Ολη η συζητηση γυρω απο το θεμα ειναι εμετικη. Ο τροπος που αναφερεστε (πληθυντικος για τους περισσοτερους ανδρες που ενεπλακησαν στη συζητηση εδω) στις γυναικες ειναι εντελως σεξιστικος και εσεις μισογυνηδες. Λυπαμαι που πρεπει να εξηγησουμε τα αυτονοητα, και δε θα το κανουμε. Οποιος θελει να διαβασει για το σεξισμο υπαρχει αφθονο υλικο που μπορει να βρει και πλεον δεν υπαρχει καμια 'δικαιολογια' για οποιον εξακολουθει να αναπαραγει αυτα τα στερεοτυπα. Αν καποιος μιλαει ετσι και δεν καταλαβαινει οτι ειναι σεξιστης, λυπαμαι αλλα δειχνει πολλα πραγματα. Οπως προειπα, πλεον δικαιολογιες για τετοιο επιπεδο μισογυνισμου δεν υπαρχουν, παντου υπαρχουν αρθρα να διαβασει κανεις για να ανοιξει το κεφαλι του, και δε θα το κανουμε εμεις για σας, γιατι η συζητηση με ξεροκεφαλους σεξιστες ειναι ακρως κουραστικη, εξαντλητικη θα ελεγα. Ευτυχως ζουμε στην ψηφιακη εποχη και ο νοων νοειτω. Αυτα.
Οσον αφορα την υποθεση, αλλη μια φορα ο σεξισμος κυριαρχει. Αντι να εστιασουν στο ψυχολογικο προφιλ της δραστιδος, μιας διαταραγμενης υπαρξης, με ξεκαθαρα στοιχεια ψυχοπαθολογικων διαταραχων (τα οποια, οποια εκπληξις! δεν κανουν διακρισεις μεταξυ των φυλων), εστιαζουν στο φυλο και στο σεξιστικο στερεοτυπο 'αντιζηλια μεταξυ γυναικων'. Φυσικα αν ηταν ανδρας ο δραστης ολοι ξερουμε οτι αυτο που θα εγραφαν τα μεσα θα ηταν 'το παθος και η ανεξελεγκτη αγαπη οπλισαν το χερι του', γιατι ανδρας ειναι, παρασυρθηκε απο το παθος, απο την αγαπη του (!) για ενα 'θηλυκο' (κατα προτιμηση για μια 'καθολου ησυχη κοπελα', που τον ξεσηκωσε και επειδη δεν ηταν 'σεμνη' τον προκαλουσε!!) ενω η γυναικα δραστις ειναι παντα μεγαιρα και ζηλιαρα και 'υποχειριο των συναισθηματων της', τα οποια ειναι κατωτερα ως γυναικεια, επειδη οι γυναικες ειναι πιο συναισθηματικες, ζηλιαρες και θελει η μια να φαει το γκομενο της αλλης. Να ενα ατοφιο παραδειγμα κλασικου pure σεξισμου, για οποιον αγνοει επιδεικτικα τον ορο, επειδη τον συμφερει ή ακομη χειροτερα επειδη αγνοει τι ειναι και σ αυτο το σημειο να ευχαριστησουμε και τα ΜΜΕ, που αναπαραγουν τα στερεοτυπα της κοινωνιας και διαιωνιζουν αντιληψεις που θα επρεπε να ειχαν μεινει στο 18ο αιωνα. Αλλα τα ΜΜΕ ειναι ο καθρεφτης αυτης της σεξιστικης κοινωνιας, οποτε...
Α επισης, για οποιον απο σας πιστευει οτι ΔΕΝ ειναι σεξιστης, παρα τα αισχη που εχετε γραψει, ας σας δωσω ενα δωρακι κιντερ εκπληξη (πραγματικη εκπληξη!). Το να υποστηριζεις οτι η γυναικα πρεπει να δουλευει, οτι γυναικα ειναι ιση με τον ανδρα (σ αυτο το σημειο να σας ευχαριστησουμε για την τιμη που μας κανετε να μας θεωρειτε ισες), δε σας κανει λιγοτερο σεξιστες. Δε θα κατσω να εξηγησω γιατι, οπως προειπα υπαρχουν απειρα αρθρα στο ιντερνετ, και σελιδες επισης. Καλο ειναι να ξεκινησετε απο σημερα.
