Mahmut
Νεοφερμένος
Θέλετε με λίγα λόγια τη φιλία των δυο λαών;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Porcelain
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mahmut
Νεοφερμένος
Αρχική Δημοσίευση από Porcelain:Εγώ πιστεύω πως όλοι οι λαοί είμαστε αδέρφια, πόσο μάλλον εμείς που είμαστε τόσο κοντά (άλλωστε, εσύ, Mahmut, το ξέρεις καλά αυτό..).
Harika! Ne yapıyorsunuz? Görüşürüz. Tesekkür ederim.
Ευχατιστώ που δε με ξέχασες
]ifrit[
Περιβόητο μέλος
Scandal
Διαχειριστής
Αν όμως έχω καταλάβει καλά, αυτό το θέμα αφορά τους πολίτες. Δε θα είχα κανένα πρόβλημα να έχω φίλο κάποιον Τούρκο [εκτός του ότι δε ξέρω τούρκικα ].
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder
Dark_kronos
Επιφανές μέλος
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder
Τι σχέση όμως έχει ένας πολίτης με της αποφάσεις του έθνους. Πολύ μικρή ίσως ο συγκεκρίμενος πολίτης να είναι κάθετος σε όλα αυτάΑρχική Δημοσίευση από Dark_kronos:Εγω αν δεν γινουν οι τουρκοι πολιτισμενος λαος και κοπσουν τις μλκ δεν θα ηθελα να εχω καμια σχεση με τουρκο
(@ κρονος καταλαβαινω τι νιωθεις για αυτον τον λαο αλλα η αποψη σου αυτη και περισσοτερο ο τροπος που την εκφραζεις ειναι ακραια και φοβαμαι πως ακραιες αποψεις δεν ταιριαζουν σε εναν πολιτισμενο λαο)
στο θεμα των εδαφων που ρωτησες ομως τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα, βασικα τι ακριβως ρωτας? να γινει ας πουμε Ελλαδα Τουρκια ενα κρατος ή σε επιπεδο Ευρωπαικο? δεν καταλαβαινω τι εννοεις βασικα
Γιάννης
Περιβόητο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από Dark_kronos:Εγω αν δεν γινουν οι τουρκοι πολιτισμενος λαος και κοπσουν τις μλκ δεν θα ηθελα να εχω καμια σχεση με τουρκο
Κάτσε βρε dark οι Τούρκοι δεν έιναι όπως τα λες και ανεπτυγμένη βιομηχανία έχουν το ίδιο ισχύει και για τουρισμό, media και άλλους τομείς. Είναι πολιτισμένοι επι το πλήστον αλλα σίγουρα σου δίνω δίκιο αν στις μλκς βάζεις τις παραβιάσεις. Οι πολίτες του κράτους δεν έχουν καμία σχέση με τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Σε απλές δημοψιφήσεις που γίνονται σε Τούρκους πολίτες έχουν εκφραστεί θετικά για την χώρα μας και άσχετα με το τι κάνουν οι κυβερνήσεις δεν νομίζω ότι οι Τούρκοι έχουν κάτι προσωπικό με τους Έλληνες άλλοι είναι που το τραβαμε (π.χ γκρίζοι λύκοι) αλλα δεν μπορούμε να τους βάλουμε όλους στο ίδιο καζάνι. Εγω θα μπορούσα να κάνω παρέα με Τούρκους αρκεί να σεβαστούν κάποια πράγματα, δεν θα μπορούσα για παράδειγμα να δεκτώ μια άποψη του στυλ ότι είχαμε δίκιο σε Κύπρο, Σμύρνη κτλ.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder
kleftra
Διάσημο μέλος
Subject to change
e-steki.gr Founder
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Αρχική Δημοσίευση από Michelle:πρέπει να αναβαθμιστεί λίγο ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τη γυναίκα οι περισσότεροι τούρκοι.
Άντε πάλι το φεμινιστικό! Αίσχος και έλεος δηλαδή. Πάλι καλά που δε γεννήθηκες στην εποχή του Κρο-Μανιόν (νομίζω έτσι λέγεται) και του Νεάντερταλ όπου τις γυναίκες τις είχαν με ενα ρόπαλο συνέχεια από κοντά.
