Εμπειρίες από επισκέψεις σε γιατρούς

Guest 292010

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Λοιπόν, επειδη οι περισσότεροι ( αν όχι όλοι) έχετε έρθει κάποια στιγμή σε επαφή με κάποιον γιατρό είτε για εσάς είτε για συγγενείς σας, θα εκμεταλλευτώ αυτό το forum για να αντλήσω γνώση από την εμπειρία σας.
Έχετε καλές εμπειρίες και κακές εμπειρίες.

Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι τι κάνει καλή μια εμπειρία με έναν γιατρό και τι την κάνει κακή.

Για παράδειγμα πολλοί συμφωνούν ότι νιώθουν πιο ασφαλείς όταν ο γιατρός τους εξηγεί με απλά λόγια τι συμβαίνει.
Αντιθέτως πανικοβάλλονται όταν τους εξετάζει ένα λεπτό χωρίς να βγάλει κουβέντα και μετά γράφει ένα κατεβατό εξετάσεις.

Κάνω αυτό το thread γιατί με ενδιαφέρει πολύ το κομμάτι επικοινωνίας και αισθήματος ασφάλειας στη σχέση γιατρού-ασθενούς.

Δε θα θελα να αναφερθούν ονόματα ή Νοσοκομεία ή επωνυμίες. Δεν είναι αυτός ο σκοπός μου. Δεν είναι ο σκοπός μου το κράξιμο. Στόχος μου είναι να καταλάβω καλύτερα πώς νιώθει ένας ασθενής που είναι εντελώς εκτός του επαγγέλματος (δυστυχώς δεν μπορώ να κρίνω από τον εαυτό μου, γιατί αν πάθω κάτι συνήθως ξέρω ήδη τι θα μου συμβεί πριν μου συμβεί, το οποίο σβήνει ένα μεγάλο μέρος του άγχους μου ή αντιθέτως το επιτείνει).

Έχω κάνει συζητήσεις γι'αυτό το θέμα με το περιβάλλον μου , ακόμα και με ασθενείς. Ωστόσο η ανωνυμία του forum ίσως σας κάνει να εξομολογηθειτε πιο εύκολα τα πραγματικά παράπονά σας.
 

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
φαντάζομαι το λες και κακή εμπειρία το να σου ζητά ο άλλος 100 ευρώ την επίσκεψη σε μια χώρα όπου ο βασικός είναι στα 600 ευρώ
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,846 μηνύματα.
Προσωπικά μου αρέσουν οι ιατροι/νοσηλευτές που κινούνται με την μόδα .Να είναι πάντα updated σε έρευνες και οι πρακτικές τους να βασίζονται σε αυτά


Έχουμε έναν οδοντίατρο στην περιοχή ο οποίος είναι λίγο αντιπαθητικός γιατί δεν είναι ομιλητικός σύμφωνα με κάποιους ....αλλά εμένα μου αρέσει ,γιατί όταν μιλάμε μου εξηγεί διάφορα για τελευταίες έρευνες σε σύγκριση με παλιές κλπ και με κάνει να νιώθω πιο ασφαλής
 

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Η μόνη από σχεδόν όλες τις ειδικότητες που έχω επισκεφτεί στην ζωή μου και ήθελα πραγματικα να είναι αυτό που λέμε πρώτα άνθρωπος και φυσικά μετά πολύ καλός επαγγελματίας ήταν η γυναικολόγος μου στις εγκυμοσύνες μου ...

Ξεκίνησα με τον καλύτερο στην πρώτη μου εγκυμοσύνη και τον άλλαξα στο πρώτο τριμηνο γιατι απλα δεν ...
Ένα γενικό δεν..
Πολυ στημένος...
Πολύ ευθύς...
Πολύ με την ώρα και την χρόνο χρέωση...
Πολύ ξύλινος να το πω απλά...
Μιλούσε πάντα σαν είχε μπροστά του άλλη μια εγκυμοσύνη χωρίς να βλέπει τις οποίες ιδιατεροτητες ..
Δύσκολα το έβρισκες στο τηλέφωνο και παντα μιλούσες με το βοηθό του ...ειδικευμένος αυτός...

Δεν μπορώ να πω ο καλυτερος στα πάντα και στον προγεννητικό έλεγχο και σε όλες τις εξετάσεις που έπρεπε να γίνουν αλλά μέχρι εκεί..
Διάθεση να με ακούσει και να μου λύση την οποία απορία καμία, ειδικά σαν πρωτάρα...

