Καλά, οι γονείς επειδή έχουν το σύνδρομο του ανικανοποίητου, εφευρίσκουν λόγους αν θέλουν να σε πουν ¨γεροντοκόρη¨....
Εγώ πχ είμαι παντρεμένη, κ'όμως , την λέξη ¨γεροντοκόρη¨ (βάζει και ένα ¨σαν¨ μπροστά για άμβλυνση της ρετσινιάς και της έντασης του χαρακτηρισμού...) την άκουγα συχνά-πυκνά από την μητέρα μου... Τώρα τελευταία αποφεύγει να το πει, αλλά ξέρω ότι δεν αναιρεί την σκέψη. Ο λόγος;;; Επειδή δεν θέλω να κάνω παιδιά... όχι τόσο πολύ αυτό από μόνο του-από μόνο του είναι σχετικά αποδυναμωμένο... Από τη στιγμή που πήρα γάτες, και σε συνάρτηση με το ότι δεν θέλω να κάνω παιδιά, εεεε, άκουγα συχνά την φράση ¨πωπωωωωωω... αυτά που κορόιδευα... Σαν κάτι γεροντοκόρες με γατιά ...
ΤΙ;;; ΤΟΥΣ ΜΙΛΑΣ ΚΙΟΛΑΣ;;;;;;;; 
Πάει, έχει τρελαθεί η κόρη μου...¨
- πριν πάρω τις γάτες, προφανώς και υπήρχε ελπίδα για απόκτηση παιδιού, οπότε δεν πολυάκουγα την λέξη ¨γεροντοκόρη¨, παρά μόνο σαν επιχείρημα για να ¨αποκτήσω¨ παιδιά - ¨ε χωρίς παιδιά σαν τις μαγκούφες γεροντοκόρες θα γίνεις¨. (ωραία η λέξη ¨μαγκούφα¨ σαν συνοδευτικό στο ¨γεροντοκόρη¨)
- όσο η γάτα ήταν μία, δεν ήμουν ¨πολύ¨ γεροντοκόρη... Είναι ποσοτικό το θέμα...

Όταν οι γάτες έγιναν τρεις, και σε συνάρτηση με την έλλειψη παιδιών, έγινα πολύ γεροντοκόρη... Το ότι είμαι παντρεμενη, την καλμάρει λίγο, από το αν ήμουν ανύπαντρη με τρεις γάτες ., που θα ήμουν ¨περισσότερο¨ γεροντοκόρη! (στο μυαλό τους υπάρχει διαβάθμιση της... γεροντοκοριάς ανάλογα με τις καταστάσεις)
Να σκεφτείτε ότι προχθές την τσάκωσα να λέει σε ένα συνάδελφο της, ότι έχω δύο γάτες!.... ¨γιατί είπες δύο;¨ της κάνω. ¨αφού
τρεις είναι οι γάτες¨ -¨εεεε τί να λεγα στον άνθρωπο; ΤΡΕΙΣ;;;; Tί να του 'λεγα; ότι η κόρη μου είναι τρελλή και δεν κάνει παιδιά και έχει γεμίσει το σπίτι γάτες;;;;¨
Πάντως η λέξη ¨γεροντοκόρη¨ πολύ μ'αρέσει! Επίσης οι λέξεις ¨γεροντοπαλίκαρο¨ τα σπάει, και η λέξη ¨ζωντοχήρα¨ γαμάτη!