Ενοικίαση σπιτιού / ζωή στο ενοίκιο

Σημαντικό : Όταν μπείτε σε ένα νέο μισθιο... Να αλλαζετε τον αφαλό της πορτας. Είναι πολυ ευκολο γίνεται σε ένα λεπτό και έχει κόστος 8-10 ευρώ.

Γιατι ποτε δε ξερεις αν δεν έχει κρατήσει αντικλειδι ο σπιτονοικοκυρης και όταν φευγεις ταξίδι μπαίνει μέσα στο προσωπικο σου χώρο και βλέπει τι γίνεται.

α ναι, παντα να επιλεγετε σπιτι με πορτα ασφαλείας
και να αλλαζετε τον κυλινδρο. άλλο πραγμα ο κυλινδρος (αφαλος) και άλλο πραγμα η κλειδαρια (ολοκληρο το συστημα). το κοστος ειναι συνηθως 30€ η δουλεια του κλειδαρα να στην περασει, συν το κοστος του κυλινδρου. βεβαια μελλοντικα οταν ξενοικιασεις τον κυλινδρο τον παιρνεις μαζι σου στο επομενο σπιτι (κατα πασα πιθανοτητα θα ταιριαζει και στην επομενη πορτα) και ξαναπερνας τον παλιον κυλινδρο (τον οποιον τον εχεις κρατησει καπου).

ο κυλινδρος αναλογα ποσο καλος και ασφαλης θα ειναι, μπορει να κανει 50 εως 300€. υπαρχουν πολλα εξτρα συστηματα ασφαλειας, μαγνητικα καλυμματα επιπροσθετα κλπ. πχ ενας πολυ καλος κυλινδρος ειναι αυτος:

ακόμα και να σας κλεψουν το κλειδι, δεν μπορει να βγαλει αντικλειδι ο κλεφτης. Το καλουπι ειναι πατενταρισμενο κρυφο και δεν μπορει να το φτιαξει μονος του. Ο κλειδαρας θα πρεπει να αιτηθει νεο κλειδι απο την εταιρεια, και αυτο μπορει να γινει δεκτό μονον αν εχει να του παρουσιασει την καρτα ασφαλειας που ταυτοποιει οτι ειναι ο κατοχος του κλειδιου. Αυτη την καρτα την εχει μονο ο πραγματικος κατοχος, εκτος τι να πω αν σας την κλεψουνε και αυτην. Να σπασουν/παραβιασουν τον κυλινδρο αυτον απεξω ειναι εξαιρετικα αδυνατο. Μαλιστα ειναι απο τους λιγους που εχουν την κορυφαια ξενη πιστοποιηση SKG (δεν σημαινει θεσσ! ειναι ολλανδικη εταιρεια τεστ αντοχης παραβιασης κλειδαριας).

Γενικα ολες οι πορτες ανοιγουν. Το θεμα ειναι να το κανεις τοσο πολυ δυσκολο στον επιτιθεμενο ωστε να αναγκαστει να κάνει πολύ θορυβο και να του παρει ωρα να την ανοιξει, ωστε να μεγιστοποιησεις τις πιθανοτητες να γινει αντιληπτος και να τον αποτρεψεις εξαρχης.

Τελευταία επεξεργασία:
Κάτσε όταν λές πόρτα ασφαλείας εννοείς θωρακισμένη ή τον αφαλό τον πιο ακριβό που έβαλες ;

Γιατι αν πάς σε σπίτι με θωρακισμένη θα σου κοπανήσει ένα 50αρικο έξτρα στο ενοίκιο...

Εδώ μέχρι να κάνουν τις συντηρήσεις που πρέπει σε ενα σπίτι μας σκάνε... ετσι τις παίρνουν τις εγγυήσεις στην αρχή. Μην τους κανονιάσει κανενας αγύρτης λεφτά κ ενοίκιο αλλα επειδή εγω αυτο δεν το χω κάνει ποτέ δεν με ενδιαφέρει. Εμενα με νοιάζει να μπω μεσα στο σπιτι κ να μην ανησυχω εαν τρέχουν οι βρύσες πχ ή υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα - ότι συμφωνήσαμε στο συμβόλαιο.

Έχει γίνει μεγάλη μπίζνα το ενοίκιο πλέον...

Ο ένας δεν ¨ηξερε οτι το σπίτι του μυρίζει μούχλα το χειμώνα''

ο άλλος σου έχει εναν απορροφητήρα κατάμαυρο απο τα λίπη και τις βρωμιές (εμενα φυσικά μου τον άλλαξαν) ο άλλος ήθελε να φτιάξει εναν πίνακα ρεύματος που μύριζε ψαρίλα μόνος του... βρε φέρε εναν ηλεκτρονλόγο του λέω θα σε ανατινάξει κτλ κτλ η άλλη έψαχνε αν θα μείνουν οι γονεις η η συγγενείς σου πάνω απο μήνα στο σπίτι λές κ πλήρωνε αυτή τους λογαριασμούς του νερού κ του ρεύματος.... ο άλλος ερχόταν το καλοκαίρι κ έμενε απο πάνω και κόζαρε ποιός μπαίνει και ποιός βγαίνει....

