Ενοικίαση σπιτιού / ζωή στο ενοίκιο

Έστω λοιπόν ότι νοικιάζω ένα σπίτι και στους 5 μήνες αναγκάζομαι να φύγω. Αυτό σημαίνει ότι θα μου κρατήσει 7 μήνες. Θα πω σε κάποιον δικό μου που δεν έχει πολλά λεφτά για ενοίκιο να μείνει εκεί, να τα πληρώσουμε έστω μισά μισά, και στο χρόνο φεύγω. Αυτό προϋποθέτει να είναι προσεκτικός βέβαια.

Έστω λοιπόν ότι νοικιάζω ένα σπίτι και στους 5 μήνες αναγκάζομαι να φύγω. Αυτό σημαίνει ότι θα μου κρατήσει 7 μήνες. Θα πω σε κάποιον δικό μου που δεν έχει πολλά λεφτά για ενοίκιο να μείνει εκεί, να τα πληρώσουμε έστω μισά μισά, και στο χρόνο φεύγω. Αυτό προϋποθέτει να είναι προσεκτικός βέβαια.

Τι σε αναγκάζει να φύγεις ; αν δεν εχουμε αυτο σαν δεδομένο δεν μπορουμε να μιλήσουμε...

Διάβασα οτι αν κάνει θόρυβο απέναντι... προφανως δεν θα κανει σε ωρες κοινης ησυχίας. Τι να κανουμε τωρα... στην Αθηνα οποιος μένει ειναι αστείο να λέει οτι τον ενοχλει ο θόρυβος.

Μετά διαβασα για αν παντρευτεις... μα ενδιαφερει τον ιδιοκτητη αυτο ; για μενα ή για εναν άλλον ενδιαφερεται κανενας αν θα παντρευτουμε ή θα τακτοποιηθουμε σε αυτο το τομέα ;;;; εσυ πχ ενδιαφέρεσαι εαν αυτος έχασε εναν άλλον ενοικιαστη ;

Δεν ειναι τωρα σοβαροί λόγοι αυτοί οποτε αν ρωτάς εμενα θα περιμενα να βρει ο άνθρωπος έναν ενοικιαστη κ μετά θα εφευγα γιατί τον αφήνω εκτεθειμένο. Εγραψε ο φίλος για ενσυναισθηση πιο πάνω... ναι ενσυναισθηση οχι να έχουν μονο οι άλλοι για εμάς πχ αλλα κ εμείς για τους υπολοιπους. Και δεν ειναι ενσυναισθηση να σηκωθεις να φυγεις επειδή βρηκες κάποια κ σου γυρισε πχ το μυαλό να φυγετε. Ε λυπαμαι εντάξει αλλα δεν ειναι έτσι.

Τι σε αναγκάζει να φύγεις ; αν δεν εχουμε αυτο σαν δεδομένο δεν μπορουμε να μιλήσουμε...
Είπε πολλούς λόγους ο Μπάμπης πιο πάνω. Πχ είναι άρρωστος ένας συγγενής και πρέπει να μείνεις μαζί του. Σε προσλάβανε σε μια εταιρεία εκτός της πόλης αυτής που μένεις. Και διάφορα τέτοια, σοβαρά και απρόβλεπτα.

Είπε πολλούς λόγους ο Μπάμπης πιο πάνω. Πχ είναι άρρωστος ένας συγγενής και πρέπει να μείνεις μαζί του. Σε προσλάβανε σε μια εταιρεία εκτός της πόλης αυτής που μένεις. Και διάφορα τέτοια, σοβαρά και απρόβλεπτα.

Αμα σε προσλάβανε ρε συ Χιμέλα σε μια πόλη εκτός αυτης που μένεις σημαινει ότι την επέλεξες γιατι έχει μεγαλύτερο μισθό... αν εισαι στον Ιδιωτικό τομέα... οπότε του λές κοιτα να δεις.... πάρε την εγγυηση.

Αν εισαι τωρα ΔΥ που ουσιαστικά ο εργοδότης σου ειναι το Κράτος και υπάρχει μια στενά εξουσιαστική - σχέση προϊσταμένου- υφισταμένων εκει δεν έχεις επιλογή σε διατάζουν. Εκει είπαμε οτι ειναι λόγος λύσης της μισθωσης χωρις συνέπειες και ρήτρες το προβλέπει ρητά ο ΑΚ.

