A350
Νεοφερμένο μέλος
Ο A350 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 72 μηνύματα.

16-01-25

16:56
Εγώ δεν είχα πότε πρόβλημα με εκτυπωτές σε Linux. Μάλιστα από την εμπειρία μου έχουν καλύτερη συμβατότητα τα Linux σε αυτό το κομμάτι. Και δεν χρειάζεται και η εγκατάσταση άθλιων εφαρμογών τύπου HP Smart -που πιο πολύ adware θυμίζουν- για βασικές λειτουργίες όπως η σάρωση.
nearos
Επιφανές μέλος
Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.

16-01-25

17:07
Είχα Linux Mint, και μετά απο 2 μέρες ξαφνικά σταμάτησε να δουλεύει, ολόκληρο το λειτουργικό πέθανε. Φαντάζομαι πως έκλεισα τον υπολογιστή όταν έκανε αναβάθμιση, ή κάτι.
Πως βεβαιώνομαι ότι όλα είναι καλά πριν τα κλείσω; Ευχαριστώ!!
A350
Νεοφερμένο μέλος
Ο A350 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 72 μηνύματα.

16-01-25

17:18
Είναι πολύ σπάνιο να έχεις θέμα ακόμα και να διακόψεις αναβάθμιση πακέτων, δεν μου έχει τύχει ποτέ. Εκτός αν είναι κάτι πολύ κρίσιμο όπως αναβάθμιση πυρήνα (kernel).Είχα Linux Mint, και μετά απο 2 μέρες ξαφνικά σταμάτησε να δουλεύει, ολόκληρο το λειτουργικό πέθανε. Φαντάζομαι πως έκλεισα τον υπολογιστή όταν έκανε αναβάθμιση, ή κάτι.
Συνήθως, τις αυτόματες ενημερώσεις τις αναλαμβάνει το Software Center σε Gnome ή κάτι ανάλογο σε άλλα περιβάλλοντα και όταν κάνεις απενεργοποίηση/επανεκκίνηση ξέρει το σύστημα τι να κάνει ώστε να τις εγκαταστίσει μόνο του. Αν έκανες αναβάθμιση με sudo apt update && sudo apt upgrade και την ώρα που έτρεχαν οι εντολές πήγες με ανοιχτό τερματικό να απενεργοποιήσεις το σύστημα, θα σου έβγαζε προειδοποίηση.
Αν δεν έκανες κάτι λάθος/περίεργο στο τερματικό πριν απενεργοποιήσεις τον υπολογιστή, είναι πιθανό να φταίνε οι οδηγοί της κάρτας γραφικών. Έχεις μήπως παλιά κάρτα nvidia;
nearos
Επιφανές μέλος
Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.

16-01-25

17:21
Ξέρεις τι φταίει; Τουλάχιστον τι πιστεύω εγώ...Αν έκανες αναβάθμιση με sudo apt update && sudo apt upgrade και την ώρα που έτρεχαν οι εντολές πήγες με ανοιχτό τερματικό να απενεργοποιήσεις το σύστημα, θα σου έβγαζε προειδοποίηση.
Όταν έκλεινα τον υπολογιστή, έκλεινα το ρεύμα απο πίσω. ΚΑι το έκανα αυτό. Μπορεί κιόλας να εκανα και kernel update.
Επίσης έχω μια άλλη ερώτηση. ΜΠορώ με το Ubuntu να κατεβάσω νεο DE; Να μην είναι το gnome, πχ.
Γενικά, ήρθα εξ' αρχής στο Λίνουξ γιατί θέλω να κωλοφτιάχνω το operating system μου. Εχεις καμια σελίδα / τιπς;
A350
Νεοφερμένο μέλος

