Για όλα τα κορίτσια που μιλάνε για "γενικεύσεις" να σημειώσω, παρακαλώ...
1. Γυναίκα δεν γεννιέσαι, γίνεσαι! (Σιμόν ντε Μποβουάρ)
2. Η βεβιασμένη γενίκευση, η αναγωγή δηλαδή σε ένα γενικό συμπέρασμα το οποίο βασίζεται σε ανεπαρκή αποδεικτικά στοιχεία, έχει το αντίθετό της: Την
ράθυμη επαγωγή όπου το λογικό συμπέρασμα ενός επαγωγικού επιχειρήματος γίνεται μη αποδεκτό, συνήθως σαν μια σύμπτωση.
Το ερώτημα δεν είναι να εξετάσουμε την γενικότητα ή την μερικότητα αλλά να δούμε κατά πόσο οι νέες κοινωνικοπολιτικές συνθήκες επηρεάζουν τις σχέσεις των δύο φύλων, θετικότερα ή πιο αρνητικά. Η γνώμη μου σ' αυτό - πείτε το αίσθηση αν θέλετε - είναι ότι ενώ θα έπρεπε η οικονομική κρίση να οδηγήσει στη σύσφιξη των σχέσεων και την αποδυνάμωση των ματαιοτήτων προς μία νέα συνειδητότητα, απεναντίας, οδηγούμαστε σε ολοένα και περισσότερο ψυχρές λογιστικές.
Δυστυχώς, όπως έλεγε ο Μπορίς Βιαν: "Το σύστημα καθαγιάζει τη βία και τον πόλεμο και ενοχοποιεί τον έρωτα, τη φωτιά της ζωής". Αυτό το απεχθές κοινωνικό σύστημα δεν βρίσκεται πια έξω από τον άνθρωπο, αλλά έχει ενσωματωθεί μέσα στον άνθρωπο και έχει υποχρεώσει τον άνθρωπο να το αναπαράγει συνεχώς (Μαρκούζε). Το πρόβλημα δεν είναι να κατακτήσουμε πολλές μικρές ελευθερίες (ή να πηδήξουμε πολλές γκόμενες

), αλλά να ανατρέψουμε το κομμάτι του συστήματος που έχουμε εσωτερικεύσει.
Το να είσαι περιχαρακωμένος σε μία σχέση δείχνει ανασφάλεια. Όσοι ή όσες λοιπόν προτρέχουν να διατρανώσουν "εγώ έχω σχέση" θα πρέπει παράλληλα να μας πουν, έχω σχέση και περνάω καλά και εν συνεχεία να μας πουν, έχω σχέση περνάω ουάου με δικά μου λεφτά και όχι του μπαμπά, κλπ, κλπ.
Άρα στο ερωτηματολόγιο βάλτε: "έχω σχέση, είμαι ανεξάρτητος και ερωτευμένος". Αν το αποτέλεσμα συνεχίζει να είναι 64,29% τότε...νικήσατε!