Ζάχαρη: Σύμμαχος ή εχθρός;

sophie_96

Well-known member

Η sophie_96 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,199 μηνύματα.
Θεωρείτε την ζάχαρη σύμμαχο ή εχθρό για την υγεία ;

Υπάρχει εθισμός στην ζάχαρη όπως υπάρχει και με άλλες γνωστές ουσίες;
Πότε λέμε ότι κάποιος καταναλώνει υπερβολική ποσότητα ζάχαρης και ποια είναι η φυσιολογική ποσότητα που πρέπει κάποιος να καταναλώνει ;

Γιατί παρόλο που πολλοί την έχουν ενοποιήσει κάποιοι προπονητές στον αθλητικό χώρο συμβουλεύουν τους αθλητές τους να καταναλώσουν ζάχαρη (όχι κουταλιές μην παρεξηγώ : P ) πριν από κάποιο αγώνα ;

Καταναλώνετε εσείς προϊόντα με ζάχαρη ή προτιμάτε αυτά της Στέβια; Πιστεύετε ότι όντως η ζάχαρη επιφέρει φούσκωμα ;
 
Τελευταία επεξεργασία:

Johnny15

Well-known member

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 10,054 μηνύματα.
Δεν βάζω ζάχαρη πουθενά στα ροφήματα μου. Προϊόντα με ζάχαρη τρώω φυσικά όπως γλυκά, σοκολάτες κλπ.

Τώρα όποιος συμβουλεύει τους αθλητές του να πάρουν ζάχαρη πριν τον αγώνα μάλλον δεν είναι διαβασμένος. Αρχικά να πω ότι η ζάχαρη είναι μια τροφή με πάρα πολλούς υδατάνθρακες και για αυτό μάλλον νομίζουν ότι βοηθάει. Το θέμα είναι το είδος των υδατανθράκων. Πράγματι, η γλυκόζη και η φρουκτόζη βοηθούν στο σύστημα σου να ανταποδώσει καλύτερα. Ωστόσο η σουρκόζη που βρίσκεται στη ζάχαρη βοηθάει λιγότερο από όλα και έχει και αρνητικές συνέπειες η μεγάλη πρόσληψη. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να φας μια μπανάνα αν θες να γυμναστείς η οποία περιέχει τον καλό υδατάνθρακα.
 

Agnwsth

Well-known member

Η Agnwsth αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών . Έχει γράψει 446 μηνύματα.
Απλά σταμάτα να τρως τόση ζάχαρηηηηη!!! :(
 

Objectivism

New member

Ο Covfefe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Οδηγός ταξί και μας γράφει απο Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,546 μηνύματα.
Πολύ καλό βίντεο.

 

sophie_96

Well-known member

Η sophie_96 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,199 μηνύματα.
Δεν βάζω ζάχαρη πουθενά στα ροφήματα μου. Προϊόντα με ζάχαρη τρώω φυσικά όπως γλυκά, σοκολάτες κλπ.

Τώρα όποιος συμβουλεύει τους αθλητές του να πάρουν ζάχαρη πριν τον αγώνα μάλλον δεν είναι διαβασμένος. Αρχικά να πω ότι η ζάχαρη είναι μια τροφή με πάρα πολλούς υδατάνθρακες και για αυτό μάλλον νομίζουν ότι βοηθάει. Το θέμα είναι το είδος των υδατανθράκων. Πράγματι, η γλυκόζη και η φρουκτόζη βοηθούν στο σύστημα σου να ανταποδώσει καλύτερα. Ωστόσο η σουρκόζη που βρίσκεται στη ζάχαρη βοηθάει λιγότερο από όλα και έχει και αρνητικές συνέπειες η μεγάλη πρόσληψη. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να φας μια μπανάνα αν θες να γυμναστείς η οποία περιέχει τον καλό υδατάνθρακα.

Εγώ βάζω ζάχαρη στην σοκολάτα μου την κρύα 2 κουταλιές και στον φυσικό μου χυμό που βάζω 4 και σε όσους το έχω πει ή με έχουν κράξει ή στραβοκοπιούνται, στην σχολή μου ειδικά :P Και ποιος δεν τρώει γλυκά ιδιαίτερα παγωτά, τώρα το καλοκαίρι που λόγω ζέστης ιδρώνουμε χάνουμε διάφορα συσταστικά από τον οργανισμός μας και χρειαζόμαστε ηλεκτρολύτες τους οποίους αναπληρώνουμε με την ζάχαρη. Η μεγάλη πρόληψη και η υπερβολή στα πάντα όλα κάνει κακό το θέμα είναι να βρούμε την μεσότητα σε όλες τις καταστάσεις και να αναγνωρίσουμε πόσο πρέπει να καταναλώνουμε.

Δεν ξέρω εάν δεν είναι καλά διαβασμένος αλλά για αυτό μάλλον μπορώ να εξηγήσω τον λόγο. Όσο πιο πολύ υδατάνθρακες έχεις καταναλώσει τόσο πιο αργά μπορεί ο οργανισμός σου να τους καίει σταδιακά ώστε να μην προέλθει η κόπωση όταν ανέβει το γαλακτικό οξύ στο αίμα και προκαλέσει κόπωση και κάψιμο στο μυ. Όσο πιο πολλούς υδατάνθρακες έχεις τόσο ο οργανισμός σου καίει και έχει ας το πω χρονικό περιθώριο να το κάνει πριν κουραστεί όταν κάνεις πχ κάποια εξαντλητική σωματική άσκηση (π.χ αθλητισμός). @Johnny15

Επίσης λένε στα παιδιά που δίνουν εξετάσεις ή που βρίσκονται στην προετοιμασία να τρώνε σοκολάτα γιατί βοηθά την μνήμη και την συγκέντρωση.

Jo μου είναι υποκειμενική η πολλή ζάχαρη, αν δεν ξέρουμε τα φυσιολογικά όρια της κατανάλωσής της.

Objectivism Όντως πολύ ενδιαφέρον βιντέακι .. !
 
Τελευταία επεξεργασία:

Chemwizard

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Χημικός και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,854 μηνύματα.
Πρώτον τι εννοειτε ζάχαρη;

Τη σουκροζη;

Τα σακχαρα;

Τους υδατάνθρακες γενικα;

Ολα χρειάζονται απο λιγο εστω.
 

sophie_96

Well-known member

Η sophie_96 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,199 μηνύματα.
Πρώτον τι εννοειτε ζάχαρη;

Τη σουκροζη;

Τα σακχαρα;

Τους υδατάνθρακες γενικα;

Ολα χρειάζονται απο λιγο εστω.

Ζάχαρη επειδή δεν ξέρω από χημεία και ούτε ξέρω διαφοράς σουκρόζης και μίας άλλης που δεν θυμάμαι :P που έχει ως συστατικά ας το πω. Πάντως εννούσα αυτή που καταναλώνουμε στην καθημερινότητά μας στα γλυκά, στον καφέ πχ κλπ. Γιατί όλα τα τρόφιμα τα περισσότερα τουλάχιστον όπως το ψωμί έχουν ζάχαρη οπότε δεν μπορείς να την κόψεις εντελώς και να θες. Εκτός βέβαια αν κόψεις όλα τα φαγητά, χρησιμοποιείς στέβια και έτσι προκαλέσεις περισσότερο κακό στον εαυτό σου. Η ζάχαρη έτσι κι αλλιώς δεν είναι υδατάνθρακας ; Ναι μέτρον άριστον :)
 

Indiana Jones

Well-known member

Ο Ιάκωβος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 368 μηνύματα.

Johnny15

Well-known member

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 10,054 μηνύματα.
Καταναλώνεις πολύ περισσότερη ζάχαρη από ότι οι άνθρωποι 50 χρόνια πριν έτσι και αλλιώς. Ακόμη και χωρίς να βάζεις ξεχωριστά λευκή ζάχαρη στα ποτά σου.
 

sophie_96

Well-known member

Η sophie_96 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,199 μηνύματα.
Καταναλώνεις πολύ περισσότερη ζάχαρη από ότι οι άνθρωποι 50 χρόνια πριν έτσι και αλλιώς. Ακόμη και χωρίς να βάζεις ξεχωριστά λευκή ζάχαρη στα ποτά σου.

Γιατί το λες αυτό ότι είναι υπερβολική η κατανάλωσή μου; Ξέρουμε πόσο Kcal ζάχαρη είναι το επιτρεπτό όριο εβδομαδιαίως πχ για να δούμε που κυμαίνομαι εγώ, εσύ, ο x ο y? Κοίτα εάν δεν βάλω έστω και 2 κουταλιές του γλυκού είτε στον χυμό είτε στο κρύο ρόφημα σοκολάτας δεν μπορώ να τα πιω . Και μου αρέσουν και τα 2 και κάνουν καλό αλλά ναι οκ να μου πεις χωρίς ζάχαρη αλλά πιστεύω πως το υπερβολικό θα ήταν καλό να το δούμε με τα όρια κατανάλωσης.


Καλό είναι να μην κόβουμε τίποτα εντελώς, εγώ αυτό πιστεύω μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις για ιατρικούς λόγους που πιστεύω το αυστηρά εντελώς θα συμβεί 1 φορά στο τόσο.
 

Indiana Jones

Well-known member

Ο Ιάκωβος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 368 μηνύματα.
Καλό είναι να μην κόβουμε τίποτα εντελώς, εγώ αυτό πιστεύω μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις για ιατρικούς λόγους που πιστεύω το αυστηρά εντελώς θα συμβεί 1 φορά στο τόσο.

Σίγουρα,αυτή η περίπτωση της Γαλλίδας είναι ακραία.Απλώς ήθελε να δείξει πόση ζάχαρη τρώμε καθημερινά χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Και είχε και θετικά αποτελέσματα αυτή η πράξη. Όσο δύσκολο και αν είναι, νομίζω ότι χρειάζεται να περιορίσουμε την κακή ζάχαρη.
 

Johnny15

Well-known member

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 10,054 μηνύματα.
Γιατί το λες αυτό ότι είναι υπερβολική η κατανάλωσή μου; Ξέρουμε πόσο Kcal ζάχαρη είναι το επιτρεπτό όριο εβδομαδιαίως πχ για να δούμε που κυμαίνομαι εγώ, εσύ, ο x ο y? Κοίτα εάν δεν βάλω έστω και 2 κουταλιές του γλυκού είτε στον χυμό είτε στο κρύο ρόφημα σοκολάτας δεν μπορώ να τα πιω . Και μου αρέσουν και τα 2 και κάνουν καλό αλλά ναι οκ να μου πεις χωρίς ζάχαρη αλλά πιστεύω πως το υπερβολικό θα ήταν καλό να το δούμε με τα όρια κατανάλωσης.

Δεν είπα κάτι για την κατανάλωση σου. Δεν έχω ψάξει για τα όρια αν θες ψάξε τα εσύ να μας πεις.
 

sophie_96

Well-known member

Η sophie_96 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,199 μηνύματα.
Δεν είπα κάτι για την κατανάλωση σου. Δεν έχω ψάξει για τα όρια αν θες ψάξε τα εσύ να μας πεις.

Νόμιζα ότι αναφερόσουν σε εμένα όταν έλεγες ότι καταναλώνω περισσότερο ζάχαρη. Δεν ξέρω ποια θα είναι έγκυρα και σωστά μόνο ένας που ασχολείται θα μπορέσει να πει πιο σίγουρα, πιστεύω :)

Σίγουρα,αυτή η περίπτωση της Γαλλίδας είναι ακραία.Απλώς ήθελε να δείξει πόση ζάχαρη τρώμε καθημερινά χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Και είχε και θετικά αποτελέσματα αυτή η πράξη. Όσο δύσκολο και αν είναι, νομίζω ότι χρειάζεται να περιορίσουμε την κακή ζάχαρη.

Καλά εννοείται όλα με μέτρο και είναι ανάγκη να την περιορίσουμε όταν ζάχαρη υπάρχει παντού ..
 

Samael

Συντονιστής

Ο Samael αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,301 μηνύματα.
Προσωπικα πιστευω οτι η ζαχαρη ειναι εντελως αχρηστη.Οση ποσοτητα χρειαζεσαι περιεχεται σε φυσιολογικες συγκεντρωσεις σε αλλα πραγματα που τρωμε η πινουμε.Γενικα δεν προσφερει τιποτα περα απο προβληματα σε εξτρα ποσοτητες,κοινως αποτελει τον λευκο θανατο.Ασε που καταστρεφει τα δοντια...
Εξαλλου γυμνάζεσαι που γυμνάζεσαι,τι την θες να σου κόβει το αποτέλεσμα την ζάχαρη.Κοφτην η μην πίνεις καν τα ροφήματα εάν πρέπει οπωσδήποτε να βάλεις.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Aleksa

Τιμώμενο Μέλος

Η Aleksa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5,231 μηνύματα.
Δυστυχώς, ενώ τα γλυκά δεν με πολυσυγκινούν (με εξαίρεση τα παγωτά),δεν μπορώ να πιω το ρόφημά μου χωρίς μια κουταλιά του γλυκού γεμάτη (που ισοδυναμεί με 2 "κοφτές"). Πριν κάμποσα χρόνια είχα αντικαταστήσει τη λευκή ζάχαρη με την μπεζ, μερικώς ακατέργαστη (όχι την εντελώς "μαύρη") και πρόσφατα, αντικατέστησα κι αυτή με στέβια σε σκόνη. Μια χαρά είναι και πιστεύω να είναι πιο αβλαβής από την κλασική ζάχαρη, λένε δε, οτι περιέχει μηδέν (0)θερμίδες.

Επίσης καλό είναι για όσους το μπορούν, να δοκιμάσουν στη θέση της ζάχαρης το μέλι. Λίγο περισσότερο παχυντικό, αλλά πολύ πιο φυσικό και υγειινό. Εδώ το θέμα είναι να βρει κάποιος γνήσιο μέλι, από τα κλασικά που έχουν την τάση να "ζαχαρώνουν", όχι σαν τα περισσότερα του εμπορίου που τους προθέτουν συνήθως γλυκόζη.
 

Johnny15

Well-known member

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 10,054 μηνύματα.
Εντάξει μια κουταλιά δεν είναι και κάτι. Πλέον δεν μου αρέσει να πίνω καφέ και τσάι με ζάχαρη. Μια φορά μου έφεραν καταλάθος καφέ μέτριο και μου φαινόταν πολύ γλυκός για τα γούστα μου!
 

sophie_96

Well-known member

Η sophie_96 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,199 μηνύματα.
Καλημέρα, καλή εβδομάδα :)

Προσωπικα πιστευω οτι η ζαχαρη ειναι εντελως αχρηστη.Οση ποσοτητα χρειαζεσαι περιεχεται σε φυσιολογικες συγκεντρωσεις σε αλλα πραγματα που τρωμε η πινουμε.Γενικα δεν προσφερει τιποτα περα απο προβληματα σε εξτρα ποσοτητες,κοινως αποτελει τον λευκο θανατο.Ασε που καταστρεφει τα δοντια...
Εξαλλου γυμνάζεσαι που γυμνάζεσαι,τι την θες να σου κόβει το αποτέλεσμα την ζάχαρη.Κοφτην η μην πίνεις καν τα ροφήματα εάν πρέπει οπωσδήποτε να βάλεις.

Γιατί να είναι εντελώς άχρηστη, αφού αποτελεί υδατάνθρακα και ηλεκτρολύτη για τον οργανισμό μας ; Καλά το ίδιο συμβαίνει με το αλάτι, το νερό και πόσα άλλα ακόμα συσταστικά που είναι βλαβερά και τα καταναλώνουμε καθημερινά ενδεχομένως διότι βρίσκονται παντού σε αυτά που τρώμε. Σίγουρα οτιδήποτε υπερβολικό είναι καταστροφικό αλλά εάν π.χ σταματήσω το γάλα επειδή χωρίς ζάχαρη δεν πίνω θα κάνω κακό στα κόκαλα ή αντίστοιχα κόψω το χυμό χάνω βιταμίνη C άσε που είναι και τονωτικός. :)

Δυστυχώς, ενώ τα γλυκά δεν με πολυσυγκινούν (με εξαίρεση τα παγωτά),δεν μπορώ να πιω το ρόφημά μου χωρίς μια κουταλιά του γλυκού γεμάτη (που ισοδυναμεί με 2 "κοφτές"). Πριν κάμποσα χρόνια είχα αντικαταστήσει τη λευκή ζάχαρη με την μπεζ, μερικώς ακατέργαστη (όχι την εντελώς "μαύρη") και πρόσφατα, αντικατέστησα κι αυτή με στέβια σε σκόνη. Μια χαρά είναι και πιστεύω να είναι πιο αβλαβής από την κλασική ζάχαρη, λένε δε, οτι περιέχει μηδέν (0)θερμίδες.
Επίσης καλό είναι για όσους το μπορούν, να δοκιμάσουν στη θέση της ζάχαρης το μέλι. Λίγο περισσότερο παχυντικό, αλλά πολύ πιο φυσικό και υγειινό. Εδώ το θέμα είναι να βρει κάποιος γνήσιο μέλι, από τα κλασικά που έχουν την τάση να "ζαχαρώνουν", όχι σαν τα περισσότερα του εμπορίου που τους προθέτουν συνήθως γλυκόζη.

Χαχαχα τα παγωτά ποιος δεν τα τρώει ;;;;; ( :lol: )
Σε καταλαβαίνω εμένα πάλι δεν μου αρέσουν παραλλαγές της ζάχαρης, όπως πχ μαύρη, στέβια ή γλυκαντικές ουσίες εννοώ αυτές τις ζαχαρίνες κατάλαβες σε ποιες αναφέρομαι! Τρελαίνομαι για μέλι αλλά δεν μπορώ να το αντικαταστήσω με την ζάχαρη. Άλλοι το βάζουν και στο γιαούρτι, όχι εγώ μόνο σε ψωμί με βούτυρο και στην τηγανίτα :)
 

methexys

Τιμώμενο Μέλος

Η methexys αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Αρχιτέκτονας και μας γράφει απο Πολωνία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,015 μηνύματα.
Εγώ δεν βάζω ποτε ζάχαρη στον καφε. Εντάξει, υπάρχουν και μερικες εξαιρέσεις όπως στο φρεντο καπουτσίνο του Μικέλ (Αχ Μικέλ :P :hehe: ), που τον παίρνω μέτριο αλλά οκ, εκεί το μετράω ως γλυκό περισσότερο και όχι ως καφε. Αλλά από τότε που άρχισα να πινω καφε ήξερα ότι είναι παγίδα να ξεκινήσεις να τον πίνεις με ζάχαρη γιατί μετά θα θες πάντα ζάχαρη και δεν θα σου αρέσει σκέτος. Όποτε συνήθισα να τον πίνω σκέτο και μου φαίνεται απαίσιος όταν έχει ζάχαρη. Χάνει όλη τη γεύση του και το άρωμα του. Μόνο γάλα βάζω στον καφε. Τώρα, σχετικά με τα υπόλοιπα τρόφιμα, δυστυχώς μου αρέσουν πολύ τα γλυκα :P Σε σημείο που δεν με νοιάζει αν δεν φάω κάτι αλμυρό όλη την ημέρα, προτιμώ να φάω ο,τι γλυκό υπάρχει. Αλλά εννοείται πως δεν το κάνω αυτό :P Γενικά όλα χρειάζονται με μέτρο και το καλύτερο είναι να έχουμε μια ισορροπημένη διατροφή χωρίς να είμαστε των άκρων και να αποφεύγουμε πχ κάθε φαγητό με υδατάνθρακες ή ζάχαρη κτλ. Θέλει απ’ολα.
 

Samael

Συντονιστής

Ο Samael αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,301 μηνύματα.
Καλημέρα, καλή εβδομάδα :)



Γιατί να είναι εντελώς άχρηστη, αφού αποτελεί υδατάνθρακα και ηλεκτρολύτη για τον οργανισμό μας ; Καλά το ίδιο συμβαίνει με το αλάτι, το νερό και πόσα άλλα ακόμα συσταστικά που είναι βλαβερά και τα καταναλώνουμε καθημερινά ενδεχομένως διότι βρίσκονται παντού σε αυτά που τρώμε. Σίγουρα οτιδήποτε υπερβολικό είναι καταστροφικό αλλά εάν π.χ σταματήσω το γάλα επειδή χωρίς ζάχαρη δεν πίνω θα κάνω κακό στα κόκαλα ή αντίστοιχα κόψω το χυμό χάνω βιταμίνη C άσε που είναι και τονωτικός. :)



Χαχαχα τα παγωτά ποιος δεν τα τρώει ;;;;; ( :lol: )
Σε καταλαβαίνω εμένα πάλι δεν μου αρέσουν παραλλαγές της ζάχαρης, όπως πχ μαύρη, στέβια ή γλυκαντικές ουσίες εννοώ αυτές τις ζαχαρίνες κατάλαβες σε ποιες αναφέρομαι! Τρελαίνομαι για μέλι αλλά δεν μπορώ να το αντικαταστήσω με την ζάχαρη. Άλλοι το βάζουν και στο γιαούρτι, όχι εγώ μόνο σε ψωμί με βούτυρο και στην τηγανίτα :)

Εαν ζυγησεις την ζημιά της ζάχαρης ανά κουταλιά προς το κέρδος της θα μείνεις έκπληκτη.Οχι ότι έχει δε και κάνα θετικό διότι το να περιμένεις να πάρεις υδατάνθρακες από την ζάχαρη είναι σαν να περιμένεις να πηγαίνεις σε fast food και να φτιάξεις σωμα από τις πρωτεινες που περιέχουν τα burger.Το πρόβλημα ενώ δεν είναι το μια στο τόσο αλλά η τάση γενικά να χρησιμοποιείς την ζάχαρη σε αρκετά ροφήματα.Το θεωρώ counter-intuitive να προσθέτεις σε φυσικό χυμό ή γάλα ή δεν ξέρω και εγώ τι έξτρα ζάχαρη ενώ προσπαθείς να τρως και να πίνεις σωστά :P
 

sophie_96

Well-known member

Η sophie_96 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,199 μηνύματα.
Εγώ δεν βάζω ποτε ζάχαρη στον καφε. Εντάξει, υπάρχουν και μερικες εξαιρέσεις όπως στο φρεντο καπουτσίνο του Μικέλ (Αχ Μικέλ :P :hehe: ), που τον παίρνω μέτριο αλλά οκ, εκεί το μετράω ως γλυκό περισσότερο και όχι ως καφε. Αλλά από τότε που άρχισα να πινω καφε ήξερα ότι είναι παγίδα να ξεκινήσεις να τον πίνεις με ζάχαρη γιατί μετά θα θες πάντα ζάχαρη και δεν θα σου αρέσει σκέτος. Όποτε συνήθισα να τον πίνω σκέτο και μου φαίνεται απαίσιος όταν έχει ζάχαρη. Χάνει όλη τη γεύση του και το άρωμα του. Μόνο γάλα βάζω στον καφε. Τώρα, σχετικά με τα υπόλοιπα τρόφιμα, δυστυχώς μου αρέσουν πολύ τα γλυκα :P Σε σημείο που δεν με νοιάζει αν δεν φάω κάτι αλμυρό όλη την ημέρα, προτιμώ να φάω ο,τι γλυκό υπάρχει. Αλλά εννοείται πως δεν το κάνω αυτό :P Γενικά όλα χρειάζονται με μέτρο και το καλύτερο είναι να έχουμε μια ισορροπημένη διατροφή χωρίς να είμαστε των άκρων και να αποφεύγουμε πχ κάθε φαγητό με υδατάνθρακες ή ζάχαρη κτλ. Θέλει απ’ολα.

:lol: Τα μικέλ όνομα και πράγμα δική μου είσαι ! Πάντα όταν βλέπω μικέλ τρυπώνω χιχιχ !
Το γάλα στον καφέ δεν πειράζει στο στομάχι ; Εμένα η γεύση του καφέ δεν μου αρέσει καθόλου πάντως μόνο του choco freddo που δεν είναι καν καφές, ελάχιστη ποσότητα έχει περισσότερη σοκολάτα αν και πάλι δεν είναι κάτι που θα το προτιμήσω! Σε νιώθω απόλυτα τώρα με αυτήν την ζέστη αν δεν φάω ένα παγωτό την ημέρα πιστεύω ότι μου λείπει κάτι ενώ μία σοκολάτα (μπάρα) ή κρύο ρόφημα σοκολάτας αν δεν καταναλώσω δεν με ενοχλεί, αλλά τώρα το παγωτό εάν δεν, νιώθω στέρηση xd.
Συμφωνώ ωστόσο σε όλα με μέτρο. <3

Εαν ζυγησεις την ζημιά της ζάχαρης ανά κουταλιά προς το κέρδος της θα μείνεις έκπληκτη. Οχι ότι έχει δε και κάνα θετικό διότι το να περιμένεις να πάρεις υδατάνθρακες από την ζάχαρη είναι σαν να περιμένεις να πηγαίνεις σε fast food και να φτιάξεις σωμα από τις πρωτεινες που περιέχουν τα burger.Το πρόβλημα ενώ δεν είναι το μια στο τόσο αλλά η τάση γενικά να χρησιμοποιείς την ζάχαρη σε αρκετά ροφήματα.Το θεωρώ counter-intuitive να προσθέτεις σε φυσικό χυμό ή γάλα ή δεν ξέρω και εγώ τι έξτρα ζάχαρη ενώ προσπαθείς να τρως και να πίνεις σωστά :P

Σάμιιιιιιιιιιιιιιι <3 :)
Ακόμα και μία κουταλιά επιφέρει περισσότερη ζημία από το κέρδος ; Δεν είναι λίγο υπερβολικό;
Καλά εννοείται ότι δεν περιμένω να πάρω υδατάνθρακες από την ζάχαρη μόνο ενώ υπάρχουν και τρόφιμα που τα προσφέρουν πχ μακαρόνια ψωμί και γενικά τα σιτηρά αλλά και αυτά από μέσα τους έχουν ζάχαρη. Γενικά όσο και να θες κόψεις εντελώς την ζάχαρη δεν γίνεται! Ναι την χρησιμοποιώ δεν μπορώ αλλιώς δεν μου αρέσουν δηλαδή για αυτό!
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top