16-01-25

17:34
Όντως είναι πιθανό να εγκαθιστούσε ενημερώσεις και εσύ να έκλεισες το ρευμα.Ξέρεις τι φταίει; Τουλάχιστον τι πιστεύω εγώ...
Όταν έκλεινα τον υπολογιστή, έκλεινα το ρεύμα απο πίσω. ΚΑι το έκανα αυτό. Μπορεί κιόλας να εκανα και kernel update.
Θεωρητικά μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις. Ειδικά για Ubuntu υπάρχουν οδηγοί για τα πάντα (πχ https://itsfoss.com/install-kde-on-ubuntu/). Και τα Linux Mint βασίζονται σε Ubuntu αν δεν κάνω λάθος και τρέχουν δικό τους γραφικό περιβάλλον. Κατά την άποψή μου το καλύτερο (αλλά και λιγότερο παραμετροποιήσιμο) είναι το Gnome. Το δευτερο δημοφιλέστερο είναι το KDE. Πέρα από αυτά τα δύο πιστεύω πως τα υπόλοιπα δεν αξίζουν τόσο, εκτός αν έχει ειδικές ανάγκες ο υπολογιστής σου (πχ πολύ λίγη επεξεργαστική ισχύ).Επίσης έχω μια άλλη ερώτηση. ΜΠορώ με το Ubuntu να κατεβάσω νεο DE; Να μην είναι το gnome, πχ.
Γενικά, ήρθα εξ' αρχής στο Λίνουξ γιατί θέλω να κωλοφτιάχνω το operating system μου. Εχεις καμια σελίδα / τιπς;
Υπάρχουν και τα Fedora που πέρα από το Fedora Workstation που έχει Gnome, διαθέτουν και Spins με άλλα γραφικά περιβάλλοντα. (https://fedoraproject.org/spins).
Το πιο παραμετροποιήσιμο είναι το Arch Linux, αλλά πραγματικά πρέπει να ξέρεις τι κάνεις, γιατί αλλιώς ανά δύο μέρες δεν θα έχεις λειτουργικό υπολογιστή.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Όσον αφορά κοινότητες υπάρχουν διάφορα forums (όπως https://ubuntuforums.org/). Το πιο βοηθητικό είναι το Reddit, όπου βρίσκεις παλιά προβλήματα άλλων. Ωστόσο, το υπόλοιπο Reddit είναι (πολιτικός) βόθρος, οπότε δεν ξέρω κατά πόσο θα το πρότεινα.
nearos
Επιφανές μέλος

16-01-25

17:40
Μου παραθυμίζει macos το gnome και δε μου αρέσει τόσο. ΙΔανικά μου αρέσουν τα Ρέτρο στυλ (windows 95 κλπ.)Θεωρητικά μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις. Ειδικά για Ubuntu υπάρχουν οδηγοί για τα πάντα (πχ https://itsfoss.com/install-kde-on-ubuntu/). Και τα Linux Mint βασίζονται σε Ubuntu αν δεν κάνω λάθος και τρέχουν δικό τους γραφικό περιβάλλον. Κατά την άποψή μου το καλύτερο (αλλά και λιγότερο παραμετροποιήσιμο) είναι το Gnome. Το δευτερο δημοφιλέστερο είναι το KDE. Πέρα από αυτά τα δύο πιστεύω πως τα υπόλοιπα δεν αξίζουν τόσο, εκτός αν έχει ειδικές ανάγκες ο υπολογιστής σου (πχ πολύ λίγη επεξεργαστική ισχύ).
Νομίζω πως το επόμενο desktop environment θα είναι είτε kde, είτε XFCE. Μου είναι αρκετά πιο γνώριμο, όντας μακροχρόνιος windows user.
Τα 'χω ακούσει αυτά για το arch, gentoo κλπ. Τρέμω μόνο στο όνομά τους.Το ποιό παραμετροποιήσιμο είναι το Arch Linux, αλλά πραγματικά πρέπει να ξέρεις τι κάνεις, γιατί αλλιώς ανά δύο μέρες δεν θα έχεις λειτουργικό υπολογιστή.
ΕΠίσης στα λινουξ το πληκτρολόγιο είναι λίγο περίεργο. Όταν ανοίγω κεφαλαία μερικές φορές είναι και το δεύτερο γράμμα κεφαλαίο. δε ξερω γιατι λολ
Debugging_Demon
Νεοφερμένο μέλος
Ο Debugging_Demon αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 104 μηνύματα.

