venividivici
Τιμώμενο Μέλος

Μπαίνετε στη διαδικασία να καταλάβατε τον συνάνθρωπο σας και δεν εννοώ αποκλειστικά το φίλο σας, τον σύντροφο σας ή κάποιο συγγενικό πρόσωπο μόνο...
Τον άνθρωπο...

Όχι στο επίπεδο της διαίσθησης αλλά στο επίπεδο να θελήσω να καταλάβω τον συνάνθρωπο μου... και να μην κλειστώ στο εγωιστικό μου καβούκι....
Έχετε πει ποτέ την έκφραση:
"Δεν με καταλαβαίνει κανείς....!!!"και να νιώθετε ότι δεν σας καταλαβαίνει η οικογένεια σας ο/η σύντροφό σας ή οι φίλοι σας;;;;
Θέλετε να καταλάβετε τον άλλο άνθρωπο;
Στις περίεργες αντιδράσεις κάποιου ανθρώπου στον εργασιακό σας χώρο απλά δεν αφήνετε να σας αγγίξει η συμπεριφορά του ή το αναλύετε μαζί με άλλους συναδέλφους για να καταλάβετε τι έχει συμβεί;;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος

Σχετικά με αυτό που είπες για τον εργασιακό χώρο, αν ζητάς γνώμες για κάτι που σου συμβαίνει, θα έλεγα τον/την κουτσομπολέψετε όσο θέλετε αλλά να μην το παίξετε ψυχαναλυτές και βγάλετε αυθαίρετα συμπεράσματα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 292010
Επισκέπτης

ανατολή
Νεοφερμένο μέλος

και όχι να ξεχωρίζεις τα προφανή, αλλά να νιώθεις στο πετσί σου τον άλλο λες και ζεις εσύ την στιγμή
έχω έρθει και γω σαν άνθρωπος στα όριά μου να πω "δεν με καταλαβαίνει κανείς", όταν όμως το μυαλό είναι πιο καθαρό συνειδητοποιείς ότι πάνω στην απογοήτευση τα βλέπεις όλα μαύρα και ότι έχεις δίπλα σου κάποιον/ους να σε καταλαβαίνουν ή απλά να προσπαθούν

oneiropagida7
Νεοφερμένο μέλος

Dalian
Περιβόητο μέλος

Maria Bluemind
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
artemaki
Διάσημο μέλος

Δυσκολο πραγμα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Όχι. Γιατί να με νοιάζει;Εσείς καταλαβαίνετε πως αισθάνονται οι άλλοι άνθρωποι;
Angelique.
Διακεκριμένο μέλος

Aυτό. Δυστυχώς τις περισσότερες φορές..Αμέ..πώς δεν καταλαβαίνω..και μάλιστα,είμαι τόσο in-tune με τη διάθεση των άλλων,που συνήθως μου μεταδίδουν ό,τι νιώθουν...
Μπαίνω πολύ μέσα στη κατάσταση του άλλου και μπορεί εκεί που είμαι καλά,να νιώσω το ίδιο άσχημα με αυτόν αν ακούσω κάτι δυσάρεστο.

Πάντως θαυμάζω τους ανθρώπους που μπορούν να δώσουν συμβουλές,να καταλάβουν τον άλλον ουσιαστικά,
αλλά ταυτόχρονα να μην επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό..
τρελή φιλόσοφος
Πολύ δραστήριο μέλος

οι άλλοι όμως σπάνια με καταλαβαίνουν

μόνο πάαααααααααααααρα πολύ καλές μου φίλες μπορούν να με καταλάβουν
merry poppins
Δραστήριο μέλος

εγώ καταλαβαίνω το πως νιώθουν οι άλλοι.......πότε από διαίσθηση(όταν δεν τους γνωρίζω καλά)είτε γνωρίζοντας την κατάσταση στην οποία βρίσκονται.....
οι άλλοι όμως σπάνια με καταλαβαίνουν
Ναι το κανω κυριως στη δουλεια, το θεωρω πολυ σημαντικο για την αρμονικη συνυπαρξη...τωρα αν με καταλαβαινουν οι αλλοι...μπα δε νομιζω...εχω την αισθηση οτι πεφτει περισσοτερο αρνητικη κριτικη παρα κατανοηση...