Ήταν και ο λόγος που έφυγα και πήγα στην γιατρό που την έχω ακόμα και σήμερα...
Από τις καλύτερες και αυτή αλλά με μια σημαντική διαφορά, σημαντικότερη για εμένα για την δεδομένη περίπτωση γιατί όπως είπα έχω κάνει και άλλα χειρουργεια ,άλλης ειδικότητας...

Ανθρωπιά πέραν από την επαγγελματική της δραστηριότητα
Ενσυναισθηση σε μια νέα κοπέλα που θα γινόταν μανούλα
Πρόθυμη ανά πάσα ώρα και στιγμή να μου μιλήσει και να με καθησυχάσει για το οτιδήποτε συνέβαινε..
Πρόθυμη να εξηγεί και στον άντρα μου ότι την ρωτούσε...
Έπειτα έπρεπε να κάνω μια σοβαρή εξέταση, αμνιοπαρακεντηση ...
Ήταν η μόνη από όλες τις γιατρούς που ξέρω και ήταν στην συγκεκριμένη κλινική όπου νοσηλευτικά και ειμασταν αρκετές εκεί, που ήταν μετά από την εξέταση ανά 2 με 3 ώρες στο τηλέφωνο να βλέπει πως πάω ...

Δεν θα μιλήσω για τον πρώτο τοκετό..
26 ώρες εκεί απικο ενώ άλλοι πήγαιναν στα σπίτια τους και τους έπαιρναν τηλέφωνα...

Πλέον τον γιατρό τον επιλέγω όχι γιατι σε βλέπει μόνο σαν πορτοφόλι όσο καλός και να είναι...
 

Natsuko

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Natsuko αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 141 μηνύματα.
Λοιπόν, από πού να αρχίσω πάλι. Ας πω τα βασικά και αυτονόητα: καθαριότητα! Μου έχει τύχει γιατρός σε εποχή με τον covid να είναι στα ντουζένια του (χωρίς να έχει κι ιδιαίτερη σημασία για αυτό που θέλω να τονίσω). Τον πέτυχα στην είσοδο της πολυκατοικίας. Γυναικολόγος..! Ακούμπησε τα χέρια του σε ΟΛΑ τα κοινόχρηστα, πόρτα πολυκατοικίας, κλειδιά, συρτάρια και λοιπές πόρτες και δεν τα έπλυνε ούτε μία φορά, ούτε έβαλε έστω αντισηπτικό. Ναι μεν έβαλε γάντια πριν με εξετάσει, αλλά για να φορεθούν αυτά τα γάντια πέρασαν από τα μες στα μικρόβια χέρια του. Για να μη μιλήσω για το υπόλοιπο ιατρείο που είχε να καθαριστεί δεν ξέρω κι εγώ από πότε. Επίσης, δε μου έδωσε ποδονάρια και το άλλο το μπλε που σου δίνουν για να φορέσεις πάνω από τα ρούχα (δεν ξέρω πώς λέγεται). Δεν ξέρω αν είμαι υπερβολική, εμένα μου "χτύπησε" πολύ άσχημα όλο αυτό. Επίσης, περίμενα να βγουν οι εξετάσεις μου Μεγάλη Εβδομάδα και επειδή είχα σοβαρό θέμα (δεν ήταν απλό τσεκ απ) είχα πάρα πολύ άγχος για τα αποτελέσματα. Μου είχε πει πως τη Μεγάλη Τετάρτη θα με πάρει τηλέφωνο για να πάω στο ιατρείο του την επόμενη μέρα να τα πάρω. Τον παίρνω τηλέφωνο Μεγάλη Πέμπτη και ήταν διακοπούλες. Φυσικά δεν ξαναπάτησα. Όταν γύρισε μου έστειλε τις απαντήσεις στο viber σε φωτογραφία (οι οποίες ήταν καιρό έτοιμες). Ούτε καν σε email για να φανεί έστω και λίγο επαγγελματίας. Επίσης για την απόδειξη που του ζήτησα, ούτε λόγος.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Ion.