20-01-25

09:35
well όχι ακριβώς. Βέβαια μπορεί να μην είμαι αντικειμενικός κρητής, αλλά το arch linux μπορεί να έρχεται μόνο με τερματικό και χωρίς κανένα πακέτο εγκατεστημένο, αλλά πλέον έχει κάνει βήματα για την εύκολη εγκατάστασή του χωρίς να χρειάζεται να τρέξεις με το χέρι πολλές εντολές (το έχω εγκαταστήσει σε vm με τον παλιό τρόπο, το κατάφερα, αλλά δεν θεωρώ ότι αξίζει). Πλέον έχει ενσωματωμένη μια εντολή archinstall που σε βγάζει από περιττό κόπο και σου κάνει την εγκατάσταση πολύ απλή σαν να επιλέγεις πράγματα από ένα μενού χρησιμοποιώντας μόνο τα βελάκια και το enter, ειλικρινά δεν μπορούσαν να το κάνουν πιο εύκολο και καιρός ήταν, αλλά ούτε εγώ που γνωρίζω από λίνουξ δεν το έχω ως βασικό σύστημα, γιατί το θεωρώ ασταθές προτιμώ manjaro, που είναι μεν arch-based αλλά πολύ πιο σταθερό, από άποψη χρήσης. Arch μόνο αν θέλετε για πειρματισμό σε vm.Το πιο παραμετροποιήσιμο είναι το Arch Linux, αλλά πραγματικά πρέπει να ξέρεις τι κάνεις, γιατί αλλιώς ανά δύο μέρες δεν θα έχεις λειτουργικό υπολογιστή.
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.196 μηνύματα.

20-01-25

11:21
Μιλώντας με παλιά δεδομένα γιατι εχω πολλα χρονια να τα πιάσω, και το Manjaro μια χαρά έσπαγε.
Δεν είχε σημασια αν ηταν πιο αυτοματοποιημένο Arch, ήταν κι αυτό (τότε, για τώρα δεν ξέρω) bleeding edge σε ένα σημείο.
Πιο distro hopper εδω πεθαίνεις, είχα βάλει χεράτο Arch με prompts και vm, μας βγήκε η Παναγια ενα βράδυ με ένα φίλο. Manjaro μετα σε λαπτοπς, Fedora, Sabayon (Gentoo automated) μέχρι και τα πολύ πολύ 90ς ρέτρο Mandrake, ως και μη λινουξ συστήματα όπως το BeOS.
Ψηνόμουν (ΤΟΤΕ) άγρια για PC-BSD/FreeBSD αλλά δεν ειμαι νιος πια και δεν εχω το στομάχι για πειράματα για να ξύσω τη φαγούρα τώρα πια. Θέλω κατι που να δουλεύει και ειμαι οκ με τα windows προς το παρόν.
Η πιο ευχάριστη εμπειρία μου ήταν με το παλιό Sidux μια διανομή βασισμένη επάνω στο Debian Unstable. Έτρεμαν τα μπουτια σου με καθε sudo apt-get update ή οπως λεγόταν.
Δεν είχε σημασια αν ηταν πιο αυτοματοποιημένο Arch, ήταν κι αυτό (τότε, για τώρα δεν ξέρω) bleeding edge σε ένα σημείο.
Πιο distro hopper εδω πεθαίνεις, είχα βάλει χεράτο Arch με prompts και vm, μας βγήκε η Παναγια ενα βράδυ με ένα φίλο. Manjaro μετα σε λαπτοπς, Fedora, Sabayon (Gentoo automated) μέχρι και τα πολύ πολύ 90ς ρέτρο Mandrake, ως και μη λινουξ συστήματα όπως το BeOS.
Ψηνόμουν (ΤΟΤΕ) άγρια για PC-BSD/FreeBSD αλλά δεν ειμαι νιος πια και δεν εχω το στομάχι για πειράματα για να ξύσω τη φαγούρα τώρα πια. Θέλω κατι που να δουλεύει και ειμαι οκ με τα windows προς το παρόν.
Η πιο ευχάριστη εμπειρία μου ήταν με το παλιό Sidux μια διανομή βασισμένη επάνω στο Debian Unstable. Έτρεμαν τα μπουτια σου με καθε sudo apt-get update ή οπως λεγόταν.
nearos
Επιφανές μέλος