Γενικά τώρα, έχω μιλήσει με Τούρκους (και Τουρκάλες ) και έχω δει οτι μπορούμε να τα πάμε σχετικά καλά σε επίπεδο λαών πάντα. Μπορούμε να κάτσουμε σε ενα τραπέζι μαζί και να φάμε επι παραδείγματι δίχως να σφαχτούμε. Εαν πάμε στο πως σκέφτονται οι στρατιωτικές ηγεσίες των 2 χωρών και δη της Τουρκίας (η οποία κυβερνάται απο μια στρατιωτική επιτροπή διαδόχων του Κεμάλ στην ουσία) ε ναι εκεί αρχίζουν τα δύσκολα....
Έχουν πολύ δρόμο όμως για να έρθουν σε ενα επίπεδο που θα κάνουν τους πρώην εχθρούς τους να κοιμούνται ήσυχοι και λυπάμαι που το λεω αλλά δε πιστεύω να το φτάσουν ποτέ. Δεν θα παω ποτέ να πειράξω εναν Τούρκο ή τα εδάφη του. Όσο σφαχτήκαμε, σφαχτήκαμε. Δε θα επιτρέψω όμως ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ να ξαναγίνουν καταστάσεις τύπου 1453, 1922, 1974 και 1996! Δεν τους ενοχλώ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ! Όποιος πατήσει χώμα Ελληνικό τον περιμένω με το 40αρι στη ζώνη...ότι εθνικότητας κι αν είναι!
Κλέφτρα για το τι έγινε στη Σμύρνη ελα να σου πω εγω μια εκδοχούλα που ίσως να μη την έχεις ακούσει και ποτέ σου Ο Ελ. Βενιζέλος (που έχω κατι ραμματάκια για τη γούνα του) γιατί πήγε στη Σμύρνη νομίζεις; Ενα παράδειγμα άκου: Οι πλοιοκτήτριες εταιρίες του Πειραιά είχαν πολλά να κερδίσουν απο την προσάρτηση της Σμύρνης. Φαντάσου οι "βαρκούλες" τους να κάνουν τα δρομολόγια Πειραιάς - Σμύρνη με ότι συνεπάγεται αυτό στο εμπόριο κλπ κλπ! Ξήλωσαν το βλήτο τον Βασιλιά και έβαλαν εναν μασκαρά στη θέση του... Ρε τι ωραία πολιτική ιστορία έχει ο τόπος μας... Μετά μου λέτε γιατί μας γ@μ@νε σήμερα οι πολιτικοί! Ανέκαθεν μας γ@μ@γαν απλά εμείς λέγαμε κι ευχαριστώ....
Ενα άλλο που ποτέ δε το έμαθες στην ελληνική ιστορία είναι οτι όταν αποχωρούσαμε απο τη Σμύρνη το '22, οι Τούρκοι και οι Εβραίοι κάτοικοι της πόλης πετούσαν σπασμένα γυαλιά στους δρόμους και κομματιάζονταν τα γυμνά πόδια των στρατιωτών μας και ταυτόχρονα τους φώναζαν "Ζητω ο Βενιζελός, ζητω ο Κωσταντινός!" με τη γνωστή προφορά. Στην Κύπρο το '74 πυροβολούσαν τις Ελληνίδες μέσα στον κόλπο τους και η μήτρα γινόταν θρύψαλλα
Και εντάξει, πείτε τέλος ολα αυτά... Θα σας θέσω ενα ερώτημα. Πόσο δίκαιη θεωρείτε την κουβέντα που μου είπε η κολλητή μου (φανταστείτε οτι ο ενας λέμε τον άλλο "αδερφάκι μου") πριν λίγο καιρό: "Αν σε δω με Τουρκάλα, θα σου κόψω την καλημέρα". Υπόψιν είναι Κύπρια στην καταγωγή. Πείτε μου πως μπορείς να πεις στην κολλητή σου που έχει χάσει τόσα απο τους Τούρκους, οτι η άποψή της είναι ακραία! (Γιατί είναι ακραία. Κι εγω δε τους μπορώ αλλά αν σου πέσει το τυχερό και είναι Τουρκάλα, χωρούν πατριωτισμοί στην καρδιά; Εγω δε το βλέπω έτσι...)
