Speedy
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moxa15
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Valder
Τιμώμενο Μέλος

εγω ειμαι μεταξυ mint,opensuse και monomaxos,ποια θεωρειται οτι ειναι η καλυτερη;;;
Δεν θεωρείται. Ειναι ανάλογα τις προτιμήσεις σου. Δοκιμάζεις με live dvd και αποφασίζεις.
Να σου πω τη δική μου εντύπωση.
1) Mint: Απλή διανομούλα, τη χρησιμοποιώ για γρήγορες καταστάσεις όπου θέλω ένα μηχάνημα να παίζει πλήρως μέσα σε 10 λεπτά. Ολίγον παχύσαρκη μετά από καιρό χρήσης.
2) Opensuse: Ελάχιστη εμπειρία, την αποφεύγω σαν διανομή γιατί είναι πολύ εμπορική και χρησιμοποιεί εργαλεία που δεν με βολεύουν (rpm based distro)
3) Μονομάχος: Αποφυγή σαν το διάολο. Ετοιματζίδικη, παχύσαρκη και ερασιτεχνική
Το mint θεωρείται ένα καλό ξεκίνημα αν και κάτι ανώμαλοι (βλέπε Valder) κάποτε ξεκίνησαν με BeOS, άλλοτε πειραματίζονταν επί ώρες με το Arch Linux μαζί με το Γιώργο από εδώ (ΜΕΓΑΛΟ σχολείο το Arch, στο υπογράφω και πανάλαφρο, απλά θέλει να έχεις όρεξη να το χτίσεις από την αρχή και να το μάθεις. Ούτε παχυσαρκίες, ούτε αυτοματισμοί. Μόνο ότι θέλεις εσύ.), αλλά στο τέλος κατέληξα χάρην ευκολίας σε 2 λύσεις:
1) Το μισητό Ubuntu που τουλάχιστον τη δουλειά του την κάνει
2) Mint Debian Edition που είναι ρέουσα διανομή (ένα update από τα repositories του Debian και είσαι σημερινός, όχι με εκδόσεις όπως το Ubuntu και το απλό Mint που είναι βασισμένο στο Ubuntu και κάθε 6 μήνες βγαίνει μια καινούρια έκδοση που για να την βάλεις θέλει επανεγκατάσταση)
Πρόταση: Ξεκίνα με Mint Debian Edition να είσαι και Debian based αλλά και ενημερωμένος συνέχεια.
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Προσωπικά έχω Mint KDE, που είναι αρκετά όμορφο, αλλά όχι rolling distro. Είναι και λίγο πιο βαρύ σε σχέση με τα άλλα γραφικά περιβάλλοντα.
moxa15
Διάσημο μέλος

Ceres Victoria
Πολύ δραστήριο μέλος

Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

apt-get install kdeΣτο mint debian edition μπορείς να βάλεις KDE?

Ceres Victoria
Πολύ δραστήριο μέλος

apt-get install kde![]()
τέλεια!
moxa15
Διάσημο μέλος

Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Όποιο σου αρέσει. Κατέβασε live-cds, βάλτ' τα να παίξουν, δοκίμασέ τα και κάνε τις επιλογές σου.εεεε οκ δεν καταλαβα τι ειπατε,τελικα τι να επιλεξω;;;
moxa15
Διάσημο μέλος

Όποιο σου αρέσει. Κατέβασε live-cds, βάλτ' τα να παίξουν, δοκίμασέ τα και κάνε τις επιλογές σου.
καλα οκ δεν με βοηθησες και τοσο...τεσπα θα αρχισω με τα mint που κατεβασα το live cd και το εγκαθιστω ηδη στο vmware
Valder
Τιμώμενο Μέλος

καλα οκ δεν με βοηθησες και τοσο...τεσπα θα αρχισω με τα mint που κατεβασα το live cd και το εγκαθιστω ηδη στο vmware
Σου λέει ρε παιδί μου να πάρεις το iso του Mint KDE, το iso του Mint DE (debian edition) και το iso του opensuse και να τα κάψεις σε cd και να μπουτάρεις από το cd το PC σου ώστε το λειτουργικό να φορτωθεί στην primary memory που λέγαμε και στις 12 Αποικίες, και όχι να εγκατασταθεί κάτι στο σκληρό δίσκο. Αυτή η κατάσταση να φορτώνει στη μνήμη λέγεται Live και οι περισσότερες διανομές έχουν αυτό το χαρακτηριστικό. Από το ίδιο ακριβώς cd μπορείς να κάνεις και την εγκατάσταση στο δίσκο μετά άμα σου αρέσει κάποια από αυτές.
Απλά από τη στιγμή που έχεις VMware χέστηκες, την ίδια, μη σου πω και καλύτερη από θέμα απόδοσης, δουλειά κάνεις. Το εγκαθιστάς σε έναν εικονικό δίσκο στο VMware και του βγάζεις τα μάτια στις δοκιμές.
Εύγε νέε μου. Σε συμπαθούσα που σε συμπαθούσα, τώρα που είδα ότι είσαι ξύπνιος θα γίνω ο linuxικός νονός σου!

moxa15
Διάσημο μέλος

ναι το ξερω για Live cd αλλα ηθελα να βλεπω και αλλα οπως πχ ποσο χωρο πιανουν,να δοκιμαζω ολα τα προγραμματα κτλπ και βαριουμουν να περιμενω καθε μερα να φορτωσει ολο το πραγμα...Σου λέει ρε παιδί μου να πάρεις το iso του Mint KDE, το iso του Mint DE (debian edition) και το iso του opensuse και να τα κάψεις σε cd και να μπουτάρεις από το cd το PC σου ώστε το λειτουργικό να φορτωθεί στην primary memory που λέγαμε και στις 12 Αποικίες, και όχι να εγκατασταθεί κάτι στο σκληρό δίσκο. Αυτή η κατάσταση να φορτώνει στη μνήμη λέγεται Live και οι περισσότερες διανομές έχουν αυτό το χαρακτηριστικό. Από το ίδιο ακριβώς cd μπορείς να κάνεις και την εγκατάσταση στο δίσκο μετά άμα σου αρέσει κάποια από αυτές.

ετσι βαζω και δοκιμαζω πολλα ταυτοχρονα και το κυριοτερο ειναι και ασφαλεςΑπλά από τη στιγμή που έχεις VMware χέστηκες, την ίδια, μη σου πω και καλύτερη από θέμα απόδοσης, δουλειά κάνεις. Το εγκαθιστάς σε έναν εικονικό δίσκο στο VMware και του βγάζεις τα μάτια στις δοκιμές.

Εύγε νέε μου. Σε συμπαθούσα που σε συμπαθούσα, τώρα που είδα ότι είσαι ξύπνιος θα γίνω ο linuxικός νονός σου!![]()

Mercury
Επιφανές μέλος

Αλλά η νέα έκδοση δεν με ενθουσίασε,και σκέφτομαι να αλλάξω.
Τί λέτε για τα Linux Mint;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moxa15
Διάσημο μέλος

Ασε που τα mint ειναι ιδια με τα ubuntu και εμφανησιακα αλλα και λογο του γεγονοτος οτι και αυτη απο debian ειναι....
αλλιως αν και καιρο εχω να τα παιξω,βαλε για αλλαγη openSUSE

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nearos
Επιφανές μέλος

Θα ήθελα μια διανομή η οποία στηρίζει wacom one γραφίδα και hp deskjet ink advantage 3636. Θενκ γιου!
cha0s
Περιβόητο μέλος

Ubuntu. Περιεχει το libwacom (δε χρειαζεται δηλαδη να κανεις κατι επιπλεον) και επισης θα χρειαστεις το hplip για τον εκτυπωτηΈχω ακούσει πως υπάρχουν προβλήματα ως προς τα drivers στις διανομές λινουξ.
Θα ήθελα μια διανομή η οποία στηρίζει wacom one γραφίδα και hp deskjet ink advantage 3636. Θενκ γιου!
spyroskaftanis
Δραστήριο μέλος

Έχω ακούσει πως υπάρχουν προβλήματα ως προς τα drivers στις διανομές λινουξ.
Μου ήρθε email ότι κάποιος έγραψε σε αυτό το thread και πέρασε όλο το 2011 μπροστά από τα μάτια μου.

nearos
Επιφανές μέλος

Σαν χρονομηχανή είναι αυτή η ιστοσελίδαΜου ήρθε email ότι κάποιος έγραψε σε αυτό το thread και πέρασε όλο το 2011 μπροστά από τα μάτια μου.![]()
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 30 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.