Κυρία μου, καλησπέρα σας.
Καταρχάς, να ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι μιλάτε πολύ. Δεν λέω ότι αποτελεί χαρακτηριστικό του φύλου σας, αλλά δικό σας. Εμένα σε κάθε περίπτωση με κουράζει, αλλά για εσάς θα κάνω μια προσπάθεια.
Οφείλω να κάνω εγω την διαλογή μέσα από την έκθεση ιδεών που ατάκτως ρίξατε επί χάρτου, αν και θα περίμενε κανείς από μια απόφοιτο Νομικής, δικηγόρο ουσιαστικά, να γνωρίζει πως να συντάσσει ένα κείμενο. Πιθανολογώ ότι σας κατέλαβε το πάθος περί της υπερασπίσεως του φύλου σας και το παραβλέπω.
Εντούτοις κρίνοντας από την ικανότητά σας στο γραπτό λόγο, θεωρώ άριστη την επιλογή σας να επιλέξετε να εγκαταλείψετε το παρόν επάγγελμα και να ξαναδώσετε πανελληνιες (
χαίρομαι που η Αλιζούλα σας βοηθά στο σχετικό θέμα στο ischool και προφανώς ανταποδίδετε τη χάρη απαντώντας στη θέση της εδω, γιατί εκείνη μάλλον κωλύεται)
Βλέπετε, εν αντιθέσει με εσάς, εγω προσπαθώ πρώτα να γνωρίσω τον συνομιλητή μου πριν καταφερθώ εναντίον του με όρους όπως "εμετική" και "σεξισμός" ή "μισογύνηδες" και άλλους χαριτωμένους -αλλα αποτυχημένους- σαρκασμούς. Και μαζί με τον συνομιλητή μου διακρίνω και την οδό βάσει της οποίας ενεφανίσθη εις ένα φόρουμ και ένα θέμα για πρώτη φορά.
Προς τούτο και τα υπογραμμισμένα της προηγούμενης παραγράφου, καθότι είναι στοχευμένη η παρέμβασή σας και επ ουδενί τυχαία.
Είστε μια αρκετά μορφωμένη και ευγενική κοπέλα, τουλάχιστον μέχρι τα σημερινά σας πόστς, αρκετά ώστε να ξέρετε ότι η συζήτησή μας οφείλει να διαπνέεται από τον πρέποντα σεβασμό.
Που με φέρνει στο επόμενο θέμα.
Όταν θέλετε να αναφερθείτε σε άλλους άνδρες για να χαρακτηρίσετε τις συμπεριφορές τους, θα ήταν ορθότερο να μην παραθέτετε μόνο εμένα καθότι δημιουργείτε την εσφαλμένη εντύπωση ότι έχετε κάποιο πρόβλημα μόνον μαζί μου, ενω είναι εμφανές από τη στάση σας ότι έχετε αντίρρηση με τις θέσεις πολλών αντρών στο θέμα, και οχι απαραίτητα αποκλειστικά μαζί μου.
Παρακαλώ να μην μου προσάπτετε πράγματα που δεν με εκφράζουν ή δεν έχω εκφράσει. Είναι ευπρεπέστερον να αποδίδετε τα λεχθέντα του καθενός εις έκαστον συνομιλητή σας.
Επί της ουσίας θα σας απαντήσω με λίγα πράγματα. Η αλήθεια είναι ότι είπατε εσείς τα περισσότερα και καταφανώς έχετε ήδη προλάβει να σχηματίσετε μια αρνητική άποψη για εμένα (αλλά και για τους άλλους συνομιλητές), οπότε δεν θα προσπαθήσω να σας αλλάξω άποψη. Για εσάς είμαι ένας σεξιστής και ότι και να πω, τέτοιος θα παραμείνω στην σκέψη σας.
Αφήστε με όμως να εκφράσω κάτι τελευταίο.
Όπως είπατε και εσείς στην ανάρτησή σας, αντί να κριθεί η συζήτηση από διάφορους με τη βασική επιχειρηματολογία να κινείται πίσω από την ψυχολογική κατάσταση της δράστιδος, πιστεύετε -εσφαλμένα μεν αλλά σέβομαι την άποψή σας- ότι κρίνεται βάσει σεξιστικών κριτηρίων.