Επιφανές μέλος

Η Sofia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 8,156 μηνύματα.
Επειδή αναφέρθηκε κάτι για τις τιμές, συμφωνώ ότι πολλοί δεν μπορούν δυστυχώς να ανταποκριθούν αλλά πρώτον υπάρχουν και τα δημόσια νοσοκομεία ( από τα οποία έχω κυρίως καλές εντυπώσεις και εμπειρίες) δεύτερον ξοδεύουμε καθημερινά πολλά περισσότερα χρήματα σε άλλα -σιγουρα όχι τόσο σημαντικά όσο η υγεία μας- πράγματα. Τέλος,οι γιατροί είναι άνθρωποι που έχουν αφιερώσει παρά πολλά χρόνια χρήματα κ κόπο οπότε κατά τη γνώμη μου δικαιολογείται μια υψηλή τιμή για μια επίσκεψη.
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,846 μηνύματα.
Τέλος,οι γιατροί είναι άνθρωποι που έχουν αφιερώσει παρά πολλά χρόνια χρήματα κ κόπο οπότε κατά τη γνώμη μου δικαιολογείται μια υψηλή τιμή για μια επίσκεψη.
Ουτοπικο motivational φραση το οτι σπουδασαν πολλα χρονια κλπ ....Η υγεια ειναι κατι που δεν μπορει να στερηθει ....λογικο να τσιμπανε οι τιμες γιατι ξερουμε οτι δεν θα αρνηθειτε (δεν γινεται και αλλιως που λενε )
 

Ion.

Επιφανές μέλος

Η Sofia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 8,156 μηνύματα.
Ουτοπικο motivational φραση το οτι σπουδασαν πολλα χρονια κλπ ....Η υγεια ειναι κατι που δεν μπορει να στερηθει ....λογικο να τσιμπανε οι τιμες γιατι ξερουμε οτι δεν θα αρνηθειτε (δεν γινεται και αλλιως που λενε )
Καθόλου ουτοπικό... Αλλά ισχύει και αυτό που λες (εκμετάλλευση στην ανάγκη του άλλου )
 

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,103 μηνύματα.
φαντάζομαι το λες και κακή εμπειρία το να σου ζητά ο άλλος 100 ευρώ την επίσκεψη σε μια χώρα όπου ο βασικός είναι στα 600 ευρώ
Σε αυτό φταίνε οι ασθενείς. Τον ιατρό αν δεν προέρχεται από το δημόσιο τον διαλέγεις, οι περισσότεροι διαλέγουν ιατρό με βάση το google οποτε πάνε στους ακριβούς ιατρούς που έχουν δώσει λεφτά στη διαφήμιση και μάλιστα πολλοί αποφεύγουν ιατρούς που ζητάνε 30 ευρώ επίσκεψη γιατί είναι φτηνοί και δε θα παρέχουν θεωρητικά σωστές υπηρεσίες. Άλλοι κοιτάνε τα μηχανήματα, επιπλα, ποσο καθαρό ειναι ένα ιατρείο...


Επίσης ένας καλός χώρος ιατρείου, γραμματείς, φυλλάδια δε μπορει να τα διαθέσει παρά ο ιατρός που ζητά 100-300 ευρώ επίσκεψη γιατί πάει το μυαλό --> για να έχει βγάλει τοσα λεφτά ειναι καλός και να τα κάνει όλα αυτά.

πχ στη Ζάκυνθο ήξερα πολύ διάσημο ιατρό τέτοιου είδους που με αυτή τη τακτική είχε το μισό νησί στο ιατρείο του ενώ στην πραγματικότητα ήταν κάτω του μετρίου. (επαιρνε 200 ευρώ επίσκεψη και είχε ένα υπερλουξ ιατρείο)

Εχώ εμπειρία από οφθαλμίατρο και από οδοντιατρο. Και στις δύο περιπτώσεις δε παρεμβαίνω στις αποφάσεις και τα πάω καλά ως τώρα.
 
Τελευταία επεξεργασία:

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,988 μηνύματα.
Σε αυτό φταίνε οι ασθενείς.
Αυτά τα διλήμματα θα τα "λύσει" η ψηφιοποίηση της Μεγάλης Επανεκκίνησης.
Όταν δεν θα υπάρχουν πια μαύρα και όλοι θα ελέγχονται σε συνθήκες άκρατης φτώχειας, θα επιβιώσουν αυτοί που χτίσανε το όνομα και την πελατεία τους σε λογικές τιμές.
Δυστυχώς η παραοικονομία της αδήλωτης εργασίας "επιδοτεί" τη διαλυμένη οικονομία. Δεν είναι όλοι οι ιδιώτες γιατροί άρπαγες και φοροφυγάδες αλλά το λειτουργικό κόστος, ειδικά σε συγκεκριμένες περιοχές, είναι πολύ υψηλό και χωρίς μαύρα δεν βγαίνει.
Έκανα απονεύρωση δίριζου δοντιού στο Νέο Κόσμο σε πολύ καλή οδοντίατρο, 4-5 επισκέψεις, με ένεση, ακτινογραφία και αντιμετώπιση του προβλήματος με μακρόχρονη θεραπεία (πήρε πάνω από 2 μήνες), με 100 ευρώ και μου πρότεινε να κόψει απόδειξη την οποία δεν δέχτηκα.
Χρειάστηκα ξανά απονεύρωση σε άλλο δόντι, δυστυχώς η γιατρός μου έλειπε στο εξωτερικό και πήγα σε μία που βρήκα ψάχνοντας στο internet στην Αργυρούπολη. 180 ευρώ και ούτε λόγος για απόδειξη.
Δεν έχω παράπονο όμως, ευγενική, ελαφροχέρα και αξιόπιστη ως επιστήμονας. Εντάξει η τιμή είναι κάπως τσιμπημένη αλλά έτσι λειτουργεί η αγορά σε αυτή την περιοχή. Μεγάλη προσφορά, χαμηλότερη επισκεψιμότητα και πολύ υψηλά ενοίκια.
 

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλεται Web developer και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,341 μηνύματα.
Εμένα μου τη σπάει στις δημόσιες δομές (πχ νοσοκομεία ή ΙΚΑ), που πας και σου συμπεριφέρονται λες και σου κάνουν χάρη ή βαριούνται ή / και πρέπει να διεκδικήσεις τα αιτήματά σου.
Σε ιδιώτες το βασικό μου παράπονο είναι ότι μπορεί να μην είναι πάντα αναλυτικοί στο να σου εξηγήσουν την πάθηση, λες και ας πούμε θεωρούν δεδομένο ότι ξέρουμε ή καταλαβαίνουμε.
 

meetmeinmontauk

Τιμώμενο Μέλος

Η meetmeinmontauk αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 11,793 μηνύματα.
Εμένα το βασικό μου παράπονο είναι η έλλειψη ενσυναίσθησης που συναντάω είτε σε γηραιότερους είτε σε νεότερους γιατρούς. Καταλαβαίνω ότι λόγω εμπειρίας γίνονται πιο "ανθεκτικοί" στον ανθρώπινο πόνο, το άγχος και την αγωνία αλλά δεν επικοινωνούν καθόλου σωστά με τους ασθενείς. Οριακά μηδενικό τακτ.

Συν ότι σε χρεώνουν μεγάλα ποσά (ακόμη και σε επίσκεψη με διάρκεια 15 λεπτών και χωρίς να καταβάλουν ιδιαίτερο κόπο οι ίδιοι) και για απόδειξη ούτε λόγος.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 30,483 μηνύματα.
Εμένα μου τη σπάει στις δημόσιες δομές (πχ νοσοκομεία ή ΙΚΑ), που πας και σου συμπεριφέρονται λες και σου κάνουν χάρη ή βαριούνται ή / και πρέπει να διεκδικήσεις τα αιτήματά σου.
Εμένα με εκνευρίζει που δεν πιστεύουν ότι έχεις πρόβλημα. Ο 43χρονος επέμενε ότι έχει πρόβλημα αλλα ο χειρουργός δεν τον πίστευε από ο,τι φαίνεται.
 

naturale

Νεοφερμένος

Ο naturale αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 49 ετών. Έχει γράψει 108 μηνύματα.
Πήγα σε οδοντίατρο για απονεύρωση 5 επισκέψεις. Πλήρωσα και με διαβεβαίωσε ότι όλα είναι καλά. Εγώ του έλεγα ότι πονάω. Έβγαλα ειδική ακτίνα που τα δείχνει όλα και την είδε ενδοτολογος. Τελικά είναι ημιτελής η απονεύρωση.

Τώρα τι κάνουμε με τα χρήματα που έδωσα ;
 

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,103 μηνύματα.
Πήγα σε οδοντίατρο για απονεύρωση 5 επισκέψεις. Πλήρωσα και με διαβεβαίωσε ότι όλα είναι καλά. Εγώ του έλεγα ότι πονάω. Έβγαλα ειδική ακτίνα που τα δείχνει όλα και την είδε ενδοτολογος. Τελικά είναι ημιτελής η απονεύρωση.

Τώρα τι κάνουμε με τα χρήματα που έδωσα ;
κανεις και αλλες στον ιδιο για να την κανει. Aμ θελεις να πας σε αλλον απλα πληρωνεις τον αλλον ολες αλλες επισκεψεις χρειαζονται
 
Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top