Εξομολόγηση στην εκκλησία - έχετε κάνει;

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 13.938 μηνύματα.
Έχετε εμπειρία από εξομολόγηση στην εκκλησία; Θα πηγαίνατε για εξομολόγηση;

Εγώ σαν παιδί μπορεί να πήγαινα, γιατί πίστευα, αλλά για τώρα ούτε λόγος :lol:

Νομίζω η εξομολόγηση ήταν παλιά κάτι σαν το σημερινό ψυχολόγο και μια διέξοδος.
Αλλά έχω ακούσει τραγελαφικά δράματα που σε πετάει ο παππάς από την εκκλησία αν ακούει τραβηγμένα :lol:
Δεν ενιωσα την αναγκη να το κανω, ασχετα που ως παιδι πηγαινα οπως τα περισσοτερα παιδια με το σχολειο.
Πιστευω περα απο την καθαρα εξομολογητικη διαθεση και την καθαρση αν θες που επερχεται σε καποιους, μετα σε μερικους τους προκαλει ενα ειδος να το πω "μελλοθανατου" πχ εκανα αυτο πρεπει να το πω εκει να το εξομολογηθω. Και ολο αυτο αγχωνε πραγματικα τα ατομα που εβλεπα.
Βεβαια ειναι επιλογη του καθενος και σαφως κανει οτι θελει και δεν κρινεται αλιμονο.
Ομως αυτο το τι ακριβως θα ειναι η "τιμωρια" ωστε να πρεπει να εξομολογηθει κανεις ειλικρινα ουτε αυτο μαθαμε ποτέ.
Εν πασει περιπτωσει σημερα το βλεπω ως αναγκη των ανθρωπων να μιλησουν καπου ακομα και νεοι, οποτε με αυτη την εννοια αν τους απελευθερωνει και τους βοηθαει, γιατι οχι? Ειμαι υπερ σε οτι βοηθαει τον ανθρωπο και οχι σε οτι τον κανει να ζει μονιμα σε σκιες.

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Η εξομολόγηση για πολλούς ανθρώπους σημαίνει λύτρωση ακόμα και απελευθέρωση .

Πολλοί ειδικά νέοι προτιμούν να καταφύγουν σε αυτή παρά να πάνε σε ένα ψυχολόγο .
Εκεί είναι η μεγάλη διαφορά όλου αυτού .

Ότι διαλέξει ο καθένας είναι απόλυτα σεβαστό από την στιγμή που του προσφέρει αυτό που αναζητά και είναι απόλυτα ικανοποιημένος με την πορεία της ζωής του .

Μην ξεχνάμε άλλοι διαλέγουν την εξομολόγηση και άλλοι την στροφή τους σε μια αίρεση ή μια ιδεολογία για να μπορέσουν να διοχετεύσουν όλο αυτό που κουβαλάνε μέσα τους .

Όλα αποδεκτά αρκεί να μην ακολουθείτε πλέον μετέπειτα η ρατσιστική πλέον διάθεση εναντίωσης τις εκάστοτε πίστης ή ιδεολογίας .
Με λίγα λόγια ο φανατισμός είναι αυτός που κάνει περισσότερο κακό σε οτιδήποτε επιλέγει ο άνθρωπος και όχι η κάθε αυτού θρησκεία -αίρεση - ιδεολογία που θέλει να ακολουθήσει .

Χρήστες Βρείτε παρόμοια