Και με τοσα ορφανα που υπαρχουν, συγνωμη, αλλά δε χρειαζεται να προβληθει κανείς και απορω για οσους μου εβαλαν αρνητικες ψηφους. Τα ορφανα ειναι πολυ περισσοτερα απο τα ζευγαρια που δε μπορουν να τεκνοποιησουν. Βρεχει ορφανα. Δε χρειαζεται να "διαγωνιστει" καποιο ζευγαρι για να "βρει" ενα. Εκτος αν θελει ενα απο τα "καλα"...
Μια διευκρίνηση, που ίσως δικαιολογεί το βίντεο ή ανάλογα που θα προβληθούν.
Στους "πρωταγωνιστές" πριν λίγες μέρες (το πέτυχα τυχαία) είχε θέμα για τα εγκαταλελλειμμένα παιδιά στο "Αλεξάνδρα" (και αλλού απλά εκεί λέει εγκαταλείπονται τα περισσότερα στην Ελλάδα). Σε κάποια φάση μιλούσε κάποια υπεύθυνη σε ένα κέντρο (δεν θυμάμαι λεπτομέριες συγχωρείστε με, αλλά με το ζόρι κρατούσα τα μάτια μου ανοιχτά για να το παρακολουθήσω) η οποία είπε το εξής και μου "έμεινε" (δηλώνω άσχετη από περιπτώσεις υιοθεσίας):
(
ελεύθερη μεταφορά του διαλόγου)
Θεοδ.: Υπάρχει μια φήμη που λέει ότι το "Αλεξάνδρα" δυσχαιρένει τις διαδικασίες υιοθεσίας
Κυρία: Όχι αυτό δεν ισχύει, κάνουμε ότι μπορούμε καλύτερο αλλά έχουμε περίπου 200 αιτήσεις το χρόνο και δίνονται 30-40 παιδιά για υιοθεσία κάθε χρόνο
Θεοδ: Μα υπάρχουν τόσα παιδάκια εδώ γύρω(!)
Κυρία: τα παιδάκια αυτά έχουν κάποιο πρόβλημα. Κάποια είναι με σύνδρομο down ή κάποια άλλα έχουν προβλήματα όπως τους λείπει κάποιο δάχτυλο, ή έχουν δερματοπάθειες.
Θεοδ.: Αν υποθέσουμε ότι έρχεται ένα ζευγάρι και σας ζητάει να υιοθετήσει
χωρίς όρους
Κυρία: Αν δεν έχει πρόβλημα να υιοθετήσει ένα παιδάκι με πρόβλημα, (δλδ υιοθεσία χωρίς όρους), τότε οι διαδικασίες είναι πολύ γρήγορες και σε
1 χρόνο περίπου θα μπορούν να πάρουν το παιδάκι σπίτι τους.
Στο βίντεο της Obscura οι γονείς βρήκαν γιο μέσα σε 3 μήνες. Στα γραφειοκρατικά γρανάζια για να υιοθετήσεις ένα παιδί
με κάποια αναπηρία/πρόβλημα χρειάζεσαι ένα χρόνο (και θεωρείται και γρήγορο! Αναρωτιέμαι αν έχεις και "απαιτήσεις" υγείας πόσο να παίρνει?).
Ίσως να είναι μια εξήγηση...
(προσωπικά δεν μπορώ να αποφασίσω "πως" μου φαίνεται βέβαια ένας τέτοιος τρόπος αναζήτησης!

)