γενικα έχω δει αυτα τα χρόνια ΟΥΚ ολίγα. Για αυτο μερικοί λένε ΑΝΤΕ απο εδω με τη τρέλα του καθενος... θα πάω να αγοράσω ή να φτιάξω ενα δικό μου κ τέλος.

Και ιδανικά να εχει μεγάλο οικόπεδο και απόσταση πχ στους Θρακομακεδονες ή σε άλλη τέτοια περιοχή στην Αττική. Να σηκώσεις και εναν φράχτη απο δέντρα ,, ζήτω η ιδιωτικότητα.

α ναι, παντα να επιλεγετε σπιτι με πορτα ασφαλείας
και να αλλαζετε τον κυλινδρο. άλλο πραγμα ο κυλινδρος (αφαλος) και άλλο πραγμα η κλειδαρια (ολοκληρο το συστημα). το κοστος ειναι συνηθως 30€ η δουλεια του κλειδαρα να στην περασει, συν το κοστος του κυλινδρου. βεβαια μελλοντικα οταν ξενοικιασεις τον κυλινδρο τον παιρνεις μαζι σου στο επομενο σπιτι (κατα πασα πιθανοτητα θα ταιριαζει και στην επομενη πορτα) και ξαναπερνας τον παλιον κυλινδρο (τον οποιον τον εχεις κρατησει καπου).

ο κυλινδρος αναλογα ποσο καλος και ασφαλης θα ειναι, μπορει να κανει 50 εως 300€. υπαρχουν πολλα εξτρα συστηματα ασφαλειας, μαγνητικα καλυμματα επιπροσθετα κλπ. πχ ενας πολυ καλος κυλινδρος ειναι αυτος:

ακόμα και να σας κλεψουν το κλειδι, δεν μπορει να βγαλει αντικλειδι ο κλεφτης. Το καλουπι ειναι πατενταρισμενο κρυφο και δεν μπορει να το φτιαξει μονος του. Ο κλειδαρας θα πρεπει να αιτηθει νεο κλειδι απο την εταιρεια, και αυτο μπορει να γινει δεκτό μονον αν εχει να του παρουσιασει την καρτα ασφαλειας που ταυτοποιει οτι ειναι ο κατοχος του κλειδιου. Αυτη την καρτα την εχει μονο ο πραγματικος κατοχος, εκτος τι να πω αν σας την κλεψουνε και αυτην. Να σπασουν/παραβιασουν τον κυλινδρο αυτον απεξω ειναι εξαιρετικα αδυνατο. Μαλιστα ειναι απο τους λιγους που εχουν την κορυφαια ξενη πιστοποιηση SKG (δεν σημαινει θεσσ! ειναι ολλανδικη εταιρεια τεστ αντοχης παραβιασης κλειδαριας).

Γενικα ολες οι πορτες ανοιγουν. Το θεμα ειναι να το κανεις τοσο πολυ δυσκολο στον επιτιθεμενο ωστε να αναγκαστει να κάνει πολύ θορυβο και να του παρει ωρα να την ανοιξει, ωστε να μεγιστοποιησεις τις πιθανοτητες να γινει αντιληπτος και να τον αποτρεψεις εξαρχης.
Πάρε ένα σκύλο ρε συ Μπάμπη! :P

Πάρε ένα σκύλο ρε συ Μπάμπη! :P
Αμα σου πω πως υπήρχε ενοικιαστής πιο παρανοϊκός με την ασφαλεια απο μενα; πήγα ειδα ενα σπιτι όπου πριν έμενε ενα ζευγάρι και στο θεο σου ειχαν μεσα:
1) φωτοκυτταρα σε καθε χωρο
2) συναγερμό απλο τύπου μαγνητικό σε μπαλκονοπορτες και κεντρικη πορτα
3) ...... μικρή θυριδα χρηματοκιβωτιου στον τοιχο με πληκτρολόγιο για κωδικο

Αμα σου πω πως υπήρχε ενοικιαστής πιο παρανοϊκός με την ασφαλεια απο μενα; πήγα ειδα ενα σπιτι όπου πριν έμενε ενα ζευγάρι και στο θεο σου ειχαν μεσα:
1) φωτοκυτταρα σε καθε χωρο
2) συναγερμό απλο τύπου μαγνητικό σε μπαλκονοπορτες και κεντρικη πορτα
3) ...... μικρή θυριδα χρηματοκιβωτιου στον τοιχο με πληκτρολόγιο για κωδικο
Εγώ όταν φεύγουμε ταξίδι αφήνω πίσω από την πόρτα ένα ραδιόφωνο να παίζει δυνατά σε ενημερωτικά κανάλια που όλο μιλάνε ώστε αν θεωρητικά έρθει κάποιος πίσω από την πόρτα, να ακούσει φωνές και να νομίζει οτι κάποιος είναι στο σπίτι.