Αν ομως εισαι Ελ. Επαγγελματίας ή Ιδιωτικός Υπάλληλος κλάιν..... πάς οπου θές και αναλαμβάνεις όποια δουλειά θές. Στο Δημόσιο δε παίζει αυτό... δε μπορείς να διαπραγματευτείς ευθέως με τη Διοίκηση.

Για τον συγγενή που ειναι άρρωστος οκ... ειναι ο μόνος λόγος να μη χάσεις την εγγύηση αν θές τη γνώμη μου.

Τωρα αν παντρεύτηκες.... αν αρρηβωνιαστηκες... αν ερωτεύτηκες... αν επέλεξες να αλλάξεις δουλειά για να πάρεις ενα 300-500αρι παραπάνω... λυπάμαι αλλα εκεί αδειάζεις τον άλλον για τη πάρτη σου. Γιατί και ο άλλος στηρίχτηκε σε σένα σου λέει κάνω ενα συμβόλαιο για 2 χρόνια και εσυ φεύγεις στους 3 μήνες....

Τελευταία επεξεργασία:
Ρε συ Χιμελα, δεν ξέρω αν κάποιες φορές τα εννοείς αυτά που λες ή αν τα λες απλώς για να «φανείς» κάπως… γιατί πλέον καρφώνεσαι :P 😅
Και η πονηριά εξυπνάδα θέλει, και αυτό που λες είναι τέρμα ανόητο, συγγνώμη κιόλας.

Αυτό μπορείς να το κάνεις, αλλά στο τέλος ποιος θα είναι ο χαμένος;
Αυτός που θα δίνει χρήματα χωρίς να φαίνονται πουθενά, άρα δεν θα μπορεί ούτε την επιδότηση ενοικίου να πάρει. Αλλά και εσύ θα βγεις χαμένη, γιατί ό,τι κι αν γίνει στο διαμέρισμα, ο ιδιοκτήτης με εσένα έχει να κάνει εσύ φαίνεσαι στο συμβόλαιο.

Τον ιδιοκτήτη, σε τέτοια θέματα, δύο πράγματα τον ενδιαφέρουν.... να μπαίνουν τα ενοίκια στην ώρα τους και να μην καταστρέφεται το σπίτι.
Αν στο τέλος χρειαστεί να πληρώσεις κι εσύ τυχόν ζημιές που μπορεί να έκανε αυτός στον οποίο το παραχώρησες, καταλαβαίνεσαι ότι αυτό που λες δεν έχει καμία βάση.
Δεν χρειάζονται «πονηριές», γιατί πλέον σε τέτοιες καταστάσεις συνήθως οι ενοικιαστές είναι αυτοί που χάνουν.

Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω γιατί να μην είστε απλώς ειλικρινείς και να πείτε ότι θα φύγετε και ότι το σπίτι θα το πάρει κάποιος άλλος. Μια αλλαγή στο συμβόλαιο θα γίνει, δεν είναι κάτι τρομερό.

Επίσης, όλοι οι παραπάνω λόγοι δεν είναι πραγματικά σημαντικοί, πέρα από μια μετάθεση δημοσίου υπαλλήλου εκεί φυσικά και φεύγεις. Ακόμα και στην εταιρεία που ειπε παει να πει οτι έδωσες συνέντευξη και περίμενες πραγμα που το έκρυψες ...
Δεν ξερω καποια εταιρεια να σε παίρνει απο μονη της και να σου λεει ελα :lol:

Σιγά τώρα, θα στο πω ξεκάθαρα χωρίς να κάνω «σκόντο».
Αν αυτός που νοικιάζει ένα σπίτι δεν αντέχει τη φασαρία που υπάρχει μέσα σε μια πόλη και μιλάμε μάλιστα εκτός ωρών κοινής ησυχίας , τότε το νοικιάζει εν γνώσει του.

