Ερωτήσεις και απορίες για πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.844 μηνύματα.
Και κάτι άλλο, η εφορία πως "αντιλαμβάνεται" τις καταθέσεις από εμάς τους ίδιους σε ΑΤΜ με τη κάρτα μας; Ουσιαστικά τα βάζουμε οι ίδιοι με τη κάρτα μας και το pin μας. Ξερω γω αλλιώς δεν είναι να μου στείλει κάποιος 500 ευρώ ηλεκτρονικά από το να τα βάλω ο ίδιος στο λογαριασμό μου μέσω ΑΤΜ;

Λοιπόν άκυρο φίλε, το έψαξα λίγο παραπάνω και είδα ότι πλέον δεν μπορείς να πραγματοποιείς καταθέσεις σε ATMs άλλων τραπεζών. Μπορείς μόνο αναλήψεις μέσω συστήματος Δίας / Iris, αν θέλεις καταθέσεις μπορείς είτε μέσω του E-Banking όπου θα έχεις ξανά interbank transaction fees η μέσω των APS machines τα οποία είναι τα μηχανήματα που πληρώνουμε τους λογαριασμούς μέσα στα branches αν ξέρεις. Σου προτείνω να κανεις μέσω E-Banking αν θέλεις, απλά ζήτησε το iBan που θέλεις να καταθέσεις τα χρήματα και όλα εντάξει, αν χρειαστείς βοήθεια ως προς την διαδικασία πες μου ώστε να σου πω.

Οι Debit / Credit cards έχουν chips τα οποία καταγράφουν το ιστορικό των συναλλαγών σου. Το ιστορικό αυτό υπάρχει άμεσα διαθέσιμο στους Servers των τραπεζών όπου μετά ενημερώνεται η εφορία, μάλιστα το κράτος έχει δικαίωμα να ζητήσει περισσότερα στοιχεία από την τράπεζα αν δουν ότι κάτι δεν πάει καλά με τα εισοδήματα που δηλώνεις. Νομίζω αυτό δεν θέλεις να μάθεις;;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ναι αλλά για την εφορία δεν θεωρείται ύποπτο, άξιο ελέγχου το να σου βάζει ο άλλος λεφτά στο λογαριασμό; Γι αυτό εγώ ρωτάω τι παίζει όταν τα βάζω ο ίδιος μέσω ΑΤΜ.

Αν κανεις μεταφορά χρημάτων από ένα ποσό και άνω τότε η τράπεζα σου ζητάει τον λόγο της κατάθεσης ώστε να μπορεί να το τσεκάρει. Μιλάω για μεγάλα ποσά άνω των €1.000 συνήθως.

Τελευταία επεξεργασία:

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.012 μηνύματα.
Ναι αλλά για την εφορία δεν θεωρείται ύποπτο, άξιο ελέγχου το να σου βάζει ο άλλος λεφτά στο λογαριασμό; Γι αυτό εγώ ρωτάω τι παίζει όταν τα βάζω ο ίδιος μέσω ΑΤΜ.
εσυ εισαι μια μαριδα ... αμα σε πιασουν με τις σκονες στα χερια θα ελεγξουν και τους λογαριασμους.
Η εφορια δεν ασχολειτε με το ποθεν εσχες αλλα με το εσχες μονο.
Υπαρχει και η ελευθερη κινηση κεφαλαιων.
Αμα τα λευτα ειναι διαμεσου του σιναφιου τους δεν τους νοιαζει...
Αμα πας με μια βαλιτσα μωβ και πεις καταθεση τοτε θα ρωτησουν.

Skiyo

Διάσημο μέλος

Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.603 μηνύματα.
Δεν ξέρω αν είναι σε όλες τις τράπεζες έτσι αλλά στην Εθνική έτσι γίνεται. 😂
Σε όλες τις τράπεζες. Λόγω της δουλειάς του πατέρα μου έχω χρησιμοποιήσει τα ATM όλων των τραπεζών. Μόνο σε ΑΤΜ που βρίσκεται σε υποκατάστημα τράπεζας μπορείς να κάνεις κατάθεση. Στα υπόλοιπα μέρη όπως λες δε γίνεται.

Guest 246973

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Μπορώ να αγοράσω από πουθενά με δόσεις χρησιμοποιώντας χρεωστική κάρτα;

grtt

Δραστήριο μέλος

Ο grtt αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 430 μηνύματα.
Αναλόγως το ποσό και τη συχνότητα, ύποπτο είναι πχ αν σου βάλει ο άλλος ξαφνικά 100.000 ευρώ στο λογαριασμό σου χωρίς προφανή αιτιολογία ή αν σου βάζει κάποιος 2.000 το μήνα συνέχεια. Για μικροποσά, περιστασιακές καταθέσεις κλπ δεν υπάρχει πρόβλημα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Μπορώ να αγοράσω από πουθενά με δόσεις χρησιμοποιώντας χρεωστική κάρτα;
Πλέον και ελληνικές τράπεζες έχουν προγράμματα, όπως πχ Δόσεις για Όλους και υπάρχουν και αρκετά ηλεκτρονικά, κυρίως, καταστήματα που δέχονται μέσω ξένων, κυρίως, ιδρυμάτων δόσεις, πχ tbi bank, Klarna κλπ.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια