Μετα από 4,5 χρόνια, τον χώρισα! Ηταν μια σχέση αδιάκοπης αγωνίας, προσφοράς, αγάπης και αφοσιώσης αλλά μόνο από την δική μου πλευρά.
Τώρα εγώ έχω άδικο, όταν διαβάζω ένα ποστ που ξεκινάει με αυτήν την αυτοεπιβεβαιωτική φράση, να το αντιμετωπίζω στη συνέχεια με το μέγιστο δυνατό σκεπτικισμό; Γιατί μας αρέσει άραγε το να παρουσιάζουμε τον εαυτό μας ως θύμα; Δυστυχώς, έχω πέσει κι εγώ πάρα πολλές φορές σε αυτήν την παγίδα και γράφω μόνο για να τονίσω την επικινδυνότητά της.
Δεν έχω διαβάσει το θέμα, παρά μόνο το πρώτο ποστ και αυτά της τελευταίας σελίδας. Θα απαντήσω λοιπόν απλά στο αρχικό ερώτημα, χωρίς επ' ουδενί να σχολιάσω τα προηγουμένως γραφέντα (εκτός από το παραπάνω μικρό σχόλιο φυσικά).
Κάποτε, είχα χωρίσει από μια γυναίκα, για κάποιους λόγους που μου έδειχναν ότι δεν ταιριάζω μαζί της και πως δεν πρόκειται να περάσουμε πολύ καλά μαζί στο μέλλον. Ωστόσο, ήμουν ακόμη πολύ ερωτευμένος μαζί της. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το συναίσθημα της έλλειψης που βίωσα, ούτε εκείνο το ψυχοσωματικό σύμπτωμα, όπου νιώθει κανείς ότι κάποιο σιδερένιο χέρι του σφίγγει το διάφραγμα και το συστρέφει με σαδιστική ευχαρίστηση. Δοκίμασα να πάω και με άλλη, δεν τα κατάφερα. Μετά από δέκα ημέρες γύρισα πίσω. Μάλιστα, δεν περίμενα καν να τη συναντήσω από κοντά για να της το πω. Της το ανακοίνωσα από το τηλέφωνο, μην τυχόν και πάω κι είναι πια αργά. "Έρχομαι αγάπη μου, τώρα έρχομαι περίμενέ με...".
Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, χώρισα μαζί της για δεύτερη και τελευταία φορά. Οι λόγοι; Ακριβώς οι ίδιοι, όπως την πρώτη, δεκαπέντε χρόνια πίσω. Στο μεταξύ, οι ζωές μας είχαν συσχετιστεί αμετάκλητα, είχαμε να μοιράσουμε παιδί, σπίτι, αυτοκίνητο, κοινές προσπάθειες, τα πάντα. Όμως τώρα πια δεν ήμουν ερωτευμένος μαζί της. Στην καλύτερη περίπτωση την αγαπούσα σαν αδερφή μου. Δεν γύρισα πίσω ποτέ.
Δεν πιστεύω πως η θεματοθέτρια θα ενδιαφέρεται για μια απάντηση στο ερώτημά της, που προέκυψε μέσα σε μια συζήτηση με φίλες, μεταξύ τυριού και αχλαδιού που λέμε, μετά από δύο περίπου χρόνια. Αν όμως ρωτάτε εμένα, η προσωπική μου εμπειρία μου λέει πως όταν είσαι ερωτευμένος δεν μπορείς να χωρίσεις. Ίσως κάποιοι να είναι πιο σκληροί από τον σκληρόκαρδο και σαδιστή Χάουλα και να το καταφέρνουν. Εγώ προσωπικά δεν το πιστεύω...