Αλλιώς ας πάει να νοικιάσει μονοκατοικία με ησυχία και ας την πληρώσει αναλόγως. Δεν γίνεται να θέλουν με 100 ευρώ συνθήκες των 1000.
Είπαμε, να είμαστε καλοί και συνεργάσιμοι, αλλά όχι και κορόιδα.
Και θα το πω αυτή η οπτική εχει μια συγκεκριμένη νοοτροπίας ...Κοιταω ξεκάθαρα την πάρτη μου ...

Μετά παραπονιούνται κάποιοι για την επιλεκτικότητα των ιδιοκτητών… Και σε αρκετές περιπτώσεις καλά κάνουν, ειδικά όταν διαβάζεις κάτι τέτοια.

Ποιον πας να κοροϊδέψεις στην τελική;Η αλεπου 100 τα αλεπουδάκια 110 που λεει και ενας καλος μου φίλος ;

Έναν άνθρωπο που σου εμπιστεύτηκε την περιουσία του;
Και στο κάτω κάτω, βάλ’ τα και με την εφορία, όταν πλέον έχουμε φτάσει 2-3 ενοίκια τον χρόνο να πηγαίνουν μόνο στη φορολογία.
Εσείς νομίζετε ότι όλα μπαίνουν στην τσέπη του ιδιοκτήτη, αλλά όποιος έχει σπίτι ξέρει πως, πέρα από τη φορολογία, οι ιδιοκτήτες έχουν καταντήσει και «κουμπαράδες».
Συνέχεια βγαίνουν έξοδα και ζημιές, και ποιος θα τα πληρώσει όλα αυτά; Ο ιδιοκτήτης φυσικά.
Και με το κόστος που έχουν πλέον τα οικοδομικά υλικά, αλλά και τα συνεργεία και οι επισκευές γενικότερα, καταλαβαίνω απόλυτα πολλούς που προτιμούν να τα έχουν κλειστά τα σπίτια τους αντί να μπλέκουν.

Μετά μην αναρωτιέστε γιατί πολλοί ιδιοκτήτες προτιμούν καθηγητές, στρατιωτικούς κτλ. ή φοιτητές που θα μείνουν για λίγο και μετά θα φύγουν.
Το κάνουν κυρίως για να μην μπλέκουν με τέτοιες καταστάσεις και ιστορίες με τις παραξενιες του καθενός

Τελευταία επεξεργασία:
Μα θα πληρώνεται κανονικά το ενοίκιο στην τράπεζα, απλά δε θα μένω εγώ. Δε θα το δώσω σε εγκληματίες, μπορεί να το πάρει ένας συγγενής μου που δεν έχει πχ 500€ για ενοίκιο, οπότε τα δίνουμε μισά μισά και αυτός μένει λίγους μήνες και δεν πάνε χαμένα τα χρήματα που έτσι κι αλλιώς θα δώσω . Δε βλέπω να χάνει κανείς σε αυτή την περίπτωση.

Μα θα πληρώνεται κανονικά το ενοίκιο στην τράπεζα, απλά δε θα μένω εγώ. Δε θα το δώσω σε εγκληματίες, μπορεί να το πάρει ένας συγγενής μου που δεν έχει πχ 500€ για ενοίκιο, οπότε τα δίνουμε μισά μισά και αυτός μένει λίγους μήνες και δεν πάνε χαμένα τα χρήματα που έτσι κι αλλιώς θα δώσω . Δε βλέπω να χάνει κανείς σε αυτή την περίπτωση.
Τέλεια! Τον λόγο όμως να το κάνεις κρυφά και να μη δηλωθεί κανονικά ούτε στα συμβόλαια, ώστε να δικαιούται κι αυτός ο άνθρωπος μια πιθανή επιδότηση, πραγματικά δεν τον καταλαβαίνω.

Γιατί να μπεις σε όλη αυτή τη διαδικασία; Και να έχεις και το άγχος μήπως σε καταλάβει ο ιδιοκτήτης και στο τέλος βρεθείς να πληρώνεις το σπίτι χρυσό αν γίνει κάτι στραβά;

Μην φοβάστε, ρε σεις… Και να πω και κάτι;
Ναι, υπάρχουν πολλοί ιδιοκτήτες που είναι παράξενοι. Αλλά φαντάσου κι εσύ τι έχουν δει τα μάτια τους όλα αυτά τα χρόνια. Και θα το ξαναπώ... σε αρκετές περιπτώσεις, καλά κάνουν και είναι επιφυλακτικοί.

