Αν και ο τίτλος του θέματος είναι μάλλον παραπλανητικός, εφόσον μιλάμε για τις σχολικές στολές εγώ έχω να πω μονάχα το εξής.
Εν έτει 2024, η επιστροφή της σχολικής στολής ή ποδιάς είναι μάλλον απίθανη. Θα ξεσήκωνε πολλές αντιδράσεις κάτι τέτοιο, και στην τελική πιο πολλά προβλήματα θα δημιουργούσε.
Ωστόσο, αυτό που δεν καταλαβαίνω εδώ μέσα είναι γιατί πιάνουμε τα άκρα. Λέει στολές ο ένας και βάζει εικόνα μπούργκας, λέει ο άλλος ας είμαστε ελεύθεροι και παραθέτουμε εικόνα κοπέλας που ταιριάζει καλύτερα σε παραλία. Η μέση λύση δεν μπορεί να βρεθεί;
Προσωπικά είμαι απλώς υπέρ του σεμνού ντυσίματος στο σχολείο, με βάση τον ρόλο που διαδραματίζει ως χώρος για την ανάπτυξη των παιδιών και την διάπλαση μεγάλου μέρους της προσωπικότητάς τους. Και πριν κάποιος διαστρεβλώσει τα λεγόμενά μου, δεν εννοώ να είμαστε σεμνότυφοι. Σεμνοί να είμαστε. Δεν είναι κακό. Ας φοράμε ό,τι θέλουμε, στα πλαίσια πάντα του χώρου στον οποίο βρισκόμαστε. Έχουμε ελευθερία έκφρασης, συμφωνώ ακράδαντα, όμως πρέπει να υπάρχει και (αυτο)σεβασμός.
Και σαν ένα γενικότερο συμπέρασμα κλείνοντας. Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα σήμερα. Ενστερνιζόμενοι την προσωπική ελευθερία, ξεχνάμε πως πρέπει να σεβόμαστε και κάποια πράγματα. Και κάπου εκεί χάνουμε την ισορροπία.
Τάδε έφη Kate1914, αποχωρώ και σας αφήνω να συνεχίσετε.