ΥΓ: Mahmut μην παρεξηγηθείς φίλε! Α και hoşgeldiniz! ( το λέω καλά?)
emufear
Πολύ δραστήριο μέλος
Γνωρίζω όμως πως η Κύπρος είναι μισή τουρκική επειδή την έδωσε στεγνά ο δικτάκτορας Παπαδόπουλος και πως οι παραπάνω περιπτώσεις αφορούν ακραίες μερίδες μειοψηφείας του τουρκικού λαού..
kleftra
Διάσημο μέλος
Έγραψα ένα παράδειγμα των όσων έτυχε να διαβάσω.Δεν λέω πως δεν υπήρχαν φρικαλεότητες και της άλλης πλευράς,αυτό για το οποίο όμως χτυπιέμαι είναι ότι η ιστορία που διδασκόμαστε και δυστυχώς πολλοί μένουν σε αυτήν χωρίς να ψαχθούν λίγο παραπάνω κάθε άλλο παρά αντικειμενική είναι.Μας μαθαίνουν όσα θέλουν να μας μάθουν και μας "φανατίζουν".Οι λαοί,ο απλός άνθρωπος δεν έχει τίποτα να χωρίσει ούτε με τον Τούρκο είτε με κανέναν άλλον.Αυτοί που έχουν συμφέρον βρίσκονται πολύ μακριά απο κάθε πεδίο μάχης,σφαγή κτλ τα παρακολουθούν όλα αυτά απο την ασφάλεια του σπιτιού τους.Αρχική Δημοσίευση από Valder:Άντε πάλι το φεμινιστικό! Αίσχος και έλεος δηλαδή. Πάλι καλά που δε γεννήθηκες στην εποχή του Κρο-Μανιόν (νομίζω έτσι λέγεται) και του Νεάντερταλ όπου τις γυναίκες τις είχαν με ενα ρόπαλο συνέχεια από κοντά.
Γενικά τώρα, έχω μιλήσει με Τούρκους (και Τουρκάλες ) και έχω δει οτι μπορούμε να τα πάμε σχετικά καλά σε επίπεδο λαών πάντα. Μπορούμε να κάτσουμε σε ενα τραπέζι μαζί και να φάμε επι παραδείγματι δίχως να σφαχτούμε. Εαν πάμε στο πως σκέφτονται οι στρατιωτικές ηγεσίες των 2 χωρών και δη της Τουρκίας (η οποία κυβερνάται απο μια στρατιωτική επιτροπή διαδόχων του Κεμάλ στην ουσία) ε ναι εκεί αρχίζουν τα δύσκολα....
Έχουν πολύ δρόμο όμως για να έρθουν σε ενα επίπεδο που θα κάνουν τους πρώην εχθρούς τους να κοιμούνται ήσυχοι και λυπάμαι που το λεω αλλά δε πιστεύω να το φτάσουν ποτέ. Δεν θα παω ποτέ να πειράξω εναν Τούρκο ή τα εδάφη του. Όσο σφαχτήκαμε, σφαχτήκαμε. Δε θα επιτρέψω όμως ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ να ξαναγίνουν καταστάσεις τύπου 1453, 1922, 1974 και 1996! Δεν τους ενοχλώ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ! Όποιος πατήσει χώμα Ελληνικό τον περιμένω με το 40αρι στη ζώνη...ότι εθνικότητας κι αν είναι!
Κλέφτρα για το τι έγινε στη Σμύρνη ελα να σου πω εγω μια εκδοχούλα που ίσως να μη την έχεις ακούσει και ποτέ σου Ο Ελ. Βενιζέλος (που έχω κατι ραμματάκια για τη γούνα του) γιατί πήγε στη Σμύρνη νομίζεις; Ενα παράδειγμα άκου: Οι πλοιοκτήτριες εταιρίες του Πειραιά είχαν πολλά να κερδίσουν απο την προσάρτηση της Σμύρνης. Φαντάσου οι "βαρκούλες" τους να κάνουν τα δρομολόγια Πειραιάς - Σμύρνη με ότι συνεπάγεται αυτό στο εμπόριο κλπ κλπ! Ξήλωσαν το βλήτο τον Βασιλιά και έβαλαν εναν μασκαρά στη θέση του... Ρε τι ωραία πολιτική ιστορία έχει ο τόπος μας... Μετά μου λέτε γιατί μας γ@μ@νε σήμερα οι πολιτικοί! Ανέκαθεν μας γ@μ@γαν απλά εμείς λέγαμε κι ευχαριστώ....
