Ερωτήσεις και απορίες για πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 13.079 μηνύματα.
Καλημέρα παιδιά.

Θέλω να σας ρωτήσω αν αξίζει το άνοιγμα μιας prepaid card για αγορές μέσω Amazon, Skroutz κτλ. Σκέφτομαι να ανοίξω στην Εθνική Τράπεζα μια τέτοια κάρτα καθώς πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα ζητάνε πληρωμή μέσω λογαριασμού όμως φοβάμαι να δώσω τα ψηφία της χρωστικής μου κάρτας. Έχει κανείς σας prepaid card?? Αν ναι αξίζει σαν κίνηση ή όχι;;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Amazon, skroutz επιτρέπουν πληρωμές μέσω Apple Pay. Αν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο πληρωμής ο πωλητής δεν ξέρει το νούμερο της φυσικής κάρτας.

Επίσης μπορείς να βάλεις ημερήσιο όριο χρέωση. Παρόλα αυτά αν φοβάσαι μπορείς να κανείς αυτό που είπες στον εαυτό σου. Δεύτερος λογαριασμό και να μεταφέρεις το ποσό που θες κάθε φορά.

palio_melos

Διάσημο μέλος

Ο palio_melos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει από Φινλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.352 μηνύματα.
Revolut, PayPal, δεύτερος λογαριασμός ταμιευτηρίου που ταΐζεται από τον πρώτο και βγάζεις και κάρτα με 5-6eu γι' αυτόνα, οτιδήποτε απ' αυτά είναι προτιμότερο από prepaid.
Για ηλεκτρονικές αγορές ειδικά, συμφέρει περισσότερο η revolut (μπορεί να θες να βάλεις κάνα euroleague tv/whatever σε λίρες τουρκίας πχ, η revolut θα έχει την πιο συμφέρουσα ισοτιμία, για ελληνικές τράπεζες ούτε λόγος).

Ο μόνος λόγος να μην τη χρησιμοποιεί τόσο πολύ κάποιος είναι ότι το τάισμα της revo (νομίζω ακόμα, δεν πρέπει να έχει αλλάξει κάτι), δεν μετράει στο χτίσιμο αφορολόγητου.
Οπότε άμα πας να πάρεις καφέ απ' το Γρηγόρη πχ, δεν υπάρχει λόγος να το ρίξεις με revolut.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.835 μηνύματα.
Έκλεισα ραντεβού σε κατάστημα της Εθνικής ώστε να ρωτήσω/ ενημερωθώ αναλυτικά για την Prepaid card ώστε να δω αν με συμφέρει η όχι. Αν δω ότι δεν αξίζει τότε θα ανοίξω Revolut όπως μου είπατε πάνω στα σχόλια.

Guest 881237

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Αν κάποιος πάει στο εξωτερικό μπορεί να πληρώνει με κάρτα χρεωστική πχ εθνική? Θα κατεβάσω revolut αλλά φοβάμαι ότι δεν θα μπορώ να πληρώνω έτσι από το κινητό... Πόσες μέρες κάνει να έρθει η πλαστική κάρτα της revolut?
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Μα καλά πως μεταφέρουν χρήματα στην revolut τόσο εύκολα που λένε ? Προσπάθησα να μεταφέρω από το λογαριασμό μου στην εθνική κ Λέει ότι θέλει προμήθεια 7€!!!!!!!!

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

taketrance

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο taketrance αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 1.221 μηνύματα.
Αν κάποιος πάει στο εξωτερικό μπορεί να πληρώνει με κάρτα χρεωστική πχ εθνική? Θα κατεβάσω revolut αλλά φοβάμαι ότι δεν θα μπορώ να πληρώνω έτσι από το κινητό... Πόσες μέρες κάνει να έρθει η πλαστική κάρτα της revolut?

Μπορείς κανονικά με την κάρτα της εθνικής, αλλά αν είναι πληρωμές εκτός ευρώ η revolut συμφέρει πολύ περισσότερο.
Με το κινητό θα μπορείς να πληρώσεις κανονικά όπου δέχονται ανέπαφες πληρωμές, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Μα καλά πως μεταφέρουν χρήματα στην revolut τόσο εύκολα που λένε ? Προσπάθησα να μεταφέρω από το λογαριασμό μου στην εθνική κ Λέει ότι θέλει προμήθεια 7€!!!!!!!!

Η revolut δε χρεώνει τίποτα για καταθέσεις όποτε αυτό πρέπει να είναι αλητεία της Εθνικής 😂😂

Guest 881237

Επισκέπτης

Μπορείς κανονικά με την κάρτα της εθνικής, αλλά αν είναι πληρωμές εκτός ευρώ η revolut συμφέρει πολύ περισσότερο.
Με το κινητό θα μπορείς να πληρώσεις κανονικά όπου δέχονται ανέπαφες πληρωμές, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Η revolut δε χρεώνει τίποτα για καταθέσεις όποτε αυτό πρέπει να είναι αλητεία της Εθνικής 😂😂
Ευρώ θα είναι ! Αλλά δεν θα μου κρατάει κ προμήθεια ?

taketrance

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο taketrance αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 1.221 μηνύματα.

Skiyo

Διάσημο μέλος

Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.603 μηνύματα.
Δεν ξέρω τι έκανες, αλλά για να φορτώσω λεφτά από το λογαριασμό της ελληνικής τράπεζας στη revolut είναι δωρεάν. Μπαίνεις από τη εφαρμογή revolut και πατάς προσθήκη χρημάτων.

palio_melos

Διάσημο μέλος

Ο palio_melos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει από Φινλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.352 μηνύματα.
Λογικά θα πήγες να στείλεις με έμβασμα και όχι να κάνεις φόρτιση με την κάρτα της εθνικής σου.
Κατά τ' άλλα η πλαστική φθάνει σε περίπου 10ημερο αν είσαι σε κάποια πόλη, ίσως λίγο παραπάνω τώρα γιατί ο Δεκέμβρης είναι ζόρικος μήνας για ταχυδρομεία-courier.
Αν έχεις κανονικά σεταρισμένο το gpay ωστόσο δεν θα σου χρειαστεί κάπου.

Επίσης οι πληρωμές σε ευρώ στο εξωτερικό από ελληνικές τράπεζες νομίζω δεν έχουν ποτέ προμήθεια.
Οι αναλήψεις, πάντα.

Να πω κι ένα άσχετο workaround που συνειδητοποίησα πρόσφατα σε περίπτωση που κάποιος το χρειαστεί.
Άν έχετε viva wallet (έγω το έχω ανοίξει για να γλυτώνω τα κερατιάτικα του πλέον more στα εισιτήρια), μπορείτε να το φορτίσετε κυκλικά μέσω revolut άμεσα και χωρίς προμήθεια.
(Δηλαδή top up κλασικά την revolut και μετά από εκεί έμβασμα στο viva wallet το οποίο φθάνει αμέσως).

Guest 881237

Επισκέπτης

Λογικά θα πήγες να στείλεις με έμβασμα και όχι να κάνεις φόρτιση με την κάρτα της εθνικής σου.
Κατά τ' άλλα η πλαστική φθάνει σε περίπου 10ημερο αν είσαι σε κάποια πόλη, ίσως λίγο παραπάνω τώρα γιατί ο Δεκέμβρης είναι ζόρικος μήνας για ταχυδρομεία-courier.
Αν έχεις κανονικά σεταρισμένο το gpay ωστόσο δεν θα σου χρειαστεί κάπου.

Επίσης οι πληρωμές σε ευρώ στο εξωτερικό από ελληνικές τράπεζες νομίζω δεν έχουν ποτέ προμήθεια.
Οι αναλήψεις, πάντα.

Να πω κι ένα άσχετο workaround που συνειδητοποίησα πρόσφατα σε περίπτωση που κάποιος το χρειαστεί.
Άν έχετε viva wallet (έγω το έχω ανοίξει για να γλυτώνω τα κερατιάτικα του πλέον more στα εισιτήρια), μπορείτε να το φορτίσετε κυκλικά μέσω revolut άμεσα και χωρίς προμήθεια.
(Δηλαδή top up κλασικά την revolut και μετά από εκεί έμβασμα στο viva wallet το οποίο φθάνει αμέσως).
Ναι αυτό έκανα ... Μπήκα από την revolut και όλα καλά! Δεν μου κράτησε τίποτα

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.061 μηνύματα.
Ερώτησις: μπορώ να βάλω την κάρτα μου η οποία είναι alpha bank, σε ΑΤΜ Πειραιώς και να καταθέσω χρήματα;
Ξέρετε που ανοίγει το πορτάκι και βάζεις λεφτά μέσα και φαίνονται αμέσως.
Θα χρεωθώ κάτι επίσης αν το κάνω; Γιατί όπως είπα η κάρτα είναι alpha bank.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.009 μηνύματα.
Ερώτησις: μπορώ να βάλω την κάρτα μου η οποία είναι alpha bank, σε ΑΤΜ Πειραιώς και να καταθέσω χρήματα;
Δεν το εχω κανει ποτε και δεν το ξερω να σε πω σιγουρα.
Απ οτι θυμαμαι απο το φτωχο μενου που βγαζει με αλλη καρτα δεν γινεται.
Το πορτακι ανοιγει αυτοματα μολις ζητησεις καταθεση.
Για πειραιως ρουφιχτρα μιλαμε η χρεωση ειναι σιγουρη...
Ε και ποση θα ειναι αυτην η χρεωση? ε να μην ειναι 5+ευρω για ενα πενηνταρικο.