20-01-25

14:29
Επέλεξα fedora kde εν τέλει. Θα δοκιμάσω να κατεβάσω και το Mate desktop γιατι μου αρεσει αρκετα το ρετρο στυλ
A350
Νεοφερμένο μέλος

21-01-25

00:59
Το archinstall είναι γεμάτο bugs και προβλήματα. Είναι πολύ σύνηθες να αποτυγχάνει η εγκατάσταση με αυτό. Επιπλέον, ακόμα και με επιτυχή εγκατάσταση το σύστημα υπολείπεται σημαντικά πακέτα και ρυθμίσεις, όπως firewall. Επομένως για να έχεις πλήρως λειτουργικό υπολογιστή πρέπει να ξέρεις ακριβώς τι κάνεις. Εξάλλου κατά την εγκατάσταση με χρήση του archinstall καλείσαι να επιλέξεις μεταξύ πολλών τεχνολογιών. Δεν έχει νόημα να επιλέξεις τυχαία μη γνωρίζοντας τις διαφορές μεταξυ ext4 και btrfs, μεταξύ desktop environment και window manager, μεταξυ networkmanager και wpa_supplicant, μη γνωρίζοντας τι είναι το LVM κτλ. Επιπλέον, ακόμα και να γίνει μια άριστη πλήρως εγκατάσταση, πάλι θα χρειαστούν πολλές γνώσεις για απλές λειτουργίες. Για παράδειγμα, θες να εγκαταστήσεις το Steam; Πρέπει να ξέρεις πως να ενεργοποιήσεις την υποστήριξη 32 bit. Θες να ενεργοποιήσεις το βασικότατο secure boot; Πρέπει να ακολουθήσεις μια επίπονη διαδικασία, όπως αναγράφεται στο Arch Wiki, με κίνδυνο να σκοτώσεις την μητρική σου αν κατά λάθος διαγράψεις κλειδιά της Microsoft. Έχεις θέμα με τους drivers; Πρέπει να ξέρεις ακριβώς ποια έκδοση να κατεβάσεις από το aur με πιθανότερο αποτέλεσμα με το παραμικρό λάθος να έχεις μαύρη οθόνη. Τέλος, λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός πως τα Arch Linux είναι rolling release και υπάρχει πρακτικά μηδενικός έλεγχος στα πακέτα πριν περάσουν στα repositories (σε αντίθεση με το openSUSE Tumbleweed), είναι αναπόφευκτο πως κάποια στιγμή το σύστημα σου θα χρειαστεί χειροκίνητη επαναφορά από κάποιο snapshot, κάτι που πρέπει να ξέρεις να κάνεις.well όχι ακριβώς. Βέβαια μπορεί να μην είμαι αντικειμενικός κρητής, αλλά το arch linux μπορεί να έρχεται μόνο με τερματικό και χωρίς κανένα πακέτο εγκατεστημένο, αλλά πλέον έχει κάνει βήματα για την εύκολη εγκατάστασή του χωρίς να χρειάζεται να τρέξεις με το χέρι πολλές εντολές (το έχω εγκαταστήσει σε vm με τον παλιό τρόπο, το κατάφερα, αλλά δεν θεωρώ ότι αξίζει). Πλέον έχει ενσωματωμένη μια εντολή archinstall που σε βγάζει από περιττό κόπο και σου κάνει την εγκατάσταση πολύ απλή σαν να επιλέγεις πράγματα από ένα μενού χρησιμοποιώντας μόνο τα βελάκια και το enter, ειλικρινά δεν μπορούσαν να το κάνουν πιο εύκολο και καιρός ήταν, αλλά ούτε εγώ που γνωρίζω από λίνουξ δεν το έχω ως βασικό σύστημα, γιατί το θεωρώ ασταθές προτιμώ manjaro, που είναι μεν arch-based αλλά πολύ πιο σταθερό, από άποψη χρήσης. Arch μόνο αν θέλετε για πειρματισμό σε vm.
Μπορούμε να πούμε βέβαια πως υπάρχουν πιο παραμετροποιησιμες διανομές, όπως το Gentoo, όπου επειδή μεταγλωττιζεις τα πάντα τοπικά αντί να κατεβάζεις το εκτελέσιμο αρχείο έτοιμο, μπορείς να πειράξεις ορισμένες σημαίες κάνοντας το εκτελέσιμο ελάχιστα πιο γρήγορα για τον υπολογιστή σου.
Στο κομμάτι του Manjaro θα συμφωνήσω μαζί σου. Θεωρώ πως δεν έχει πολύ νόημα να υπάρχει. Δεν θεωρώ πως έχουν κανένα πλεονέκτημα σε σχέση με Arch Linux, και καταλήγεις να χάνεις οτιδήποτε κάνει μοναδικό το Arch. Μάλιστα αν θυμάμαι καλά η ομάδα που αναπτύσσει το Manjaro έχει παρουσιάσει στο παρελθόν ερασιτεχνική συμπεριφορά, ξεχνώντας να ανανεώσουν του πιστοποιητικό της ιστοσελίδας του manjaro, με αποτέλεσμα η σύνδεση να μην γίνεται με https.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Πολύ καλή επιλογή έκανες, είναι όσο πιο μοντέρνο/καινοτόμο γίνεται, χωρίς να θυσιάζει σταθερότητα. Κατά την άποψή μου λόγω της RedHat, είναι η πιο καινοτόμα διανομή που κυκλοφορεί.Επέλεξα fedora kde εν τέλει. Θα δοκιμάσω να κατεβάσω και το Mate desktop γιατι μου αρεσει αρκετα το ρετρο στυλ
Debugging_Demon
Νεοφερμένο μέλος
Ο Debugging_Demon αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 104 μηνύματα.

21-01-25

09:50
Δεν είπα ότι πλέον είναι για αρχάριους, αν το υπονόησα λάθος μου, προφανώς και πρέπει πάλι να ξέρεις τι κάνεις και τι επιλέγεις εννοείται, αλλά σίγουρα είναι πιο εύκολο από την χειροκίνητη εγκατάσταση που με πήρε 4 μέρες μέχρι να την κάνω επιτυχής σε εκείνο το vm (και ναι ξέρω από λίνουξ, απλά με αυτή την διαδικασία, όντως έμαθα περισσότερα, αλλά όχι ΔΕΝ είναι για χρήση το arch, αυτή είναι η άποψή μου).Το archinstall είναι γεμάτο bugs και προβλήματα. Είναι πολύ σύνηθες να αποτυγχάνει η εγκατάσταση με αυτό. Επιπλέον, ακόμα και με επιτυχή εγκατάσταση το σύστημα υπολείπεται σημαντικά πακέτα και ρυθμίσεις, όπως firewall. Επομένως για να έχεις πλήρως λειτουργικό υπολογιστή πρέπει να ξέρεις ακριβώς τι κάνεις. Εξάλλου κατά την εγκατάσταση με χρήση του archinstall καλείσαι να επιλέξεις μεταξύ πολλών τεχνολογιών. Δεν έχει νόημα να επιλέξεις τυχαία μη γνωρίζοντας τις διαφορές μεταξυ ext4 και btrfs, μεταξύ desktop environment και window manager, μεταξυ networkmanager και wpa_supplicant, μη γνωρίζοντας τι είναι το LVM κτλ. Επιπλέον, ακόμα και να γίνει μια άριστη πλήρως εγκατάσταση, πάλι θα χρειαστούν πολλές γνώσεις για απλές λειτουργίες. Για παράδειγμα, θες να εγκαταστήσεις το Steam; Πρέπει να ξέρεις πως να ενεργοποιήσεις την υποστήριξη 32 bit. Θες να ενεργοποιήσεις το βασικότατο secure boot; Πρέπει να ακολουθήσεις μια επίπονη διαδικασία, όπως αναγράφεται στο Arch Wiki, με κίνδυνο να σκοτώσεις την μητρική σου αν κατά λάθος διαγράψεις κλειδιά της Microsoft. Έχεις θέμα με τους drivers; Πρέπει να ξέρεις ακριβώς ποια έκδοση να κατεβάσεις από το aur με πιθανότερο αποτέλεσμα με το παραμικρό λάθος να έχεις μαύρη οθόνη. Τέλος, λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός πως τα Arch Linux είναι rolling release και υπάρχει πρακτικά μηδενικός έλεγχος στα πακέτα πριν περάσουν στα repositories (σε αντίθεση με το openSUSE Tumbleweed), είναι αναπόφευκτο πως κάποια στιγμή το σύστημα σου θα χρειαστεί χειροκίνητη επαναφορά από κάποιο snapshot, κάτι που πρέπει να ξέρεις να κάνεις.
Βέβαια αυτό καθιστά την εγκατάσταση σημαντικά αργή. Οπότε δεν ξέρω κατά πόσο είναι όντως feature, θυμάμαι όταν το εγκαθιστούσα σε vm και ήθελα έπειτα να εγκαταστήσω vim (που είναι text editor τερματικού) με πήρε 2 ώρες η εγκατάσταση, (λήψη+compile+run) αν είναι 2 ώρες για ένα τόσο βασικό πρόγραμμα δεν θέλω να ξέρω πόσες ώρες κάνει για άλλες εφαρμογές που είναι καίρειες για εμάς τους μηχανικούς υπολογιστών (ακόμα και εμενα που είμαι φοιτητής), ειδικά αν αυτές θέλουν γραφικό περιβάλλον (όπως πχ ο qt-creator που χρησιμοποιώ όταν γράφω C++ και C ).Μπορούμε να πούμε βέβαια πως υπάρχουν πιο παραμετροποιησιμες διανομές, όπως το Gentoo, όπου επειδή μεταγλωττιζεις τα πάντα τοπικά αντί να κατεβάζεις το εκτελέσιμο αρχείο έτοιμο, μπορείς να πειράξεις ορισμένες σημαίες κάνοντας το εκτελέσιμο ελάχιστα πιο γρήγορα για τον υπολογιστή σου.
Είπα ακριβώς το αντίθετο, πως στο καλό συμφωνείς... Έχει φουλ νόημα η ύπαρξή του καθώς εν γένει έχουν το εξής τεράστιο πλεονέκτημα από το arch: Η εγκατάσταση είναι εντελώς γνωστή διαδικασία, αλλά και πάλι μη κατάλληλη για αρχάριους, επειδή και εδώ πρέπει να ξέρεις τι επιλέγεις, αλλά σίγουρα ως μηχανικός η/υ το προτιμώ 100 φορές από το arch και το χρησιμοποιώ (το manjaro). Δεν ξέρω πότε ήταν όλο αυτό που λες τα τελευταία 5 χρόνια ασχολούμαι με λίνουξ (ναι από την β' λυκείου, και έχω αλλάξει μόνο μεταξύ Kubuntu και Manjaro ως βασικές και since then δεν δούλεψα ποτέ με windows)Στο κομμάτι του Manjaro θα συμφωνήσω μαζί σου. Θεωρώ πως δεν έχει πολύ νόημα να υπάρχει. Δεν θεωρώ πως έχουν κανένα πλεονέκτημα σε σχέση με Arch Linux, και καταλήγεις να χάνεις οτιδήποτε κάνει μοναδικό το Arch. Μάλιστα αν θυμάμαι καλά η ομάδα που αναπτύσσει το Manjaro έχει παρουσιάσει στο παρελθόν ερασιτεχνική συμπεριφορά, ξεχνώντας να ανανεώσουν του πιστοποιητικό της ιστοσελίδας του manjaro, με αποτέλεσμα η σύνδεση να μην γίνεται με https.
Καλή επιλογή, αλλά μείνε στο kde αν θες την γνώμη μου, έχω δοκιμάσει πολλά desktop environments, αλλά καλύτερα από το kde και το cinnamon δεν έχω δει.Επέλεξα fedora kde εν τέλει. Θα δοκιμάσω να κατεβάσω και το Mate desktop γιατι μου αρεσει αρκετα το ρετρο στυλ
nearos
Επιφανές μέλος

