φύλαξη στα πανεπιστήμια (εννοώ με security) δεν έχουν πατήσει στα μαθήματα πέρα της εξεταστικής.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,855 μηνύματα.

Dreamweaver

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Dreamweaver αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 1,755 μηνύματα.
@Dreamweaver, στο συγκεκριμένο ζήτημα -απ' ό,τι φαίνεται- μιλάμε άλλη γλώσσα. Υπάρχει σε αυτόν τον κόσμο ένα status quo, το οποίο έχει δημιουργηθεί επειδή διαχρονικά ελίτ ανθρώπων καταπιέζουν την πλειοψηφία και αυτή η κατάσταση διαιωνίζεται. Δεν είναι, δηλαδή, (μόνο) αποτέλεσμα του ότι είναι φύσει να υπάρχουν ανισότητες και άλλος ξεκινάει με εφόδια, άλλος όχι. Είναι (περισσότερο) γιατί υπήρξαν και υπάρχουν άνθρωποι που εκμεταλλεύονται, αδικούν και καταπιέζουν άλλους, για να αισχροκερδούν αυτοί. Προφανώς και είναι (και πάντα ήταν) απειροελάχιστοι σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό, αυτός δε είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που το κράτος πρέπει να παρεμβαίνει με ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Το κράτος, πέρα από το παραπάνω, πρέπει να φροντίζει να μην υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν και ζουν σε συνθήκες αστεγίας, πείνας και άλλων παρόμοιων. Δεν σου λέω να κάνει αναδιανομή του πλούτου, όπως παραποιείς τα λόγια μου, σου λέω να ενδιαφέρεται για τους παρίες της ζωής. Αυτό δε, επαναλαμβάνω, να μην γίνεται από φιλανθρωπία, γιατί έτσι ο άνθρωπος παραμένει αδύναμος, αλλά μέσω στήριξης ούτως ώστε να βρει μια δουλειά και να μπορέσει να ορθοποδήσει (παρεμπιπτόντως, υπάρχουν τέτοια προγράμματα). Δεν θέλω προσωπικά τεμπέληδες ούτε ανθρώπους εξαρτημένους από την κρατική πρόνοια, θέλω να γίνεται δουλειά για να ενδυναμώνονται. Αλλιώς να τους αφήσουμε να κοιμούνται στα παγκάκια και να ψοφάν στο δρόμο, άλλωστε η ελεύθερη οικονομία είναι πάνω από όλα.

Για να το γενικεύσω πολύ, όπως και να το κάνουμε, ο άνθρωπος από τη φύση του συνασπίστηκε και δημιούργησε κοινωνίες, οπότε όσο φύσει είναι οι εκ γενετής ανισότητες άλλο τόσο φύσει είναι ότι ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον. Σε μία κοινωνία, λοιπόν, το να λειτουργείς ατομικιστικά είναι παρά φύσει και εκφυλισμός του ανθρώπου. Το ότι κοιτάμε την πάρτη μας ενώ ο άλλος υποφέρει το θεωρώ εξελικτική μας αποτυχία.

Στην ταμπακέρα τώρα, για να το κλείσω, μιλάς για τρόπους να σπουδάσουν οι άποροι όπως τα δάνεια, τις υποτροφίες κ.α. Αυτά είναι να' χαμε να λέγαμε, γιατί το να πάρεις δάνειο είναι σκότωμα για έναν αυτής της ηλικίας, κάτι που θα τον κυνηγά πόσα χρόνια (μέχρι να το ξεπληρώσει) και θα του επηρεάζει τις σπουδές του αρνητικά, γιατί θα πρέπει να δουλεύει παράλληλα σε πλήρους απασχόλησης δουλειά για να τα βγάλει πέρα. Όσο για τις υποτροφίες, αυτές είναι ελάχιστες και το θεωρώ προκλητικό να λες σε κάποιον «μπορείς να πάρεις υποτροφία αν το αξίζεις και θες πραγματικά να σπουδάσεις», ενώ το τούβλο, ο γιος αυτού που έχει φράγκα, θα σπουδάσει όπως και να' χει.

Στα τελευταία που αναφέρεις, είναι τα αρνητικά της αριστεράς, της αριστεράς έτσι όπως έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα. Προστασία όχι σε ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη γιατί υστερούν για οποιονδήποτε λόγο, αλλά προστασία σε τεμπέληδες, αιώνιους φοιτητές και κάθε λογής κοπρόσκυλο γιατί... έτσι πρέπει. Ε, όχι, δεν είναι έτσι πρέπει, καλό είναι να αρχίσουν να κόβονται κώλοι.
Κοιτα, ειπα να touch some grass και το ειχα ψιλοαγνοησει αυτο που εγραψες, το κοιταξα διαγωνια χθες και δεν σου κρυβω οτι δεν νιωθω και πολυ ασχημα για την επιλογη μου.
Αυτο που μου αρεσει με εσενα παντως ειναι οτι επαναλαμβανεις - για εμενα/εσενα/αλλους? - οτι δεν θελεις αναδιανομη, ΑΛΛΑ θελεις αλλα 99 πραγματα που ουσιαστικα καταληγουν τεχνητα σε αυτο (αντε ενα βημα πριν) και το παρουσιαζεις ως κατι διαφορετικο. Δηλαδη, θα στον καρφωσω, αλλα δεν ειμαι balls deep ρε φιλε, ειναι τελειως διαφορετικο

Στην ταμπακέρα τώρα, για να το κλείσω, μιλάς για τρόπους να σπουδάσουν οι άποροι όπως τα δάνεια, τις υποτροφίες κ.α. Αυτά είναι να' χαμε να λέγαμε, γιατί το να πάρεις δάνειο είναι σκότωμα για έναν αυτής της ηλικίας, κάτι που θα τον κυνηγά πόσα χρόνια (μέχρι να το ξεπληρώσει) και θα του επηρεάζει τις σπουδές του αρνητικά, γιατί θα πρέπει να δουλεύει παράλληλα σε πλήρους απασχόλησης δουλειά για να τα βγάλει πέρα. Όσο για τις υποτροφίες, αυτές είναι ελάχιστες και το θεωρώ προκλητικό να λες σε κάποιον «μπορείς να πάρεις υποτροφία αν το αξίζεις και θες πραγματικά να σπουδάσεις», ενώ το τούβλο, ο γιος αυτού που έχει φράγκα, θα σπουδάσει όπως και να' χει.
Καταρχας υπαρχουν στανρατ, δεν μπαινει οποιος εχει λεφτα σε πανεπιστημιο by default. Δευτερον, αμα σε νοιαζει τοσο πολυ και σε στεναχωρει τοσο πολυ κιολας, θα ξαναπω αυτο που λεω συνεχεια: κλεισε το στομα σου και ανοιξε το πορτοφολι σου. Ειναι κατι που το θελεις εσυ, αρα να το πληρωσεις κιολας, δεν καταλαβα γιατι εγω και αλλοι πρεπει να χρηματοδοτουμε τις ευαισθησιες σου και ακομα χειροτερα τον καθε πολιτικο νταβατζη
 
Τελευταία επεξεργασία:

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,845 μηνύματα.
Δεν σε αφηνουν να πας στο 2ο ετος αν δεν εχεις συμπληρωμενα ECTS .Σε περιπτωση αποτυχιας ,τρως μπαν απ την σχολη και δεν μπορεις να κανεις ξανα αιτηση

Αυτα για ολλανδια
 

Ουριήλ

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ρουμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 827 μηνύματα.
Δεν σε αφηνουν να πας στο 2ο ετος αν δεν εχεις συμπληρωμενα ECTS .Σε περιπτωση αποτυχιας ,τρως μπαν απ την σχολη και δεν μπορεις να κανεις ξανα αιτηση

Αυτα για ολλανδια
Το ίδιο και για Ρουμανία αλλά δεν σε διώχνουν, πρέπει να κάνεις ξανά όλη την χρονιά. πρέπει να έχεις συγκεντρώσει 45/60 ects
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,855 μηνύματα.
Δεν σε αφηνουν να πας στο 2ο ετος αν δεν εχεις συμπληρωμενα ECTS .Σε περιπτωση αποτυχιας ,τρως μπαν απ την σχολη και δεν μπορεις να κανεις ξανα αιτηση

Αυτα για ολλανδια

Δεν ξέρουν οι Ολλανδοί, ξέρουν οι Έλληνες. Βρείτε μου έναν Έλληνα με νόμπελ Χημείας από Ελληνικό Πανεπιστήμιο της τελευταίας 40ετίας και να εργάζεται στην Ελλάδα. Μα ειρήνη δεν είχαμε και έχουμε; :morning1: Δημοκρατία δεν είχαμε και έχουμε;

Συγγνώμη, κάτι δεν καταλαβαίνω καλά...
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,845 μηνύματα.
Δεν ξέρουν οι Ολλανδοί, ξέρουν οι Έλληνες. Βρείτε μου έναν Έλληνα με νόμπελ Χημείας από Ελληνικό Πανεπιστήμιο της τελευταίας 40ετίας και να εργάζεται στην Ελλάδα. Μα ειρήνη δεν είχαμε και έχουμε; :morning1: Δημοκρατία δεν είχαμε και έχουμε;

Συγγνώμη, κάτι δεν καταλαβαίνω καλά...
Να σου πω την αλήθεια εμένα με αγχωνει αυτό το σύστημα.Δλδ ποιος ο λόγος να σε κόβουν στο ίδιο έτος αντί στο να σου δώσουν εταιρίες όπως στα ελληνικά πανεπιστήμια? Ίσως γίνεις καλύτερος μελλοντικά σε αυτό το μάθημα και να το περάσεις
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top