Εγώ προσωπικά, όταν ακούω ενοικιαστή που μονίμως έχει κάτι αρνητικό να πει ή δεν «στεριώνει» πουθενά, ούτε καν μπαίνω στη διαδικασία συνεργασίας μαζί του.
Δεν γίνεται και εδώ όλοι να είναι κακοί και μόνο εσύ ο σωστός....αυτο το δίπολο πλεον ..νισάφι

Στη πράξη δε θα σου κρατήσει 7 μήνες.

Εκτός πια αν μιλάμε για κάποιον τέρμα βλαμμένο ή καμιά βίλα με πολλά χιλιάρικα το μήνα ενοίκιο που και τα λεφτά είναι πολλά και δε θα βρει εύκολα άλλον.

Κανένας ιδιοκτήτης στα καλά του, αν δεν υπάρχει κόντρα ή κάτι, δε θα κάνει αγωγή να χάσει χρόνο με δικηγόρους και δικαστήρια για να πάρει ξέρω γω 3 χιλιάρικα μετά από χ χρόνια. Που αν πάει στο δικαστήριο δεν είναι και σίγουρο ότι θα τα πάρει όλα γιατί κάτι μπορεί να σκεφτείς εσύ (ή ο δικηγόρος σου) ως βάσιμο λόγο που έφυγες και ίσως πείσει το δικαστήριο να γλιτώσεις κάτι ή και όλα.

Με συνεννόηση το πιο συνηθισμένο σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να σου κρατήσει την εγγύηση. Αν είναι το σενάριο που λες δηλαδή του έχεις βρει ήδη άνθρωπο να μπει μέσα και η μόνη αλλαγή θα είναι το όνομα στο συμβόλαιο με τον ιδιοκτήτη να μη χρειάζεται να ασχοληθεί ούτε να δείχνει το σπίτι ούτε με βαψίματα κλπ, ούτε την εγγύηση δε θα κρατήσει συνήθως.

Δε ξερω. Για αυτό έρχεσαι σε μια συνεννόηση... Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και με κάποιους δε θες να μπλέξεις καθόλου γιατί έχουν περιεργες αντιληψεις που ο μέσος συνετος και μέσος λογικός άνθρωπος δεν έχει.

Ειναι από το τωρινό συμβολαιο. Με αλλά λόγια... Για διαμονή μπορώ να μείνω εγώ και άλλο ένα άτομο οποίο θέλω κ για φιλοξενία το πολυ κανα μηνα 3 άτομα. Αν μ ζητουσε συγκεκριμένα ονόματα δεν θα προχωρουσα στη μίσθωση. Γιατι θα θεωρουσα ότι αυτός ο τυπος δεν κάνει για να κάνουμε μαζί κάποια συμφωνία τα βλέπει αλλιώς κ θα δημιουργηθούν προβληματα.... Είναι λογικός όμως.

Όσα εχω τραβήξει γραμμή έχουν τροποποιηθεί στο παραρτημα πχ αναλαμβάνει δαπάνες συντηρησης που δεν οφείλονται σε δίκη μ κακή χρήση η ζημιά. Ξηγημένα πραγματα εξαρχής.

Μένει δηλαδή ότι το βρήκα της αρεσκείας μου ως προς τα βασικά του δομικά αλλά δε μπορω να ξέρω εγώ αν προκυψει κάτι που δεν έχει συντηρηθεί πχ αν δε προκυψει οκ όπως είναι.

Επίσης λέει ότι απαγορευεται η υπό μίσθωση... Γενικά καλό είναι περα απο εα αρχικά χαμόγελα κ τις συστάσεις να κάτσετε να φτιάξετε το συμβόλαιο και να συζητήσετε έναν προς έναν τους όρους του κ πως τους εκλαμβάνει ο καθένας. Εγώ αυτό κάνω.