Ενα άλλο που ποτέ δε το έμαθες στην ελληνική ιστορία είναι οτι όταν αποχωρούσαμε απο τη Σμύρνη το '22, οι Τούρκοι και οι Εβραίοι κάτοικοι της πόλης πετούσαν σπασμένα γυαλιά στους δρόμους και κομματιάζονταν τα γυμνά πόδια των στρατιωτών μας και ταυτόχρονα τους φώναζαν "Ζητω ο Βενιζελός, ζητω ο Κωσταντινός!" με τη γνωστή προφορά. Στην Κύπρο το '74 πυροβολούσαν τις Ελληνίδες μέσα στον κόλπο τους και η μήτρα γινόταν θρύψαλλα
Και εντάξει, πείτε τέλος ολα αυτά... Θα σας θέσω ενα ερώτημα. Πόσο δίκαιη θεωρείτε την κουβέντα που μου είπε η κολλητή μου (φανταστείτε οτι ο ενας λέμε τον άλλο "αδερφάκι μου") πριν λίγο καιρό: "Αν σε δω με Τουρκάλα, θα σου κόψω την καλημέρα". Υπόψιν είναι Κύπρια στην καταγωγή. Πείτε μου πως μπορείς να πεις στην κολλητή σου που έχει χάσει τόσα απο τους Τούρκους, οτι η άποψή της είναι ακραία! (Γιατί είναι ακραία. Κι εγω δε τους μπορώ αλλά αν σου πέσει το τυχερό και είναι Τουρκάλα, χωρούν πατριωτισμοί στην καρδιά; Εγω δε το βλέπω έτσι...)
ΥΓ: Mahmut μην παρεξηγηθείς φίλε! Α και hoşgeldiniz! ( το λέω καλά?)
Vkey
Επιφανές μέλος
Τέσπα...έχω μιλήσει με Τούρκους και με έναν είχα και τον τσαμπουκά του στυλ "Θέε μου πως συμπεριφέρεσται έτσι στις γυναίκες' κλπ κλπ κλπ ...Ναι Valder κι εγώ φεμινιστικά το είχα πάει....Άλλα όσο μιλούσαμε τόσο οι ιδέες και οι απόψεις μας ταυτίζονταν.....Από προσωπική εμπειρία και από φίλες μου (οι οποίες καθώς βγήκαν εξωτερικό έκαναν σχέση με Τούρκους- η μία μάλιστα θα παντρευτεί 8) ) δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να ήμουν φίλη ή κοπέλα του (οι γονείς μου για το 2ο θα πάθαιναν τριπλό εγκεφαλικό βέβαια)....Απλά η νέα γενιά είναι πιο ανοιχτόμυαλη, έχει συνηδητοποιήσει τι έχει γίνει και είναι πιο ανοιχτή ώστε να συναναστραφεί με Έλληνες....
Άλλωστε, κατά την ταπεινή μου άποψη, τα προβλήματα τα δημιουργούν οι πολιτικές ηγεσίες και όχι ο απλός λαός....
Mahmut
Νεοφερμένος
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος
Είναι ποτέ δυνατόν να μην είμαι φίλη με τους εφευρέτες του μπακλαβά, του μουσακά και των λαχανοντολμάδων????? ΠΟΤΕ!
Θα ήθελα να πληροφορίσω όσους τυχών και δεν το γνωρίζουν, ότι οι ενάεριες παραβιάσεις που κάνουν οι Τούρκοι, είναι τόσες ακριβώς όσες κάνουν και οι Έλληνες... ας μην είμαστε τόσο αφελής και πιστεύουμε ότι εμείς είμαστε τα καλά παιδιά και δεν "παίζουμε" με τα δικά μας αεροπλανάκια...
Ας μην είμαστε αφελής και ας παρακολουθήσουμε το νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στην βουλή μετά την όποια παραβίαση που θα κάνουν οι Τούρκοι...
Κατά 99% (τσεκαρισμένο αυτό) κάθε φορά που η ελληνική κυβέρνηση θέλει (ΠΡΕΠΕΙ) να αγοράσει οπλικό εξοπλισμό από τους Αμερικάνους, ή που θέλει (ΠΡΕΠΕΙ) να τιμήσει την συμφωνία 7 προς 10 για τα όπλα, ή που θέλει (ΠΡΕΠΕΙ) να περάσει ο προϋπολογισμός του έτους (π.χ. 2% για την υγεία, 1% για την παιδεία, 40% για τον εξοπλισμό)... ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ λοιπόν... θα υπάρχει πρώτα μια παραβίαση για τον ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ του πολίτη ώστε να μπορούν με τις ευχές του λαού να αγοράζουν ΟΠΛΑ!!!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 30 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.