Ανοίκω κι εγώ στις περιπτώσεις παιδιών με ΥΠΕΡ προστατευτικούς γονείς, οι οποίοι δεν με άφηναν βγαίνω ούτε καν στα 17. δεν μου έπέτρεπαν να πηγαίνω σε πάρτυ παιδιών άπό την τάξη μου, όταν πήγαινα στις 10.30 - 11 ερχονταν και με έπαιρναν, έβγαινα μόνο σάββατο πρωί και ποτέ απόγευμα βράδυ - και πάντα εντός των συνότρων της περιοχής που μέναμε - ... γενικά ήταν πολύ δύσκολο το κλίμα.... Κάναμε πολλές συζητήσεις, αλλά δεν καταλάβαιναν. όποτε τους έλεγα την αλήθεια εβρισκα τον μπελά μου. δεν μου άφηναν περιθώρια να είμαι ηλικρινής, έτσι άρχισα να βγαίνω και να λέω ψέματα ότι αλλού είμαι, κι αλλού βρισκόμουν. ούτε καν κινητό μου επέτρεπαν να έχω, έτσι όσο έλειπα δεν είχαν ιδέα που είμαι πραγματικά.
Με αυτά και με πολλά ακόμη, εγώ δήλωνα ανοιχτά πως όταν ενηλικιωθώ φεύγω. Και πράγματι, με το που πήγα 17 - είχα κερδίσει χρονιά - σηκώθηκα και έφυγα από το σπίτι... είχα δουλέψει ένα ολόκληρο καλοκαίρι, μετά βρίκα αμέσως δουλειά, και πήρα την ζωή στα χέρια μου, έως και τώρα. στην αρχή δεν το δεχόντουσαν με τίποτα. πλέον το έχουν αποδεχτεί. και πλέον με τον τρόπο μου, με την κινηση να αποκοπώ από αυτούς κλπ τους έχω αποδείξει όχι μόνο πως μπορώ να επιβιθώσω, αλλά και πως μπορώ να ζήσω όμορφα ! Απλά θέλει να αποφασίσει κανείς αν΄είναι έτοιμος να αφήσει το εύκολο που είναι το σπίτι, με όλες του τις ανέσεις και να΄πάρει την ζωή στα χέρια του. θέλει θάρρος, και αποφασιστηκότητα, γιατί οι δυσκολίες εκεί έξω είναιο πολλές...
τώρα οι γονείς γιατί φέρονται με αυτόν τον τρόπο¨? γιατί - κατά την γνώμη μου - λόγο της πείρας που έχουν - η οποία καμιά φορά μπορεί να αποδειχθεί πως είναι πολύυυυυ μικρότερη από αυτήν ενός "παιδιού" - θεωρούν πως είναι αυθεντίες. Πολλές φορές σκέπτονται "τι θα κάνει το παιδί χωρίς εμένα, τι θα φάει? πως θα ντυθεί?" χωρίς να το καταλαβαίνουν και όχι από κακία, υποτιμούν το παιδί, του "κόβουν τα φτερα" του μεταφέρουν έμεσα και ασυναίσθητα πως τους έχει ανάγκη. Νομίζω πως είναι καθαρά θέμα νοοτροπίας, γιατί σε άλλές χώρες οι γονείς "διώχνουν" τασ παιδιά με το που ενηλικιόνονται ενώ οι έλληνες γονείς τα θέλουν με το ζόρυ δίπλα τους !!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.