21-01-25

17:56
Mόλις κατέβασα το Manjaro (Dualboot με Fedora KDE), gnome DE.Καλή επιλογή, αλλά μείνε στο kde αν θες την γνώμη μου, έχω δοκιμάσει πολλά desktop environments, αλλά καλύτερα από το kde και το cinnamon δεν έχω δει.
Πώς μπορώ να κατεβάσω λογισμικά όπως το OPenboard, Viber, κλπ;.
Επίσης, είναι πιο γρήγορο και μου ααρέσει περισσότερο για καποιον λόγο

Debugging_Demon
Νεοφερμένο μέλος

21-01-25

18:49
Υπάρχουν δύο ειδών τρόποι για να κατεβάσεις λογισμικό: 1) official repositories 2) AUR, Για να καταβάσεις από τα official repositories που έχουν τις περισσότερες εφαρμογές ανοιξε ενα τερματικό και γράψε sudo pacman -S <package-to-install> όπου <package-to-install> το όνομα του πακέτου σου, Αν θέλεις AUR πρέπει πρώτα να εγκαταστήσεις yay και έπειτα μπορείς να κάνεις το ίδιο με yay -S <packages-to-install>Mόλις κατέβασα το Manjaro (Dualboot με Fedora KDE), gnome DE.
Πώς μπορώ να κατεβάσω λογισμικά όπως το OPenboard, Viber, κλπ;.
Επίσης, είναι πιο γρήγορο και μου ααρέσει περισσότερο για καποιον λόγο![]()
το κάθε repository έχει πακέτα οπότε πρέπει να ψάξεις που βρίσκεται το πακέτο σου και έπειτα να δεις πως θα το κατεβάσεις.
Αν αυτά σε κούαρασαν ήδη υπάρχει και το κέντρο λογισμικού, που είναι τύπου playstore κατεβάζεις από εκεί και είσαι οκ
nearos
Επιφανές μέλος

21-01-25

18:53
Οχι νταξει, θελω να μαθω να δουλευω με το Terminal. Ευχαριστώ. Είχα συνηθίσει το sudo apt get
A350
Νεοφερμένο μέλος

21-01-25

21:10
Στο επίσημο documentation του Manjaro αναφέρεται:Οχι νταξει, θελω να μαθω να δουλευω με το Terminal. Ευχαριστώ. Είχα συνηθίσει το sudo apt get
"Use the AUR at your own risk! No support will be provided by the Manjaro team for any issues that may arise relating to software installations from the AUR. When Manjaro is updated, AUR packages might stop working. This is not a Manjaro issue"
Στο Arch Wiki πάλι αναφέρει:
"Warning: AUR packages are user-produced content. These PKGBUILDs are completely unofficial and have not been thoroughly vetted. Any use of the provided files is at your own risk."
"Warning: Carefully check the PKGBUILD, any .install files, and any other files in the package's git repository for malicious or dangerous commands. If in doubt, do not build the package, and seek advice on the forums or mailing list. Malicious code has been found in packages before. "

Arch User Repository

Δεν σε παροτρύνω να μην χρησιμοποιείς το AUR, απλά καλό θα είναι να γνωρίζεις πως τα πακέτα παρέχονται ανεπίσημα και είναι σχετικά εύκολο κάποιος άσχετος να ανεβάσει προβληματικό πακέτο (εκούσια ή ακούσια). Προφανώς πολλά πακέτα ελέγχονται από χρήστες και αν παρατηρήσει κάποιος κάτι περίεργο το αναφέρει. Ωστόσο είναι σημαντικό, αν αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις το AUR, να ξέρεις να ελέγχεις και μόνο σου το σκριπτάκι PKGBUILD πριν την εγκατάσταση.
Το aur είναι πραγματικά εξαιρετικό εργαλείο, ΑΝ γνωρίζεις να το χρησιμοποιείς ορθά.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 30 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.