Το θέμα αυτό προέκυψε από μία πρόσφατη συζήτηση με ένα φίλο ο οποίος με το καλό θα σπουδάσει Ιατρική.
Προτού όμως αρχίσω όμως να εξηγήσω τι θέλω να πω με τον τίτλο, αν και είναι αρκετά self explanatory πιστεύω, θα πρέπει να σας πω τις θεωρώ εγώ "Επαγγελματική Επιτυχία".
Λοιπόν για εμένα επαγγελματική επιτυχία για εμένα είναι να φτάσει στο σημείο όπου θα κάνεις αυτό που αγαπάς, θα έχεις πετύχει κάποιους συγκεκριμένους στόχους που έχεις θέσει και θα είσαι σε θέση να ζεις μια ζωή όπου ναι μεν τα χρήματα να μην σου ξεχειλίζουν από τις τσέπες αλλά και να μην έχεις οικονομικά προβλήματα.
Την επαγγελματική επιτυχία και τον τρόπο επίτευξης της την όποια θα ήθελα να δούμε εδώ είναι η οικονομική. Δηλαδή να βγάζεις όσα περισσότερα λεφτά μπορείς με το επάγγελμά σου.
Η διαφωνία μας, λοιπόν, ήταν στο αν υπάρχουν οι όχι επαγγέλματα που από την φύση τους και μόνο είναι πιο δόκιμα στην οικονομική αποκατάσταση, δηλαδή αν από μόνα τους κάποια επαγγέλματα προσφέρουν εύκολη και γρήγορη αποκατάσταση αυτού του είδους.
Η δικιά του άποψη ήταν ότι με το να σπουδάσει Ιατρική, του προσφέρονται περισσότερες ευκαιρίες και επομένως έχει περισσότερες πιθανότητες στο μέλλον να βγάζει λεφτά, σε σχέση με άλλα επαγγέλματα.
Η δικιά μου άποψη όμως δεν είναι αυτή. Για εμένα το αν θα πετύχεις ή όχι αυτό το επίπεδο οικονομικής αποκατάστασης εξαρτάται απο εσένα. Δηλαδή το πόσο μυαλό έχεις και κατά το πόσο είσαι ικανός να εκμεταλλεύεσαι κάποιες καταστάσεις. Επίσης του είπα ότι οι μεγαλοιατροί που βγάζουν τα τρελά λεφτά είναι ιατροί δεύτερης και τρίτης γενιάς που βρήκαν ένα πρόσφορο έδαφος μπροστά τους και δεν ξεκίνησαν απο το μηδέν και πως πιστεύω πως ένα Ιατρός πρώτης γενιάς έχει τις ίδιες πιθανότητες να φτάσει σε αυτό το επίπεδο οικονομικής άνεσης με οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα.
Επομένως ποια είναι η δικιά σας άποψη επι του θέματος;