Εδω λαμβάνει χώρα το εξής σοκαριστικό γεγονός. Οτι και αν γίνει στη ζωή, υπάρχει 50% πιθανότητα να το κάνει άντρας και 50% πιθανότητα να το κάνει γυναίκα. Εκτός από τη γέννα (προς το παρόν).
Άρα στο 50% των πράξεων, κρίνεται μια γυναίκα. Οχι γιατί είναι γυναίκα, μα συνεπικουρούμενου του δεδομένου ότι πρόκειται για γυναίκα.
Λέτε βεβαίως εσείς, και σας διαβάζω, ότι μιλαμε σεξιστικά για γυναικεία αντιζηλία ενω αμα ήταν άνδρας θα μιλούσαμε για έγκλημα πάθους και ο Ιουλιέτος δεν άντεξεν και όλα τα ετίναξεν για χάρη της Ραπουνζέλως και μπλαμπλα....
Συμφωνώ μαζί σας εν μέρει. Γιατί να αποδίδουμε άραγε την απλότητα της ζήλειας σε μια γυναίκα, ενώ την δυσκολία ελέγχου σε έναν άντρα; Είναι σεξιστικό εις βάρος των αντρών εαν το πάρουμε με τη λογική σας.
Όμως δεν το παίρνουμε με τη λογική σας διότι απλούστατα δεν έχετε λογική στη σκέψη σας.
Αυτό για το οποίο παραπονιέστε δεν ενσαρκώνεται ως στοχευμένος σεξισμός εκ μέρους των συνομιλητών σας, αλλά πρόκειται για δημοσιογραφική γλώσσα εντυπωσιασμού από κλάδους οι οποίοι είναι ειδικευμένοι στο να παρουσιάζουν έτσι τα γεγονότα ώστε να δημιουργούν ένα κατάλληλο προϊόν προς πώληση στα νεα. Επίσης χρησιμεύει στο να διαιρεί τα δυο φύλα και να κατευθύνει την κοινή γνώμη δημιουργώντας την εκάστοτε δυναμική που το σύστημα επιθυμεί. Το ίδιο σύστημα που σας χάρισε φωνή, το ίδιο σύστημα που επίσης γράφει άρθρα περί πατριαρχίας και σεξισμού καθώς θέλει να σας κατευθύνει σε συγκεκριμένες συμπεριφορές και τρόπο ζωής που να εξυπηρετεί εκείνο πρώτα.
Αλλά δεν είδα να διαμαρτύρεστε για το σύστημα που σας χρησιμοποιεί. Εγω γνώριζα ότι ο φεμινισμός θα απελευθερώσει και τους άντρες από την υποχρέωση υιοθέτησης κοινωνικών συμπεριφορών τουλάχιστον αναχρονιστικών.
Βεβαίως μας απελευθέρωσε σε ένα βαθμό και σας ευχαριστούμε γι αυτό.
Μας απελευθέρωσε από την υποχρέωση να έχουμε τεράστιο μισθό ή ωραία αμάξια για να σας προσελκύσουμε
Μας απελευθέρωσε από τον αγώνα του αρουραίου 9 με 5 για το μισθό μπας και μπορέσουμε να στήσουμε μια οικογένεια μαζί σας (μαντέψτε, δεν θέλουμε να κάνουμε οικογένειες μαζί σας, έτσι κι αλλιώς στα διαζύγια πάνε)
Μας απελευθέρωσε από ιπποτικές συμπεριφορές, ταξιδοπατέρα κερασάκια καληνυχτάκια καθώς είστε ανεξάρτητες με μισθό και εξέλιξη.
Μας απελευθέρωσε ακόμα και απο την υποχρέωση σύναψης μακροχρόνιων σχέσεων προκειμένου να εξασφαλίσουμε τα κλειδιά της σεξουαλικής πράξης από εσάς, αφού πλέον χωρίς ντροπή (επιτέλους, έτσι έπρεπε) μπορείτε να κάνετε όλα όσα θέλετε στο σεξουαλικό τομέα χωρίς να κρίνεστε γι αυτό από την κοινωνία.