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.
Σίγουρα μπορείς να κάνεις ανάληψη στην Πειραιώς με την κάρτα σου της Alpha (μέσω ΔΙΑΣ) από το λογαριασμό σου. Το κόστος είναι γύρω στα 2,50 με 3,00 ευρώ...

Νομίζω (κρατώ μια μικρή επιφύλαξη...) ότι κατάθεση δεν μπορείς να κάνεις, παρά μόνο στην τράπεζά σου. "Να τραβήξεις" μπορείς από οποιαδήποτε άλλη (κι αυτό μέχρι συγκεκριμένο ποσό..), με το αντίστοιχο κόστος.

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.116 μηνύματα.
Γιατί να μην το κάνεις με iris;

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.835 μηνύματα.

Ναι Πέτρο μπορείς να το κανείς κανονικά απλά επειδή είναι σε ATM άλλης τράπεζας θα χρεωθείς με interbank transaction fees ενώ τα χρήματα θα φανούν 1-2 ημέρες μετά στον λογαριασμό που θα κανεις την κατάθεση.

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.061 μηνύματα.
Εντάξει παιδιά όταν το χρειαστώ θα κάνω έναν κόπο να πάω στο ΑΤΜ της alpha, 10 λεπτά περπάτημα πιο μακριά. :)

American Economist

Επιφανές μέλος

Εντάξει παιδιά όταν το χρειαστώ θα κάνω έναν κόπο να πάω στο ΑΤΜ της alpha, 10 λεπτά περπάτημα πιο μακριά. :)

Επίσης, επειδή εγώ συνεργάζομαι με την Εθνική Τράπεζα κατάθεση μπορείς να κανεις μόνο σε ATM που είναι σε branch. Θέλω να πω ότι δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις καταθέσεις σε ATMs που είναι σε SuperMarket, αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμούς μέτρο Etc. Δεν ξέρω αν είναι σε όλες τις τράπεζες έτσι αλλά στην Εθνική έτσι γίνεται. 😂😂

Scandal

Διαχειριστής

Και κάτι άλλο, η εφορία πως "αντιλαμβάνεται" τις καταθέσεις από εμάς τους ίδιους σε ΑΤΜ με τη κάρτα μας; Ουσιαστικά τα βάζουμε οι ίδιοι με τη κάρτα μας και το pin μας. Ξερω γω αλλιώς δεν είναι να μου στείλει κάποιος 500 ευρώ ηλεκτρονικά από το να τα βάλω ο ίδιος στο λογαριασμό μου μέσω ΑΤΜ;

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.009 μηνύματα.
Και κάτι άλλο, η εφορία πως "αντιλαμβάνεται" τις καταθέσεις από εμάς τους ίδιους σε ΑΤΜ με τη κάρτα μας; Ουσιαστικά τα βάζουμε οι ίδιοι με τη κάρτα μας και το pin μας. Ξερω γω αλλιώς δεν είναι να μου στείλει κάποιος 500 ευρώ ηλεκτρονικά από το να τα βάλω ο ίδιος στο λογαριασμό μου μέσω ΑΤΜ;
Η εφορια πληροφορειτε απο τις τραπεζες οχι για το ποσα λευτα εχεις στο λογαριασμο ( μπορει και αυτο αλλα δεν το λενε) ..πληροφορειτε για ποσο τοκο σου εδωσε η τραπεζα και το θεωρει εισοδημα.
Η εφορια πληροφορειτε απο τις τραπεζες ποσα χρηματα ξοδεψες σε καταστηματα με την χρηση της πιστωτικης ή χρεωστικης καρτας.

Scandal

Διαχειριστής

Η εφορια πληροφορειτε απο τις τραπεζες οχι για το ποσα λευτα εχεις στο λογαριασμο ( μπορει και αυτο αλλα δεν το λενε) ..πληροφορειτε για ποσο τοκο σου εδωσε η τραπεζα και το θεωρει εισοδημα.
Η εφορια πληροφορειτε απο τις τραπεζες ποσα χρηματα ξοδεψες σε καταστηματα με την χρηση της πιστωτικης ή χρεωστικης καρτας.
Ναι αλλά για την εφορία δεν θεωρείται ύποπτο, άξιο ελέγχου το να σου βάζει ο άλλος λεφτά στο λογαριασμό; Γι αυτό εγώ ρωτάω τι παίζει όταν τα βάζω ο ίδιος μέσω ΑΤΜ.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια