ταυτοτητα αρκει να εχει λατινικους χαρακτηρες.. αλλιως διαβατηριο. εγω διαβατηριο ειχα, και μου το σφραγισαν μπαινοντας και βγαινοντας απο τη χωρα.
αν πατε οργανωμενοι, τοτε τι το θες το χοτελι καλε?
1. μαστ ειναι τα πριγκηποννησια,αλλα δεν ειναι κατι φοβερο.καντα ομως γιατι ειναι κατι ακρως τουριστικο και ειναι χαζο ολοι να μιλανε γιαυτο και συ να μην ξερεις τι ειναι. εχουν πλεον τουρκικα ονοματα, οποτε δε θα ξερεις ποια ειναι η πριγκηπος και ποια η χαλκη... στα τουρκικα λεγεται "μπουγιουκάντα" αν θυμαμαι καλα, και ειναι ομορφη να την περπατησεις.. καποιοι κανουν μπανιο κιολας, αλλα ΜΗΝ το τολμησεις,δεν ειναι καθαρα, για τα ελληνικα δεδομενα.
2. κυκλοφορησε αργα το βραδυ στο κεντρο και κοντα στη γεφυρα του γαλατα, δες πως μαζευουν τα σκουπιδια στο δρομο. υποκουλτουρα, αλλα θα σου μεινει αξεχαστο.
3.μαστ ειναι η λεωφορος ιστικλαλ, στο κεντρο, σαν τη δικη μας ερμου. πολυς κοσμος και τελειος μπακλαβας στο σαράι-δοκιμασε τον.
μην πας εκει με τα ποδια, ειναι μεγαλο το υψωμα, προτιμησε μετρο η λεωφορειο.
4.ΚΑΝΕ ΧΑΜΑΜ. το παραδοσιακο και πολυ ομορφο τους ειναι στο σουλταναχμετ, σταση τσεμπερλιτας. αν δειξεις ελληνικη ταυτοτητα εχεις εκπτωση, γιατι τουρκοι και ελληνες ειναι αδερφια. θα το πληρωσεις κανα 40αρι ευρω, αλλα αξιζει. το ιδιο βραδυ επειδη θα εχεις δερμα μωρου, κανονισε ρομαντικη βραδια με το μωρο σου ..θα σας μεινει αξεχαστη!
5.εννοειται, να δεις αγια σοφια και μπλε τζαμι. αν θες να πας μεχρι το φαναρι (πατριαρχειο) ντυσου απλα και μην κουβαλας πολλα μπιχλιμπιδια, ειναι διαφοροι φανατικοι εκει...
μοναστηρι αγιας βλαχερνας επισης, πολυ ομορφο ..
6.οπως και δηποτε να πας στη μεγαλη αγορα. εχει του κοσμου τα πραματα και στανταρ θα ψωνισεις. ΜΑΣΤ: ΚΑΝΕ ΠΑΖΑΡΙ. ποτε μην αγορασεις στην τιμη που θα σου πουν. εγω το εφτανα μεχρι το 1/3 της αρχικης!
μην αγορασεις belly dance costume κατω απο 300 ευρω, θα εχει χαλασει στο μισαωρο πανω-εκτος αν το θες για την πλακα σου (εγω πηρα επαγγελματικο)
επισης, εχει ΠΟΛΥ καλα δερματινα. σε οποιο μαγαζι μπεις, θα σου προσφερουν καυτο τσαι.. αυτο ειναι δειγμα φιλοξενιας, δε σε καλοπιανουν να αγορασεις κατι
7.προσπαθησε να πας στο τοπκαπι.ειναι παλατι, στο σουλταναχμετ, αρκετα μεγαλο αλλα γυριζεται με τα ποδια. ειναι ομορφο
οταν ημουν εγω εκει ηταν που ειχαν γινει οι τρομοκρατικες επιθεσεις (περιπου 500μ απο μενα!) και δεν τα ειδα πολυ καλα αυτα... αλλα εσυ δες τα
8. συναλλαγμα ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ. ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΧΟΤΕΛ ΣΟΥ,ΟΣΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ. μονο στα μαγαζια που ειναι για συναλλαγμα. εχει και στην ιστικλαλ, εχει και πιο συμφεροντα διπλα στην αγια σοφια, στη σταση του τραμ.
ΜΗΝ ΠΙΕΙΣ ΚΑΦΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.
χοτελ θα στο στειλω με σμσ!!!
πσ. για τον κοπο μου, τι θα με φερεις?
πσ 2. επειδη βαριεμαι να γραφω, δε τα λεμε καλυτερα απο τηλ?