Βεβαίως μας απελευθέρωσε ο φεμινισμός εμάς τους άντρες και κακώς δεν το βλέπουμε πολλές φορές. Και σας ευχαριστούμε γι αυτό.
Σας ευχαριστούμε που μπήκατε σε τόσο κόπο να υπερασπίζεστε με τόση θέρμη ένα κίνημα το οποίο χειραφέτησε εσάς για να γίνετε υπάλληλοι των πολυεθνικών και του αμερικάνικου Lib-Dem leftist entitlement και τελικά από σπόντα κατόρθωσε να είναι πιο βολικό για εμάς τους άντρες.
Έχοντας πει όλα αυτά, να σας κάνω μια ερώτηση, και αν θεωρείτε ότι σας βολεύει, απαντάτε. Αν οχι, εχω ενσυναίσθηση, θα κατανοήσω.
Εσείς, μια τόσο μορφωμένη γυναίκα, υπέρμαχος όλης αυτής της απαλλαγής από τα δεσμευτικά στερεότυπα, εξετάζοντας το παρόν θέμα και τις κυρίες για τις οποίες συζητάμε, αισθάνεστε ότι είναι ο τύπος των γυναικών που εκφράζουν τις πεποιθήσεις σας;
Κατά την άποψή σας έτσι οφείλει να ζει μια σύγχρονη ανεξάρτητη γυναίκα; Με πρώτο μέλημα την προβολή, δεύτερο την αγκίστρωση σε έναν αρσενικό σύντροφο και τρίτον την ψυχωτική αντίδραση απέναντι στο δικαίωμα μιας άλλης γυναίκας στη ζωή;
Γιατί κακά τα ψέμματα, δεν μπορείτε να διαχωρίσετε την πράξη από το πρόσωπο και το φύλο. Θα το θέλατε, αλλά δε γίνεται, καθώς υπάρχουν 50-50 πιθανότητες να είναι είτε γυναίκα, είτε άντρας.
Δεν σας βγήκε μάλλον η εύκολη λύση να είναι άντρας ο δράστης ώστε να μιλήσετε για πατριαρχία όπως σε άλλες πρόσφατες ειδήσεις και όπως δεν αγνοήσατε το φύλο τότε επειδή οι τρελοί ήταν άντρες, με την ίδια ευκολία το αγνοείτε τώρα και προσπαθείτε να το αποσυνδέσετε από την πράξη επειδή αφορά γυναίκες.
Αυτό ξέρετε πως λέγεται στην απλή καθομιλουμένη:
"Φέρνω τα γεγονότα στα μέτρα μου για να εξυπηρετούν αυτά που θέλω να πιστεύω"
Λυπάμαι κυρία μου, αλλά αν εγω είμαι κατά τη γνώμη σας μια φορά σεξιστής (που δεν είμαι, εκτιμώ τους ανθρώπους και δεν τους διακρίνω βαση χρωματος, φύλου κλπ.) εσείς σίγουρα δεν είστε καθόλου αντικειμενική συνομιλητής.
Σε ανάλογες περιπτώσεις για άντρες, θα λέγαμε οι άντρες εδω μέσα και το έχουμε πει, αντικειμενικότατα κριτικά πράγματα ενάντια σε ομόφυλούς μας. Γιατί; Γιατί δεν είμαστε αλυσοδεμένοι οι συγκεκριμένοι συνομιλητές στα δόγματα τα οποία μας προσδιορίζουν. Γιατί ακριβώς δεν μας προσδιορίζουν αυτά, αλλά η ικανότητά μας να είμαστε αντικειμενικοί και να στεκόμαστε στο ύψος των κατορθωμάτων ΜΑΣ και όχι των διεκδικήσεων ενός συστημικού κορποραίου και μηντιακού φυλο-πολέμου για φιλοπόλεμους και φιλοπόλεμες οντότητες.
Σκεφτείτε το καλύτερα την επόμενη φορά που θα σας μπει η ιδέα της ρητορικής απέναντί μου. Δεν έχετε απέναντί σας ανθρώπους ετερόφωτους, ούτε ανθρώπους που δέχονται ανυπόστατο λεκτικό ντρόπιασμα. Βρείτε κάποιον στο επίπεδό σας, θα είναι πιο δίκαιο για εσάς.