Ειναι ποπυ βασικό καθώς στους νόμους που ισχυουν καθολικά πειθαρχουν η έτσι υποτίθεται πψς πρεπει να γίνεται άπαντες... Οι ειδικοί όροι όμως χρειάζονται μια αποδοχή και από τους δυο όσοι δηλαδή δεν ορίζονται στους νόμους άρα αποτελουν συμφωνία μεταξυ των συμβαλλομένων κ αν στραβώσει κάτι εκεί θα στηριχθεί όλη η υπόθεση

Συνημμένα

• IMG_20260513_105150.jpg
    IMG_20260513_105150.jpg
    670,5 KB · Εμφανίσεις: 10
Τελευταία επεξεργασία:
Δε βλέπω να χάνει κανείς σε αυτή την περίπτωση.

Δε διαφωνώ. Εμένα δεν θα με ενδιέφερε εάν με πληρωνες κ δεν έκανες ζημιές στο σπίτι.

Θα ήθελα να το δω ίσως μια φορά το τρίμηνο η τετράμηνο. Μια επίσκεψη.
Αυτά θα τα δουμε όταν θα νοικιάσω εγώ γιατί κοντοζυγώνει περιμενω να δημοσιευθεί η διαθήκη κ να ρυθμισω και κάτι άλλες εκκρεμότητες και μετά ενοικίαση. Έτσι κ αλλιώς είμαι στην επαρχία κ δεν χρειάζεται και στη μητέρα μ να μένει σε τόσο μεγάλο σπίτι.

Θα το δίνω σε παρα πολυ καλη τιμή δεν θα ενοχλω κ θα συντηρω εγω ότι χρειάζεται εκτός από ξεκάθαρες ζημιές , δυο απαιτήσεις

Βασικές

1.το ενοίκιο στην ώρα του αντε μερικές μέρες καθυστέρηση για αυτό θα ψάξω δημόσιους υπαλλήλους κατά προτιμηση

2. Οχι ζημιές. Οχι ζημιές γιατί κ εμεις εχουμε τα έξοδα μας...

3. Ησυχία πχ όχι παρτυ στις 2 το βράδυ ο άλλος κοιμάται απεναντι ναμπαει στη δουλειά... και όχι προβληματα με τη γειτονιά γιατί μετά εμένα θα ενοχλουν.

Κάτα αλλά βάλε όποιον θες μέσα... Δικό σου είναι για όσο το νοικιαζεις θα τους πω εγω. Απλα για όποιον βάλεις αν θες να βάλεις θα μ υπογράψεις ότι αναλαμβάνεις την ευθυνη να ενεργεί όπως εσυ στο ακίνητο.

Η υπό μίσθωση εννοείται απαγορευεται.

Εμένα ο σπιτονοικοκυρης μ είχε πει " Μην αντιληφθώ ότι έφερες 4-5 άτομα μέσα " Καλά ρε Γιώργο του λέω μη μας δείρεις κιόλας... Και με κοίταξε κ γέλασε... Λέει επειδή έχουν δει πολλα τα μάτια μου. Ναι έχεις άλλο άνθρωπο μπροστά σου του απάντησα όμως.

Τώρα για μένα αμα ήθελε να βάλει άλλο άτομο για 1-2 μήνες έναν συγγενή του κ αυτός να μένει άλλου οκ... Απλά ότι ισχυει στο συμβόλαιο. Και όχι υπό μίσθωση. Είμαι ξεκάθαρος.

Τελευταία επεξεργασία:

Ο νόμος περί αυθαιρέτων αυτά τα αποτελέσματα έχει.

Βέβαια, επειδή μιλάμε για άρθρο και πολλές φορές παρουσιάζονται μισές αλήθειες, να πω ότι ο νέος νόμος απαγορεύει την ένταξη σε βραχυχρόνια μίσθωση όταν η αλλαγή χρήσης έχει γίνει μέσα στην τελευταία πενταετία.
Αν όμως η αλλαγή χρήσης έγινε παλαιότερα και έχουν περάσει πάνω από 5 χρόνια, τότε πρακτικά δύσκολα θα εμποδιστεί να λειτουργήσει το ακίνητο.
Ας τα βάλουν λοιπόν και με το ίδιο το κράτος, που τότε για να μαζέψει χρήματα , νομιμοποιούσε αλλαγές χρήσης και μετέτρεπε μέχρι και ημιυπαίθριους ή άλλους χώρους σε διαμερίσματα.

Μονο πυλωτες και θέσεις παρκινγκ δεν νομιμοποίησε αυτος ο νομος ...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back