Το καλύτερο όμως είναι ο σκύλος γιατί πριν κλέψουν παρακολουθούν ποια σπίτια έχουν σκυλιά κλπ.

Εγω όταν φευγω ταξίδι παίρνω το λάπτοπ (λεφτά δεν εχω μεσα στο σπίτι έτσι και αλλιώς) και αφήνω μονο ρουχα και κανα τρόφιμο στο ψυγείο. Ετσι κ αλλιως τα σπιτια που νοικιάζω ειναι επιπλωμένα και κάποιος να μπεί μέσα θα χάσει το χρονο του - δε θα βρει τίποτα ο βλάκας.

Μ αρεσει να ειμαι μινιμαλιστής.... τι συναγερμοί και αηδίες απλά αυτοι που λές @chester20080 ηταν τόσο ψυχωτικοί που τα λεφτά τα είχαν μέσα στο σπίτι κ όχι στη τράπεζα. Αλλιως να τον βάλεις το συναγερμο να φυλάει τι... τα ντουβάρια και τον θερμοσίφωνα ; XA XA XA

εΧΟΥΜΕ γεμίσει τρελούς.

Στο φοιτητικό σπίτι μου η μητέρα μου έβαλε συναγερμό μετά από παρότρυνση γείτονα γιατί όλη η πολυκατοικία έχει συναγερμό, τα 2 πρώτα χρόνια το χρησιμοποιούσα συνέχεια αλλά μετά βαρέθηκα και δε είχα κάτι πολύτιμο μέσα στο σπίτι πέρα από το λάπτοπ μου. Έχω και πόρτα ασφαλείας και καλούς γείτονες που παίρνουν τηλέφωνο αν συμβεί κάτι.

Εγώ όταν φεύγουμε ταξίδι αφήνω πίσω από την πόρτα ένα ραδιόφωνο να παίζει δυνατά σε ενημερωτικά κανάλια που όλο μιλάνε ώστε αν θεωρητικά έρθει κάποιος πίσω από την πόρτα, να ακούσει φωνές και να νομίζει οτι κάποιος είναι στο σπίτι.

Το καλύτερο όμως είναι ο σκύλος γιατί πριν κλέψουν παρακολουθούν ποια σπίτια έχουν σκυλιά κλπ.
Ο Σύλλογος Κλεπταποδόχων Ελλάδος σάς ευχαριστεί θερμότατα για την πολύτιμη ενημέρωση, ώστε να μη χάνουμε άδικα μεροκάματα και εργατοώρες :P

Στο φοιτητικό σπίτι μου η μητέρα μου έβαλε συναγερμό μετά από παρότρυνση γείτονα γιατί όλη η πολυκατοικία έχει συναγερμό, τα 2 πρώτα χρόνια το χρησιμοποιούσα συνέχεια αλλά μετά βαρέθηκα και δε είχα κάτι πολύτιμο μέσα στο σπίτι πέρα από το λάπτοπ μου. Έχω και πόρτα ασφαλείας και καλούς γείτονες που παίρνουν τηλέφωνο αν συμβεί κάτι.

Πλήρωσε ο ιδιοκτήτης για να μπει ;;;

Αν πληρώνει αυτός που παροτρυνει εγώ φτιάχνω και αεροδρόμιο στη ταρατσα.

Είναι του πατέρα μου το σπίτι, κληρονομία από τη γιαγιά και μένω εκεί όσο σπουδάζω.

Ναι απλά..... όταΝ Ο άλλος παρεμβαίνει στο τί θα κάνεις σπίτι σου.... και σ λέει βαλε και βάλε...

αν δεν θές για ποιο λόγο να βάλεις ας πουμε. Έχει ο διπλα οκ. Πρέπει να βαλω κ εγω δηλαδη ;

δε ξερω αυτες οι παρεμβάσεις με εκνευριζουν. Τα ιδια και στη δουλειά ειχα μια προϊσταμενη παλιά ... εγω υπέγραφα σε κάτι... αυτή μπλεκότανε.

Δε ξέρω ορισμένοι άνθρωποι έχουν μια διευρυμένη έννοια της ευθύνης τους η οποία ξεπερνάει τα όρια τους εγω δεν ειμαι καθόλου έτσι.

Πιο πολύ είναι η αίσθηση ότι κάποιος παραβίασε τον προσωπικό σου χώρο με τόση ευκολία. Όσοι έχουν πέσει θύματα ληστείας αυτό μένει πιο πολύ. Ποιος έχει χρήματα ή κοσμήματα στο σπίτι πλέον;

Εμάς κάπου στα 15 μου που είχαν μπει κλέφτες τα Χριστούγεννα που λείπαμε, πράγματι (αν και δεν κλέψανε κάτι γιατί δεν υπήρχε κάτι) η αίσθηση ότι κάποιος μπήκε στη "φωλιά" μας, ήταν το πιο αρνητικό συναίσθημα.
Μέχρι και ότι μπορεί να αφήσανε κάτι όπως καμία βόμβα είχα παρανοήσει τις πρώτες μέρες :P

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back