Ας μην ξεχνάμε πως πολλές φορές ο κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του ιδιοτροπίες, εκφράσεις, συμπεριφορές και έτσι εσύ μπορεί να βγάλεις συμπέρασμα πως ο άλλος είναι "στεναχωρημένος", ενώ ουσιαστικά αυτό είναι το παρουσιαστικό του προσώπου του και απλώς να το παρεξηγείς, ή μπορεί να βγάζεις συμπέρασμα πως ο άλλος κάτι έχει επειδή είναι άκεφος και ουσιαστικά να μην έχει γίνει τίποτα, να είναι απλώς κουρασμένος.
Επίσης, παίζει ρόλο και κατά πόσο είναι σε κατάσταση να ασχοληθούν οι γύρω σου με τη πάρτη σου, υπήρξε περίοδος στη ζωή μου που δεν ήμουν καθόλου καλά και το κατάλαβε η περιπτερού επειδή δεν είχα όρεξη για κουβέντες (συνήθως κάθομαι καμιά ώρα μαζί της και μουρμουράω ασταμάτητα), ενώ η αδερφή μου (το κοντινότερο μου άτομο) ήταν τόσο πνιγμένη και πολυάσχολη εκείνο το διάστημα που δεν το πήρε χαμπάρι.
Όσο για τον εργασιακό χώρο τα ίδια ισχύουν, όταν γνωρίσεις τον άλλον μετά καταλαβαίνεις αν κάτι έχει ή όχι. Το προηγούμενο αφεντικό μου ήταν συνέχεια στη μιζέρια, στη κλάψα, στην απαισιοδοξία,στην στεναχώρια και στα νεύρα, εεε όταν είχε μια "δόση" χαράς καταλαβαίναμε πως κάτι καλό έγινε και επιτέλους χαμογελάει έστω και λίγο...τώρα για το αν γίνεται σχολιασμός με τους συναδέλφους προσωπικά δεν το έχω πετύχει, με όσους είχα το θάρρος ρωτούσα ευθέως αν έχουν κάτι και αυτό σε περιπτώσεις που με ενοχλούσε η συμπεριφορά τους πχ είχαν νεύρα και ξεσπούσαν επάνω μου, για τους άλλους δεν με ενδιέφερε καθόλου, ο καθένας τη δουλειά του όμορφα κι ωραία.
Loreley
Περιβόητο μέλος

Italian dream...
Διάσημο μέλος

Αλλα γενικά, πρώτα θα κάνω κάτι και μετά θα μπω στην διαδικασία να σκεφτώ πώς ακούστηκε, πώς ένιωσε ο άλλος. Και δεν νομίζω να το κάνει και κανείς, ότι κι αν λένε... Μα και πρακτικά αν το δεις, είναι πολύ δύσκολο/χρονοβόρο... Δεν γίνεται να σκέφτεσαι διαρκώς, πριν κάθε σου λέξη, κάθε σου πράξη, πώς θα το πάρει ο άλλος...
Πάντως μ'αρέσει πολύ να ψυχολογώ τους άλλους, να μπα΄νω στην θέση τους και να σκέφτομαι πώς θα πράτανε, πώς θα αντιδρούσανε, πώς θα νιώθανε, σύμφωνα με την δική τους λογική και τον δικό τους τρόπο σκέψης... Είναι πολύ ωραίο και αγχολυτικό πολλές φορες!

οι άλλοι όμως σπάνια με καταλαβαίνουν![]()
+++++

Loreley
Περιβόητο μέλος

Εμένα δεν μπορεί κανείς να με καταλάβει παρά μόνο η μαμά μου, ούτε και οι φίλοι μου ακόμη κάποιες φορές.
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος

~Lös~
Πολύ δραστήριο μέλος

Gate4
Επιφανές μέλος

timonierhs
Πολύ δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.